Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a czy któraś z Was ma bądź miała plamienia w ciąży ja dziś 7tc 3 dni w sumie od 3 tyg z Luteina mam takie brudne i od paru dni co jakiś czas kiedy wkładam luteinę albo sikam to tez wylatuje i miewam skrzepy małe bez krwiWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Dziewczyny, załamałam się. Córka dochodzi do siebie, miałam nadzieję, że jutro nas wypuszcza ze szpitala a mąż pisze, że teraz jego dopadlo🤦
Przez to, że utonelysmy w szpitalu musiałam przełożyć dzisiejsza wizytę na kolejny czwartek. Liczyłam, że już wszystko będzie ok, a tu męża dopadło. Co tu zrobić, żeby teraz mnie nie wzięło?!?😭 -
Elllla wrote:Dziewczyny, załamałam się. Córka dochodzi do siebie, miałam nadzieję, że jutro nas wypuszcza ze szpitala a mąż pisze, że teraz jego dopadlo🤦
Przez to, że utonelysmy w szpitalu musiałam przełożyć dzisiejsza wizytę na kolejny czwartek. Liczyłam, że już wszystko będzie ok, a tu męża dopadło. Co tu zrobić, żeby teraz mnie nie wzięło?!?😭
Czytałam kiedyś, że grypa zoladkowo jelitowa nie stanowi bezpośredniego zagrożenia dla ciąży , ponieważ ogranicza się do przewodu pokarmowego. Jedynie trzeba uważać żeby nie doprowadzić do odwodnienia organizmu bo wtedy to już wiadomo, robi się niebezpiecznie..
-
Elllla wrote:Dziewczyny, załamałam się. Córka dochodzi do siebie, miałam nadzieję, że jutro nas wypuszcza ze szpitala a mąż pisze, że teraz jego dopadlo🤦
Przez to, że utonelysmy w szpitalu musiałam przełożyć dzisiejsza wizytę na kolejny czwartek. Liczyłam, że już wszystko będzie ok, a tu męża dopadło. Co tu zrobić, żeby teraz mnie nie wzięło?!?😭
Ogólnie okres wykluwania się zarazków trwa od 1 do 3 dni. Jelitówka raczej nie jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży, trzeba tylko dużo pić żeby nie doprowadzić do odwodnienia.
-
Olkaa wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was ma bądź miała plamienia w ciąży ja dziś 7tc 3 dni w sumie od 3 tyg z Luteina mam takie brudne i od paru dni co jakiś czas kiedy wkładam luteinę albo sikam to tez wylatuje i miewam skrzepy małe bez krwi
Ja nie miałam żadnych plamień, mój lekarz powiedział żeby nawet niewielkie z nim skonsultować. Co na to Twój ginekolog?
-
Dzięki, ja miałam raz jedyny jelitowke i to akurat w ciąży z M, dali mi kroplówkę i do domu ale do szpitala pojechałam bardziej pod naciskiem rodziny, bo myślę, że bym się sama ogarnęła;)
Najgorsze, żeby gorączki nie dostać...
Ale na szczęście dziś nas wypuszczają ze szpitala:)
Szkoda tylko, że muszę czekać teraz aż do czwartku na wizytę, a miałam mieć ja właśnie teraz. -
Farmaceutka95 wrote:Ja nie miałam żadnych plamień, mój lekarz powiedział żeby nawet niewielkie z nim skonsultować. Co na to Twój ginekolog?Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
A propos zachcianek: nabrałam ochoty na chałkę z masełkiem 😋 Poszłam specjalnie po nią do piekarni. Pomyślałam, że jak wrócę to zrobię sobie kakao albo inkę i zjem ze smakiem. I co? Nawet jej nie tknęłam. Leży na szafce w kuchni i czeka nie wiadomo na co 🙈Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ulalala wrote:Jakos wypilam ta glukoze, oby utrzymac ja w sobie , mdli ale oby na tym sie skonczylo 😨
Ja robie prenatalne bo w tym roku koncze 35 lat, juz jestem zapisana na 18.03 mam moec usg i test pappa z krwi.
Jak tam wyniki?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousie89 wrote:Jak tam wyniki?
-
Olkaa wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was ma bądź miała plamienia w ciąży ja dziś 7tc 3 dni w sumie od 3 tyg z Luteina mam takie brudne i od paru dni co jakiś czas kiedy wkładam luteinę albo sikam to tez wylatuje i miewam skrzepy małe bez krwi
Też miałam podobnie zaczęło się mniej więcej od 5tc wtedy było tego niewiele, najwięcej właśnie od 7tc a teraz mniej więcej od skończenia 8tc już prawie nie widzę plamienia jest tego minimalnie i tylko czasami 😉 dr wspomniał tylko, że może mieć to związek z tworzącym się lozyskiem bo na usg jest wszystko ok
Laparo+Histero - usunięto małą przegrode reszta OK👍
Test Beready - okno implantacyjne przesunięte 24h-36h na cyklu sztucznym
KIR BX
2020 transfery 2AA, 1AA i 2BB
12.2021 IUI z clo
01.2022 IUI cykl naturalny
11 dpo beta 47,8
13 dpo beta 174,7
18 dpo beta 1957
-
Ulalala wrote:Dziewczyny czy rybe wedzona mozna jesc? Taka mam ochote na paste z wedzonej makreli... 🙈 pierwszy raz mam w ogole ochote na cokolwiek 😅
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Ja właśnie zrobiłam sobie rybkę z frytkami bo też mnie naszła chęć na taką kolację
Ja tylko domowe fastfoody lubię, nie jem często, ale czasem mam ogromną ochotę na takie jedzonko. Tydzień temu była domowa pizza 🤤mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Mnie ostatnio naszła ochota na domowe fastfoody typu hot dogi i mąż spełnił ta zachciankę i mi zrobił 😊
Ja tylko domowe fastfoody lubię, nie jem często, ale czasem mam ogromną ochotę na takie jedzonko. Tydzień temu była domowa pizza 🤤
Nasze smaki są dość nietypowe 😄 a to dopiero początek 😄