Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, widziałam, że niektóre z Was umówiły się już na badania prenatalne. Czy robicie tylko USG prenatalne czy test pappa też? Szczerze mówiąc nastawiałam się tylko na USG a lekarz mi powiedział, że w pakiecie jest jeszcze ocena ryzyka ( np. wystąpienia stanu przedrzucawkowego) i test pappa. Mam wątpliwości czy chce się stresować dodatkowo tym testem, wolałabym chyba samo USG ale nie wiem co mam zrobić..
-
paulina502 wrote:Dziewczyny, widziałam, że niektóre z Was umówiły się już na badania prenatalne. Czy robicie tylko USG prenatalne czy test pappa też? Szczerze mówiąc nastawiałam się tylko na USG a lekarz mi powiedział, że w pakiecie jest jeszcze ocena ryzyka ( np. wystąpienia stanu przedrzucawkowego) i test pappa. Mam wątpliwości czy chce się stresować dodatkowo tym testem, wolałabym chyba samo USG ale nie wiem co mam zrobić..
paulina502 lubi tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Dziewczyny, widziałam, że niektóre z Was umówiły się już na badania prenatalne. Czy robicie tylko USG prenatalne czy test pappa też? Szczerze mówiąc nastawiałam się tylko na USG a lekarz mi powiedział, że w pakiecie jest jeszcze ocena ryzyka ( np. wystąpienia stanu przedrzucawkowego) i test pappa. Mam wątpliwości czy chce się stresować dodatkowo tym testem, wolałabym chyba samo USG ale nie wiem co mam zrobić..
Ja jeszcze miałam w planach test nifty ale zobaczymy co lekarz mi powie po prenatalnym USG, czy jest taka potrzeba czy też nie
-
Ja jestem z tych przezornych i robię usg prenatalne i pappa. Nie mam nic co mogłoby mi zasiać niepokój ale wole zrobić i mieć w jakimś stopniu spokojniejszą głowę.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Ja robię pappa, właśnie też ze względu na te dodatkowe informacje o ryzyku zatrzymania wzrastania płodu albo ryzyka rzucawki. A jeśli pappa wyjdzie źle to może zrobię też sanco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 08:06
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
agniecha2101 wrote:Tyle mam w tym ogólnym suplemencie. Widocznie musiałam mieć wcześniej niski poziom, skoro to nie wystarcza. Do września karmiłam jeszcze córę piersią i brałam te suple, potem kilka miesięcy nie brałam nic i jak tylko dowiedziałam się o ciąży, zaczęłam brać znów. No nic, jutro wykupie receptę i mam nadzieję, że będzie poprawa.
Aaa no i biorę zawsze po obiedzie.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Ja właśnie nie chcialam Pappy ani teraz ani w poprzedniej ciąży bo to tylko wynik statystyczny i dalej nic nie wiadomo... A jak wyjdzie wyższe ryzyko to tylko będę miała stres. Wolę bardziej miarodajny wynik po usg. No ale oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania i jeśli kogoś to uspokoi to jak najbardziej warto 🙂Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:To od Ciebie zależy, nie musisz robić wszystkich badań 🙂
Ja właśnie nie chcialam Pappy ani teraz ani w poprzedniej ciąży bo to tylko wynik statystyczny i dalej nic nie wiadomo... A jak wyjdzie wyższe ryzyko to tylko będę miała stres. Wolę bardziej miarodajny wynik po usg. No ale oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania i jeśli kogoś to uspokoi to jak najbardziej warto 🙂mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Ulalala wrote:Jakos wypilam ta glukoze, oby utrzymac ja w sobie , mdli ale oby na tym sie skonczylo 😨
Ja robie prenatalne bo w tym roku koncze 35 lat, juz jestem zapisana na 18.03 mam moec usg i test pappa z krwi.
Daj znać jak będziesz miała wyniki 😉 Trzymam kciuki, żeby cukrzyca Cię ominęła ✊Czekamy na Ciebie, synku :*
-
mrsmiki wrote:Dziewczyny w kolejnych ciążach. Jak wasze brzuszki? Albo jestem wzdeta albo naprawdę mi JUŻ coś wyskakuje 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 11:09
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Dziewczyny, widziałam, że niektóre z Was umówiły się już na badania prenatalne. Czy robicie tylko USG prenatalne czy test pappa też? Szczerze mówiąc nastawiałam się tylko na USG a lekarz mi powiedział, że w pakiecie jest jeszcze ocena ryzyka ( np. wystąpienia stanu przedrzucawkowego) i test pappa. Mam wątpliwości czy chce się stresować dodatkowo tym testem, wolałabym chyba samo USG ale nie wiem co mam zrobić..👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Drzemka wrote:A kwa foliowy brałaś? Ja się martwię bardzo bo nie brałam kwasu, dopiero od dnia poczęcia biore. A że mam problemy jelitowe, boje się czy ten poziom kwasu był prawidłowy.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hejooo 🥺 proszę o wykasować mnie z listy. Niestety stało się najgorsze…. Serduszko przestało bić… okazuje się ze brakuje mi 5 na 5 kirów o czym nie wiedziałam przed ciąża i nie wdrożyłem leczenia… czy coś jeszcze się przyczyniło… nie wiem… także na razie nie zostanę mama… czeka mnie 2 poronienie… trudno mi się jest żegnać, ale tak będzie najlepiej 😔 dziękuje za wsparcie, które otrzymałam i słowa otuchy. Jestem wdzięczna za to… 😔
Życzę Wam z całego serca by u Was z maleństwami było wszystko dobrze, a ciąże i porodu były bezproblemowe… ❤️ Powodzenia! ❤️ -
Klaudia9212 wrote:Hejooo 🥺 proszę o wykasować mnie z listy. Niestety stało się najgorsze…. Serduszko przestało bić… okazuje się ze brakuje mi 5 na 5 kirów o czym nie wiedziałam przed ciąża i nie wdrożyłem leczenia… czy coś jeszcze się przyczyniło… nie wiem… także na razie nie zostanę mama… czeka mnie 2 poronienie… trudno mi się jest żegnać, ale tak będzie najlepiej 😔 dziękuje za wsparcie, które otrzymałam i słowa otuchy. Jestem wdzięczna za to… 😔
Życzę Wam z całego serca by u Was z maleństwami było wszystko dobrze, a ciąże i porodu były bezproblemowe… ❤️ Powodzenia! ❤️ -
Klaudia9212 wrote:Hejooo 🥺 proszę o wykasować mnie z listy. Niestety stało się najgorsze…. Serduszko przestało bić… okazuje się ze brakuje mi 5 na 5 kirów o czym nie wiedziałam przed ciąża i nie wdrożyłem leczenia… czy coś jeszcze się przyczyniło… nie wiem… także na razie nie zostanę mama… czeka mnie 2 poronienie… trudno mi się jest żegnać, ale tak będzie najlepiej 😔 dziękuje za wsparcie, które otrzymałam i słowa otuchy. Jestem wdzięczna za to… 😔
Życzę Wam z całego serca by u Was z maleństwami było wszystko dobrze, a ciąże i porodu były bezproblemowe… ❤️ Powodzenia! ❤️
Bardzo mi przykro kochana że drugi raz Cię to spotyka. Wierzę że następna ciaza będzie już ta szczęśliwa. Musisz iść do szpitala czy możesz czekać w domu na krwawienia? -
Cześć dziewczyny 💕
Ja się nieśmiało witam, cały czas próbuje Was nadgonić, ale jeszcze mam sporo czytania 😅🙈
Mam na imię Ola, mam 27 lat i w 13 cyklu starań zobaczyłam wymarzone dwie kreski🥺
Żeby było śmieszniej, ten udany cykl skreśliłam totalnie na straty, byłam przekonana, ze na pewno się nie udało i to mąż wręcz zmusił mnie, ze jeśli tydzień spóźnia mi się okres, to żebym zrobiła ten test dla spokojnej głowy. Wciąż pamietam ten szok jak zobaczyłam wyraźna druga krechę 😂
28 grudnia zrobiłam test
1.03 beta 258
03.03 beta 705
Miałam już wcześniej zaplanowana wizytę na jutro czyli na 11.03 lekarz, u którego wcześniej się leczę, powiedział żeby została, bo raczej już zobaczymy.
Według aplikacji datę porodu pokazuje na 01.11 ale nie ma grupy listopadowej to pozwoliłam się dosiąść 😊
Jest to moja pierwsza ciąża i kompletnie czuje się zagubiona i pogubiona, nie wiem co i jak 🙈 wszystkiego się boje…ZUZIK91, agniecha2101, justyna1719, mamamajeczki, Kath, mrsmiki, Mama_Basia, Klarnecistka lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Życzę Wam z całego serca by u Was z maleństwami było wszystko dobrze, a ciąże i porodu były bezproblemowe… ❤️ Powodzenia! ❤️
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10