WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, u nas też jest gorąco. Odstawiłam córę do szkoły i siedzę teraz przy otwartym balkonie w samej bieliźnie. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek ja jestem od lat alergikiem i teraz to mam jakąś masakrę, męczyło mnie cały maj i teraz też nie jest lepiej. Mam dosyć. Lekarz powiedział, że jak nie muszę to mam nic nie brać.
    Moje sposoby to:
    używam wody morskiej super odtyka nos
    piję wapno dwie tabletki od rana na obkurczenie śluzówki,
    częściej sprzątam bo mam wrażenie że kurz mi nie służy,
    zmieniam pościel częściej,
    unikam wszelkich intensywnych zapachów bo mnie drażnią np. kwiaty.
    Jak mam gorszy dzień jak dziś to zamykam okna aby nic mnie nie drażniło. Ja nie wiem na co jestem uczulona bo wszystkie testy zawsze wychodziły mi negatywnie :( Dziś u mnie jest bardzo deszczowy i wilgotny dzień i słabo się czuje choć wczoraj było słońce i też nie było lepiej. Bądź tu mądrym :)
    A ty masz jakieś swoje sposoby?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam krople żelowe które można w ciąży nawilZaja noc bo ja mam zatoki mega pozTykane i suche aż bol głowy idzie . wiedźma są musisz wpisać w necie polskie apteki w UK i ci wyskoczył bo tamto raczej nie ma aptek stojących polskich ze tak powiem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pytam o internetowe, ale chciałabym sprawdzone ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście , obyscie miały racje i ta podróż będzie bezpieczna i bez korków ! :) wstaje się ogarniac jeszcze tylko 7h :)

Ale jak czytam ile u was stopni zwłaszcza u zakrewconej 23 stopie o 8 rano to aż się chce wstać i jechać do Polski w ten upał ! Przynajmniej tam za znam co to znaczy :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kopciuszek Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ja tez mam alergie juz id x lat, i to na wszelkie trawy i drzewa ktore teraz kwitna:/ wszystkie sposoby co wymienilas sa mi swietnie znane:) u mnie w domu bardzo dobrze sprawdza sie jeszcze nawilzacz powietrza, wtedy te wszystkie pylki opadaja i tak nie drazni. Gorzej jest jak trzeba wyjsc na dwor po zakupy jakies... Najlepszym sposobem bylby deszcz ale u nas go brak juz od jakiegos czasu.

Synuś:)

16uddqk3zacjl11o.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby jest 12 stopni ale coś mi się wydaje, że więcej, w ciągu dnia ma być 22 czyli też ładny dzień się zapowiada, a ja uziemiona do przyjścia pana co mi wentylator w kuchni wymieni.

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kochane jesteście , obyscie miały racje i ta podróż będzie bezpieczna i bez korków ! :) wstaje się ogarniac jeszcze tylko 7h :)

Ale jak czytam ile u was stopni zwłaszcza u zakrewconej 23 stopie o 8 rano to aż się chce wstać i jechać do Polski w ten upał ! Przynajmniej tam za znam co to znaczy :D
    Kochanie ale Ja mieszkań w Anglii:))

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ana, trzymaj sie tam w tym szpitalu i okiełzaj te cukry jak najszybciej!:) Będzie dobrze!

Szcześliwa mamusiu- jest pięknie, w małopolsce tez od samego rana grzeje:) Bezpiecznej podróży !:)

Witaj Kopciuszku!

Dołączam do grona słabo śpiących. 4 noc z rzedu ledwo przespana, nie dość ze sikanie jakoś ostatnio mnie częściej budzi, to jeszcze raz jedno biodro boli, raz drugie, ,a jak juz nic nie boli, to mąz alergik oddycha tak jakby mial się zaraz biedak udusić i ciężko znów zasnąć. Mówicie że woda morska przy alergii dobrze robi???

Miłego dnia!:)

aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, nie miałam czasu jeszcze Was nadrobić. Spieszę jednak z informacją o spotkaniu z okazji Dnia Życzliwości dla Kobiet w Ciąży.
    Ja się może wybiorę... ;)

http://www.mjakmama24.pl/patronujemy/dzien-zyczliwosci-dla-kobiet-w-ciazy-bezplatne-badania-dla-ciezarnych-w-palacu-prymasowskim,201_7768.html

madu, Kasia82 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO właśnie na alergię nie ma sposobu, ale czasem mam dosyć odbiera mi całą energię i radość. Najważniejsze, że na maluszki nie ma to wpływu :)

• aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski orientujecie się może jaka jest norma cukru godzinę po jedzeniu?

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, super! Też bym poszła z mężem i córcią! Dziękuję za informację. ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na DDTVN teraz kostiumy w ciąży !! :D

Lexie lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah wyprzedzilas mnie babelku nooo :D

Bąbelek, Bąbelek lubią tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście musialam mieć przygodę... Odkurzalam sobie spokojnie i stwierdziłam bardzo inteligentnie że odkurze żyrandol. No i tak zrobilam. Odkurzajac odkrecil się nie mam pojęcia jak i dlaczego i musialam go trzymać. Ręce w górze patrzę a on się jeszcze z haka odczepil, nie mogłam go zaczepic...w końcu mi się udało ale dalej żyrandol wisi bo się na części odkrecil no i ją dalej ręce w górze...w końcu puscilam bo już balam się o dzidziusia i po odpoczynku i 30 minutach próbkowania udało mi się zakrecic ten żyrandol tak by wisiał cały na haku a nie na kablu...aż mnie brzuch zaczął bolec więc leże i odpoczywam... Ech jaki człowiek jest głupi...

Edit. I nie mam przez to światła w sypialni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:13

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 bąbelki lubią wiadomość?? :o aaaano tak przecież jeden w brzucholu :D

agu258, nenka2 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    2 bąbelki lubią wiadomość?? :o aaaano tak przecież jeden w brzucholu :D
    Też to zauważyłam :-D

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Kopciuszku ja mam alergie i to nie mala...;( na katar biorę Tafen Nasal(budherin) a na astmę Ventolin i Pulmicort. Jakbym ja tego nie brala to bym się i udusiła i zagilała :P

My dzis wyjechaliśmy o 7.30 i jeszcze z godzinę jazdy ...wczoraj się pomyliłam i nie mam do Gdańska 250km tylko 400 :P śmieje się ze fasolkę moją to dziś nieźle wybuja bo te polskie drogi to porażka:(

Ale pogoda super słonecznie i ciepło...lubię to! :))

Agu258 jeśli uważasz ze jesteś kuleczką to nie zapomnij dodać przedrostka Sexi :)) wyglądasz super. Szczuplutka jesteś tylko brzuszek się odznacza :))
    Pozdrawiam a i tam gdzie pada przesyłam trochę słońca:)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu ja też odwalam różne rzeczy ;/ na szczęście jeszcze nie mam żyrandoli ;) bo kto wie co by mi do głowy przyszło :P

A ja siedzę na ebay i licytuję spodnie ciążowe bo mi się legginsy już znudziły ;)

agu258 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ