Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nenka2 wrote:Czy ktorejs z was dziecinka tez jest w ułożeniu pośladkowym jeszcze? Tak mnie teraz naszlo, troche sie boje ze maly sie nie obroci...
nenka2 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Co do ułożenia to na echoserca ułożone bylo poprzecznie, a tydzien pozniej juz glowka do domu
Chwale sie dziewczyny, co upolowalam dzisiaj na wyprzedaży
http://zapodaj.net/9e788bdc21df7.jpg.htmlmadu, Lucy7, agu258, lojkalojka, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Witajcie Mamusie,
Piękne foteczki wrzucacie, brzusie cudowne:-)
Ursa również trzymam mocno kciuki, Kornelek musi być zdrowy :*
aanaa życzę szybkiego powrotu do zdrówka i pokonania cukrzycy dietką.
U mnie dziś dzień lenistwa i obżerania się, był już bób, lody, grześki..ehh utucze tego bobaska..
Milego popołudnia kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 15:38
-
śliczne zdjęcia brzuszków w tych sukienkach
agaton piękna sukienka - własnie cos takiego mogłabym ubrac na wesele !!
z tym cukrem w ciązy to faktycznie lepiej uważać ja sie strasznie boje podjęcia leczenia insuliną gdyby zaistniała taka potrzebabadanie kolejnej krzywej miedzy 26-27 tyg i mam nadzieje ze mnie ten problem nadal ominie ..
no a insulina tylko jest dozwolona w ciąży szkoda ze jeszcze nie wymyslili jakies formy zastepczej .. -
Dziewczyny, jeśli chodzi o małe wanienki, my planujemy kupić taką, bo ta będzie nam się mieścić do kabiny prysznicowej (wanny nie mamy). Może jeszcze o stelażu do niej pomyśliśmy.
http://allegro.pl/tippitoes-mini-lekka-wanienka-podroz-wakacje-i5441660472.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 16:05
-
Hejka kochane ! Udalo mi sie nadrobic ! Ciezej mi bedzie w tygodniu ale bede probowac
Piekne macie brzuszki , ciesze sie ze u was wszystko dobrze, nie pamietam co kazdej odpisac ;(
Ale Aaana trzymaj sie kochana mam nadzieje ze te wyniki wyjda dobre i na prawde szybko Cie wypuszcza i nie bedzie zadnych problemow :*
Aguś kochana ja wiem jak Tobie musi byc przykro... jak przyciolka i jeszcze takie cos , ale jak sama mowisz ze sie tym zajmuje od niedawna a Twoj slub ... ale nie ma sie co nia przejmowac ... Najwazniejsze zebys Ty w tym dniu byla usmiechnieta i zadowolona :*
mam nadzieje ze nie ominelam nic waznego ! Ja sie wam nie bede zalic i narzekac , oszczedze wam czytania bo na pewno by sie tego uzbieralo !
U mnie cieplutko i sloneczko :* Pozdrawiamy !agu258 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nynusia wrote:Ewwiel no ja mam średnio 84 do 90 o różnych porach ale potrafię na czczo mieć 50
A co do kompotow i dzemow to przy cukrzycy to jest masakra... cała moja rodzina ma zakaz przede wszystkim tego -
Ale super zakupy widzialam na FB , mam tez takie bodziaki biale , ale widze ze u Ciebie przewaznie marynarskie akcenty hehe , ale to fajnie ja np sobie upodobalam Kubusia Puchatka i wszystko robie w niego
A co do humoru to hm ... a sprawy rodzine , bratowa mnie wkurzyla troche bo pogardzila prezentem dla dziecka ale nie bede sie przejmowac tym ... a wazniejsze to to ze odkad przyjechalam po podrozy maly sie nie odzywa nic... jem leze pukam stukam nic, jutro chyba pojade na IP zeby sie upewnic , bo caly czas mam ta droge jak mnie rzucalo w tym aucie sciaskalo ten brzuszek itd... a byl taki aktywny ale nie chce panikowac bo moze jest zmeczony , duzo chodze kolysam go i moze sobie slodko spi , dlatego nie chce marudzic i poczekam do jutra :*
nenka2 lubi tę wiadomość
-
hej Dziewczynki
ale upał
widzę że o wanienkach dziś... no właśnie a ja nie wiem jaką wybrać bo będę w większości kąpać sama. Tak szukam i szukam i znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/ok-baby-wanna-wanienka-onda-evolution-7-kolorow-i5150466811.html
co myślicie?
Kasia ta tippitoes wydaje się być fajna, zastanawiam się na ile ona wystarczy?
Agaton - pięknie wyglądacie a sukienka śliczna, mogę zapytać gdzie ją kupiłaś bo za miesiąc szykują mi się chrzciny w rodzinie i nie mam w czym wystąpić??
Moja dzidzia coś dziś ma dzień lenia.
Ja glukozę mam we wtorek, ciekawe co mi tam wyjdzie.
-
Olu, wydaje mi się, że niestety posłuży krótko, z pół roku. Dlatego się waham, ale chcieliśmy, aby nam się mieściła w kabinie prysznicowej (stąd ten wybór). Pamiętam jak się umęczyliśmy z wylewaniem wody z dużej wanny. Ciężkie to i niewygodne, poza tym cała podłoga zachlapana, a w kabinie byłoby nam wygodniej myć. Tylko co po pół roku to nie wiem. Nasza córa już w tym wieku dobrze siedziała, więc można by kupić głęboką miskę, ale jeśli dziecko nie będzie jeszcze dobrze siedzieć, nie wiem co wtedy. Dlatego biję się z myślami. Jeśli ta by wystarczyła na dłużej, powiedzmy do 7-8 miesiąca, to by nam wystarczyło.
A ta Twoja wanienka wygląda też bardzo sensownie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 17:11
-
Widzieliśmy jeszcze taką w Smyku, na pewno by dłużej posłużyła. Bardzo nam się podobała i można dokupić stelaż, ale do kabiny nam nie wejdzie.
Będziemy musieli jeszcze pomyśleć.
http://allegro.pl/beaba-wanienka-camele-o-pastel-pink-i5419384537.html
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Kasia - właśnie czytałam o tej ONDA dużo dobrych opinii że dzidzia może leżeć a później jak siada to z drugiej strony się dzidzię sadza i nie ślizga się i nie świruje
.
A o tej Tippitoes - że komuś do 8 miesiąca służyła (ale pewnie zależy od wielkości dziecka).
Dla mnie jest ważne żebym czuła bezpieczeństwo jak będę kąpała sama, a doświadczenia nie mam więc to rozwiązanie wydaje się być dobre.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Olu ja tez uwazam ze dlugo nie posluzy i nie wiadomo czy bedzie maluszkowi wygodnie na tych plastikach , a tak w wanience dasz gabeczke a pozniej juz wyrasta z tego , no bo dlugo w tej co pokazalas nie polezy, my tam kupilismy wanienke w Ikei jestem bardzo zadowlona u nas sa drozsze ale tu kolo 20 zł i fajne tez takie male
Ale to wasze pieniazki i wam ma sie podobac takze zdecyduj sama :*
-
Pozdrawiam z warszawy.
od rana wcina jakieś specjały aż żal odmówić takie pyszności. Tylko ze mi zaraz brzuch rozsądnie. ...
co do cukrzycy to zaczynam mieć obawę czy mogę jeść co jem. Nie mam ochoty na zmianę diety. Ale zielona jestem z tej cilukrzycy jakie objawy i zalecenia oraz jakie konsekwencje. Krzywą zrobię w tym tygodniu ale chyba muszę sporo poczytać n ten temat
jeszcze jednacl rzecz mnie zastanawia. Chodzimy po tych lekarzach i póki nic nam nie powiedzą to się nie martwimy. A co jeśli jakiś lekarz nie znajdzie nic niepokojącego co nie znaczy ze nie ma? Moja koleżanka juz urodziła ale gdyby nie jedna uparta lekarka to dziecka by nie było. 3 razy ja do szpital odsyłają i za każdym razem ja wypisywanie ze ok a w końcu się okazało ze dzięki uporowi i kolejnemu posłanka do innego szpitala i dziecko uratowane. Znam kilka takich przypadków. Przeraża mnie to. Ale wierzę że większość lekarzy nie bada po lekach i nie bagatelizuje symptomów[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualnyhej Dziewczyny!
Ja dzisiaj jakaś rozchwiana emocjonalnie jestemZałamuje mnie moja sąsiadka, która nie zgodziła się na zrobienie płotu - znów leżałam sobie z moim M na leżaku, w ogólnym nieładzie, sukienka zawinięta tak, że pół dupy widać - a tu sąsiadeczka wychyla się zza siatki i "Czeeeeść!!!" i zaczyna do mnie rozmawiać... A teraz jeszcze moja Mama do mnie jedzie pociągiem i przez godzinę włączała jej się poczta głosowa, Tato zrobił aferę, mnie się udzieliło - okazało się, że jej się telefon wyłączył, ech... No ale nie marudzę już
Poprzeglądałam trochę rzeczy sprzedawanych w dziale Dziecko w Empiku i powiem Wam, że niektóre ceny całkiem rozsądne, mimo że to Empik! -
Szczęśliwa mamusiu, na pewno też to od dziecka zależy. My przy pierwszej córci mieliśmy dużą wanienkę z "foczką", takim siedziskiem dla maluszków. Mała dzięki tej "foczce" czuła się bezpiecznie. Noworodek ogólnie chyba lepiej się czuje, gdy ma jakieś oparcie. Gdy próbowaliśmy małą kąpać bez "foczki", w samej wanience, bała się. Wanienka sama w sobie mnie się podoba, ale chciałabym, aby posłużyła do czasu, gdy mała będzie siedzieć. Te z Ikei też mi się podobają, są przede wszystkim tańsze, ale nadal do kabiny nam się nie zmieszczą.
Też nie chciałabym na to wydać fortuny. Ostatnio widziałam w Smyku wanienkę na stelażu za ponad 500 zł. i to już jest dla mnie przesada.
Może jak ktoś nie liczy pieniędzy, to czemu nie, ale i tak nas czekają spore wydatki. Wolałabym mieć wanienkę w sensownej cenie, a za resztę pieniędzy kupić coś innego.
szczesliwa_mamusia21 wrote:Olu ja tez uwazam ze dlugo nie posluzy i nie wiadomo czy bedzie maluszkowi wygodnie na tych plastikach , a tak w wanience dasz gabeczke a pozniej juz wyrasta z tego , no bo dlugo w tej co pokazalas nie polezy, my tam kupilismy wanienke w Ikei jestem bardzo zadowlona u nas sa drozsze ale tu kolo 20 zł i fajne tez takie maleAle to wasze pieniazki i wam ma sie podobac takze zdecyduj sama :*