WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczka moje Kochane :-) ja pomimo tego, że to moje pierwsze dziecko mam jakieś tam doświadczenie, bo mam 11 letniego brata. I ja jako 13 latka kapalam niemowlaczka. Na początku oczywiście z mamą przy boku, ale później już sama bez problemu. Więc naprawdę się nie martwcie, nie taki diabeł straszny jak go malują :-) w momencie kiedy musicie to zrobić to po prostu robicie to intuicyjnie :-) zobaczycie jak sobie świetnie poradzicie :-) ale wanienka na łóżku swietna sprawa, albo na ławie w pokoju też całkiem spoko :-)

Mnie też przeraża wiele rzeczy, boje się bo brat miał mamę a ja bylam tylko siostrą, a teraz to ja będę mamą i na pewno będzie inaczej, ale musimy dac radę :-)

Oglądaj sobie właśnie stroje ciazowe i potwornie marzy mi się morze już teraz! Doczekać się nie mogę.
    W ogóle mam mega przypływ miłości do mojego M. tak, jakbym zakochała się po raz kolejny w nim. To chyba hormony :-)

nenka2, Nynusia, Little Frog, IviQ lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ale Ty jesteś pamiętliwa. ;) Tak, to ja pisałam. Nie przepraszaj, nie masz za co. ;) Ja od jakiegoś czasu mam bardzo wystające brodawki. Mój mąż się śmieje i nazywa moje piersi "smoczkami". Nie martw się zawczasu. Skoro raz już dałaś radę, to i teraz może być już tylko lepiej.
    nenka2 wrote:
    A to ty pisalas ze masz duze piersi? Sorry ze tak glupio pisze, ale o ile sie nie myle to tak.

ja mam miseczke A i mam brodawki malochwytne, mysle ze teraz przez caly okres karmienia bede uzywac kapturkow. Gdybym byla na takim forum to pewnie moich problemow bylo by mniej :)

nenka2 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 to w podróż poślubna się wybieracie tak??

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zrobiły bardzo duże sutki...heh

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale nad polskie morze :-) bo za granicę boje się upałów, poza tym samolotem mogę lecieć, ale mój ginekolog wytłumaczył mi dlaczego jest to niebezpieczne i pomimo że wyraził zgodę to ją się tego nie podejme :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) no moje sie tez troche powiekszyly, ale mimo to corka mi je przygryzala i bardzo krwawily.. karmilam ja i wylam doslownie z bolu na caly dom, gorzej niz przy porodzie hehe, zostal tylko laktator i latanie i grzanie mleka w dzien i w nocy.. to bylo dopieoro meczace.. karmienie piersia to dar od boga hehe przykladasz idziesz spac a dzidzia szamie.. no i zapalenie cycka mialam bo byl zastoj pokarmu i do teraz mam grudke w piersi.. a mialam goraxzke 12 godzin i lezalam jak trup, az wszyscy sie o mnie bali. Goraczka 39,8°

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Tak, ale nad polskie morze :-) bo za granicę boje się upałów, poza tym samolotem mogę lecieć, ale mój ginekolog wytłumaczył mi dlaczego jest to niebezpieczne i pomimo że wyraził zgodę to ją się tego nie podejme :-)

A napiszesz? Bo jestem ciekawa.. nigdy nie czytalam o tym

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre, że musiałaś przez to przechodzić, ale wierzę, że teraz będzie inaczej. Grzanie mleka w nocy, gdy doskwiera brak snu, to straszna sprawa. Ja wymiękłam z wstawaniem po dwóch nocach, dlatego też zaparłam się, że muszę karmić. Udało się, ale masz rację, laktator bardzo pomaga. Mała ciągnęła i nic nie leciało, a mleko miałam, piersi opuchnięte jak balony. Dopiero laktator udrożnił te kanaliki. Początki bywają trudne, ale nie możemy się poddawać. A karmienie, masz rację, to cudowna sprawa i jaka wygoda. W nocy możesz karmić w półśnie, a to się przekłada na nasze dalsze funkcjonowanie w ciągu dnia. A poza tym ta bliskość mamy z maluszkiem to cudowna sprawa. Tym razem wszystko będzie ok, zobaczysz.
    nenka2 wrote:
    Hehe :) no moje sie tez troche powiekszyly, ale mimo to corka mi je przygryzala i bardzo krwawily.. karmilam ja i wylam doslownie z bolu na caly dom, gorzej niz przy porodzie hehe, zostal tylko laktator i latanie i grzanie mleka w dzien i w nocy.. to bylo dopieoro meczace.. karmienie piersia to dar od boga hehe przykladasz idziesz spac a dzidzia szamie.. no i zapalenie cycka mialam bo byl zastoj pokarmu i do teraz mam grudke w piersi.. a mialam goraxzke 12 godzin i lezalam jak trup, az wszyscy sie o mnie bali. Goraczka 39,8°

nenka2, Little Frog lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie jest naprawde cudowne.. mnie gorzej od tego calego bolu, doskwieral ten bol psychixzny, ze ja nie moge, a tak pragne i obie z coreczka tego potrzebujemy...

dziekuje Ci za slowa otuchy :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka chodzi o to, że wszystko jest ok do momentu kiedy są albo turbulencje albo burza. Oczywiście już na górze, czyli coś czego nie da się przewidzieć. W momencie kiedy jest burza nagle zmienia się ciśnienie i może peknac worek owodniowy. No i linie lotnicze nie wpuszczają też ciężarnych od któregoś tygodnia z tego względu, że kiedy dziecko urodzi się na pokładzie, wtedy może latać za darmo tymi liniami do końca życia. Ponoć ciężarne specjalnie kiedyś latały w ostatnich tygodniach żeby właśnie urodzic na pokładzie żeby dziecko mogło za darmo latać. Powiedział, że jest wśród ginekologow takie przysłowie, że jak są burze to ciężarne przyjeżdżają na porodowke z peknietymi workami owodniowy, a jak jest pogoda to są zielone wody płodowe bo jest zastój. Jego zona też urodziła w czasie burzy więc nawet na ziemi burza jest "przyspieszaczem" porodu :-P

Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać. ;) Jesteś taka młodziutka, a świetnie dajesz sobie radę jako mama, a że Twoja córcia ma dwa latka, to na pewno dużo jeszcze pamiętasz z tego pierwszego okresu. Ja czasami się zastanawiam skąd ja to wiedziałam - co ile karmić, przewijać. Ale masz rację, intuicja robiła swoje, mam nadzieję, że i tak będzie tym razem. ;) Mam wrażenie, że zmiana pieluch czy karmienie będzie teraz przychodziło z automatu. To tak jak z jazdą na rowerze, tego się nie zapomina. ;)
    Być może coś nas jeszcze zaskoczy po drodze, ale kto da sobie radę, jak nie my? ;)

nenka2, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie, ze napisalas :) dobrze wiedziec.

agu258 lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*

Odzywam sie tylko...żyje...nic poza tym...Syncio nastraszył mnie wczoraj jak tylko rano kopnął pare razy , ale stwierdziłam że być może kopie w strone moich pleców i w nocy pomiział mnie więc spokojna poszłam lulu:) dziś byliśmy na festynie i chciałam nagrać występ sis mojego R więc posiedzielismy tam troszke ale zaraz po występie zwinelismy sie.bo tak głośno puszczali muzyke że bałam sie o Maleństwo:(

Przepraszam że o sobie ale mimo nadrobienia nic nie pamiętam poza tematem wanienek :(

A teraz uciekamy spać:*

Kopniaczkow od Maluszków życzę na dobranoc:)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Nenka, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać. ;) Jesteś taka młodziutka, a świetnie dajesz sobie radę jako mama, a że Twoja córcia ma dwa latka, to na pewno dużo jeszcze pamiętasz z tego pierwszego okresu. Ja czasami się zastanawiam skąd ja to wiedziałam - co ile karmić, przewijać. Ale masz rację, intuicja robiła swoje, mam nadzieję, że i tak będzie tym razem. ;) Mam wrażenie, że zmiana pieluch czy karmienie będzie teraz przychodziło z automatu. To tak jak z jazdą na rowerze, tego się nie zapomina. ;)
    Być może coś nas jeszcze zaskoczy po drodze, ale kto da sobie radę, jak nie my? ;)

Heheh i tu cie zaskocze, ze ja kurcze nic nie pamietam z tych wczesnych etapow heheh jakbym na haju przez zycie szla, ale ja mam skleroze wiec wiesz :P
    A tak na serio to ciezko mi sobie takie szxzegoly przypomniec chociaz minelo tak malo czasu, ja po prostu wiem i czuje ze potrafie to wszystko.. pewnie pamiec sie odswiezy jak bedzie dzidzius :)

A co do porodu, to byl bardzo latwy i szybki, milo wywolywania i tego, ze mialam podobna za waska miednice, jednak corka przeszla bez problemu tylko z duzyym nacieciem(ałć) do teraz mnie wzdryga.
    No i maz byl na sali bez niego bym w zyciu nie dala rady.. zagladal nawet w krocze i widzial w kanale rodnym blond wloski haha :) i jakos go to nie zniechecilo do seksu :P

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kapania to wiecie ze ja kapalam bratanice jak u nas byla w misce wiekszej takiej jak mini wanienka i bylo ekstra wsadzalam ja tam od malutkiego i tak zostalo do dzis ja uwielbia i chce w niej sie kapac wieczorem jak i w cieple dni przesylam dowody ! :) Wszystko sie da kochane jak widac po naszych zdjeciach :D

Minelo 3,5 roku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d586e2f90b52.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebbc554dac6d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec697125d835.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2cb9cd49c00.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/327fa27784a6.jpg

Jak widać na zdjeciach wszystko bylo ekstra ! :)

nenka2, Kasia82, Little Frog, agu258, agania, Magnosia, nat_alia, lili_madlen, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kochane czekam na jutro z niecierpliwością, bo kolega mojego męża z pracy ma nam jutro przywieźć wielką torbę z ubranek po swojej córce. Już od dawna nas wypytują z żoną, kiedy to weźmiemy, bo oni zdążyli przebrać te lepsze ubranka i paczka od jakiegoś czasu czeka gotowa. Bardzo jestem ciekawa co tam znajdę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 22:28

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 super my mieliśmy krótka podróż poślubna bo 4dni ale było cudownie czułam się hak księżniczka i jakby mój mąż był dopiero co poznanym facetem te takie motylki w brzuchu radość śmiech a nie takie codzienne życie jakie prowadzimy 9d 7lat i tego tez Ci życzę takiej blogiej radości w tej podróży;)

agu258, nat_alia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niewiele pamiętam z początkowego okresu macierzyństwa. U mnie poród w miarę sprawnie poszedł, ale przez oksytocynę miałam spotęgowane skurcze, co nie było zbyt fajne... Mój mąż też mi towarzyszył i wszystko widział, i podobnie jak u Ciebie, nie wpłynęło to negatywnie na seks. Dzielnych mamy facetów! ;)

nenka2 wrote:
    Heheh i tu cie zaskocze, ze ja kurcze nic nie pamietam z tych wczesnych etapow heheh jakbym na haju przez zycie szla, ale ja mam skleroze wiec wiesz :P
    A tak na serio to ciezko mi sobie takie szxzegoly przypomniec chociaz minelo tak malo czasu, ja po prostu wiem i czuje ze potrafie to wszystko.. pewnie pamiec sie odswiezy jak bedzie dzidzius :)

A co do porodu, to byl bardzo latwy i szybki, milo wywolywania i tego, ze mialam podobna za waska miednice, jednak corka przeszla bez problemu tylko z duzyym nacieciem(ałć) do teraz mnie wzdryga.
    No i maz byl na sali bez niego bym w zyciu nie dala rady.. zagladal nawet w krocze i widzial w kanale rodnym blond wloski haha :) i jakos go to nie zniechecilo do seksu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 22:34

nenka2, nat_alia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na oksytocynie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a wy co bedziecie mialy dziewczynki.. zrobicie im kolczyki w pierwszych miesiacach zycia? Czy wcale?

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ