WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Kasiu to tez zalezy od maluszka, dlatego tez napisalam takie swoje zdanie ale oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza , wiadomo ze takie sprzety sa lepsze niz moze wanienka z kei za 20 zł ale jak dla mnie jest idealna a pozniej jak bedzemy siedziec idziemy do wanny takze na 6mcy mi osobisce byłoby szkoda ,a to indywidualna sprawa , kazdej z nas spodoba sie cos innego i to my wybieramy gadzeciki dla naszych małych pociech :)

Kasia82, nenka2 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia większość dzieci w 6miesiacu nie siedzi, wiec wanienka musi poslozyc na troche dluzej. My mieliśmy zwykla duza wanienke+ stelaż i żadnych skladek, kapal ja tylko mąż. Kladl sobie ja na ręku i plywali, mala to kochała

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylo takie orientacyjne , nie chodzi mi o samo siedzienie ale o takie ze dzidzius jest juz duzy i z pomoca rodzica spokojnie da rade w wannie ,no kazdy ma swoje sposoby dlatego juz nic nie pisze , kazdy zrobi jak uwaza chcialam tylko napisac co mysle :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa mamusiu - no właśnie o to chodzi że ja chcę wybierać wanienkę w której sobie sama poradzę z myciem bo będę najczęściej sama dzidzię kąpać - dlatego myślę o tej ONDA, nawet wygląd dla mnie nie ma znaczenia. Boję się tego że dzidzia będzie niestabilna na tej mojej ręce ;). Też chciałam kupić w IKEA wanienkę ale strach czy sama dam radę jest silny ;). Ta wanienka o której myślę ma też opcję siedzenia :) tylko po 2 stronie od tego leżaczka. W linku są zdjęcia jak to wygląda tylko niżej.

onka - musisz mieć zgodę sąsiadki na ten płot? może jak się cofniesz np. o 30cm to nie będzie miała nic do gadania?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola321 no ja nie znalam sytuacj dlatego tak jak mowie napisalam swoje zdanie , ale jesli Tobie ma byc lzej i bedziesz sama to oczywiscie warto taka zeby byla bezpieczna i dla malusza wygodna dla Ciebie ! :)

ONKA no wlasnie Ola dobrze pomyslala , zostaw jej ten plot a ty na swoim ogrodku 30 cm od plotu postaw sobie swój i tak ja zaslonisz a ona bedzie miala dalej swój płot , a Twoj ogrodek mozesz robic co chcesz :)
    A myslalas tez moze o takich drewnianych zaslonach ? nie wiem jak to nazwac , stawia sie je i tez nic nie widac do tego cos posadzisz zarosnie i tez sie odgrodzisz, moj sasiad teraz dal takie i poukladal sobie drewno na tym i nawet ladnie to wygalada nikt o zdanie nie pytal bo sobie je polozyl u siebie :)

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa mamusiu - wiem wiem, dziękuję za opinię :), wiem że mój strach może się wydać dziwny ale mąż będzie ze mną 2 tygodnie a później zostanę na długo sama i mam wrażenie że takie oparcie w wanience da mi trochę pewności. Fakt, są to droższe wanienki :/, ale myślę że kupię taką z tym siedziskiem tylko nie wiem jeszcze jakiej firmy więc zobaczymy czy ktoś coś wrzuci podobnego ;).

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o takiej wanience

http://allegro.pl/fisher-price-wanienka-rainforest-zabawki-m3177-i5396682712.html

mam ogólnie taką zwykłą od szwagierki i do tego tą wkładkę "foczkę", ale ją zabiorę do rodziców :) chociaż, też uważam, że nie ma co przesadzać...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka - to taki hamaczek ma ta wanienka :), ta co Kasia wyżej podesłała Camele też może mieć taki hamaczek :).

Ja pewnie zdecyduję którą kupię po szkole rodzenia :), tam po radach praktycznych i ćwiczeniach zobaczę czy jestem w stanie kąpać w zwyczajnej. Na tą porę na 90% zdecyduję się na tą:

http://allegro.pl/ok-baby-wanna-wanienka-onda-evolution-7-kolorow-i5150466811.html

ponieważ ma to być wanienka do kąpania przez 1 osobę:).
    W niej mała dzidzia leży (na to siedzisko dam pieluchę jak coś będzie nie tak), a jak zacznie siadać to po 2 stronie jest na to miejsce. Czytałam opinie że mamy nawet do 1,5 roku w niej kąpią.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, a byłabyś tak miła, żeby wymierzyć długość i szerokość dna tej wanienki z Ikei? Widzę, że mają wymiary na stronie, ale to są wymiary zewnętrzne, a dno wydaje się mniejsze niż górne krawędzie. Może i do naszej kabiny by weszła.
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Olu ja tez uwazam ze dlugo nie posluzy i nie wiadomo czy bedzie maluszkowi wygodnie na tych plastikach , a tak w wanience dasz gabeczke a pozniej juz wyrasta z tego , no bo dlugo w tej co pokazalas nie polezy, my tam kupilismy wanienke w Ikei jestem bardzo zadowlona u nas sa drozsze ale tu kolo 20 zł i fajne tez takie male :) Ale to wasze pieniazki i wam ma sie podobac takze zdecyduj sama :*

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - w IKEA chyba są 2 rozmiary tych wanienek, jedna taka faktycznie malutka jest :)

edit: chyba jednak nie :) chyba coś mi się pomieszało :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 19:42

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Kasia82 - w IKEA chyba są 2 rozmiary tych wanienek, jedna taka faktycznie malutka jest :)

edit: chyba jednak nie :) chyba coś mi się pomieszało :P

Nie szkodzi, Oleńko. Dziękuję za informację. ;) Chyba pojedziemy i zmierzymy na miejscu.

ola.321 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia podaj link do inform,acji o usg 3d/4d na Pogorii, bo nic przez google nie znalazłam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nie ma problemu ale napisze wymiary jutro , jesli to nie bedzie dla Ciebie za pozno :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    linka - to taki hamaczek ma ta wanienka :), ta co Kasia wyżej podesłała Camele też może mieć taki hamaczek :).

Ja pewnie zdecyduję którą kupię po szkole rodzenia :), tam po radach praktycznych i ćwiczeniach zobaczę czy jestem w stanie kąpać w zwyczajnej. Na tą porę na 90% zdecyduję się na tą:

http://allegro.pl/ok-baby-wanna-wanienka-onda-evolution-7-kolorow-i5150466811.html

ponieważ ma to być wanienka do kąpania przez 1 osobę:).
    W niej mała dzidzia leży (na to siedzisko dam pieluchę jak coś będzie nie tak), a jak zacznie siadać to po 2 stronie jest na to miejsce. Czytałam opinie że mamy nawet do 1,5 roku w niej kąpią.

ola.321 tak, właśnie taki hamaczek jest i bardzo łatwo kąpać niemowlaczka :) on jest razem z wanienką i nie wiem czy można osobno dokupić do inne wanienki.

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja nie mam nic przeciwko wanience z Ikei. Też nie chcę wydawać fortuny na samą wanienkę. Jeśli ta z Ikei zmieściłaby się u nas w kabinie, to też bym się zdecydowała, a pieniądze wolała przeznaczyć na coś innego. Mnie też jest szkoda kupować coś na tak krótki czas, dlatego podczytuję co piszecie i szukam na własną rękę. Może akurat na coś trafię. ;) Strzelać z tego nie będą. ;)
    Dokladnie Kasiu to tez zalezy od maluszka, dlatego tez napisalam takie swoje zdanie ale oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza , wiadomo ze takie sprzety sa lepsze niz moze wanienka z kei za 20 zł ale jak dla mnie jest idealna a pozniej jak bedzemy siedziec idziemy do wanny takze na 6mcy mi osobisce byłoby szkoda ,a to indywidualna sprawa , kazdej z nas spodoba sie cos innego i to my wybieramy gadzeciki dla naszych małych pociech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:13

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, a jak długo wykorzystywaliście ten stelaż? O wagę się nie boję, bo można kupić solidny, ale wiadomo, że im dziecko większe, tym bardziej ruchliwe. Trochę bym się bała większego szkraba kąpać na stelażu.
    aagatkaa1984 wrote:
    Szczesliwa mamusia większość dzieci w 6miesiacu nie siedzi, wiec wanienka musi poslozyc na troche dluzej. My mieliśmy zwykla duza wanienke+ stelaż i żadnych skladek, kapal ja tylko mąż. Kladl sobie ja na ręku i plywali, mala to kochała

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, a może kup tradycyjną wanienkę i do niej wkład? Wtedy dzidzia będzie spokojnie w nim leżała, podobnie jak w tej Ondzie, a gdy wyrośnie z tej "foczki", pozostanie Ci większa wanienka.
    ola.321 wrote:
    szczęśliwa mamusiu - no właśnie o to chodzi że ja chcę wybierać wanienkę w której sobie sama poradzę z myciem bo będę najczęściej sama dzidzię kąpać - dlatego myślę o tej ONDA, nawet wygląd dla mnie nie ma znaczenia. Boję się tego że dzidzia będzie niestabilna na tej mojej ręce ;). Też chciałam kupić w IKEA wanienkę ale strach czy sama dam radę jest silny ;). Ta wanienka o której myślę ma też opcję siedzenia :) tylko po 2 stronie od tego leżaczka. W linku są zdjęcia jak to wygląda tylko niżej.

onka - musisz mieć zgodę sąsiadki na ten płot? może jak się cofniesz np. o 30cm to nie będzie miała nic do gadania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:21

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Olu, a może kup tradycyjną wanienkę i do niej wkład? Wtedy dzidzia będzie spokojnie w nim leżała, podobnie jak w tej Ondzie, a gdy wyrośnie z tej "foczki", pozostanie Ci większa wanienka.

właśnie miałam to napisać :):), właśnie wpadłam na takie forum z opiniami i ogólnie mamy polecają te foczki i są duża tańsze :).
    Tylko czytam której firmy wybrać bo nie wiem czy są jakieś różnice :). Tak chyba zrobię dziękuję :* :).

Kasia82, Kasia82 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nie ma problemu ale napisze wymiary jutro , jesli to nie bedzie dla Ciebie za pozno :)

Oczywiście, że nie. Dziękuję bardzo i przepraszam, jeśli to kłopot. :-*

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory wielkie, ze sie tak wyraze,
    ale wy macie problemy...

Kapanie dziecka to nic trudnego lapiesz pod szyja(na karku) tak ze dzidzia lezy na przed ramieniu dlon wkladasz pod paszke i dziecko mocno trzymasz nie ma prawa sie wyslizgnac nawet jak ktos by je za nogi ciagnal, pupe sadzasz na wanience tak ze trzymasz tylko ta jedna reka, a druga szybciutko myjesz.

Tamta reka trzymasz caly czas tak samo nawet gdy wyciagasz z wody tylko wtedy druga reka pod pupe i na recznik, owijasz i ta daaa!
    :) :)
    Bez obrazy oczywiscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:28

ewwiel lubi tę wiadomość

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ