X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    właśnie miałam to napisać :):), właśnie wpadłam na takie forum z opiniami i ogólnie mamy polecają te foczki i są duża tańsze :).
    Tylko czytam której firmy wybrać bo nie wiem czy są jakieś różnice :). Tak chyba zrobię dziękuję :* :).

Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć. Na pewno taniej wychodzi taka tradycyjna wanienka z leżącym wkładem. Kochana, przemyśl, przekalkuluj i zdecyduj. Ja też jeszcze nie wiem co wybrać. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - tak chyba zrobię :) dziękuję :*

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXxdftN-ng

a tu macie wiaderko do kapieli, dla tych co tak malo miejsca maja

nat_alia lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, dla mnie kąpanie nie jest problemem. Tylko wylewanie wody z wielkiej wanienki to masakra ze względu na kręgosłup, więc dlatego szukam czegoś mniejszego, z czym mogłabym sama sobie poradzić. A dziewczyny, które jeszcze nie rodziły, pewnie mają obawy przed takim myciem, jakie proponujesz. Nie ma co się dziwić przy pierwszym dziecku. Poza tym jeśli ktoś jest skazany na samodzielne mycie maluszka, a nie może od razu się zginać, bo jest np. po cięciu czy szyciu, to tym bardziej kombinuje jak może. Ja w początkowym okresie nie mogłam kąpać małej, bo po szyciu lekarz w początkowym okresie zabronił mi kucać i klękać.
    nenka2 wrote:
    Sory wielkie, ze sie tak wyraze,
    ale wy macie problemy...

Kapanie dziecka to nic trudnego lapiesz pod szyja(na karku) tak ze dzidzia lezy na przed ramieniu dlon wkladasz pod paszke i dziecko mocno trzymasz nie ma prawa sie wyslizgnac nawet jak ktos by je za nogi ciagnal, pupe sadzasz na wanience tak ze trzymasz tylko ta jedna reka, a druga szybciutko myjesz.

Tamta reka trzymasz caly czas tak samo nawet gdy wyciagasz z wody tylko wtedy druga reka pod pupe i na recznik, owijasz i ta daaa!
    :) :)
    Bez obrazy oczywiscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:38

ola.321, nenka2 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka - masz już dziecko to jest ta daaaaam :) trochę wyrozumiałości by się przydało, również bez obrazy ;).

Kasia82, nenka2, Magnosia, aanaa, ~Rewianka~, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.babyoutlet.redcart.pl/templates/images/description/4684/Image/puj/rgb.jpg&imgrefurl=http://archiwum.allegro.pl/oferta/puj-tub-the-withe-wanienka-do-kapieli-i2452976796.html&h=551&w=580&tbnid=o0PCnsQYCf6tOM:&zoom=1&docid=hpaLpr2tAy6ysM&hl=pl-PL&ei=m8l9VY3bC4a6sQH024CgCA&tbm=isch&client=tablet-android-samsung&ved=0CGIQMyg7MDtqFQoTCM2Ukezpj8YCFQZdLAod9C0AhA

a tu wkladka do umywalki

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka myślę ze za nerwowo do tego podchodzisz :)
    Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać i podpowiadac , niektóre z nas rodzą pierwszy raz wiec wszystko jest nowe i fajnie mieć opinię innych . Pytamy nawet o proste rzeczy , a przecież mamy to robić bez stresu ze ktoś powie "po co o to pytasz jak to jest proste"
    Spokojnie każdy ma prawo o wszystko zapytać :)

ola.321, nenka2, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 17 lat jak urodzilam i zaden problem bylo dla mnie dziecko kąpać, wiem ze sa rozne osoby ;) ale maz tez zawsze chodzil na warty i siedzialm 26 godzin sama.. zawsze sobie radzilam.
    I WY TEZ SOBIEDZIEWCZYNY PORADZICIE NAPEWNO! wiec nie ma co sie bac nie ma co gdybac. Zwykla wanienka starczy i spokojnie malucha sama wykapiesz, a wody wlewasz tylko na dnie wiec nawet po cesarce ten jeden litr wylejesz, bo dzidzia przeciez wazy 3 kg :)

Ja oczywiscie jak najbardziej nie chce byc zlosliwa i przepraszam osoby ktore urazilam

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Nenka myślę ze za nerwowo do tego podchodzisz :)
    Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać i podpowiadac , niektóre z nas rodzą pierwszy raz wiec wszystko jest nowe i fajnie mieć opinię innych . Pytamy nawet o proste rzeczy , a przecież mamy to robić bez stresu ze ktoś powie "po co o to pytasz jak to jest proste"
    Spokojnie każdy ma prawo o wszystko zapytać :)

Oczywiscie, nie mowie, ze nie :)
    Po prstu dacie rade i to nic trudnego! Nie bojcie sie

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a po co sie schylac przy kąpaniu kucać czy klękać?bo nie zrozumialam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:44

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    No a po co sie schylac przy kąpaniu kucać czy klękać?bo nie zrozumialam:/

SS, a miałam myć na stojąco? ;) Ja nawet z siedzeniem miałam na początku poważny problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:46

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam problemy z siedzeniem... ja dwa miesiace po porodzie jadlam na lezaco w lozku, ale to juz inny temat :/

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie pomyslalam o tym:) myslalam ze wlasnie prościej stac niz sie schylac kucac czy nawet klękać...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, jak wanienkę miałam na podłodze, to nie miałam jak stać. :( Musiałam jakoś przykucnąć czy uklęknąć, ewentualnie usiąść. Myślę, że wtedy stelaż byłby wybawieniem, ale go nie mieliśmy. Dlatego na początku córę mył mąż, a ja zajmowałam się resztą. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ale przecież wybór wanienki, rozmowa o tym, planowanie, etc., to sama przyjemność. Po to tu jesteśmy! ;) Można by było równie dobrze napisać, "no co Wy, ciąża i poród to nic takiego" i zamknąć forum.

PS Ty urodziłaś w wieku 17 lat pierwsze dziecko, ja urodzę w wieku 34 lat. Podziwiam Cię, że sobie świetnie poradziłaś. Ja długo dojrzewałam do decyzji o dziecku.

agania, ola.321, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewuszki! Nenka w jednym ma rację, damy radę ze wszystkim. Każda nauczy się szybciej czy później. Najważniejsze, żebyśmy w zdrowiu i spokoju wytrwały do porodu i żeby sam poród był dla każdej znośny i bez żadnych komplikacji. Cała reszta przyjdzie z czasem. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:00

Magnosia, ola.321, nenka2, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, dziekuje pierwszy raz uslyszalm cos takiego. Naprawde bardzo milo :D

a ty kaśka csemu na lozko tej wanienki sobie nie postawilas? Dla mnie wlasnie stelaz do wanienki do bylo marnotractwo miejsca i kladlam wanienke na lozku i sobie leciutko schylona ladnie dzidzie kapalam :)

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja do tego podchodze tak ze i bez stelaza mozna sobie poradzic, kazdy ma w domu pralke, stol czy komode na ktorej wanienke mozna polozyc.a jak wanienka z woda za ciezka to mozna wode w misce do niej nosic kilka razy.eee dziewczyny damy rade, sa wazniejsze tematy do rozmyslania;)

nenka2, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno ze wszystkim damy rade! :) , a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Ja chyba zdecyduję się na zwykłą wanienkę ze stelażem na wannę. Super by było, gdyby miała korek ;) Dopiero jednak takowej będę szukać.

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ