X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss podchodzi do tego tak samo na lajcie jak ja :)
    No ale oczywiscie od tego jest forum, niech rozmawiaja :) , nas interesuja np inne tematy ktore ich nie interusja wiesz jak to jest :)

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie nie myle to na watku bazarek ktos taka chcial sprzedac ostatnio:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Na pewno ze wszystkim damy rade! :) , a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama :)

To jest najlepsze rozwiazanie dla mnie :) i obo klezy reczniczek ubranka i pampersy od razu. I elegancko i szybko idzidzia nie marznie :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja na szybko,
    Nadrobilam was i tylko Oli chciałam odpowiedzieć,ze sukienka kupiona na bazarze hehe,przeszłam wszystkie sklepy w okolicznych miastach i na spacerze ja wypatrzylam,a bylam totalnie zrezygnowana i najlepsze....zaplacilam za nią 35 zl :D
    Na wanienkach sie nie znam,wiec czytam z zainteresowaniem,ale ze jestem minimalistka to pewnie skorzystam z opcji wanienki na łóżku hehe:)

nenka2, ola.321, agu258, agania, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i pod recznik radze klasc podklad taki do przewijania, bo dzidzia zawsze po wyjeciu z wody sika hehehe i wtedy plama na lozku :P

szczesliwa_mamusia21, ewwiel, nat_alia lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że przez 9 miesięcy poruszymy większość tematów :), na ten moment poruszyłyśmy wanienki i nie widzę w tym nic złego bo kąpanie noworodka zawsze wiąże się ze stresem dla początkujących mam :).
    Oczywiście że sobie poradzimy ale ponieważ chcemy jak najlepiej opiekować się naszymi pociechami to będą pojawiać się nawet śmieszne dla innych problemy. Tak uważam :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie jest smieszne ani troszke, tylko troszke moze wyolbrzymione :) jaka urodzicie to same sie przekonacie ze to jest latwiutkie.

nat_alia lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym łóżkiem to fajna sprawa , wszystko obok i raz dwa :D miałam to robić na komodzie ale łóżko jest o wiele lepsze :)

Kobietki damy rade że wszystkim :) miłego wieczorku dla was :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze mimo zrobienia burzy moglam wam jakis dobry pomysl podsunac :)

I przepraszam jeszcze raz i prosze sie nie obrazac i nie zloscic na mnie

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie potepiam zadnego tematu absolutnie, tylko podsylam rozwiazania i wyrazam swoje zdanie, ze uwazam ze sa dla mnie rzeczy bardziej stresujace np takie jak zdrowie mojego dziecka moje, sprawny i szczesliwy porod czy to zeby sobie z karmieniem piersia poradzic,a to czy kapiel zajmie mi 5 minut czy godzine jest dla mnie nie istotne , poprostu wiem ze sobie poradze:)

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to było na Facebooku wejdź sobie na Śląski Instytut Matki i Noworodka i tam jest wydarzenie opisane z tym związane

Blondik lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kapanie dziecka na pewno będzie baaardzo stresujące ale tak jak piszecie na pewno wszystkie sobie damy rade! :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss dobre podejscie masz :)

Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.

Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat :(
    Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc :)

Little Frog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wparcie mojego meza.. to bylo niesamowite naprdawde.. wiecie jak to laczy ludzi? Po porodzie wszystko jest takie piekne, kochajacy maz i malenstwo mnostwo uczucia emocji radosci

Nynusia, Little Frog lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelaż używałam do 8 miesiąca, pozniej dziecko poszlo do wanny.
    U nas mąż byl bardzo przygotowany do kapania, noszenia itd, byl w tym nsprawde niezły, wiec kapiel byla pryszczem. Ogólnie odradzam wszelkie lezaczki, bo nie jesteście w stanie umyć dokladnie dziecka, jezeli juz chcecie to polecam takaa gąbkę w kształcie misia, ktora kładzie sie do wanny i maleństwo sobie na tym leży.
    A moj mąż nauczył si kąpieli wlasnie stad https://m.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A tak na marginesie w tym filmiku jest fajna wanienka ;)

ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.

nenka2 wrote:
    Ss dobre podejscie masz :)

Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.

Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat :(
    Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kąpania, to jeszcze przyszedł nam jeden pomysł do głowy - chyba najlepszy i najprostszy. Szafka w łazience idealnie zastąpi stelaż. Wanienka z Ikei na pewno się zmieści, a wysokość jest idealna. ;) Będzie to zbawienne dla naszych kręgosłupów, szczególnie mojego schorowanego.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka2 jak Ty to pięknie napisałaś!

A co do radzenia sobie z małym dzieckiem to możesz być z siebie dumna na prawdę;)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.

A to ty pisalas ze masz duze piersi? Sorry ze tak glupio pisze, ale o ile sie nie myle to tak.

ja mam miseczke A i mam brodawki malochwytne, mysle ze teraz przez caly okres karmienia bede uzywac kapturkow. Gdybym byla na takim forum to pewnie moich problemow bylo by mniej :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Nenka2 jak Ty to pięknie napisałaś!

A co do radzenia sobie z małym dzieckiem to możesz być z siebie dumna na prawdę;)

Dziękuje kochana :)
    jestem bardzo szczesliwa i przede wszystkim dumna z bycia mamą :) kocham to po prostu!

A ja was motywuje dziewczyny do porodu i opieki czy karmienia, bo jezeli taka gowniara dala rade to wy dojrzale kobietki dacie bezproblemu! Wiec glowy do gory!

Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ