Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina1106 wrote:Musimy wierzyć, że będzie dobrze:) może nasze dzieciaki będą drobne po prostu😅 tak sobie to tłumacze;)
Powiedział, że może się zdarzyć, że jeszcze raz będzie trzeba sprawdzić przysrost po pt, ale mówi, że tak się zdarza i to nie musi znaczyć nic złego. Mamy się cieszyć, bo na ten czas jest dobrze;)
Aż sprawdzę jak z córką miałam pierwsze USG, bo nie pamiętam. Wiem tylko, że miałam 3 terminy porodów od 3 różnych lekarzy;) -
Jestem po wizycie. Jest malutki ludzik Wg terminu ostatniej miesiączki to 8+3 a wg usg 8+0. Termin mam na 11.10 🙂 Serduszko biło ❤️ Umówiłam się na następną wizyte już na prenatalne 😀 Ale super, a tak się stresowałam przed wizytą że nie mogłam jeść. Teraz już trochę mi ulżyło.
Elllla, mamamajeczki, agniecha2101, Swatka, paulina502, Klaudia9212, Kath, Ivi, Martysion lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Jestem po wizycie. Jest malutki ludzik Wg terminu ostatniej miesiączki to 8+3 a wg usg 8+0. Termin mam na 11.10 🙂 Serduszko biło ❤️ Umówiłam się na następną wizyte już na prenatalne 😀 Ale super, a tak się stresowałam przed wizytą że nie mogłam jeść. Teraz już trochę mi ulżyło.
Super wieści ❤️Frida91 lubi tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:U nas jest serduszko ❤️ Ale zarodek mały prawie o tydzień, a nie ma mowy o innej dacie owulacji 🙈 kolejny tydzień stresu 😔
Nie martw się, w drugiej ciąży moja córka była do tyłu o 2 tygodnie, lekarz mówi że jeśli pomiarowo jest ok i serduszko ładnie bije to mam się nie martwićKlaudia9212 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Jestem po wizycie. Jest malutki ludzik Wg terminu ostatniej miesiączki to 8+3 a wg usg 8+0. Termin mam na 11.10 🙂 Serduszko biło ❤️ Umówiłam się na następną wizyte już na prenatalne 😀 Ale super, a tak się stresowałam przed wizytą że nie mogłam jeść. Teraz już trochę mi ulżyło.
Frida91 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cudowne informacje 😀
Mnie zastanawia zmniejszenie ilości śluzu w tym tygodniu. Na początku wręcz mnie zalewało a teraz wkładka tylko troszkę przybrudzona..
-
Tak serduszko biło 118-125 uderzeń/min. Rozmiar jeśli pamietam to 0.44cm lub trochę więcej. U mnie owulacja się nie przesunęła, bo był monitoring (a mąż za granica). Tydzień temu zarodek miał 0.29cm FHR 64 nom. Nic zostaje czekać. 🙈
Gratuluje udanych wizyt ❤️ -
paulina502 wrote:Cudowne informacje 😀
Mnie zastanawia zmniejszenie ilości śluzu w tym tygodniu. Na początku wręcz mnie zalewało a teraz wkładka tylko troszkę przybrudzona.. -
Drzemka wrote:Hmm, teraz mnie zmartwilyscie bo u mnie na USG wyszło ostatnio bicie serca 160 a rozmiarowo dziecko na 6+2. Zastanawiam się czy nie za szybko biło serduszko 🥺
Mi lekarz mówił że po 6 tygodniu może wzrosnąć do 180. U nas było w 9 tygodniu 179 i też pytałam czy serduszko bije tak jak powinnoagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Drzemka wrote:Hmm, teraz mnie zmartwilyscie bo u mnie na USG wyszło ostatnio bicie serca 160 a rozmiarowo dziecko na 6+2. Zastanawiam się czy nie za szybko biło serduszko 🥺
U mnie wczoraj biło serduszko 135. Według OM 6t6d, a według USG 7t1d. -
Klaudia9212 wrote:Ale chodziło mi o to kiedy są ok? 🙈 to wiem co to jest pomiar 🙈
Przepraszam kompletnie nie zrozumiałam pytania-uroki ciąży 😂😂😂
Przeważnie w internecie są widełki w mm lub cm do poszczególnych tygodni ciąży. Ja to tak nie bardzo się w tym orientuje, jak mi lekarz mówi że jest ok pomiarowo to znaczy że jest okKlaudia9212, agniecha2101 lubią tę wiadomość