X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was myślała o kupnie kombinezonu? Rodzimy akurat w takim czasie, że najpierw wypadałoby mieć 62, bo w 68 maluch "utonie", ale przecież 62 nie wystarczy nam do wiosny. Czyli kupować dwa rozmiary? ;)
    Ja mam termin na koniec października i się zastanawiam w czym będziemy wychodzić ze szpitala, jeśli będzie już zimno. Z córą nie było problemu, sweterek wystarczył.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślę o ćwiczeniach...dziękuję:*

Ja w tej ciąży same cuda z ciałem mam. Wczoraj siedziałam w spodenkach to zaczęła mnie swiedzic dupka...normalnie sie popłakałam bo czułam jakbym z pokrzyw wyszła...a mój się śmiał...dziś wspomniałam mu to kiedy cierpiał przez to oko ale nie śmiałam sie tylko płakałam z nim :P

Ewalika jeśli przewialo to za dwa dni przejdzie :* już dwa razy mnie złapało ale następnego dnia przechodziło :*

Lojka ja tak marze żeby ubrać moich panów tak samo bo to takie słodkie <3 i też uważam że pod względem ubrania są tansi ale wyżywić to...o jo joj...teściówka sie śmieje że taniej to ubrać niż wyżywić było (o moim R mowa) a ja nie narzekam :)

Ola ja mam mnóstwo problemów z moczem i nic nie pomaga ale do szpitala to ja nie chce...a w poprzedniej ciąży przez liczne bakterie położyła mnie na tydzień...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam jeden cieńszy kombinezon, taki polarowy (w zasadzie to grubszy pajac z kapturem) i myślę, że taki będzie w sam raz na wyjście ze szpitala, a na zimę mam gruby kombinezon w rozmiarze 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:01

Kasia82, Bąbelek lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Kasia ja mam jeden cieńszy kombinezon, taki polarowy (w zasadzie to grubszy pajac z kapturem) i myślę, że taki będzie w sam raz na wyjście ze szpitala, a na zimę mam gruby kombinezon w rozmiarze 68.

Mała mi, właśnie rozważałam taki wariant. Tym bardziej, że pogody nie przewidzimy. W ubiegłym roku dopiero na początku listopada zrobiło się nieco zimniej. A jeśli maluszek szybko urośnie, to rzeczywiście 68 będzie lepszy. Dzięki, Kochana. :-*

mała.mi lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLA - no widzisz a ja mam już od kilku badań mocz idealny, zero bakterii a od miesiąca ta grzybica mnie męczy :/. Może teraz mi przejdzie :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu moja bratowa rodziła w pażdzierniku dwa lata temu i u niej taki wariant się sprawdził. Z resztą od niej mam oba te kombinezony :-)

Kasia82 lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matulo ile pięknych rzeczy w tych linkach, które podsyłacie!!! ;)

Kasia mój własnie kupil kombinezony r. 68, a czekamy jeszcze na dostawe ubranek po styczniowym maluchu więc tam pewnie będą jakies grubsze ciuszki.

Wczoraj przed burzą jak zdychałam w łóżku z goraca, własnie mówiłam mezowi, że w sumie dobrze, że mały bedzie zimowym dzieckiem, bo łatwiej chyba takie maleństwo cieplej ubrać, niz chłodzic w takie duszne i gorace dni.

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne rzeczy dziewczynki :)

Jutro wtorek trzymajcie wszystkie kciuki za Urse i jej Kornelka!
    Oczywiście jeśli są jakieś wizytujace jutro mamusie tez trzymamy kciukasy;)

Paula ja też odczuwam ból pleców ale ostatnio mniej dużo lez żeby kręgosłup odpoczywał.
    Ewalika ja też praktycznie nie spałam zeszłej nocy oby bóle Ci szybko przeszły.

Dobrej nocki dziewczynki :)

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa czekamy jutro na dobre wiesci :)
    I pamietaj , kciuki ciotkek z forum potrfia czynic cuda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 23:05

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia chyba zacznę zmywac naczynia po obiedzie na raty ;) Musze leżeć bo ból nawet przy siedzeniu sie nasila...a to jeszcze tyle czasu do rozwiązania:(

Oczywiście kciukasy za Urse i pozostałe wizytujące jeśli takowe są:*

Ja w środę jade rano...gin ma zrobić zdjęcie pisiorka Synka jako dowód czy potwierdzenie hi oby nie wyszła dziewczynka bo za duży szok przeżyje:D

Ja uciekam spac dobranoc Kochane moje :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie Ursa jestesmy z wami mocno jutro ściskamy kciuki <3 <3

Dobraanoc :*

ss, lojkalojka, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeen dobry:) Ursa kciuki zaciskamy z Antkiem mocno jak tylko umiemy !!
    My wczoraj na USG byliśmy i potwierdzony kurcze czlopak a siusiol mu tak urósł przez dwa tyg ze teraz to siusiol bo wtedy widać prawie nie było aż Tata teraz dumny z syna hahaha tak się wczoraj pięknie zaprezentowal hihi.
    Jakie plany na dziś ?

nat_alia, madu, agania, agu258, estrella, Lucy7, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ten kocyk z podusia to gdzie kupiony, podasz link?
    Co do kombinezonu to ja kupiłam jeden taki jak tu na zje i, ten bialy http://zapodaj.net/9e788bdc21df7.jpg.html
    A drugi mam po corcce rozmiar 62, ale na pewno starczy, bo to taki kombinezon ale śpiworek, zamiast nóżek, jest otwarta przestrzeń cod takiego jak tutaj http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-dziewczecy-1-czesciowy-rozmiar-74,p1098901431,ubranka-dla-dzieci-p
    Jak nie starczy to kupie cos na wyprzedaży.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaa, wlasnie tez zastanawiałam się nad rozmiarem kombinezonów. Jestescie niezastąpione w pomocy :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności, podczytywałam was wiec gratuluje córeczek i synków. Ursa trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.

U nas zawrót głowy przeprowadzka do innego mieszkania, szukamy też mieszkania do kupienia w Warszawie, chcemy coś znaleźć przed narodzinami.

A i potwierdzone że będziemy mieć córeczkę, jeszcze nie mamy imienia intensywnie myślimy o tym chociaż mi się wydaje, że mieszka w brzuszku Zosia tylko mąż nie jest przekonany do tego imienia. I z przyjemnych rzeczy zaczynamy zakupy na córeczki.:)

Bąbelek, nat_alia, madu, soraya, Aleksandra90, polkosia, agu258, IviQ, estrella, Lucy7, Nynusia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 gratuluje córci :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuugiej przerwie ;) Gratuluję wszystkim mamuśkom synków i córek :)!!

U nas rośnie Tadek <3

miska, na jakiej dzielnicy szukacie?

Aleksandra90, Bąbelek, nat_alia, IviQ, estrella, Nynusia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, miska2503, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry październikowe mamy! Miska2503 gratuluję córeczki :-) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Ja już się nie mogę doczekać jutrzejszego USG połówkowego... Ale zanim będzie jutro, to jeszcze kolejny stresujący dzień na uczelni :-/

Chciałabym dołączyć do grupy na facebooku - czy nazywa się ona Październikowe Szczęścia 2015?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć, cześć!:)

Miska gratuluję córczki, zakocona- Tadzia :)

Aleksandra, tak, to ta grupa ;)

21.10.2015 Leon <3
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madu ;-) Zakocona Tadeusz piękne imię, gratuluje synka <3

Pytanie do mam z Warszawy - czy któraś może prowadzi ciążę w Instytucie Matki i Dziecka?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ