Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Pozytywka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z lekkim pieczeniem podczas oddawania moczu? Robiłam badanie moczu, posiew, konsultowałam z lekarzem bo również mam dość sporo żółtawej wydzieliny i infekcji brak... Jak pije duzo wody to nie ma problemu a jak tylko trochę mniej zwłaszcza rano to lekko piecze🤷♀️ planuje powtórzyć badanie moczu w następnym tygodniu.
Mam tak samo, nie byłam u lekarza bo zauważyłam zależność jak wypije mało wody to tak mam. Dlatego czasem z rana po nocy a czasem w ciągu dnia jak zapominam wypić dużo płynów. Jeśli chodzi o wydzielinę to póki nie ma nieprzyjemnego zapachu to się nie martwię. Ale wiadomo lekarzem nie jestem wiec kontroluj sprawę z lekarze. Zacznij więcej pic i zobacz czy coś się zmieni.
-
Sparky wrote:Hej dziewczyny, widzę że poruszacie temat norm poziomu glukozy w ciąży. Jestem aktualnie w temacie (aż za bardzo, mam już stwierdzoną cukrzycę ciążową) - poniżej wklejam kryteria rozpoznania cc na podstawie wyników krzywej.
Norma 140 mg/dl obowiązuje w samokontroli, godzinę od rozpoczęcia posiłku.
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam odwagi przejść na fioletową stronę 🙈 Termin porodu na ten moment wypada mi na 4 października.
mrsmiki lubi tę wiadomość
-
Ivi wrote:Mam tak samo, nie byłam u lekarza bo zauważyłam zależność jak wypije mało wody to tak mam. Dlatego czasem z rana po nocy a czasem w ciągu dnia jak zapominam wypić dużo płynów. Jeśli chodzi o wydzielinę to póki nie ma nieprzyjemnego zapachu to się nie martwię. Ale wiadomo lekarzem nie jestem wiec kontroluj sprawę z lekarze. Zacznij więcej pic i zobacz czy coś się zmieni.
Pije ok 2 l dziennie, duuzo wody piję bo lubię 🙂 na samym początku ciąży często chodziłam siku i piekło duzo bardziej po czym po tygodniu rozwinęła się infekcja grzybicza. Teraz właśnie tylko piecze wtedy, kiedy po nocy jeszcze nie zdążę się napić. A co do wydzieliny to bylam nawet u dwóch lekarzy bo ona nieraz mnie "zalewa"🙈 oboje twierdzą, że wszystko jest dobrze🤷♀️ 24 marca mam wizytę to poproszę o wymaz, żeby się upewnić🤷♀️ -
Joanna-Anna1992 wrote:Czy u waszych lekarzy istnieje możliwość zabrania ze sobą partnera ? Mój mąż jest bardzo podekscytowany i chciałabym zapytać się na następnej wizycie czy na następna wizytę może przyjść ze mną ? Myślicie , ze jest to realne ?
Ja USG przez brzuszek wzięłabym męża. Ale póki co miałam usg przez pochwę wiec średnio bym się czuła z mężem i lekarzem który mi tam gmeraMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Pozytywka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z lekkim pieczeniem podczas oddawania moczu? Robiłam badanie moczu, posiew, konsultowałam z lekarzem bo również mam dość sporo żółtawej wydzieliny i infekcji brak... Jak pije duzo wody to nie ma problemu a jak tylko trochę mniej zwłaszcza rano to lekko piecze🤷♀️ planuje powtórzyć badanie moczu w następnym tygodniu.
Polecam sok z żurawiny profilaktyczniePozytywka lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
mrsmiki wrote:Ja USG przez brzuszek wzięłabym męża. Ale póki co miałam usg przez pochwę wiec średnio bym się czuła z mężem i lekarzem który mi tam gmera
Ale to prywatna klinika więc też trochę inne traktowaniem Coprawda w momentach duzej ilości zakażeń było info, żeby przychodzić samemu, ale na USG pierwsze czy transfer czasami mimo wszystko można było być razem.
Ja już chyba jestem bezwstydna po tylu latach leczenia, bo nawet nie pomyślałam, że to USG dowcipne, do tego mąż stał z takiej perspektywy, że widział wszystko🤭agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Co można brać na infekcje intymne w ciazy?
U mnie teraz 8tc wizyta dopiero za ponad tydzień..Joanna-Anna1992, mrsmiki lubią tę wiadomość
Laparo+Histero - usunięto małą przegrode reszta OK👍
Test Beready - okno implantacyjne przesunięte 24h-36h na cyklu sztucznym
KIR BX
2020 transfery 2AA, 1AA i 2BB
12.2021 IUI z clo
01.2022 IUI cykl naturalny
11 dpo beta 47,8
13 dpo beta 174,7
18 dpo beta 1957
-
Ulalala wrote:To sa normy z 2014r, wiem ze w internecie one sa niby aktualne ale ja bardziej ufam lekarzom niz temu co jest w internecie 😀 takze poczekam spokojnoe do wizyty.
Tak jak mówisz. Normy są aktualne, ale przede wszystkim mamy lekarzy prowadzących ☺️Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Jagodziannka wrote:Co można brać na infekcje intymne w ciazy?
U mnie teraz 8tc wizyta dopiero za ponad tydzień..Gwiazdeczka30 -
Elllla wrote:Dziewczyny właśnie zakładam dżinsy po tygodniu i...nie zapne ich, ale to dlatego, że mi wywaliło brzuch w okolicach pępka. Pewnie przez rozwalanie jelita🤦
A wszystkie dresy właśnie popralam🤣
Również czuję dyskomfort w jeansach, tym bardziej, że prawie wszystkie mam z wysokim stanem.
Zamówiłam sobie 5 par spodni na gumce😁
-
Joanna-Anna1992 wrote:A czy chodzicie ciagle do toalety ? Co prawda pije dużo wody , ale teraz to chyba chodzę co godzinę 🙈🙈🙈
Choć noce ostatnio mam w miarę spokojne pod tym wzgledem -
Jagodziannka wrote:Co można brać na infekcje intymne w ciazy?
U mnie teraz 8tc wizyta dopiero za ponad tydzień..
Najlepiej jakbyś zapytała lekarza, po badaniu ginekologicznym. Ja miałam najpierw urofuragine w pierwszej ciąży chyba 🤔 ale i tak skończyło się na antybiotyku niestety.Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
mrsmiki wrote:Najlepiej jakbyś zapytała lekarza, po badaniu ginekologicznym. Ja miałam najpierw urofuragine w pierwszej ciąży chyba 🤔 ale i tak skończyło się na antybiotyku niestety.Gwiazdeczka30