Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, chciałam się przywitać termin na 13.10. Ciąża z in vitro. Czekam z niecierpliwością na badania prenatalne, 7 kwietnia.
agniecha2101, justyna1719, mamamajeczki, Frida91, Kath, mrsmiki, Mama_Basia lubią tę wiadomość
Starania od 2019
11.2020 Klinika Angelius, dr. Paliga
04.2021 - Badanie drożności - lewy niedrożny
07.2021 - Laparoskopia i histeroskopia jajowodów - oba jajowody drożne, usunięcie niewielkich ognisk endometriozy
Przez cały rok cykle stymulowane oraz bez wspomagania - zero ciąży...
7.01.2022 start stymulacji do pierwszego IVF
24.01.2022 1-sze IVF
17.02.2022 potwierdzona ciąża i serduszko!
-
Farmaceutka95 wrote:Bardzo mi przykro kochana że drugi raz Cię to spotyka. Wierzę że następna ciaza będzie już ta szczęśliwa. Musisz iść do szpitala czy możesz czekać w domu na krwawienia?
W domu… chyba, ze coś zacznie się dziać niepokojącego… lekarz mówił, że za wczesna ciąża by skierować do szpitala… -
Klaudia9212 wrote:Hejooo 🥺 proszę o wykasować mnie z listy. Niestety stało się najgorsze…. Serduszko przestało bić… okazuje się ze brakuje mi 5 na 5 kirów o czym nie wiedziałam przed ciąża i nie wdrożyłem leczenia… czy coś jeszcze się przyczyniło… nie wiem… także na razie nie zostanę mama… czeka mnie 2 poronienie… trudno mi się jest żegnać, ale tak będzie najlepiej 😔 dziękuje za wsparcie, które otrzymałam i słowa otuchy. Jestem wdzięczna za to… 😔
Życzę Wam z całego serca by u Was z maleństwami było wszystko dobrze, a ciąże i porodu były bezproblemowe… ❤️ Powodzenia! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 14:25
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Drzemka wrote:No pewnie że statystyczny, ale jeśli wyjdzie mi że jedna kobieta na 20 z takimi wynikami jak moje urodziła chore dziecko to chciałabym o tym wiedzieć już w ciąży, a nie zaskoczyć się po porodzie. Niestety części przypadków np. ZD nie zobaczysz na USG. A tak przynajmniej możesz się przygotować i zdobyć wiedzę przed porodem.
Ja nikogo nie chcę zniechęcać, każdy musi sam przekalkulowac co warto zrobić w konkretnym przypadkuCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Akurat przy zd chyba jest podwyższona przeziernosc karkowa z tego co wiem 🤔
Ja nikogo nie chcę zniechęcać, każdy musi sam przekalkulowac co warto zrobić w konkretnym przypadkuKuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Witam nowe mamusie!
A odnośnie badań prenatalnych to ja robię tylko USG 28.03. Stwierdziliśmy z mężem że nie jesteśmy w grupie podwyższonego ryzyka,a nawet jakby coś wyszło genetycznego (oby nie!) to i tak nie ma na to ratunku więc taka wiadomość gdzie i tak nie da się nic zrobić nie jest nam potrzebna. A tanie te badania z tego co patrzyłam ostatnio nie są,ceny szalone... 😲Frida91 lubi tę wiadomość
-
Klaudia strasznie mi przykro ... Trzymaj się dzielnie ❤️
Od wczoraj znów mam kłucia w pochwie .. takie trwające dosłownie ułamek sekundy. Martwi mnie to trochę, chociaż wczoraj byłam u ginekologa i wszystko jest ok, szyjka w porządku, infekcji nie ma ale o tych kłuciach nie mówiłam lekarzowi bo najbardziej mnie zaczęło kłuć oczywiście już po wizycie, przed wizytą może raz mnie zakłuło. Czy któraś z Was czegoś podobnego doświadcza? Na pewno jest to odczuwalne w pochwie, nie w podbrzuszu i zastanawiam się czy może to być również kwestia rozrastania się macicy
-
Klaudia bardzo mi przykro że spotkało Cię to już drugi raz 🙁
Ale skoro znasz przyczynę to może sytuacja już się więcej nie powtórzy. Trzymaj się, powodzenia!
mrsmiki wrote:Co polecacie na przeziębienie?
Katar, ból gardła i dreszcze 😞mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:Hejooo 🥺 proszę o wykasować mnie z listy. Niestety stało się najgorsze…. Serduszko przestało bić… okazuje się ze brakuje mi 5 na 5 kirów o czym nie wiedziałam przed ciąża i nie wdrożyłem leczenia… czy coś jeszcze się przyczyniło… nie wiem… także na razie nie zostanę mama… czeka mnie 2 poronienie… trudno mi się jest żegnać, ale tak będzie najlepiej 😔 dziękuje za wsparcie, które otrzymałam i słowa otuchy. Jestem wdzięczna za to… 😔
Życzę Wam z całego serca by u Was z maleństwami było wszystko dobrze, a ciąże i porodu były bezproblemowe… ❤️ Powodzenia! ❤️
Bardzo mi przykro 😞 Trzymaj się jakoś 😫Czekamy na Ciebie, synku :*
-
mrsmiki wrote:Co polecacie na przeziębienie?
Katar, ból gardła i dreszcze 😞
Prenalen gardło jest całkiem spoko. Takie niby cukierki do ssania, ale mnie pomaga 😉 A na katar maść majerankowa. Zapach ma średni, ale pomaga 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 19:46
mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*