WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! :)
    Battinko witaj :* super ze podobalo Ci sie w Gdansku ! Az zazdroszcze wam tych podrozy nam morze :D

A co do imienia to do Nicoli bardziej pasuje Milena , ale jesli chodzi o imie Martynka jakos bardziej mnie przekonuje , ale oba ładne wiec na pewno co wybierzecie to bedzie pieknie :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jeśli chodzi o kąpiele to my z mężem kąpaliśmy naszego syna w zwykłej wanience ustawionej na dwóch taboretach. Na stole kuchennym obok miałam poukładane wszystkie akcesoria do pielęgnacji. Nie musiałam się schylać. Teraz takie rozwiązanie nie przejdzie, jesteśmy po remoncie i wymianie mebli kuchennych teraz mamy blat.
    Powiem szczerze że mamy na razie tylko wózek nic więcej muszę zacząć ogarniać temat z zakupami bo czas goni, wcześniej było za wcześnie a teraz już 6 miesiąc :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    ola, dokładnie się z Tobą zgadzam, coś w tym jest że się czuje lęk przy pierwszym dziecku. Moja przyjaciółka chodziła 3 pierwsze miesiące kąpać dzidzię swojej siostry, bo siostra i szwagier czuli taki lęk i strach, że nie dali rady.... prosimy o zrozumienie....

Ja Was rozumiem doskonale. Tez nie mam dzieci i myślę, że może będe się bać a może nie.Tzn. wiem, że bedę się bać, ale mam teraz 9 miesięcy, żeby jakoś te lęki zracjonalizować i poukładac sobie w głowie pewne sprawy. Bo jednego jestem pewna na 100% jeśli ja będę dziecku w jakikolwiek sposób okazywac, że się boję, to ono będzie niespokojne. Dzieciaczki sa jak gąbki, które wchłaniają wszystkie nasze emocje- te pozytywne i te negatywne, więc myślę, że teraz jest dobry czas żeby z róznymi naszymi lękami walczyć, i jesli nasz lęk ma być mniejszy przez to ze kupimy sobie wanienkę z leżaczkiem, prosze bardzo. każda z nas radzi sobie jak potrafi, ale kazda koniec końców chce uzyskać ten sam efekt ;)

WiedźmaMaKota, ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my też mamy ogromny problem z imieniem nie możemy dojść do porozumienia mi podoba się właśnie Milena i Emilka, a mężowi Marta. Jeszcze trochę czasu ale wolałabym już bardziej personalnie zwracać się do brzucha niż dzidziu.
    Mąż mówi że i tak on idzie zarejestrować:) Przy synu też tak mówił:)
    Ale wtedy doszliśmy do porozumienia jakoś na 2 miesiące przed porodem.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Jedyny problem jest taki, że Wojtek to mój były, a Hania... podobno w serialu na "M" ma się urodzić Hania i teraz może być wysyp Hań :P

No to jest problem, szczerze mówiąc nie dałabym dziecku na imię po byłym ;p wiedźma Ty mieszkasz w Szkocji więc, poza domem to chyba raczej i tak angielska wersją wszyscy sie bedą posługiwać, nie? A Hania, może być wysyp, ale chyba bym i tak dała ;)

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, ja miałam się nazywac Marta, ale tata poszedł rejestrowac i wyszło inaczej ;p

soraya lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • soraya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze że w moim otoczeniu co druga nowonarodzona dziewczynka od jakiegoś roku to Hania.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmamakota kochana imię Hania bardzo fajne imię (męża brata córcia tak ma-niedawno sie urodziła) naprawdę mi osobiście sie bardzo podoba (Hana,Hanula,Hanusia,Hanka) oj można by było wymieniać. Może i Hanek jest dużo ale to co? Kiedyś tez bylo pełno Agnieszek,Katarzyn,Joasi itp. Nie ma co na to patrzeć imiona będą się powtarzać no chyba ze ktoś chce dać unikatowe wtedy można dla córki np dać na imię Amber(jak moja koleżanka).

Imię Wojtuś tez mi się podoba moja sąsiadka ostatnio urodziła Wojtusia(słodziaka) tez świetne imię.

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi co do moich imion na pewno wezmę każdej z Was zdanie pod uwagę. Dziękuję :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmamakota ja tez wybieralam pomiedzy zuzia i hania wybralam Zuzia :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czegoś takiego u nas jak posługiwanie się ang. wersją, moja siostra ma na imię Bogumiła i w przedszkolu funkcjonuje jako Bogusia, oficjalnie Bogumila. I tak wszystkie polskie dzieciaki ;) mają trochę problemów panie z wymową ale dają radę :D

Właśnie co do strachu przed tym czy sobię poradzę to wychodzę z założenia, ze będę musiała i jeszcze do tego wiem, że mam łatwiej bo mam brata młodszego o 14 lat i siostrę o 23 więc coś tam o pielęgnacji maluszka już wiem... no i na szczęście mam mamę obok, ona mnie nie opuści nigdy ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zetaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka mi sie podoba Milena :)..

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Wiedzmamakota ja tez wybieralam pomiedzy zuzia i hania wybralam Zuzia :)
    Mnie się Zuzia podobało od dziecka, moja ulubiona lalka miała tak na imię, ale chyba mój B. nie do końca jest za tym imieniem ;P

3i496iye8v37prd8.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem Hania super! :) Ja będę miała Antosia i tez jest popularne ale trudno;) żadne inne nam się nie podobało to po co na sile kombinować tylko po to żeby było oryginalne :) ja na obciążeniu glukoza,na szczęście w mojej przychodni dają taka o smaku cytrynowym i juz nie trzeba cytryny i jest naprawdę dużo lepsza niż ta zwykła.gorsze juz dla mnie to siedzenie 2 godziny. Piszcie dużo to będę miała co czytać :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, co kraj to obyczaj ;) Ale to dobrze, że dziecku się nie miesza :)
    Co do popularnosci imion. Podobno jest takż, że bardziej popularne imię mniej stygmatyzuje dziecko. Na etapie piaskownicy, przedszkola, podstawówki mały człowiek, czuje się dzieki temu taki sam jak inni, bo imie to pierwsze co nas określa ;) to z pozytywów nadawania dzieciom popularnych imion :)

soraya, Magnosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz syn nazywa się Szymon, 7 lat temu wydawało nam się to imię niezbyt popularne, teraz w klasie jest ich 4. Tak szczerze nie ma to żadnego znaczenia dla mnie jest on wyjątkowy i niepowtarzalny :D

madu, Magnosia lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Emilka, już od dawna ustalone i dla dziewczynki inne imię nie wchodziło w grę. Z kolei mieliśmy problem z imieniem dla chłopca, ale jak się okazało, ma być dziewczynka. Mam nadzieję, że już po drodze się nie zmieni. ;) A które z tych imion bardziej pasuje do Waszego nazwiska?
    soraya wrote:
    A my też mamy ogromny problem z imieniem nie możemy dojść do porozumienia mi podoba się właśnie Milena i Emilka, a mężowi Marta. Jeszcze trochę czasu ale wolałabym już bardziej personalnie zwracać się do brzucha niż dzidziu.
    Mąż mówi że i tak on idzie zarejestrować:) Przy synu też tak mówił:)
    Ale wtedy doszliśmy do porozumienia jakoś na 2 miesiące przed porodem.
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernikowe-szczescia-2015,6060,1028.html#

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego pasuja wszystkie, a do nazwiska B. lepiej krótsze :)

3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też wydaje, że lepiej dać imię bardziej popularne niż wymyślne, typu Bożydar lub Żelisław - bo takiego to nikt nie ma :P i później dziecko pokrzywdzone :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodzila blizniaczki i jest Ania i Hania :) ;):;) mi sie to bardzo podoba.. wogole tez chcialabym blizniaki..

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)

lojka - ciężko powiedzieć, ale kciuk to chyba ten poprzeczny faktycznie, trzeba się jednak upewnić na następnym USG skoro są takie predyspozycje w rodzinie :*

Battinka - jak dla mnie Milenka :)

WiedźMamaKota - Zuzia :), ale tylko ze względu na to że Hania nie kojarzy mi się dobrze ale imię bardzo ładne swoją drogą :)

Soraya - Milena albo Emilka oba są ładne i między nimi bym wybrała ;)

linka,madu - dziękuję za zrozumienie ;), ja planuję wybrać optymalną dla mnie opcję do samodzielnego kąpania. Jeżeli chodzi o wanienkę to foczkę do niej zakupię na 100% :), jak się nie przyda to i tak nie kosztuje majątek więc wielkiej straty nie będzie :).

Arielka - glukoza :), ja idę jutro :D powodzenia :)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ