Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 wrote:Na pewno ze wszystkim damy rade!
, a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama
To jest najlepsze rozwiazanie dla mniei obo klezy reczniczek ubranka i pampersy od razu. I elegancko i szybko idzidzia nie marznie
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Hej,ja na szybko,
Nadrobilam was i tylko Oli chciałam odpowiedzieć,ze sukienka kupiona na bazarze hehe,przeszłam wszystkie sklepy w okolicznych miastach i na spacerze ja wypatrzylam,a bylam totalnie zrezygnowana i najlepsze....zaplacilam za nią 35 zl
Na wanienkach sie nie znam,wiec czytam z zainteresowaniem,ale ze jestem minimalistka to pewnie skorzystam z opcji wanienki na łóżku hehe:)
nenka2, ola.321, agu258, agania, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myślę że przez 9 miesięcy poruszymy większość tematów
, na ten moment poruszyłyśmy wanienki i nie widzę w tym nic złego bo kąpanie noworodka zawsze wiąże się ze stresem dla początkujących mam
.
Oczywiście że sobie poradzimy ale ponieważ chcemy jak najlepiej opiekować się naszymi pociechami to będą pojawiać się nawet śmieszne dla innych problemy. Tak uważam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja nie potepiam zadnego tematu absolutnie, tylko podsylam rozwiazania i wyrazam swoje zdanie, ze uwazam ze sa dla mnie rzeczy bardziej stresujace np takie jak zdrowie mojego dziecka moje, sprawny i szczesliwy porod czy to zeby sobie z karmieniem piersia poradzic,a to czy kapiel zajmie mi 5 minut czy godzine jest dla mnie nie istotne , poprostu wiem ze sobie poradze:)
agu258 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySs dobre podejscie masz
Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.
Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat
Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczycLittle Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stelaż używałam do 8 miesiąca, pozniej dziecko poszlo do wanny.
U nas mąż byl bardzo przygotowany do kapania, noszenia itd, byl w tym nsprawde niezły, wiec kapiel byla pryszczem. Ogólnie odradzam wszelkie lezaczki, bo nie jesteście w stanie umyć dokladnie dziecka, jezeli juz chcecie to polecam takaa gąbkę w kształcie misia, ktora kładzie sie do wanny i maleństwo sobie na tym leży.
A moj mąż nauczył si kąpieli wlasnie stad https://m.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A tak na marginesie w tym filmiku jest fajna wanienkaola.321, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.
nenka2 wrote:Ss dobre podejscie masz
Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.
Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat
Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc -
A co do kąpania, to jeszcze przyszedł nam jeden pomysł do głowy - chyba najlepszy i najprostszy. Szafka w łazience idealnie zastąpi stelaż. Wanienka z Ikei na pewno się zmieści, a wysokość jest idealna.
Będzie to zbawienne dla naszych kręgosłupów, szczególnie mojego schorowanego.
-
nick nieaktualnyKasia82 wrote:Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.
A to ty pisalas ze masz duze piersi? Sorry ze tak glupio pisze, ale o ile sie nie myle to tak.
ja mam miseczke A i mam brodawki malochwytne, mysle ze teraz przez caly okres karmienia bede uzywac kapturkow. Gdybym byla na takim forum to pewnie moich problemow bylo by mniejKasia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNynusia wrote:Nenka2 jak Ty to pięknie napisałaś!
A co do radzenia sobie z małym dzieckiem to możesz być z siebie dumna na prawdę
Dziękuje kochana
jestem bardzo szczesliwa i przede wszystkim dumna z bycia mamąkocham to po prostu!
A ja was motywuje dziewczyny do porodu i opieki czy karmienia, bo jezeli taka gowniara dala rade to wy dojrzale kobietki dacie bezproblemu! Wiec glowy do gory!Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość