Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimo plamien progesteron 45,6Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Ulalala wrote:Na czczo i po 2h od wypicia glukozy w normie, ale po godzinie norma jest do 140 a ja mam 146. We wtorek ma dzwonic moja lekarz i zobaczymy czy dostane skierowanie do diabetologa czy za jakis czas bedzie trzeba powtorzyc badanie.
Będziesz robić test jeszcze raz w 24 tc, jak każda z nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 20:19
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ulalala wrote:Dziewczyny czy rybe wedzona mozna jesc? Taka mam ochote na paste z wedzonej makreli... 🙈 pierwszy raz mam w ogole ochote na cokolwiek 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 20:20
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Czy u waszych lekarzy istnieje możliwość zabrania ze sobą partnera ? Mój mąż jest bardzo podekscytowany i chciałabym zapytać się na następnej wizycie czy na następna wizytę może przyjść ze mną ? Myślicie , ze jest to realne ?
mrsmiki lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Joanna-Anna1992 wrote:Czy u waszych lekarzy istnieje możliwość zabrania ze sobą partnera ? Mój mąż jest bardzo podekscytowany i chciałabym zapytać się na następnej wizycie czy na następna wizytę może przyjść ze mną ? Myślicie , ze jest to realne ?
Wiem że w okresie pandemii często był problem z osobami towarzyszącymi. Chyba zależy to od lekarza/przychodni, musisz zapytać
Ja planuję zabrać męża na prenatalne oczywiście jeśli mój lekarz wyrazi na to zgodę
-
Joanna-Anna1992 wrote:Czy u waszych lekarzy istnieje możliwość zabrania ze sobą partnera ? Mój mąż jest bardzo podekscytowany i chciałabym zapytać się na następnej wizycie czy na następna wizytę może przyjść ze mną ? Myślicie , ze jest to realne ?
-
Soldering944 wrote:Dziewczyny, czy wy też czujecie kłucie w podbrzuszu? Już nie pamiętam czy w poprzedniej ciąży tak miałam.
Ale dziewczyny wrocilam do domu z córką i zaczęłam znów analizować. Moje podbrzusze ejest zupełnie normalne. Wydaje mi się, że w skończonym 8tc powinnam mieć choć ciut nabrzmiałe podbrzusze?!? Widzę tylko, że mu wywaliło brzuch, ale na wysokości pepka, ale to pewnie przez problemy gastryczne ostatnio i pewnie poprostu przytyłam:(
Czy któraś z Was jest w 8/9 TC i nie ma wogole ani trochę nabrzmiałego, zwiększonego podbrzusza?!?
Podwójne szczęście lubi tę wiadomość
-
Elllla wrote:Mnie bardzo klol lewy jajnik. Lekarz przepisał mi nispe 3x1. Ale właściwie to była taka jedna doba mega klocia. A tak od czasu do czasu delikatnie. Co do podbrzusza to kilka delikatnych zakloc ostatnio miałam, a tak wcześniej bóle okresowe. Ostatnio miałam mega problem z zaparciami i później kolejnego dnia bardzo silne klocia brzucha, ale ewidentnie jelit. Teraz cisza.
Ale dziewczyny wrocilam do domu z córką i zaczęłam znów analizować. Moje podbrzusze ejest zupełnie normalne. Wydaje mi się, że w skończonym 8tc powinnam mieć choć ciut nabrzmiałe podbrzusze?!? Widzę tylko, że mu wywaliło brzuch, ale na wysokości pepka, ale to pewnie przez problemy gastryczne ostatnio i pewnie poprostu przytyłam:(
Czy któraś z Was jest w 8/9 TC i nie ma wogole ani trochę nabrzmiałego, zwiększonego podbrzusza?!?
Ja jestem 8 tc i tez nie mam jakiego tam brzucha nabrzmiałego czy twardegoWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Hej dziewczyny, widzę że poruszacie temat norm poziomu glukozy w ciąży. Jestem aktualnie w temacie (aż za bardzo, mam już stwierdzoną cukrzycę ciążową) - poniżej wklejam kryteria rozpoznania cc na podstawie wyników krzywej.
Norma 140 mg/dl obowiązuje w samokontroli, godzinę od rozpoczęcia posiłku.
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam odwagi przejść na fioletową stronę 🙈 Termin porodu na ten moment wypada mi na 4 października.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z lekkim pieczeniem podczas oddawania moczu? Robiłam badanie moczu, posiew, konsultowałam z lekarzem bo również mam dość sporo żółtawej wydzieliny i infekcji brak... Jak pije duzo wody to nie ma problemu a jak tylko trochę mniej zwłaszcza rano to lekko piecze🤷♀️ planuje powtórzyć badanie moczu w następnym tygodniu.
-
Pozytywka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z lekkim pieczeniem podczas oddawania moczu? Robiłam badanie moczu, posiew, konsultowałam z lekarzem bo również mam dość sporo żółtawej wydzieliny i infekcji brak... Jak pije duzo wody to nie ma problemu a jak tylko trochę mniej zwłaszcza rano to lekko piecze🤷♀️ planuje powtórzyć badanie moczu w następnym tygodniu.Gwiazdeczka30
-
Elllla wrote:Mnie bardzo klol lewy jajnik. Lekarz przepisał mi nispe 3x1. Ale właściwie to była taka jedna doba mega klocia. A tak od czasu do czasu delikatnie. Co do podbrzusza to kilka delikatnych zakloc ostatnio miałam, a tak wcześniej bóle okresowe. Ostatnio miałam mega problem z zaparciami i później kolejnego dnia bardzo silne klocia brzucha, ale ewidentnie jelit. Teraz cisza.
Czy któraś z Was jest w 8/9 TC i nie ma wogole ani trochę nabrzmiałego, zwiększonego podbrzusza?!?Gwiazdeczka30 -
Niby tak, sama mam siostrę cioteczna, bardzo drobną, a mimo to przed porodem miała mini brzuszek, że dało się ukryć, a dziecko urodziło się normalnej wielkości. Martwi mnie to jednak, że ani nie widzę powiększenia ani nic nie czuję teraz, jak mi jelita odpuściły. Nic, czuje brzuch normalnie jak przed ciążą🤷
Ale mam nadzieję, że to tylko moje "swirowanie"
Ale dzięki za informacje -
Elllla wrote:Niby tak, sama mam siostrę cioteczna, bardzo drobną, a mimo to przed porodem miała mini brzuszek, że dało się ukryć, a dziecko urodziło się normalnej wielkości. Martwi mnie to jednak, że ani nie widzę powiększenia ani nic nie czuję teraz, jak mi jelita odpuściły. Nic, czuje brzuch normalnie jak przed ciążą🤷
Ale mam nadzieję, że to tylko moje "swirowanie"
Ale dzięki za informacjeGwiazdeczka30