Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się i my, wczoraj wizyta w sumie nie planowana. Miała być 15.03 ale potrzebowałam zaświadczenia do pracy więc było szybkie USG, maleństwo ma 9 mm.
Ale za to dziś ból brzucha
Gratulacje dla wszystkich po wizytach 🥰mamamajeczki, Kath, Klaudia9212, Nattalia, Frida91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie dobrze się czuje, jak narazie zero wymiotów, parę razy zdarzyło się że trochę mi nie dobrze było. Jedynie co mi dokucza to ból piersi, zachcianek narazie brak.
To moja druga ciąża, mam córkę 8 lat, wtedy też żadnych dolegliwości nie miałam 🙂mamamajeczki lubi tę wiadomość
-
Martysion wrote:Hej Kochane! Właśnie skończyłam nadrabiać dzisiejsze wiadomości.
Czy któraś z Was podczas ciąży miała ciężko chorą bliską osobę w pobliżu? Moja Babunia jest w ciężkim stanie i dzisiaj byłam u niej z mężem. Bardzo przeżywam i płaczę bo martwię się o Babcię a dodatkowo boję się o malucha... Co zrobić? Czy ma ktoś sposób na wyciszenie? 😭😭😭
Ja miałam trochę inną sytuację w poprzedniej ciąży, ale też związaną ze stratą i silnym stresem pourazowych. Jednak każda taka historia jest inna, więc nie potrafię pomóc bardziej konkretnie. Trzymaj się! -
Słuchajcie dlaczego w ciąży powinno się unikać picia czarnej herbaty? Zawsze byłam bardziej kawoszką ale w ciąży mnie od kawy odrzuciło dlatego czasami wypiję sobie herbatę max 1 na dzień. Wszędzie czytam , że czarna herbata jest niewskazana w ciąży, jakie macie do tego podejście? Czy to prawda czy trochę to wszystko na wyrost?
-
paulina502 wrote:Słuchajcie dlaczego w ciąży powinno się unikać picia czarnej herbaty? Zawsze byłam bardziej kawoszką ale w ciąży mnie od kawy odrzuciło dlatego czasami wypiję sobie herbatę max 1 na dzień. Wszędzie czytam , że czarna herbata jest niewskazana w ciąży, jakie macie do tego podejście? Czy to prawda czy trochę to wszystko na wyrost?
Oooo paaaani! A ja tylko czarną herbatę piję 😅🙈Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Byłam wczoraj na USG, ostatnio pisałam, że w 7+0tc nie było jeszcze zarodka. Wczoraj 7+4 tc i pojawił się dzidziuś z bijącym serduszkiem 😊 owulacja przesunęła się aż o 11 dni, wg pomiarów pęcherzyka, zarodka i nawet bety jest to 6 tydzień. Czy któraś z Was ma aż taką rozbieżność między OM w USG? OM 7+4, USG 6+0
Klaudia9212, Mama_Basia, Swatka, Kath, Nattalia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Słuchajcie dlaczego w ciąży powinno się unikać picia czarnej herbaty? Zawsze byłam bardziej kawoszką ale w ciąży mnie od kawy odrzuciło dlatego czasami wypiję sobie herbatę max 1 na dzień. Wszędzie czytam , że czarna herbata jest niewskazana w ciąży, jakie macie do tego podejście? Czy to prawda czy trochę to wszystko na wyrost?
Po jednej czarnej herbacie nic Ci nie będzie. Ja za to lubię czerwoną, i przez obie ciąże piłam, chociaż też niewskazana, wszystko było ok. -
arjot wrote:Byłam wczoraj na USG, ostatnio pisałam, że w 7+0tc nie było jeszcze zarodka. Wczoraj 7+4 tc i pojawił się dzidziuś z bijącym serduszkiem 😊 owulacja przesunęła się aż o 11 dni, wg pomiarów pęcherzyka, zarodka i nawet bety jest to 6 tydzień. Czy któraś z Was ma aż taką rozbieżność między OM w USG? OM 7+4, USG 6+0
Ja tak mam. 🙈 byłam na usg z OM 7+3 a zarodek 6+1 🙈 boje się czemu taki mały gdy owulacja była na 100 przed 15dc🙈 pozostaje czekać ze może jeszcze podrośnie lub pomiar złe zrobiony przez maleńkie rozmiary 🙈 -
U mnie było 7+0 a z USG 6+2, jestem po transferze invitro więc teoretycznie wszystko było kontrolowane, ale lekarz kazał się nie denerwować. Byłam na cyklu naturalnym i lekarz mówi, że zarodek kalendarza nie czyta;)
Najważniejsze, żeby równomiernie rosl. Teraz idę na kontrolę w pt.
A dziś po spacerze znów zaczęłam czuć swoją macicę a teraz tak nabrzmiałym, napecznialam w podbrzuszu, że czuje, że się coś dzieje;)Klaudia9212, Mama_Basia lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
arjot wrote:Byłam wczoraj na USG, ostatnio pisałam, że w 7+0tc nie było jeszcze zarodka. Wczoraj 7+4 tc i pojawił się dzidziuś z bijącym serduszkiem 😊 owulacja przesunęła się aż o 11 dni, wg pomiarów pęcherzyka, zarodka i nawet bety jest to 6 tydzień. Czy któraś z Was ma aż taką rozbieżność między OM w USG? OM 7+4, USG 6+0
Owulację miałam około 28-30 dnia cyklu.
W pierwszej ciąży miałam różnicę jeszcze większą, bo ja mam zawsze bardzo późne owulacje. Wg USG dziś 9+2, z OM byłoby 11+4.
Wkurzające to jest podczas starań, bo trzeba dłużej czekać na kolejną możliwość. Ale na co dzień wygodne, bo okres jest rzadziej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 19:40
-
Ja się przerzuciłam na roiboosa. pomaga w mdłościach. Czarną piłam do momentu przeczytania właśnie, że nie jest wskazana -
Pozytywka wrote:Ja się przerzuciłam na roiboosa. pomaga w mdłościach. Czarną piłam do momentu przeczytania właśnie, że nie jest wskazana
To ja teraz preferuję herbatkę rumiankową z niewielką ilością imbiru. Pomaga na ból brzucha i mdłości 😉 -
Dokładnie czarna herbata nie jest wskazana z tych samych powodów co kawa. Ale jak się wypije jedna dziennie to się nic nie stanie. Ja teraz pije jedna kawę rano, ale w poprzednich ciążach piłam 2 słabsze dziennie i wszystko było ok. Także po prostu wszystko z umiarem 😀 U mnie jutro wizyta, zobaczymy co tam u kropla słychać ☺️ mam nadzieję, że wszystko ok.
-
Czarna herbata łagodzi u mnie mdłości, ale i tak rzadko ją piję 😉
Ja mam wizytę w środę i już się trochę denerwuję, zwłaszcza, że po wizycie chcemy powiedzieć najbliższej rodzinie ale objawy jak na razie mam stuprocentowe 😅 także mam nadzieję, że wszystko u fasoli ok 😊
-
E weźcie nie mówcie, że czarnej nie można;p
O zielonej to słyszałam. Ale czarną kocham- nie piję w ogóle kawy i dla mnie herbata to życie… 3/4 dziennie muszą być…paulina502 lubi tę wiadomość
-
Paulina1106 wrote:E weźcie nie mówcie, że czarnej nie można;p
O zielonej to słyszałam. Ale czarną kocham- nie piję w ogóle kawy i dla mnie herbata to życie… 3/4 dziennie muszą być…
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Hej dziewczyny u mnie 7tc 1 dzień ja od 15 dpt plamila
I mam do tej pory takie ze jak wkładam luteinę to taki brud nitki i czasami takie jakby skrzepy małe ciężko to opisać bo skrzep bywa większy i taka krew a to takie brazowe ciągnące się czy mam się martwić ?Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻