Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam juz z pracy, dzisiaj znow z mdlosciami. W poniedzialek ide na usg i tsh bo kazal zrobic a w sobote 21 mam wizyte i juz bede widziedziwc wszystko. Mam nadzieje ze serduszko bedzie mocno bic i dostaniemy juz potwierdzenie ze malyszek ma sie dobrze i czekq nas osiwm miesiecy oczekiwania na bobasa.
paula1 lubi tę wiadomość
-
Ja też już się witam z pracy
Ja mam wizytę 19.02. (hmmm... 9 dni jeszcze)i też się nie mogę doczekać, żeby usłyszeć serduszko i zobaczyć czy wszystko dobrze z maluszkiem.
Anaa trzymam mocno kciuki i nie denerwuj się, żeby maleństwu nie zaszkodzić. Moim zdaniem powinien Cię lekarz przyjąć, chyba, że to jakiś sadysta nie lekarz. Jak to już Asia napisała - jesteśmy z Tobą i Cię wspieramy myślami
A powiedzcie mi dziewczyny czy Wy już widzicie zmiany jeśli chodzi o brzuszek? bo ja zawsze miałam płaski, a od jakiegoś tygodnia taki wypukły mi się zrobił. Dzisiaj założyłam spódniczkę to tak ładnie wygląda zaokrąglony już. W pierwszej ciąży tak w miarę było u mnie widać dopiero koło 6 m-ca, a teraz tak szybko mi się wydaje. Niby mówią, że w drugiej ciąży szybciej widać,ale w 2 m-cu
Pozdrawiam i miłego dzionkaNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnyCześć, ja jestem z Chorzowa.
My chcemy chodzić na basen, mam tez ćwiczenia ciążowe książkę, oraz codziennie mam spacer bo autobusem dojeżdżam do pracy.
7 dni do wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 08:57
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Zakocona jak sobie radzisz ze wzdęciami?
Aanaa walcz w tej przychodni Jak nic musi Cię przyjąć. Powodzenia!
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Dzieki za wsparcie dziewczyny kulturalnie wcisnęłam się miedzy pacjentki, ale potem powiedziałam o tym lekarzowi dostałam dupka, a kolejna wizyta za 3 tyg. Pęcherzyk ma 12 mm a wiek ciąży określił na 4 tyg. 3 dni. Troche mnie to zdziwiło ale kazał być dobrej myśli. No i zero przytulania przez co najmniej 3 tyg mąż się nie cieszy myślałam ze szybciej zobaczę serducho
polkosia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Tomania ja jestem z Siemianowic, ale wychowałam się w Chorzowie i tam mam zamiar rodzić, może na porodówce albo na basenie się spotkamy
Aanaa pytałaś lekarza czy podaje wiek ciąży od OM czy od zapłodnienia?
Bo jak od zapłodnienia to przecież supertomania2806, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Bunia86, ja mam IDS, a ciąża nasilila strasznie objawy. Nic z tym nie robię bo bym musiała jeść espumisan ze 3x dziennie. Ja przed ciążą musiałam sporo ulgixow maxow i nospy max brać ale teraz w ciąży nie chcę tak leków w siebie pakować, więc się męczę (ale przynajmniej mam też więcej gazów niż przed ciążą, więc mam trochę ulgi)
Bunia86 lubi tę wiadomość
-
trochę mnie zmartwiłyście tymi skurczami. Wzięłam sobie pół nospy i spróbuję się jakoś do gina jutro zapisać, choć nie wiem czy coś zobaczy.
Choć w sumie chyba do niej zadzwonię, 80 zł zaoszczędzę, a jak nic nie zobaczy to będę się stresowała. Znalazłam na necie takie normy, więc idąc w 4+2 nic nie będzie widać.
Tabela. Orientacyjna wielkość pęcherzyka ciążowego w czwartym tygodniu ciąży. Wyjaśnienie skrótów zastosowanych w tabeli znajdziesz w artykule Biometryczne wymiary płodu.
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień -
4 tydzień 2 dzień -
4 tydzień 3 dzień 1 mm
4 tydzień 4 dzień 2 mm
4 tydzień 5 dzień 3 mm
4 tydzień 6 dzień 4 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 09:46
-
nick nieaktualny
-
Jest mam wynik wczorajszej bety 9.02.15r 2876 !
średni przyrost to 109,4% 3.02.15r miałam bete równą 308,5.
HCG podwaja się co 1 dni 21 godzin (45 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 645 mlU/ml (109.4%) (w normie).
Ależ jestem szczęśliwa to znaczy, że pęcherzyk powinno być już widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:44
tomania2806, polkosia, FreshMm, Małgorzatka, dodinka, Bunia86, Kaśku, paula1, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zakocona wrote:W medicoverze beta jest na następny dzień. Przynajmniej tak mówili przez tel. 49zl kosztuje badanie. Dla mnie cena kosmos. Na szczęście mam Solec obok.
Ooo 100 stron już nam stuknelo !
Mrowienie I dretwienie też I u mnie są. I nogi I ręki (prawych).
Już kilka razy robiłam tam betę i zawsze wyniki były tego samego dnia Ja mam abo, więc nie płaciłam, miałam skierowanie. Teraz jak robiłam, to było na Tarchominie i o 15 dostałam na maila wynik A kiedyś na Wilanowie jak robiłam, to ponieważ tam jest szpital z lab, to dostałam wyniki za 3h. Może tam gdzie dzwoniłaś dają na następny dzień. Na Tarchominie kiedyś miałam 3 próbki pobrane i czekałam 2-3 dni na wyniki, ale to jakieś hormony były.Małgorzatka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Katarzyna87 wrote:trochę mnie zmartwiłyście tymi skurczami. Wzięłam sobie pół nospy i spróbuję się jakoś do gina jutro zapisać, choć nie wiem czy coś zobaczy.
Choć w sumie chyba do niej zadzwonię, 80 zł zaoszczędzę, a jak nic nie zobaczy to będę się stresowała. Znalazłam na necie takie normy, więc idąc w 4+2 nic nie będzie widać.
Tabela. Orientacyjna wielkość pęcherzyka ciążowego w czwartym tygodniu ciąży. Wyjaśnienie skrótów zastosowanych w tabeli znajdziesz w artykule Biometryczne wymiary płodu.
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień -
4 tydzień 2 dzień -
4 tydzień 3 dzień 1 mm
4 tydzień 4 dzień 2 mm
4 tydzień 5 dzień 3 mm
4 tydzień 6 dzień 4 mm
Kasia, podasz zródło? Bo bym sobie popatrzyła jak to wygląda
Aanaa, nie martw się, często jest różnica między tym co pokazuje USG, a OM.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fatim wrote:Jest mam wynik wczorajszej bety 9.02.15r 2876 !
średni przyrost to 108,4% 3.02.15r miałam bete równą 308,5.
HCG podwaja się co 1 dni 21 godzin (45 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 642 mlU/ml (108.4%) (w normie).
Ależ jestem szczęśliwa to znaczy, że pęcherzyk powinno być już widać
Na pewno będzie widać Super rośnie.Fatim, Małgorzatka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, ja też mam abonament u nich. Dzwoniłam na infolinie się dowiedzieć. Po skierowanie na betę to by mi się chodzić nie chciało. Mam obok tanią i szybka betę, więc medicover olewam do bety. Ale do niego na USG teraz idę 17.02 i potem 25.02 do gina. I będę tam badania robić.
polkosia lubi tę wiadomość