WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was myślała o kupnie kombinezonu? Rodzimy akurat w takim czasie, że najpierw wypadałoby mieć 62, bo w 68 maluch "utonie", ale przecież 62 nie wystarczy nam do wiosny. Czyli kupować dwa rozmiary? ;)
    Ja mam termin na koniec października i się zastanawiam w czym będziemy wychodzić ze szpitala, jeśli będzie już zimno. Z córą nie było problemu, sweterek wystarczył.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślę o ćwiczeniach...dziękuję:*

Ja w tej ciąży same cuda z ciałem mam. Wczoraj siedziałam w spodenkach to zaczęła mnie swiedzic dupka...normalnie sie popłakałam bo czułam jakbym z pokrzyw wyszła...a mój się śmiał...dziś wspomniałam mu to kiedy cierpiał przez to oko ale nie śmiałam sie tylko płakałam z nim :P

Ewalika jeśli przewialo to za dwa dni przejdzie :* już dwa razy mnie złapało ale następnego dnia przechodziło :*

Lojka ja tak marze żeby ubrać moich panów tak samo bo to takie słodkie <3 i też uważam że pod względem ubrania są tansi ale wyżywić to...o jo joj...teściówka sie śmieje że taniej to ubrać niż wyżywić było (o moim R mowa) a ja nie narzekam :)

Ola ja mam mnóstwo problemów z moczem i nic nie pomaga ale do szpitala to ja nie chce...a w poprzedniej ciąży przez liczne bakterie położyła mnie na tydzień...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam jeden cieńszy kombinezon, taki polarowy (w zasadzie to grubszy pajac z kapturem) i myślę, że taki będzie w sam raz na wyjście ze szpitala, a na zimę mam gruby kombinezon w rozmiarze 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:01

Kasia82, Bąbelek lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Kasia ja mam jeden cieńszy kombinezon, taki polarowy (w zasadzie to grubszy pajac z kapturem) i myślę, że taki będzie w sam raz na wyjście ze szpitala, a na zimę mam gruby kombinezon w rozmiarze 68.

Mała mi, właśnie rozważałam taki wariant. Tym bardziej, że pogody nie przewidzimy. W ubiegłym roku dopiero na początku listopada zrobiło się nieco zimniej. A jeśli maluszek szybko urośnie, to rzeczywiście 68 będzie lepszy. Dzięki, Kochana. :-*

mała.mi lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLA - no widzisz a ja mam już od kilku badań mocz idealny, zero bakterii a od miesiąca ta grzybica mnie męczy :/. Może teraz mi przejdzie :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu moja bratowa rodziła w pażdzierniku dwa lata temu i u niej taki wariant się sprawdził. Z resztą od niej mam oba te kombinezony :-)

Kasia82 lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matulo ile pięknych rzeczy w tych linkach, które podsyłacie!!! ;)

Kasia mój własnie kupil kombinezony r. 68, a czekamy jeszcze na dostawe ubranek po styczniowym maluchu więc tam pewnie będą jakies grubsze ciuszki.

Wczoraj przed burzą jak zdychałam w łóżku z goraca, własnie mówiłam mezowi, że w sumie dobrze, że mały bedzie zimowym dzieckiem, bo łatwiej chyba takie maleństwo cieplej ubrać, niz chłodzic w takie duszne i gorace dni.

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne rzeczy dziewczynki :)

Jutro wtorek trzymajcie wszystkie kciuki za Urse i jej Kornelka!
    Oczywiście jeśli są jakieś wizytujace jutro mamusie tez trzymamy kciukasy;)

Paula ja też odczuwam ból pleców ale ostatnio mniej dużo lez żeby kręgosłup odpoczywał.
    Ewalika ja też praktycznie nie spałam zeszłej nocy oby bóle Ci szybko przeszły.

Dobrej nocki dziewczynki :)

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa czekamy jutro na dobre wiesci :)
    I pamietaj , kciuki ciotkek z forum potrfia czynic cuda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 23:05

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia chyba zacznę zmywac naczynia po obiedzie na raty ;) Musze leżeć bo ból nawet przy siedzeniu sie nasila...a to jeszcze tyle czasu do rozwiązania:(

Oczywiście kciukasy za Urse i pozostałe wizytujące jeśli takowe są:*

Ja w środę jade rano...gin ma zrobić zdjęcie pisiorka Synka jako dowód czy potwierdzenie hi oby nie wyszła dziewczynka bo za duży szok przeżyje:D

Ja uciekam spac dobranoc Kochane moje :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie Ursa jestesmy z wami mocno jutro ściskamy kciuki <3 <3

Dobraanoc :*

ss, lojkalojka, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeen dobry:) Ursa kciuki zaciskamy z Antkiem mocno jak tylko umiemy !!
    My wczoraj na USG byliśmy i potwierdzony kurcze czlopak a siusiol mu tak urósł przez dwa tyg ze teraz to siusiol bo wtedy widać prawie nie było aż Tata teraz dumny z syna hahaha tak się wczoraj pięknie zaprezentowal hihi.
    Jakie plany na dziś ?

nat_alia, madu, agania, agu258, estrella, Lucy7, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ten kocyk z podusia to gdzie kupiony, podasz link?
    Co do kombinezonu to ja kupiłam jeden taki jak tu na zje i, ten bialy http://zapodaj.net/9e788bdc21df7.jpg.html
    A drugi mam po corcce rozmiar 62, ale na pewno starczy, bo to taki kombinezon ale śpiworek, zamiast nóżek, jest otwarta przestrzeń cod takiego jak tutaj http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-dziewczecy-1-czesciowy-rozmiar-74,p1098901431,ubranka-dla-dzieci-p
    Jak nie starczy to kupie cos na wyprzedaży.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaa, wlasnie tez zastanawiałam się nad rozmiarem kombinezonów. Jestescie niezastąpione w pomocy :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności, podczytywałam was wiec gratuluje córeczek i synków. Ursa trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.

U nas zawrót głowy przeprowadzka do innego mieszkania, szukamy też mieszkania do kupienia w Warszawie, chcemy coś znaleźć przed narodzinami.

A i potwierdzone że będziemy mieć córeczkę, jeszcze nie mamy imienia intensywnie myślimy o tym chociaż mi się wydaje, że mieszka w brzuszku Zosia tylko mąż nie jest przekonany do tego imienia. I z przyjemnych rzeczy zaczynamy zakupy na córeczki.:)

Bąbelek, nat_alia, madu, soraya, Aleksandra90, polkosia, agu258, IviQ, estrella, Lucy7, Nynusia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 gratuluje córci :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuugiej przerwie ;) Gratuluję wszystkim mamuśkom synków i córek :)!!

U nas rośnie Tadek <3

miska, na jakiej dzielnicy szukacie?

Aleksandra90, Bąbelek, nat_alia, IviQ, estrella, Nynusia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, miska2503, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry październikowe mamy! Miska2503 gratuluję córeczki :-) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Ja już się nie mogę doczekać jutrzejszego USG połówkowego... Ale zanim będzie jutro, to jeszcze kolejny stresujący dzień na uczelni :-/

Chciałabym dołączyć do grupy na facebooku - czy nazywa się ona Październikowe Szczęścia 2015?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć, cześć!:)

Miska gratuluję córczki, zakocona- Tadzia :)

Aleksandra, tak, to ta grupa ;)

21.10.2015 Leon <3
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madu ;-) Zakocona Tadeusz piękne imię, gratuluje synka <3

Pytanie do mam z Warszawy - czy któraś może prowadzi ciążę w Instytucie Matki i Dziecka?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ