Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry !
Battinko witaj :* super ze podobalo Ci sie w Gdansku ! Az zazdroszcze wam tych podrozy nam morze
A co do imienia to do Nicoli bardziej pasuje Milena , ale jesli chodzi o imie Martynka jakos bardziej mnie przekonuje , ale oba ładne wiec na pewno co wybierzecie to bedzie pieknieBATTINKA lubi tę wiadomość
-
Hej,
Jeśli chodzi o kąpiele to my z mężem kąpaliśmy naszego syna w zwykłej wanience ustawionej na dwóch taboretach. Na stole kuchennym obok miałam poukładane wszystkie akcesoria do pielęgnacji. Nie musiałam się schylać. Teraz takie rozwiązanie nie przejdzie, jesteśmy po remoncie i wymianie mebli kuchennych teraz mamy blat.
Powiem szczerze że mamy na razie tylko wózek nic więcej muszę zacząć ogarniać temat z zakupami bo czas goni, wcześniej było za wcześnie a teraz już 6 miesiąc -
linka220 wrote:ola, dokładnie się z Tobą zgadzam, coś w tym jest że się czuje lęk przy pierwszym dziecku. Moja przyjaciółka chodziła 3 pierwsze miesiące kąpać dzidzię swojej siostry, bo siostra i szwagier czuli taki lęk i strach, że nie dali rady.... prosimy o zrozumienie....
Ja Was rozumiem doskonale. Tez nie mam dzieci i myślę, że może będe się bać a może nie.Tzn. wiem, że bedę się bać, ale mam teraz 9 miesięcy, żeby jakoś te lęki zracjonalizować i poukładac sobie w głowie pewne sprawy. Bo jednego jestem pewna na 100% jeśli ja będę dziecku w jakikolwiek sposób okazywac, że się boję, to ono będzie niespokojne. Dzieciaczki sa jak gąbki, które wchłaniają wszystkie nasze emocje- te pozytywne i te negatywne, więc myślę, że teraz jest dobry czas żeby z róznymi naszymi lękami walczyć, i jesli nasz lęk ma być mniejszy przez to ze kupimy sobie wanienkę z leżaczkiem, prosze bardzo. każda z nas radzi sobie jak potrafi, ale kazda koniec końców chce uzyskać ten sam efektWiedźmaMaKota, ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
A my też mamy ogromny problem z imieniem nie możemy dojść do porozumienia mi podoba się właśnie Milena i Emilka, a mężowi Marta. Jeszcze trochę czasu ale wolałabym już bardziej personalnie zwracać się do brzucha niż dzidziu.
Mąż mówi że i tak on idzie zarejestrowaćPrzy synu też tak mówił
Ale wtedy doszliśmy do porozumienia jakoś na 2 miesiące przed porodem.BATTINKA lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Jedyny problem jest taki, że Wojtek to mój były, a Hania... podobno w serialu na "M" ma się urodzić Hania i teraz może być wysyp Hań
No to jest problem, szczerze mówiąc nie dałabym dziecku na imię po byłym ;p wiedźma Ty mieszkasz w Szkocji więc, poza domem to chyba raczej i tak angielska wersją wszyscy sie bedą posługiwać, nie? A Hania, może być wysyp, ale chyba bym i tak dała21.10.2015 Leon -
Wiedzmamakota kochana imię Hania bardzo fajne imię (męża brata córcia tak ma-niedawno sie urodziła) naprawdę mi osobiście sie bardzo podoba (Hana,Hanula,Hanusia,Hanka) oj można by było wymieniać. Może i Hanek jest dużo ale to co? Kiedyś tez bylo pełno Agnieszek,Katarzyn,Joasi itp. Nie ma co na to patrzeć imiona będą się powtarzać no chyba ze ktoś chce dać unikatowe wtedy można dla córki np dać na imię Amber(jak moja koleżanka).
Imię Wojtuś tez mi się podoba moja sąsiadka ostatnio urodziła Wojtusia(słodziaka) tez świetne imię.
Dziewczyny dzięki za podpowiedzi co do moich imion na pewno wezmę każdej z Was zdanie pod uwagę. Dziękuję -
Nie ma czegoś takiego u nas jak posługiwanie się ang. wersją, moja siostra ma na imię Bogumiła i w przedszkolu funkcjonuje jako Bogusia, oficjalnie Bogumila. I tak wszystkie polskie dzieciaki
mają trochę problemów panie z wymową ale dają radę
Właśnie co do strachu przed tym czy sobię poradzę to wychodzę z założenia, ze będę musiała i jeszcze do tego wiem, że mam łatwiej bo mam brata młodszego o 14 lat i siostrę o 23 więc coś tam o pielęgnacji maluszka już wiem... no i na szczęście mam mamę obok, ona mnie nie opuści nigdyMagnosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Moim zdaniem Hania super!
Ja będę miała Antosia i tez jest popularne ale trudno;) żadne inne nam się nie podobało to po co na sile kombinować tylko po to żeby było oryginalne
ja na obciążeniu glukoza,na szczęście w mojej przychodni dają taka o smaku cytrynowym i juz nie trzeba cytryny i jest naprawdę dużo lepsza niż ta zwykła.gorsze juz dla mnie to siedzenie 2 godziny. Piszcie dużo to będę miała co czytać
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Wiedźma, co kraj to obyczaj
Ale to dobrze, że dziecku się nie miesza
Co do popularnosci imion. Podobno jest takż, że bardziej popularne imię mniej stygmatyzuje dziecko. Na etapie piaskownicy, przedszkola, podstawówki mały człowiek, czuje się dzieki temu taki sam jak inni, bo imie to pierwsze co nas określato z pozytywów nadawania dzieciom popularnych imion
soraya, Magnosia, BATTINKA lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
U nas będzie Emilka, już od dawna ustalone i dla dziewczynki inne imię nie wchodziło w grę. Z kolei mieliśmy problem z imieniem dla chłopca, ale jak się okazało, ma być dziewczynka. Mam nadzieję, że już po drodze się nie zmieni.
A które z tych imion bardziej pasuje do Waszego nazwiska?
soraya wrote:A my też mamy ogromny problem z imieniem nie możemy dojść do porozumienia mi podoba się właśnie Milena i Emilka, a mężowi Marta. Jeszcze trochę czasu ale wolałabym już bardziej personalnie zwracać się do brzucha niż dzidziu.
Mąż mówi że i tak on idzie zarejestrowaćPrzy synu też tak mówił
Ale wtedy doszliśmy do porozumienia jakoś na 2 miesiące przed porodem. -
nick nieaktualny
-
cześć Dziewczynki
lojka - ciężko powiedzieć, ale kciuk to chyba ten poprzeczny faktycznie, trzeba się jednak upewnić na następnym USG skoro są takie predyspozycje w rodzinie :*
Battinka - jak dla mnie Milenka
WiedźMamaKota - Zuzia, ale tylko ze względu na to że Hania nie kojarzy mi się dobrze ale imię bardzo ładne swoją drogą
Soraya - Milena albo Emilka oba są ładne i między nimi bym wybrała
linka,madu - dziękuję za zrozumienie, ja planuję wybrać optymalną dla mnie opcję do samodzielnego kąpania. Jeżeli chodzi o wanienkę to foczkę do niej zakupię na 100%
, jak się nie przyda to i tak nie kosztuje majątek więc wielkiej straty nie będzie
.
Arielka - glukoza, ja idę jutro
powodzenia
Miłego dnia wszystkim życzę
BATTINKA lubi tę wiadomość