WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss podchodzi do tego tak samo na lajcie jak ja :)
    No ale oczywiscie od tego jest forum, niech rozmawiaja :) , nas interesuja np inne tematy ktore ich nie interusja wiesz jak to jest :)

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie nie myle to na watku bazarek ktos taka chcial sprzedac ostatnio:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Na pewno ze wszystkim damy rade! :) , a właśnie takie rady jak kładzenie wanienki na łóżko są mega fajne i ja na pewno skorzystam jak będę sama :)

To jest najlepsze rozwiazanie dla mnie :) i obo klezy reczniczek ubranka i pampersy od razu. I elegancko i szybko idzidzia nie marznie :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja na szybko,
    Nadrobilam was i tylko Oli chciałam odpowiedzieć,ze sukienka kupiona na bazarze hehe,przeszłam wszystkie sklepy w okolicznych miastach i na spacerze ja wypatrzylam,a bylam totalnie zrezygnowana i najlepsze....zaplacilam za nią 35 zl :D
    Na wanienkach sie nie znam,wiec czytam z zainteresowaniem,ale ze jestem minimalistka to pewnie skorzystam z opcji wanienki na łóżku hehe:)

nenka2, ola.321, agu258, agania, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i pod recznik radze klasc podklad taki do przewijania, bo dzidzia zawsze po wyjeciu z wody sika hehehe i wtedy plama na lozku :P

szczesliwa_mamusia21, ewwiel, nat_alia lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że przez 9 miesięcy poruszymy większość tematów :), na ten moment poruszyłyśmy wanienki i nie widzę w tym nic złego bo kąpanie noworodka zawsze wiąże się ze stresem dla początkujących mam :).
    Oczywiście że sobie poradzimy ale ponieważ chcemy jak najlepiej opiekować się naszymi pociechami to będą pojawiać się nawet śmieszne dla innych problemy. Tak uważam :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie jest smieszne ani troszke, tylko troszke moze wyolbrzymione :) jaka urodzicie to same sie przekonacie ze to jest latwiutkie.

nat_alia lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym łóżkiem to fajna sprawa , wszystko obok i raz dwa :D miałam to robić na komodzie ale łóżko jest o wiele lepsze :)

Kobietki damy rade że wszystkim :) miłego wieczorku dla was :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze mimo zrobienia burzy moglam wam jakis dobry pomysl podsunac :)

I przepraszam jeszcze raz i prosze sie nie obrazac i nie zloscic na mnie

• ss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie potepiam zadnego tematu absolutnie, tylko podsylam rozwiazania i wyrazam swoje zdanie, ze uwazam ze sa dla mnie rzeczy bardziej stresujace np takie jak zdrowie mojego dziecka moje, sprawny i szczesliwy porod czy to zeby sobie z karmieniem piersia poradzic,a to czy kapiel zajmie mi 5 minut czy godzine jest dla mnie nie istotne , poprostu wiem ze sobie poradze:)

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to było na Facebooku wejdź sobie na Śląski Instytut Matki i Noworodka i tam jest wydarzenie opisane z tym związane

Blondik lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kapanie dziecka na pewno będzie baaardzo stresujące ale tak jak piszecie na pewno wszystkie sobie damy rade! :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss dobre podejscie masz :)

Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.

Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat :(
    Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc :)

Little Frog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wparcie mojego meza.. to bylo niesamowite naprdawde.. wiecie jak to laczy ludzi? Po porodzie wszystko jest takie piekne, kochajacy maz i malenstwo mnostwo uczucia emocji radosci

Nynusia, Little Frog lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelaż używałam do 8 miesiąca, pozniej dziecko poszlo do wanny.
    U nas mąż byl bardzo przygotowany do kapania, noszenia itd, byl w tym nsprawde niezły, wiec kapiel byla pryszczem. Ogólnie odradzam wszelkie lezaczki, bo nie jesteście w stanie umyć dokladnie dziecka, jezeli juz chcecie to polecam takaa gąbkę w kształcie misia, ktora kładzie sie do wanny i maleństwo sobie na tym leży.
    A moj mąż nauczył si kąpieli wlasnie stad https://m.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A tak na marginesie w tym filmiku jest fajna wanienka ;)

ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.

nenka2 wrote:
    Ss dobre podejscie masz :)

Co do karmienia piersia przepraszam ze tak napisze ale to byl koszmar i zanim to sie unormowalo to dwa miesiace plakalam... teraz jestem madrzejsza i napewno lepeij sobie poradze.

Bylam mloda i nie wiedzialam ze sa nakladki na sutki, i se trzeba miec laktator bo nawal jest i wogole.. smutne ze mam 4 starsze siostry i zadna ze mna nie porozmawiiala i wogole, a sa strasze o 13 11 i 6 lat :(
    Radzialm sobie zupelnie sama, metoda prob i bledow i jakos sie udalo wszystko dobrze zakonczyc :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kąpania, to jeszcze przyszedł nam jeden pomysł do głowy - chyba najlepszy i najprostszy. Szafka w łazience idealnie zastąpi stelaż. Wanienka z Ikei na pewno się zmieści, a wysokość jest idealna. ;) Będzie to zbawienne dla naszych kręgosłupów, szczególnie mojego schorowanego.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka2 jak Ty to pięknie napisałaś!

A co do radzenia sobie z małym dzieckiem to możesz być z siebie dumna na prawdę;)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Nenka, ja z kolei nie korzystałam z nakładek i u mnie wszystko było z karmieniem ok, poza kilkoma pierwszymi dniami, kiedy brakowało pokarmu. Z tym nie ma reguły, ale trzeba być dobrej myśli.

A to ty pisalas ze masz duze piersi? Sorry ze tak glupio pisze, ale o ile sie nie myle to tak.

ja mam miseczke A i mam brodawki malochwytne, mysle ze teraz przez caly okres karmienia bede uzywac kapturkow. Gdybym byla na takim forum to pewnie moich problemow bylo by mniej :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Nenka2 jak Ty to pięknie napisałaś!

A co do radzenia sobie z małym dzieckiem to możesz być z siebie dumna na prawdę;)

Dziękuje kochana :)
    jestem bardzo szczesliwa i przede wszystkim dumna z bycia mamą :) kocham to po prostu!

A ja was motywuje dziewczyny do porodu i opieki czy karmienia, bo jezeli taka gowniara dala rade to wy dojrzale kobietki dacie bezproblemu! Wiec glowy do gory!

Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ