Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ola.321 wrote:właśnie miałam to napisać
, właśnie wpadłam na takie forum z opiniami i ogólnie mamy polecają te foczki i są duża tańsze
.
Tylko czytam której firmy wybrać bo nie wiem czy są jakieś różnice. Tak chyba zrobię dziękuję :*
.
Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć. Na pewno taniej wychodzi taka tradycyjna wanienka z leżącym wkładem. Kochana, przemyśl, przekalkuluj i zdecyduj. Ja też jeszcze nie wiem co wybrać. -
nick nieaktualny
-
Nenka, dla mnie kąpanie nie jest problemem. Tylko wylewanie wody z wielkiej wanienki to masakra ze względu na kręgosłup, więc dlatego szukam czegoś mniejszego, z czym mogłabym sama sobie poradzić. A dziewczyny, które jeszcze nie rodziły, pewnie mają obawy przed takim myciem, jakie proponujesz. Nie ma co się dziwić przy pierwszym dziecku. Poza tym jeśli ktoś jest skazany na samodzielne mycie maluszka, a nie może od razu się zginać, bo jest np. po cięciu czy szyciu, to tym bardziej kombinuje jak może. Ja w początkowym okresie nie mogłam kąpać małej, bo po szyciu lekarz w początkowym okresie zabronił mi kucać i klękać.
nenka2 wrote:Sory wielkie, ze sie tak wyraze,
ale wy macie problemy...
Kapanie dziecka to nic trudnego lapiesz pod szyja(na karku) tak ze dzidzia lezy na przed ramieniu dlon wkladasz pod paszke i dziecko mocno trzymasz nie ma prawa sie wyslizgnac nawet jak ktos by je za nogi ciagnal, pupe sadzasz na wanience tak ze trzymasz tylko ta jedna reka, a druga szybciutko myjesz.
Tamta reka trzymasz caly czas tak samo nawet gdy wyciagasz z wody tylko wtedy druga reka pod pupe i na recznik, owijasz i ta daaa!
Bez obrazy oczywiscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:38
ola.321, nenka2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.babyoutlet.redcart.pl/templates/images/description/4684/Image/puj/rgb.jpg&imgrefurl=http://archiwum.allegro.pl/oferta/puj-tub-the-withe-wanienka-do-kapieli-i2452976796.html&h=551&w=580&tbnid=o0PCnsQYCf6tOM:&zoom=1&docid=hpaLpr2tAy6ysM&hl=pl-PL&ei=m8l9VY3bC4a6sQH024CgCA&tbm=isch&client=tablet-android-samsung&ved=0CGIQMyg7MDtqFQoTCM2Ukezpj8YCFQZdLAod9C0AhA
a tu wkladka do umywalkinat_alia lubi tę wiadomość
-
Nenka myślę ze za nerwowo do tego podchodzisz
Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać i podpowiadac , niektóre z nas rodzą pierwszy raz wiec wszystko jest nowe i fajnie mieć opinię innych . Pytamy nawet o proste rzeczy , a przecież mamy to robić bez stresu ze ktoś powie "po co o to pytasz jak to jest proste"
Spokojnie każdy ma prawo o wszystko zapytaćola.321, nenka2, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mialam 17 lat jak urodzilam i zaden problem bylo dla mnie dziecko kąpać, wiem ze sa rozne osoby
ale maz tez zawsze chodzil na warty i siedzialm 26 godzin sama.. zawsze sobie radzilam.
I WY TEZ SOBIEDZIEWCZYNY PORADZICIE NAPEWNO! wiec nie ma co sie bac nie ma co gdybac. Zwykla wanienka starczy i spokojnie malucha sama wykapiesz, a wody wlewasz tylko na dnie wiec nawet po cesarce ten jeden litr wylejesz, bo dzidzia przeciez wazy 3 kg
Ja oczywiscie jak najbardziej nie chce byc zlosliwa i przepraszam osoby ktore urazilamIviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 wrote:Nenka myślę ze za nerwowo do tego podchodzisz
Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać i podpowiadac , niektóre z nas rodzą pierwszy raz wiec wszystko jest nowe i fajnie mieć opinię innych . Pytamy nawet o proste rzeczy , a przecież mamy to robić bez stresu ze ktoś powie "po co o to pytasz jak to jest proste"
Spokojnie każdy ma prawo o wszystko zapytać
Oczywiscie, nie mowie, ze nie
Po prstu dacie rade i to nic trudnego! Nie bojcie sienat_alia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nenka, ale przecież wybór wanienki, rozmowa o tym, planowanie, etc., to sama przyjemność. Po to tu jesteśmy!
Można by było równie dobrze napisać, "no co Wy, ciąża i poród to nic takiego" i zamknąć forum.
PS Ty urodziłaś w wieku 17 lat pierwsze dziecko, ja urodzę w wieku 34 lat. Podziwiam Cię, że sobie świetnie poradziłaś. Ja długo dojrzewałam do decyzji o dziecku.agania, ola.321, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ech, dziewuszki! Nenka w jednym ma rację, damy radę ze wszystkim. Każda nauczy się szybciej czy później. Najważniejsze, żebyśmy w zdrowiu i spokoju wytrwały do porodu i żeby sam poród był dla każdej znośny i bez żadnych komplikacji. Cała reszta przyjdzie z czasem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:00
Magnosia, ola.321, nenka2, agu258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagnosia, dziekuje pierwszy raz uslyszalm cos takiego. Naprawde bardzo milo
a ty kaśka csemu na lozko tej wanienki sobie nie postawilas? Dla mnie wlasnie stelaz do wanienki do bylo marnotractwo miejsca i kladlam wanienke na lozku i sobie leciutko schylona ladnie dzidzie kapalamMagnosia, agu258 lubią tę wiadomość
-
No ale ja do tego podchodze tak ze i bez stelaza mozna sobie poradzic, kazdy ma w domu pralke, stol czy komode na ktorej wanienke mozna polozyc.a jak wanienka z woda za ciezka to mozna wode w misce do niej nosic kilka razy.eee dziewczyny damy rade, sa wazniejsze tematy do rozmyslania;)
nenka2, agu258 lubią tę wiadomość
-
PS Ja chyba zdecyduję się na zwykłą wanienkę ze stelażem na wannę. Super by było, gdyby miała korek
Dopiero jednak takowej będę szukać.
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.