X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo plamien progesteron 45,6

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Na czczo i po 2h od wypicia glukozy w normie, ale po godzinie norma jest do 140 a ja mam 146. We wtorek ma dzwonic moja lekarz i zobaczymy czy dostane skierowanie do diabetologa czy za jakis czas bedzie trzeba powtorzyc badanie.
    Po godzinie jest norma do 180, więc 146 to bardzo dobry wynik 👍😉
    Będziesz robić test jeszcze raz w 24 tc, jak każda z nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 20:19

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Dziewczyny czy rybe wedzona mozna jesc? Taka mam ochote na paste z wedzonej makreli... 🙈 pierwszy raz mam w ogole ochote na cokolwiek 😅
    Wędzone na gorąco można ☺ Ja kiedyś jadłam taką pastę, bo miałam ochotę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 20:20

agniecha2101 lubi tę wiadomość

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Po godzinie jest norma do 180, więc 146 to bardzo dobry wynik 👍😉
    Będziesz robić test jeszcze raz w 24 tc, jak każda z nas.
    W ciqzy sa inne normy, do 140.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u waszych lekarzy istnieje możliwość zabrania ze sobą partnera ? Mój mąż jest bardzo podekscytowany i chciałabym zapytać się na następnej wizycie czy na następna wizytę może przyjść ze mną ? Myślicie , ze jest to realne ?

mrsmiki lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Czy u waszych lekarzy istnieje możliwość zabrania ze sobą partnera ? Mój mąż jest bardzo podekscytowany i chciałabym zapytać się na następnej wizycie czy na następna wizytę może przyjść ze mną ? Myślicie , ze jest to realne ?

Wiem że w okresie pandemii często był problem z osobami towarzyszącymi. Chyba zależy to od lekarza/przychodni, musisz zapytać :)

Ja planuję zabrać męża na prenatalne oczywiście jeśli mój lekarz wyrazi na to zgodę

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Ja byłam ostatnio na wizycie to dr. sama mówiła, że na prenatalne mogę przyjść już z partnerem.

7433a51e04.png
  • Soldering944 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też czujecie kłucie w podbrzuszu? Już nie pamiętam czy w poprzedniej ciąży tak miałam.

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering944 wrote:
    Dziewczyny, czy wy też czujecie kłucie w podbrzuszu? Już nie pamiętam czy w poprzedniej ciąży tak miałam.
    Ja czasem tak mialam, lekarka przepisala mi luteine jakby mocniej i czesciej bolalo ale na razie jeszcze nje uzywalam.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ok 👍

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering944 wrote:
    Mnie bardzo klol lewy jajnik. Lekarz przepisał mi nispe 3x1. Ale właściwie to była taka jedna doba mega klocia. A tak od czasu do czasu delikatnie. Co do podbrzusza to kilka delikatnych zakloc ostatnio miałam, a tak wcześniej bóle okresowe. Ostatnio miałam mega problem z zaparciami i później kolejnego dnia bardzo silne klocia brzucha, ale ewidentnie jelit. Teraz cisza.
    Ale dziewczyny wrocilam do domu z córką:) i zaczęłam znów analizować. Moje podbrzusze ejest zupełnie normalne. Wydaje mi się, że w skończonym 8tc powinnam mieć choć ciut nabrzmiałe podbrzusze?!? Widzę tylko, że mu wywaliło brzuch, ale na wysokości pepka, ale to pewnie przez problemy gastryczne ostatnio i pewnie poprostu przytyłam:(
    Czy któraś z Was jest w 8/9 TC i nie ma wogole ani trochę nabrzmiałego, zwiększonego podbrzusza?!?:(

Podwójne szczęście lubi tę wiadomość

• Olkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Mnie bardzo klol lewy jajnik. Lekarz przepisał mi nispe 3x1. Ale właściwie to była taka jedna doba mega klocia. A tak od czasu do czasu delikatnie. Co do podbrzusza to kilka delikatnych zakloc ostatnio miałam, a tak wcześniej bóle okresowe. Ostatnio miałam mega problem z zaparciami i później kolejnego dnia bardzo silne klocia brzucha, ale ewidentnie jelit. Teraz cisza.
    Ale dziewczyny wrocilam do domu z córką:) i zaczęłam znów analizować. Moje podbrzusze ejest zupełnie normalne. Wydaje mi się, że w skończonym 8tc powinnam mieć choć ciut nabrzmiałe podbrzusze?!? Widzę tylko, że mu wywaliło brzuch, ale na wysokości pepka, ale to pewnie przez problemy gastryczne ostatnio i pewnie poprostu przytyłam:(
    Czy któraś z Was jest w 8/9 TC i nie ma wogole ani trochę nabrzmiałego, zwiększonego podbrzusza?!?:(

Ja jestem 8 tc i tez nie mam jakiego tam brzucha nabrzmiałego czy twardego

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Ja jestem 8 tc i tez nie mam jakiego tam brzucha nabrzmiałego czy twardego
    Dzięki, no właśnie u mnie objawowo jako takich brak i to podbrzusze, ani wzdęte, ani powiększone. A wizyta u lekarza coraz dalej:(

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    A norma po 2 godzinach jaka jest?

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że poruszacie temat norm poziomu glukozy w ciąży. Jestem aktualnie w temacie (aż za bardzo, mam już stwierdzoną cukrzycę ciążową) - poniżej wklejam kryteria rozpoznania cc na podstawie wyników krzywej.

96debe4db8cc.jpg

Norma 140 mg/dl obowiązuje w samokontroli, godzinę od rozpoczęcia posiłku.

Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam odwagi przejść na fioletową stronę 🙈 Termin porodu na ten moment wypada mi na 4 października.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z lekkim pieczeniem podczas oddawania moczu? Robiłam badanie moczu, posiew, konsultowałam z lekarzem bo również mam dość sporo żółtawej wydzieliny i infekcji brak... Jak pije duzo wody to nie ma problemu a jak tylko trochę mniej zwłaszcza rano to lekko piecze🤷‍♀️ planuje powtórzyć badanie moczu w następnym tygodniu.

Wysłany: 12 marca 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z lekkim pieczeniem podczas oddawania moczu? Robiłam badanie moczu, posiew, konsultowałam z lekarzem bo również mam dość sporo żółtawej wydzieliny i infekcji brak... Jak pije duzo wody to nie ma problemu a jak tylko trochę mniej zwłaszcza rano to lekko piecze🤷‍♀️ planuje powtórzyć badanie moczu w następnym tygodniu.
    Ostatnio pisałam właśnie o tym na forum. Miałam żółta wydzielinę , później trochę bolał mnie pęcherz. Lekarz przepisał mi urosept oraz bakterie lactofemina. Podobno jeśli nie swędzi i nie piecze to żółta wydzielina się zdarza. Miałam ja może z 2 dni. Wszystko wróciło do normy . Pęcherz kozę tez bolec , bo jednak wszystko się rozrasta , a przez poziom hormonów może dochodzić do jakiś stanów zapalnych.

Gwiazdeczka30

Wysłany: 12 marca 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Na tak wczesnym etapie jedyne co może być to wzdęcia. Brzuszek pojawia się bliżej 12 tyg , ale to tez pewnie kwestia indywidualna i czy to pierwsza czy już kolejna ciąża. Moja koleżanka była w 6 miesiącu i miała idealnie płaski brzuch , chodziła w strojach nikt nie wierzył , ze jest w ciąży . Dziecko ułożyło się jej jakiś mocno pod żebrami. Na insta jest taka dziewczyna patomatka i ona pokazywała swoją ciąże i tez miała właśnie żadnego brzucha 😄

Gwiazdeczka30
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, sama mam siostrę cioteczna, bardzo drobną, a mimo to przed porodem miała mini brzuszek, że dało się ukryć, a dziecko urodziło się normalnej wielkości. Martwi mnie to jednak, że ani nie widzę powiększenia ani nic nie czuję teraz, jak mi jelita odpuściły. Nic, czuje brzuch normalnie jak przed ciążą🤷
    Ale mam nadzieję, że to tylko moje "swirowanie";)
    Ale dzięki za informacje

Wysłany: 12 marca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Niby tak, sama mam siostrę cioteczna, bardzo drobną, a mimo to przed porodem miała mini brzuszek, że dało się ukryć, a dziecko urodziło się normalnej wielkości. Martwi mnie to jednak, że ani nie widzę powiększenia ani nic nie czuję teraz, jak mi jelita odpuściły. Nic, czuje brzuch normalnie jak przed ciążą🤷
    Ale mam nadzieję, że to tylko moje "swirowanie";)
    Ale dzięki za informacje
    A kiedy teraz masz wizytę ?:)

Gwiazdeczka30
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ