WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    wzrost 164cm i waga początkowa 51kg - doszło 5kg
    Jeszcze raz wow :D świetna figurka i taki piękny brzuszek! I oczywiście super laska z Ciebie! :):)
    Poza tym jak zobaczyłam zbliżającą się studniowke na Twoim suwaczku, to aż mi dech zaparlo ;) u mnie jeszcze trochę więcej, ale to mi przypomina, że czas tak szybko leci. Na samym początku czekałam, aż będzie 200 :D a tu już tuż tuż, a będzie 100 :D

PS przepraszam bardzo za wszystkie literowki, ale pisze z telefonu i krew mnie zalewa jak mam poprawiać błędy ;) chyba muszę sobie to nad suwaczkiem umieścić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:49

nat_alia lubi tę wiadomość

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka no z usg jest taka opcja że ten da raczce to moze byc kciuk ale zapytaj na USG niech doktor poszuka raczki i bardziej sie na niej skupi :) usuniecie ewentualnego dodtatkowego paluszka to jeden zabieg ale niepotrzebny stres dla dzieciaczka tak że mam nadzieje ze jednak wszystko bedzie w normie :) Zoe to bardzo ładne imie, moze podpowiem koleżance :P

battinka zdecydowanie Milenka :)

wiedzma moim zdaniem Hania :)

soraya tez rozważałam Emilke gdyby była córcia :)

polkosia eksta fotki ! <3 :) pocieszna z Was para aż miło się oglada :) Obie bardzo ładne ale ta w kwiatki ładniejsza i kwitnąco wyglądasz :)

nat_alia 56 kg ?! :) zgrabnizna ja tyle miałam 10 lat temu :D ŚLICZNY brzusio :)

nat_alia, polkosia, BATTINKA, agu258 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dziś cos mnie pobolewa bok gdzieś w wysokości łopatki... żadna pozycja mi nie pasuje :/

Imię Milena o wiele ładniejsze przynajmniej jak dla mnie :)

Polkosia super wyglądałaś!

Natalia cudowny masz brzusio taka kształtna piłeczka widać, że ciążowa :P i w ogóle 56 kg wow!!! zazdroszczę :)

nat_alia, polkosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tematu wanienek ja wybieram zwykła wanienke na stelażu (sładanym jak deska do prasowania), nad "foczką" sie jeszcze zastanawiam bo słyszałam od kolezanki ze niby maluszki zsuwają sie z tego stelażu wiec nie wiem..:)

To pierwsza ciąza wiec rodzi sie dużo obaw i zastanawiam nad wszystkim ale tłumacze sobie zreszta jak w życiu z innymi przeciwnościami i trudnosciami ze nikt za mnie tego nie zrobi i że musze sama tak że musimy sobie poradzić i tyle :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Polkosia, zdjęcia super :) Sukienki też bardzo ładne, to sprcjalne ciążowe, czy takie fasony znalazłaś, że pasowały?
    Wytrzymałas w butach wesele i chrzciny? Czy musiałas przebrać na płaskie?

Wesele na wysokich, jakoś dałam radę, bo stabilny słupek, ale już chrzciny w balerinach ;) A to są zwykłe sukienki, tyle, że ta złota jest elastyczna i ma na brzuchu takie marszczenie, że ładnie się układa, a ta w kwiaty prosta, bez wcięcia i też jeszcze się wbiłam :) Ale już na styk.

Battinka, mi się Martyna bardziej podoba.

Ja też mam póżniej glukozę, bo dopiero w 24 tc mam umówioną wizytę, więc pewnie 25-26 zrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki, to kupiłam zwykłą plastikową z wkładem z gąbki. Niestety nie ma stelażu :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosiu ja tez kiupie wanienke zwykła bez stelażu a stelaż akurat dostane od kolezanki - jest uniwersalny i pasuje pod każdą wanienkę nawet taka za kilkanaście zł :) tutaj link do allegro ale na olx.pl tez widziałam po 20 zł uzywane :)

http://allegro.pl/okt-stojak-do-wanienki-uniwersalny-skladany-baby-i4814643727.html

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu pieknie wygladałaś , a zdjecia super!
    Natala Twoje rowniez sa piekne ! Ja jeszcze 1kg i Cie dogonie z waga hehe ;D

lece na zakupki mnoze cos upoluje fajnego, buziaki trzymajcie sie dziewczyny ! :*

polkosia, nat_alia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Nat_alia, Polkosia, śliczne brzuszki :)

Co do tematu wanienek, ja się zastanawiam nad komodą do mycia i przewijania, np. taką
    http://www.ewozki.eu/pl/p/2w1-Wanienka-przewijak-Chicco-Cuddle-Bubble-Comfort/1637

Co uważacie o takim rozwiązaniu? Ja to, co widzę z minusów to to, że wanienka może być za mała...

Ola, mogę oczywiście zrobić po swojej stronie płot, tylko a. wtedy nie mogę konserwować płotu od strony sąsiadki, czyli muszę robić nie z drewna, czyli drożej zdecydowanie (z tego względu wspomniane chyba przez szczesliwa_mamusie panele drewniane odpadają) b. zmniejszę sobie wtedy powierzchnię ogrodu. Ale jak nie będzie innej opcji, i o ile będzie nas stać na płot nie z drewna, to będziemy robić sami ...

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - ta wanienka i przewijak wygląda na profesjonalny sprzęt :)

Co do płotu - rozumiem :/, ja myślałam że te 30 cm na cofnięcie właśnie będzie na tą konserwację bo po swoim będziecie chodzić. Widać że to jednak nie jest takie łatwe :/.

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych które są po glukozie, czy miałyście jakieś zalecenia co do jedzenia dzień wcześniej? bo coś mi się przypomniało że słodycze to chyba trzeba graniczyć?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Mam pytanie do tych które są po glukozie, czy miałyście jakieś zalecenia co do jedzenia dzień wcześniej? bo coś mi się przypomniało że słodycze to chyba trzeba graniczyć?

ja nie miałam żadnych wskazań - tylko żeby przestać jeść na 12-14 godzin przed badaniem :)

ola.321 lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie nat_alia :D Extra wyglądasz w tej długiej spódniczce :) i brzusio super wystaje :D

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wanienka i przewijak super :) ja niestety liczyc sie musze z ograniczonym miejscem tak ze u mnie to rozwiazanie odpada :)

ola231 mi takze powiedzieli zeby nie jeść na 12 h przed ale nic po za tym :)

onka, ola.321 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sądzicie o wielkości wanienki w tej komodzie, którą podesłałam? bo nie chciałabym przeinwestować, jeśli np. po 3 mcach się okaże, że już jest ciasna...

może podeślę Wam link do innego sprzętu, gdzie wyraźnie wskazali wymiary:
    http://www.sklepkiki.pl/art724_ceba-komoda-kapielowa-suzi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 13:53

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, super rozwiązanie, jak ktoś ma dużą łazienkę, przewijak, wanienka i półeczki w jednym :D możesz odstawić w kąt i koniec!! Mi się podoba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:00

onka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*

Nenka podziwiam choć ja nie miałam szansy wykazać się jako matka to teraz nie czuje sie lepiej przygotowana choćby do porodu :P

Dziewczyny Zuzia to śliczne imię i gdybyśmy mieli drugą Córcie to tak by dostała,dla chłopca Wojtuś o jej uroczę ale już mój R odmówił i między Łukaszem a Dawidem stoimy ;)

Natalia piękna ciężarówka z Ciebie :)

Onka zazdroszcze dużej łazienki:o ale jeśli coś na długo sie nie przyda to chyba nie ma sensu kupować...

Bąbelek Twoja radość z poznanej płci udziela nam sie :D

Wiedzmamakotka wyprawka uniwersalana też jest fajna :) a nóż widelec poznacie Ktosia później:*

Polkosia urocze zdjęcia, piękny brzuszek :*

Ola u nas położna nic nie mówiła nam trzem i na glukozie czary mary a wszystkie zajadałyśmy jak na złość ogrom słodkiego wieczorem przed badaniem :P więc osobiście polecam lekkie dania :)

My prawie całą łazienkę mamy w plytkach i super,bo tego sajgonu nie znosze...za tydzień meble kuchenne będą a w lipcu prysznic kupuje bo ta niby wanna staje sie coraz mniej wygodna :(
    W dodatku mojemu wpadła drobinka z płytki do oczka i od 10 męczy sie bo nic nie widziałam i nie mogłam pomóc:(

ola.321, Bąbelek, nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:

Mi czubki przed glukoza caly tydzien nie kazali nic jesc slodkiego nawet owocow, a obiady tylko gotowane o_O

ola.321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla do porodu nie da sie przygotowac :P

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia , super wyglądasz :) Imiona dla chłopca są naprawdę fajne. Czasami ciężko się zdecydować.

PauLLa, nawet mi nie mów o remoncie... mój mąż zaczął łazienkę już dłuższy czas temu i biedny nie ma czasu dokończyć. ;)

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ