WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    właśnie miałam to napisać :):), właśnie wpadłam na takie forum z opiniami i ogólnie mamy polecają te foczki i są duża tańsze :).
    Tylko czytam której firmy wybrać bo nie wiem czy są jakieś różnice :). Tak chyba zrobię dziękuję :* :).

Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć. Na pewno taniej wychodzi taka tradycyjna wanienka z leżącym wkładem. Kochana, przemyśl, przekalkuluj i zdecyduj. Ja też jeszcze nie wiem co wybrać. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - tak chyba zrobię :) dziękuję :*

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXxdftN-ng

a tu macie wiaderko do kapieli, dla tych co tak malo miejsca maja

nat_alia lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, dla mnie kąpanie nie jest problemem. Tylko wylewanie wody z wielkiej wanienki to masakra ze względu na kręgosłup, więc dlatego szukam czegoś mniejszego, z czym mogłabym sama sobie poradzić. A dziewczyny, które jeszcze nie rodziły, pewnie mają obawy przed takim myciem, jakie proponujesz. Nie ma co się dziwić przy pierwszym dziecku. Poza tym jeśli ktoś jest skazany na samodzielne mycie maluszka, a nie może od razu się zginać, bo jest np. po cięciu czy szyciu, to tym bardziej kombinuje jak może. Ja w początkowym okresie nie mogłam kąpać małej, bo po szyciu lekarz w początkowym okresie zabronił mi kucać i klękać.
    nenka2 wrote:
    Sory wielkie, ze sie tak wyraze,
    ale wy macie problemy...

Kapanie dziecka to nic trudnego lapiesz pod szyja(na karku) tak ze dzidzia lezy na przed ramieniu dlon wkladasz pod paszke i dziecko mocno trzymasz nie ma prawa sie wyslizgnac nawet jak ktos by je za nogi ciagnal, pupe sadzasz na wanience tak ze trzymasz tylko ta jedna reka, a druga szybciutko myjesz.

Tamta reka trzymasz caly czas tak samo nawet gdy wyciagasz z wody tylko wtedy druga reka pod pupe i na recznik, owijasz i ta daaa!
    :) :)
    Bez obrazy oczywiscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:38

ola.321, nenka2 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka - masz już dziecko to jest ta daaaaam :) trochę wyrozumiałości by się przydało, również bez obrazy ;).

Kasia82, nenka2, Magnosia, aanaa, ~Rewianka~, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.babyoutlet.redcart.pl/templates/images/description/4684/Image/puj/rgb.jpg&imgrefurl=http://archiwum.allegro.pl/oferta/puj-tub-the-withe-wanienka-do-kapieli-i2452976796.html&h=551&w=580&tbnid=o0PCnsQYCf6tOM:&zoom=1&docid=hpaLpr2tAy6ysM&hl=pl-PL&ei=m8l9VY3bC4a6sQH024CgCA&tbm=isch&client=tablet-android-samsung&ved=0CGIQMyg7MDtqFQoTCM2Ukezpj8YCFQZdLAod9C0AhA

a tu wkladka do umywalki

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka myślę ze za nerwowo do tego podchodzisz :)
    Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać i podpowiadac , niektóre z nas rodzą pierwszy raz wiec wszystko jest nowe i fajnie mieć opinię innych . Pytamy nawet o proste rzeczy , a przecież mamy to robić bez stresu ze ktoś powie "po co o to pytasz jak to jest proste"
    Spokojnie każdy ma prawo o wszystko zapytać :)

ola.321, nenka2, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 17 lat jak urodzilam i zaden problem bylo dla mnie dziecko kąpać, wiem ze sa rozne osoby ;) ale maz tez zawsze chodzil na warty i siedzialm 26 godzin sama.. zawsze sobie radzilam.
    I WY TEZ SOBIEDZIEWCZYNY PORADZICIE NAPEWNO! wiec nie ma co sie bac nie ma co gdybac. Zwykla wanienka starczy i spokojnie malucha sama wykapiesz, a wody wlewasz tylko na dnie wiec nawet po cesarce ten jeden litr wylejesz, bo dzidzia przeciez wazy 3 kg :)

Ja oczywiscie jak najbardziej nie chce byc zlosliwa i przepraszam osoby ktore urazilam

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Nenka myślę ze za nerwowo do tego podchodzisz :)
    Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać i podpowiadac , niektóre z nas rodzą pierwszy raz wiec wszystko jest nowe i fajnie mieć opinię innych . Pytamy nawet o proste rzeczy , a przecież mamy to robić bez stresu ze ktoś powie "po co o to pytasz jak to jest proste"
    Spokojnie każdy ma prawo o wszystko zapytać :)

Oczywiscie, nie mowie, ze nie :)
    Po prstu dacie rade i to nic trudnego! Nie bojcie sie

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a po co sie schylac przy kąpaniu kucać czy klękać?bo nie zrozumialam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:44

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    No a po co sie schylac przy kąpaniu kucać czy klękać?bo nie zrozumialam:/

SS, a miałam myć na stojąco? ;) Ja nawet z siedzeniem miałam na początku poważny problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:46

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam problemy z siedzeniem... ja dwa miesiace po porodzie jadlam na lezaco w lozku, ale to juz inny temat :/

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie pomyslalam o tym:) myslalam ze wlasnie prościej stac niz sie schylac kucac czy nawet klękać...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, jak wanienkę miałam na podłodze, to nie miałam jak stać. :( Musiałam jakoś przykucnąć czy uklęknąć, ewentualnie usiąść. Myślę, że wtedy stelaż byłby wybawieniem, ale go nie mieliśmy. Dlatego na początku córę mył mąż, a ja zajmowałam się resztą. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ale przecież wybór wanienki, rozmowa o tym, planowanie, etc., to sama przyjemność. Po to tu jesteśmy! ;) Można by było równie dobrze napisać, "no co Wy, ciąża i poród to nic takiego" i zamknąć forum.

PS Ty urodziłaś w wieku 17 lat pierwsze dziecko, ja urodzę w wieku 34 lat. Podziwiam Cię, że sobie świetnie poradziłaś. Ja długo dojrzewałam do decyzji o dziecku.

agania, ola.321, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewuszki! Nenka w jednym ma rację, damy radę ze wszystkim. Każda nauczy się szybciej czy później. Najważniejsze, żebyśmy w zdrowiu i spokoju wytrwały do porodu i żeby sam poród był dla każdej znośny i bez żadnych komplikacji. Cała reszta przyjdzie z czasem. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:00

Magnosia, ola.321, nenka2, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, dziekuje pierwszy raz uslyszalm cos takiego. Naprawde bardzo milo :D

a ty kaśka csemu na lozko tej wanienki sobie nie postawilas? Dla mnie wlasnie stelaz do wanienki do bylo marnotractwo miejsca i kladlam wanienke na lozku i sobie leciutko schylona ladnie dzidzie kapalam :)

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja do tego podchodze tak ze i bez stelaza mozna sobie poradzic, kazdy ma w domu pralke, stol czy komode na ktorej wanienke mozna polozyc.a jak wanienka z woda za ciezka to mozna wode w misce do niej nosic kilka razy.eee dziewczyny damy rade, sa wazniejsze tematy do rozmyslania;)

nenka2, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno ze wszystkim damy rade! :) , a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Ja chyba zdecyduję się na zwykłą wanienkę ze stelażem na wannę. Super by było, gdyby miała korek ;) Dopiero jednak takowej będę szukać.

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ