X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka w spiworku ciężko jest dziecko na poxzatku odłożyć do karmienia, czy odłożyć na bok.

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko takie male nie ma sily zeby sobie koldre na twarz na lozyc co wy? Nawet takie polroczne jeszcze nie ma wyoracowanego chwytu zeby koldre pociagnac, juz predzej ten kocyk, albo pieluche.

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę czytałam na temat spania i na tą porę zdecydowałam że kupię najpierw rożek/kocyk (zastanawiałam się nad minky albo firmy motherhood). Potem śpiworek a pościel chyba jeszcze później, ale chętnie poczytam co Wy planujecie stosować :).

edit: inaczej rożek który później zamienię na kocyk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:24

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Dawno mnie nie było i nie dam rady Was nadrobić...
    U mnie wszystko OK, w sumie to z dzidzią OK bo ze mną to różnie. Raz czuję się super, mam pełno energii i dobry humor, a póżniej dobijają mnie ostatnie dolegliwości i mam dość. Najbardziej wkurza mnie nawracająca ciągle grzybica :-/ Moje lekarka mówi, że nie mam się czym przejmować, że niektóre kobiety tak mają całą ciążę i że dziecku to nie szkodzi, ale jest to strasznie upierdliwe :-/ A druga rzecz to straszny ból w pośladku. Nie wiem czy to jest rwa kulszowa, czy co, ale czasem chodzić nie idzie a momentami nawet wstać z krzesła. Ma tak któraś? Zastanawiam się czy to mi przejdzie i czy będę się z tym "bujać" do porodu.
    ss wrote:
    Kupowala ktoras zestaw z minky? Ja chcialabym kupic i nawet patrzylam na allegro, moglby ktos polecic jakiegos sprzedawce?

Ja zamówiłam na allegro kocyk z poduszką, ale jeszcze nie dostałam. Jak przyjdzie paczka to dam znać :-) U tego samego sprzedawcy zamówiłam też kołderkę i pościel, taką mniejszą do kołyski, bo zamierzam używać przez pierwsze 3 miesiące :-)
    http://allegro.pl/kerstin-kocyk-minky-z-poduszka-75x100cm-kolderka-i5100533248.html
    http://allegro.pl/kerstin-4-el-posciel-do-wozka-kolyski-producent-i5163663188.html

estrella, madu lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez wiadomo, ze dziecko tego swiadomie nie zrobi, ale zawsze moze tez pod nia 'zjechac'. Wiem, wiem, pod kocyk tez, poza tym takie maluszki nie przemieszczaja sie w lozeczku. Kazda sama decyduje, jak mi sie nie sprawdzi moj 'pomysl' na macierzynstwo, to bede go modyfikowac tak zeby dziecko bylo szczesliwe, a ja spokojna. Poki co czerpie z tego co widziałam, wyprobowalam i sie sprawdzilo.

ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa - może źle spałaś albo nie wiem... Mnie czasem pobolewa krzyż ale jak za długo w jednej pozycji siedzę lub stoję - to i tak sporadycznie. Nie wiem co Ci doradzić nawet :(

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witam sie wieczorkiem !
    Piekne te ubranka , a maz to ma talent takie cudenka wyszukuje , to Twoj madu dobrze pamietam ? Cieszko mi wszystko zapamietac, funkcjonuje od 8 do 22 wyobrazacie sobie? a wlasnie wrocilam od .... Dentysty o tej godzinie ;o co do plecow PaUlLa to mnie tez zaczely bolec ale nie wiem czy nie od tego latania.
    Dzis kupilam troche rzeczy malemu , choc jak wchodzilam do sklepow i widzialam ze tyle dla dziewczynek ... rozowe zielone czerwone piekne w gwiazdki kropki serduszka a dla chlopakow jeden wieszak wszystko jakies ciemne i tyle... :( to smutne ale trzeba szukac zawsze cos sie znajdzie :)
    No i wybralismy na 99% procent wozek mam nadzieje ze sie to nie zmieni!

Sciskam was mocno :*

estrella, madu lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Hey czy bolą Was tak mocno plecy,że nawet leżenie nie pomaga? Mi od paru godzin jest niedobrze...leżę...chodze a i tak czuje sie fatalnie ;(
    Paulla ja też tak mam - niestety nic nie pomaga
    jutro idę do lekarza zapytam co możn robić
    myslałam żeby się trochę rozruszać na basenie, jedna koleżanka wspominała mi również o ćwiczeniach na piłce - podobno przynosi ulgę - ale ne próbowałam

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę Wam się jeszcze moją wyprawką :-)
    Większość ciuszków dostałam od bratowej i od sąsiadki. Nie wiem czy dam radę wszystko Kornelce założyć zanim z tych ciuszków wyrośnie :-P W szafie rozmiar od 50 do 62
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4cd9914dd9a.jpg

A tutaj spakowane większe ciuszki, od r. 68 do r.86
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30b9111b045d.jpg

Natka88, estrella, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, nat_alia, lojkalojka, madu, Nynusia, Lexie, agaton, dodinka, BATTINKA, Bąbelek, soraya, agu258, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi - łał, ale jesteś przygotowana :), pięknie :)
    a co do grzybicy - ja od lat nie miałam a teraz już 3 opakowanie kolejnego leku biorę :/. Moja gin powiedziała że być może do końca ciąży mnie tak to już będzie gnębić :/.

szczęśliwa mamusiu - zgadzam się :), dla dziewczynek są słodsze rzeczy :), ale będę chodzić i szukać coś fajnego dla synka :).

szczesliwa_mamusia21, mała.mi lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola, czyli nie ma się co przejmować jak to jest tak powszechne i "normalne" :-P

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi OMG ,ale kolekcja :) No raczej niczego Ci juz nie zabraknie .
    madu , ale masz fajnie , ze maz taki zaangazowany w zakupyi takie perelki wyszukal :)

ss - Jak szukalam poscieli dla synka to natrafilam na taka aukcje , ale niestety nie wiem nic o sprzedawcy .
    http://allegro.pl/posciel-4cz-dwustronny-ochraniacz-minky-kulki-sowy-i4912122031.html

PauLLa Ja narazie odpukac nie mam zadnych bolesci plecow , ale moze pomoglby Ci basen ,albo jakac gimnastyka ( moze joga dla ciezarnych).

mała.mi, ss lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi ale Kornelka ma dużo ciuszków :D wow tylko pozazdrościć :)

Co do minky to mi się również baaardzo podobają :) Ja chcę stąd zamówić kocyk oraz poduszeczkę: http://www.poscieldladzieci.pl/

Coś czuję, że z wyborem pościeli i reszty będę miała ogromy problem... jakoś ciężko u mnie z decyzjami w ciąży :P tyle rzeczy mi się podoba, że sama nie wiem na co się zdecydować :P

mała.mi, madu lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez non stop lapalam grzbka i w tej i poprzedniej ciąży, dopiero lekarz dal mi lek gyno-femidazol i jak ręką odjął.
    Co do kocykow to jeden kupie taki, dotyklam widziałam http://www.babyono.com/kocyk-dwustronny-babelki-z-mikrofibry.html
    A drugi lamilou http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka

ola.321, ss, IviQ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    ola, czyli nie ma się co przejmować jak to jest tak powszechne i "normalne" :-P

ja już się przestałam tak bardzo przejmować ;), wiadomo że średnio to wygodne itd. ale co zrobić :). Moja gin jedynie zakazuje używać środków typowo do higieny intymnej, no i basenu unikać ale ja i tak nie chodzę. Zobaczę czy po 3 leku mi przejdzie ;).

mała.mi lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda , ze dziewczynki mozna super wystroic .
    Ja bardzo lubie dla chlopcow koszule i do tego szelki lub kamizelki i juz nie moze sie doczekac kiedy bede stroic Leosia :)
    A tak swoja droga to zauazylam , ze jednak chlopcy sa tansi w utrzymaniu .Wystarczy kupic spodnie spodenki i bluzeczki , a dla dziewczynek to spodnie , skodenki , sukienki , spodnice i do tego jeszcze buty pasujace do kazdej kreacji .

szczesliwa_mamusia21, Natka88, madu, Bąbelek, agu258 lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny z wieczora.. widze ze dyskuja na temat wanienek byla.. ja kupilam zwykla wanienke i bede ja stawiac na komodzie.. jak sie nie sprawdzi to bede myslec ;) za rada znajomych nie kupowalam poscieli bo na poczatku bede dawac dziecko do rożka a potem albo śpiworek albo kupie posciel..
    co do bolu plecow ja tez go niestety mam i wczoraj postanowilam jechac na basen.. eh no bylismy godzine poplywalam sobie jak wychodzilam z wody to mialam dziwne uczucie ciągnięcia brzucha ale potem bylo juz dobrze.. bylam zmeczona czulam miesnie ale tez zadowolona.. do czasu.. wieczorem dopadl mnie bol doslownie kazdego miesnia nie wiedzialam co mam ze soba zrobic wzielam magnez nic.. ani lezec ani stac ani chodzic koszmar.. normalnie plakalam z bolu wkoncu kolo 1 w nocy wziwlam apap mysle moze pomoze i faktycznie bolalo mniej na tyle ze zasnelam o 4 wzielam kolejna tabletke i rano bylo juz dobrze.. albo przesadzilam z plywaniem albo mnie zawialo nie mam pojecia.. :(

relgrl68722yz04m.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka o tak dokladnie , wszystko do wszystkiego pasuje , no ale sa plusy i minusy , dla dziewczynki kupisz wszedzie a dla chlopczyka musisz sie czaic na jakies fajne , przynajmniej ja tak mam ale to moze dlatego ze mam chlopca i widze wszystko dla dziewczynek :D

Padam ! Zajrze do was jutro , bo teraz znow w auto i po mame do pracy ! Trzymajcie sie kochane milej nocki wam zycze i dzidziusiom <3

IviQ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A drugi lamilou http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka

Ale super wzory kocykow na tej stronie :)
    Matko , czemu tak ciezko podjac mi decyzje o kupnie czegokolwiek :(

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel zamówiłam taką + białe wypełnienie (w rozmiarze 70x80):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a087b4d7a53.jpghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/c77db1167175.jpghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4f423c79f9c.jpg

A kocyk z poduszką minky taki (rozmiar 75x100):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6511db6b6155.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:58

nat_alia, madu, Natka88, Nynusia, Lexie, soraya, agu258, estrella lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ