X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Don,t worry, ja mam pęcherzyk 14 mm i nie widzę zarodka, ale lekarz mówi, że ciąża rozwija się prawidłowo. Też na USG wyświetliło ponad 4 tygodnie i myślę, że jest to liczone jakoś dziwnie... ale nie ma co się martwić, skoro wszystko jest ok :)

Dziewczyny z Chorzowa, jeśli myślicie rodzić w Chorzowie, to tylko polecam być wyczuloną... w listopadzie rodziła tam moja szwagierka w tym Śląskim Instytucie Matki i Dziecka. Potem bardzo cierpiała na bóle w kroczu, na które skarżyła się już w szpitalu, ale mówili jej że to normalne po nacinaniu krocza taki ból i uczucie jakby coś było w środku (jakby chciało jej się kupę). Po dwóch tygodniach Asia słabła, prawie mdlała i położna na wizycie domowej zajrzała jej tam... wyjęła 0,5 m kawałek gazy, który zostawiono jej w pochwie po porodzie... cały zgnity, śmierdzący na cały dom, że trzeba było wszystko wietrzyć. Pojechała do szpitala, ordynator szybko zabrał ja do swojej prywatnej kliniki na leczenie i codziennie do niej dzwonił jak się czuje... w końcu bał się afery. Dlatego póki co jestem zrażona do tego szpitala. Za to Asia chwaliła sobie bardzo darmową szkołę rodzenia zorganizowaną przy tym szpitalu, dlatego wybiorę się chętnie na tę szkołę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:20

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, teraz możesz skierowanie dostać od internisty przez czat - ja tak zrobiłam :P Tylko nie można jej pisać, że to kolejne badanie, bo wtedy się krzywi. Ja napisałam, że chcę potwierdzić ciążę i bez problemu dała.

Też mam tam USG 17.02, ale zapisałam się od razu do lekarza, ktory jest od prowadzenia ciąży i ma USG, więc nie będę musiała jechać 2 raz. Dla mnie to wyprawa, ale jak Ty mieszkasz w W-wie, to masz super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, patrząc na rozpiski to Twój pęcherzyk odpowiada wielkością 6t1d ciąży czyli idealne. A to czy maluszek będzie widoczny czy nie zależy w dużej mierze od USG i wprawy ginekologa. Ne martw się. Ja też zrobiłam ten błąd i poszłam za wcześnie :) Spokojnie wszystko będzie pięknie. A lekarz nazwał ciążę 4 tygodniową bo faktycznie jest 4 tygodniowa :) Od zapłodnienia minęło ok 4 tygodni :)

Ania24 dobrze Ci radzę zmień Gina, jak on CI mówi że w pęcherzyku 8mm powinien byc już zarodek i serduszko i mówi to głośno do pacjentki to dupa nie lekarz. Jak można tak stresować pacjentkę.

Ja jestem z okolic Pyrzyc w Zachodniopomorskim :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freshmmm widzę, że mamy podobnie :) uspokoiłaś mnie, dziękuję :) ja na górze zdjęcia z usg mam wiek ciąży wg OM i tu się zgadza, a na dole to nieszczęsne 4tyg i 3 dni. Może to wg owu? Mnie lekarz uspokoił więc będę dobrej myśli :)

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planowałam mieć dziś usg, ale przez te plemienia lekarz powiedział że zobaczymy co tam u dzidzi słychać :) jest pęcherzyk czyli domek, jest żółtko czyli kuchnia i jest cacy. Tak powiedział :D

polkosia, Małgorzatka, Bunia86, zakocona, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Asieńka współczuję tych mdłości , trzymaj się jakos i nie przemęczaj :*

Anaa oni maja tyle tych obliczeń że ja czasem sama ich nie rozumiem ale na pewno dokrorek nie sugerował się OM bo ja miałam pęcherzyk 7 mm i mi mówił 4tydzień 6 dzień więc u Ciebie chyba sugeruje się rozmiarem pęcherzyka i wtedy by mu wychodziło że 4 i ileś tam ale normlanie wiek ciąży jest wyższy ... :) :) :) najważniejsze że jest i to duży trzeba przyznać :)

Zakocona ale espumisan możesz łykać on się nie wchłania z przewodu pokarmowego, nie namawiam ale wiem że nie jest szkodliwy na 100% ;)

Kasia nie martw się , ja na początku miałam skurcze i dość silne bóle jak na @ martwiłam się ale przeszło z czasem że tak powiem :) teraz czasami czuję pobolewania nie ma co się nakręcać :)

Fatim piekna beta na pewno już zobaczysz na usg rosnącego dzidziola ;) ;)

Fresh po takim czymś chyba bym ich pozabijała dosłownie :O nie wiem czy umiałabym tak odpuścić , wiadomo że najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło ale okropna historia ... Ja rodziłam 2 razy w szpitalu na Galla w Krakowie opieka superowa położne do rany przyłóż kochanie skarbie itd. nigdy nic złego nie usłyszałam . Ordynator trochę do dupy bo każdej rodzącej chciał od razu po tabletki anty wypisywać ale to taki szczegół ... Wspominam dobrze i choć może oddział nie jakiś super kolorowy , chodzi mi o ozdoby i takie bajery ale opieka wspaniała ;) ... teraz pierwszy raz rodzić będę w UK i jestem przerażona nieznajomością niczego :P

Fatim lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie Aniu zapomniałam a dokładnie chciałam napisać to co Ursa masz beznadziejnego lekarza w zasadzie to dupa a nie lekarz ... w 8mm pęcherzyku zarodek no powodzenia ;) ;) nie martw się i szukaj lepszego lekarza :) a na następnej wizycie jeszcze bym mu powiedziała że nie potrzebnie mnie stresował :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja nie planowałam mieć dziś usg, ale przez te plemienia lekarz powiedział że zobaczymy co tam u dzidzi słychać :) jest pęcherzyk czyli domek, jest żółtko czyli kuchnia i jest cacy. Tak powiedział :D
    hehe no i to co najważniejsze :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko dlaczego jedne mają bete w tym samym czasie 8tys a drugie 2tys ? Szeroka ta norma myślicie, że to może oznaczać późne zagnieżdżenie czy może jest spowodowane stresem ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam od kilku dni bez tego uczucia w żołądku i jest mi na razie tak dobrze (tfu tfu nie zapeszając) :D

Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Zastanawiam się tylko dlaczego jedne mają bete w tym samym czasie 8tys a drugie 2tys ? Szeroka ta norma myślicie, że to może oznaczać późne zagnieżdżenie czy może jest spowodowane stresem ?
    sama tego do końca nie rozumiem ale właśnie dlatego laboratoria mają tak szeroką skalę przy danych tygodniach bo z tego co czytałam u jednych kobiet beta bardzo szybko rośnie (stąd wysokie wyniki w niskim tyg) a u drugich troszkę wolniej ale jeśli mieścisz się w normach i twój przyrost jest również w normie ja uważam nie ma co sobie dokładać problemów mysleniem czy jest okej bo na pewno jest :) :)

Fatim lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już wiecie tyle a ja czekam do natępnego piątku.
    Na pierwszej wizycie niewiele było widać, coś tam ale niewiele więc muszę czekać i się zastanawiam co będzie widać..

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś lekarz powiedział, że wszystko zależy od owulacji i organizmu. No bo przykładowo osoba z cyklem 26 dni ma owulację powiedzmy 14 dnia, a osoba z cyklem 35 dni ma 23 dnia. Czyli u jednej jajeczko dojrzewa w kilkanaście dni, a u innej w ponad 3 tygodnie. I zazwyczaj u kobiet z dłuższymi cyklami dłużej trwa też zagnieżdżanie itd. :) Dlatego ja się zupełnie tym nie przyjmuję (mam długie cykle). Najważniejszy jest przyrost :)

Fatim, Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona, teraz możesz skierowanie dostać od internisty przez czat - ja tak zrobiłam :P Tylko nie można jej pisać, że to kolejne badanie, bo wtedy się krzywi. Ja napisałam, że chcę potwierdzić ciążę i bez problemu dała.

Też mam tam USG 17.02, ale zapisałam się od razu do lekarza, ktory jest od prowadzenia ciąży i ma USG, więc nie będę musiała jechać 2 raz. Dla mnie to wyprawa, ale jak Ty mieszkasz w W-wie, to masz super :)
    Mój lekarz też prowadzi ciążę, ale nie wiem czy on USG wykonuje. Się przekonam pewnie na wizycie :) Gdzie się dowiedziałaś czy robi na wizycie badanie czy nie? Ja poszukalam trochę lekarza z medicoveru żeby też dobre opinie miał, a nie pierwszego lepszego, bo akurat miejsce było. No i mi pasują kliniki z centrum bo tu mieszkam, a nie chce mi się jeździć za daleko.
    Ja jeszcze muszę się do państwowego wybrać, żeby becikowe dostać..

Malgorzatka, przybij piątkę, ja dziś też dobrze się czuję :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się Polkosia ;) ;) ja normalnie mam tak koło 33 dni i owulacja była późno zazwyczaj, teraz była bardzo wcześnie bo brałam leki i mialam monitoring pęcherzyk pękł 8 Stycznia :) więc sugeruję się też tym ;)

To dobrze Zakocona cieszę się że też już lepiej chociaż dzisiaj ;) ;)

polkosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Mój lekarz też prowadzi ciążę, ale nie wiem czy on USG wykonuje. Się przekonam pewnie na wizycie :) Gdzie się dowiedziałaś czy robi na wizycie badanie czy nie? Ja poszukalam trochę lekarza z medicoveru żeby też dobre opinie miał, a nie pierwszego lepszego, bo akurat miejsce było. No i mi pasują kliniki z centrum bo tu mieszkam, a nie chce mi się jeździć za daleko.
    Ja jeszcze muszę się do państwowego wybrać, żeby becikowe dostać..

Malgorzatka, przybij piątkę, ja dziś też dobrze się czuję :)

Ja też z Wawy i też mam bbonament w Mediqu. Zakocona wiem na pewno że w gabinetach na inflanckiej mają usg. Ja tam chodze do lekarza i mam usg na wizycie robione. Z tym że mam wrażenie że te aparaty są słabsze od tych w specjalnych gabinetach do usg (tam trzeba mieć skoerowanie i oddzielnie się umawiać).

8R8Zp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a jak sie chodzi prywatnie czy np z pakuetu to becikowe nie przysluguje?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Zgadzam się Polkosia ;) ;) ja normalnie mam tak koło 33 dni i owulacja była późno zazwyczaj, teraz była bardzo wcześnie bo brałam leki i mialam monitoring pęcherzyk pękł 8 Stycznia :) więc sugeruję się też tym ;)

To dobrze Zakocona cieszę się że też już lepiej chociaż dzisiaj ;) ;)

Ha u mnie nie było monitoringu ale robiłam testy owu i wg nich też miałam owulację 8.01 :-)

Ja mam trochę dziwinie bo mam cykl 32dniowy ale owu miałam dokładnie 14 dnia czyli mam dłuższą fl niż te standardowe 14-16 dni.

Super że lepiej się czujecie :-D

8R8Zp1.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Ha u mnie nie było monitoringu ale robiłam testy owu i wg nich też miałam owulację 8.01 :-)

Ja mam trochę dziwinie bo mam cykl 32dniowy ale owu miałam dokładnie 14 dnia czyli mam dłuższą fl niż te standardowe 14-16 dni.

Super że lepiej się czujecie :-D
    no to idziemy razem :D hehe :D

Kaśku lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, wiesz co... Jeśli chce Ci się czytać, to... :D Ja przez 2 lata chodziłam do jednego doktora (w necie świetne opinie, ciągle zajęte terminy, podobno "zajebiście łatwo się z nim rodzi" i takie tam). Dzięki jego cudownym teoriom, że nie ma co się chemią faszerować - 2x poroniłam. Teraz też o mało co nie zapisałam się do niego, ale termin miał dopiero na 27.02, dlatego stwierdziłam, że nie mogę tyle czekać i zapisałam się właśnie do pierwszego lepszego z Medicover. Ten od razu przepisał mi Duphaston i powiedział, że za 2 tygodnie mam przyjść po kolejną receptę i wtedy też zrobimy USG. Akurat on ma w gabinecie (nie wszyscy mają), dlatego wiem, że będę to USG miała podczas wizyty. Ten obecny lekarz co prawda ma trochę złych opinii, ale na mnie wywarł świetne wrażenie i można zapisywać się co 2-3 tygodnie bez błagania o wciśnięcie między innych. To będzie dopiero 2 wizyta, więc niewykluczone, że może zmienię zdanie, może czymś mnie zdenerwuje, ale na razie byłam bardzo zadowolona. Najbardziej ucieszyło mnie zdanie, kiedy powiedział, że "jeśli jest szansa, to trzeba ją wykorzystać", a tamten? "Spokojnie, wszystko będzie dobrze, proszę się nie denerwować i odpoczywać..." - po dwóch poronieniach takie teksty działają jak płachta na byka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:50

Małgorzatka, FreshMm, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ