X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    A czy miałaś może jakieś dziwne upławy po tym ?
    Nie, raczej na maksa sucho, aż nieprzyjemnie i ciężko aplikować:(

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest u Was z lekarzem? Chodzicie prywatnie czy na fundusz? Słyszałam od paru osób, że chodzą i tak i tak. Do prywatnego dla własnego spokoju, a na fundusz po skierowanie na wymagania badania?
    Jak to jest u Was?

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jak to jest u Was z lekarzem? Chodzicie prywatnie czy na fundusz? Słyszałam od paru osób, że chodzą i tak i tak. Do prywatnego dla własnego spokoju, a na fundusz po skierowanie na wymagania badania?
    Jak to jest u Was?

Prywatnie i na NFZ :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jak to jest u Was?
    Ja na razie chodzę do lekarza z kliniki leczenia niepłodności. Mam nadzieję, że w pt wszystko będzie ok, potwierdzi prawidłowe przyrosty i wtedy przeniose się do lekarza docelowego. Też mam zamiar chodzić podwójnie, prywatnie i na NFZ

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was nie dostała jeszcze żadnych badań? Kolejny powód do zmartwienia, mam przyjść w pt, ale lekarz powiedział, że na razie bez żadnych badań....

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Prywatnie i na NFZ :)

I jak to dokładniej wygląda? Na NFZ wypisuje tylko skierowania na badania czy również Cię bada i robi USG?

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was nie dostała jeszcze żadnych badań? Kolejny powód do zmartwienia, mam przyjść w pt, ale lekarz powiedział, że na razie bez żadnych badań....
    Może na następnej wizycie da Ci skierowanie? Ja dostałam dziś ale zanim przyjdę z wynikami to będzie już 13 tydz

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Ja już mam sporo badań na kolejną wizytę za 3 tygodnie. Na wczorajszą wizytę miałam zrobić morfologię, mocz, glukozę na czczo, grupę krwi oraz PTA (odczyn Coombsa). Jeśli chciałabyś listę jaką mam zrobić na kolejną wizytę to daj znać i wypiszę 😉
    Edit. Lista badań na kolejną wizytę: Anty HCV, anty HIV, Toxo IgG, Toxo IgM, Rub IgG, Rub IgM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 20:07

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Ja dostałam dopiero na ostatniej wizycie. Był to 9tc

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    I jak to dokładniej wygląda? Na NFZ wypisuje tylko skierowania na badania czy również Cię bada i robi USG?

U nas w przychodni jest lekarz który przyjmuje i prywatnie i na NFZ ale z racji iż na NFZ ma się tylko 3 USG w ciągu całej ciąży to zapytałam czy jest taka możliwość kontynuowania wizyt na NFZ ale jakbym nie miała USG to czy jest taka możliwość zrobienia go za dopłatą. Skierowania i jak jest opcja USG na fundusz to nic nie płacę a jak lekarz mówi że dziś wizyta bez USG to porostu proszę o USG i wtedy mam już wizytę jako prywatnie

Karolaaa8 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jak to jest u Was?

Tylko prywatnie.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Tak serduszko biło 118-125 uderzeń/min. Rozmiar jeśli pamietam to 0.44cm lub trochę więcej. U mnie owulacja się nie przesunęła, bo był monitoring (a mąż za granica). Tydzień temu zarodek miał 0.29cm FHR 64 nom. Nic zostaje czekać. 🙈

Gratuluje udanych wizyt ❤️
    Nie martw się, u mnie też kilka dni opóźnienia wg USG, a wiem kiedy był seks i te kilka dni później już nawet nie było możliwości zapłodnienia. Nasze ciała nie działają sztywno z tymi wszystkimi wyliczeniami, zagnieżdżanie może być w 6 dniu po owulacji, albo 12 dni po, to ogromna różnica. Nie mamy na to wpływu.
    U mnie mimo tego opóźnienia maluszek się dobrze rozwija, termin porodu jest po prostu inny.
    Nie stresuj sie, będzie dobrze! 😊

Co do serduszka to u mnie na pierwszej wizycie też było 120 uderzeń na minutę, ale na kolejnej już 160. Rozkręciło się ładnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 21:11

agniecha2101, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Hmm, teraz mnie zmartwilyscie bo u mnie na USG wyszło ostatnio bicie serca 160 a rozmiarowo dziecko na 6+2. Zastanawiam się czy nie za szybko biło serduszko 🥺
    Jak dobrze pamiętam to do 180 jest ok. Nie martw się na zapas, bo naprawdę nie ma czym ❤️ U mnie lekarz nawet na tym etapie nie mierzy ilości uderzeń serduszka.

mamamajeczki lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba żniw zaczynam świrować, ale dziś 7+3 a mdłości mniejsze, cyce ok, a najbardziej martwi mnie, że w brzuchu nic nie czuję. Już nawet jak oni nie kluja:( W tej ciąży oszaleje jak nic:(

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Już mam się lepiej, chociaż jeszcze boli mnie dość mocno głowa jak wstaje z łóżka. Ale jest o niebo lepiej. Gardło lekko pobolewa.

Do ginekologa chodzę na razie prywatnie, ale chce też chodzić na NFZ, mam umówione 2 wizyty, bo chce wybrać lekarza. Będę chodzić tylko z powodu oszczędności na badaniach. I tak wiem, że na wszystkie nie dostane ale zawsze to coś w kieszeni zostanie. A normalna wizyta z USG prywatnie to u mnie 300zl.

Dziewczyny które są w 3 ciąży, jestem ciekawa jak z waszymi brzuszkami. U mnie już jest wystający. W szoku jestem, że tak szybko. I nie są to żadne wzdęcia bo podczas choroby prawie nic nie jadłam, a brzuch mi wystaje tak jakbym była w conajmniej 16tc. Macica dużo szybciej się powiększyła i wszystko wypchała do góry, takie mam wrażenie. Ogólnie jestem szczupła. 168cm i w tej chwili 54kg. Juz mam 1kg na plusie.
    Myśleliśmy, że na Wielkanoc poinformujemy rodzinę a tu chyba nic z tego 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2022, 10:36

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Chyba żniw zaczynam świrować, ale dziś 7+3 a mdłości mniejsze, cyce ok, a najbardziej martwi mnie, że w brzuchu nic nie czuję. Już nawet jak oni nie kluja:( W tej ciąży oszaleje jak nic:(
    Ja już przestałam przejmować się jak mijają mi objawy, po dwóch dniach wracają jeszcze gorsze, a brzuch nie boli mnie już od długiego czasu w czwartek byłam na usg i wszystko jest idealnie jak na ten tydzień ciąży.

7433a51e04.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny które są w 3 ciąży, jestem ciekawa jak z waszymi brzuszkami. U mnie już jest wystający. W szoku jestem, że tak szybko. I nie są to żadne wzdęcia bo podczas choroby prawie nic nie jadłam, a brzuch mi wystaje tak jakbym była w conajmniej 16tc. Macica dużo szybciej się powiększyła i wszystko wypchała do góry, takie mam wrażenie. Ogólnie jestem szczupła. 168cm i w tej chwili 54kg. Juz mam 1kg na plusie.
    Myśleliśmy, że na Wielkanoc poinformujemy rodzinę a tu chyba nic z tego 😁😁😁
    Cyntia u mnie druga ciąża, jesteśmy na podobnym etapie i też już mam lekko widoczny brzuszek i nie jest to tłuszczyk. Mam 161 cm i ważę 52 kg wiec jestem drobna. W pierwszej ciąży w podobnym czasie zaczęłam mieć ciasne spodnie, więc myślę że to już ten ciążowy rośnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2022, 11:07

Cyntia lubi tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Ja już przestałam przejmować się jak mijają mi objawy, po dwóch dniach wracają jeszcze gorsze, a brzuch nie boli mnie już od długiego czasu w czwartek byłam na usg i wszystko jest idealnie jak na ten tydzień ciąży.
    Dzięki bardzo. Coprawda lekarz mi mówił, żeby się nie przejmować tym, że coś jest, a potem mija, bo to normalne, bo pierwszy trymestr organizm się dostosowuje do burzy hormonalnej itp.
    Ale, że moja dzidzia jest maleństwem to zaczynam się martwić, że macicy nie czuje ani nic tam na dole, ale dzięki bardzo za te słowa otuchy!:)

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ