Październikowe Szczęścia 2015 ;)
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 wrote:Na pewno ze wszystkim damy rade! , a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama , a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama 
 To jest najlepsze rozwiazanie dla mnie i obo klezy reczniczek ubranka i pampersy od razu. I elegancko i szybko idzidzia nie marznie i obo klezy reczniczek ubranka i pampersy od razu. I elegancko i szybko idzidzia nie marznie   szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
- 

Hej,ja na szybko,
 Nadrobilam was i tylko Oli chciałam odpowiedzieć,ze sukienka kupiona na bazarze hehe,przeszłam wszystkie sklepy w okolicznych miastach i na spacerze ja wypatrzylam,a bylam totalnie zrezygnowana i najlepsze....zaplacilam za nią 35 zl 
 Na wanienkach sie nie znam,wiec czytam z zainteresowaniem,ale ze jestem minimalistka to pewnie skorzystam z opcji wanienki na łóżku hehe:)
  nenka2, ola.321, agu258, agania, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość nenka2, ola.321, agu258, agania, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość 

- 
                        nick nieaktualny
- 

Myślę że przez 9 miesięcy poruszymy większość tematów , na ten moment poruszyłyśmy wanienki i nie widzę w tym nic złego bo kąpanie noworodka zawsze wiąże się ze stresem dla początkujących mam , na ten moment poruszyłyśmy wanienki i nie widzę w tym nic złego bo kąpanie noworodka zawsze wiąże się ze stresem dla początkujących mam . .
 Oczywiście że sobie poradzimy ale ponieważ chcemy jak najlepiej opiekować się naszymi pociechami to będą pojawiać się nawet śmieszne dla innych problemy. Tak uważam . .
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 

A ja nie potepiam zadnego tematu absolutnie, tylko podsylam rozwiazania i wyrazam swoje zdanie, ze uwazam ze sa dla mnie rzeczy bardziej stresujace np takie jak zdrowie mojego dziecka moje, sprawny i szczesliwy porod czy to zeby sobie z karmieniem piersia poradzic,a to czy kapiel zajmie mi 5 minut czy godzine jest dla mnie nie istotne , poprostu wiem ze sobie poradze:) agu258 lubi tę wiadomość agu258 lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnySs dobre podejscie masz 

Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.

Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat 
 Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc   Little Frog lubi tę wiadomość Little Frog lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 

Stelaż używałam do 8 miesiąca, pozniej dziecko poszlo do wanny.
 U nas mąż byl bardzo przygotowany do kapania, noszenia itd, byl w tym nsprawde niezły, wiec kapiel byla pryszczem. Ogólnie odradzam wszelkie lezaczki, bo nie jesteście w stanie umyć dokladnie dziecka, jezeli juz chcecie to polecam takaa gąbkę w kształcie misia, ktora kładzie sie do wanny i maleństwo sobie na tym leży.
 A moj mąż nauczył si kąpieli wlasnie stad https://m.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A tak na marginesie w tym filmiku jest fajna wanienka   ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość 
- 

Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.

nenka2 wrote:Ss dobre podejscie masz 

Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.

Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat 
 Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc 
- 

A co do kąpania, to jeszcze przyszedł nam jeden pomysł do głowy - chyba najlepszy i najprostszy. Szafka w łazience idealnie zastąpi stelaż. Wanienka z Ikei na pewno się zmieści, a wysokość jest idealna. Będzie to zbawienne dla naszych kręgosłupów, szczególnie mojego schorowanego. Będzie to zbawienne dla naszych kręgosłupów, szczególnie mojego schorowanego.
- 
                        nick nieaktualnyKasia82 wrote:Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.

A to ty pisalas ze masz duze piersi? Sorry ze tak glupio pisze, ale o ile sie nie myle to tak.

ja mam miseczke A i mam brodawki malochwytne, mysle ze teraz przez caly okres karmienia bede uzywac kapturkow. Gdybym byla na takim forum to pewnie moich problemow bylo by mniej   Kasia82 lubi tę wiadomość Kasia82 lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyNynusia wrote:Nenka2 jak Ty to pięknie napisałaś!

A co do radzenia sobie z małym dzieckiem to możesz być z siebie dumna na prawdę 
 Dziękuje kochana 
 jestem bardzo szczesliwa i przede wszystkim dumna z bycia mamą kocham to po prostu! kocham to po prostu!

A ja was motywuje dziewczyny do porodu i opieki czy karmienia, bo jezeli taka gowniara dala rade to wy dojrzale kobietki dacie bezproblemu! Wiec glowy do gory! Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość