X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, a dużego tego mieszkania szukacie, u nas na osiedlu widzę, ze jest mieszkanie 55m z ogródkiem na sprzedaż na bemowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:12

km5st5odymuuq2ts.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszcie o chustach i ja tez o niej myślę> Tylko w bydzi niema warsztaów z chustonoszenia:/ ale jest net wiec chyba dam radę

ja na obiad dziś też żeberka w coli, a wieczorkiem kino:))))

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Agaton wózek 3w1 w tej cenie myślę że niezły, ja natomiast muszę pomacać obejrzeć. My chcieliśmy kupić z olx i powiem szczerze że na zdjęciach prezentowały się nieźle ale jak poprowadziłam, dotknęłam i obejrzałam to zmieniałam zdanie. W końcu pojechaliśmy do komisu i jak go zobaczyliśmy to stwierdziliśmy ten i żaden inny.
    Także radzę umówić się na obejrzenie:)

Soraya, ten wózek jest własnie w moim mieście i zamierzam się w takim razie umówić na oglądanie :) Dzięki :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie to się trochę wkurzyłam. Mam to skirowanie na krzywą cukrzycową od prywaciarza, ale to w końcu tez lekarz. I kurcze gdzie nie dzwonię to mi mówią że jak nie od ich lekarza to trzeba zapłacić. Co za róznica kurna mać jaki lekarz wystawia skierowanie skoro to jedno z pdst badań w ciązy??????????????? Przecież nie wymyśliła sobie nie wiem czego. Jak mi kazała iść na Hiv i takie tam to oki płaciłam nie marudziłam, tym bardziej ze moja z przychodni mi na to nie dawała to mówię pewnie są nierefundowane. Ale cukier? nie dość że trzeba swój przynieść to zapłacić za badania. Masakra i po chole ja płacę zus co miesiąc skoro za wszytko muszę płacić> nigdy po lekarzach nie chodziłam ale jestem po prostu teraz wk..a

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    agaton wrote:
    Agaton sa nosidelka i sa nosidla, jezeli wybierzesz dobre ergonomiczne nosidelko, to nóżki będą się drowo ukladaly, np nosidelko TULA

Dzięki, to poczytam sobie o nich :)właśnie nie znam sie na tym, dlatego super, ze podpowiadacie :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Witajcie,
    ja juz dzisiaj po wizycie
    Malutki był bardzo wstydliwy i nie chciał pokazać na potwierdzenie co ma między nogami, waży 631g.
    Co do twardniecia brzucha - mam dalej brac spasticol, luteine i magnez
    MINUS - chcieliśmy z mężem w poniedziałek jechać do Władysławowa ale lekarz odradza... na koniec powiedział że jesli się nie powtórzą twardnienia to mogę jechać jeśli jednak nie ustaną to radzi jechać na urlop gdzieś bliżej... jak na razie nie zrobił mi się twardy więc jestem dobrej myśli... trzymajcie kciuki proszę bo po ostatnich przygodach w mojej rodzinie przyda mi się ten urlop...
    Mi też raz na jakiś czas twardnieje brzuch, ile bierzesz luteiny i magnezu? Wczoraj padł pomysł żeby właśnie na początku lipca jechać do Władka, chociaż na parę dni.. ale zastanawiam się po tym co Ci lekarz zalecił.

atdc6iyehd9qphks.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Miska, a dużego tego mieszkania szukacie, u nas na osiedlu widzę, ze jest mieszkanie 55m z ogródkiem na sprzedaż na bemowie

My nie chcemy na parterze, chociaż jak oglądamy to widzimy że ciężko będzie nam coś kupić bo ciężko coś fajnego znaleźć.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! :) Gratuluje coreczek i synusiow :*
    ciezko mi nadrabiac , ale staram sie byc na biezaco , malo pamietam co komu odpisac, ah ta pamiec !

Agaton napisze Tobie o tym wozeczku ! To byl moj wymarzony jak jeszcze nie bylam w ciazy bylam pewna ze go kupie , pojechalam go ogladnac nowego do sklepu ... eh wszystko super procz tego ze gondola nie byla stabilna i prosta tylko jakby podniesiona o 30 stopni do gory , wiec patrzylam jak poloze dziecko to byla taka pozycja jakby mialo zjechac w dol ... bylam zalamana bo na prawde byl sliczny , pozniej ogladnelam drugi i to samo :( Wiec to nie byl jakis felerny egzemplarz tylko po prostu chyba one tak maja , jak bedziesz go ogladac zwroc koniecznie uwage na ustawienie gondolki :) Trzymam kciuki :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak teraz patrzę, u nas jest osiedle zamknięte, piękne i wolałabym na parterze, ogródek, dziecko ma gdzie sie bawić i szczerze, żal mi teraz, ze niemam z ogródkiem mieszkania.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska2503, ja też polecam mieszkanie z ogródkiem. My z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z takiego rozwiązania - jak jest ciepło to można sobie posiedzieć na trawce. W tym tygodniu zamontowaliśmy wiklinowe maty, żeby osłonić się od sąsiadów i już nie mogę się doczekać, żeby w przyszłym roku bawić się tam z dzieckiem - można ustawić jakiś mały basenik, huśtawkę itp.

Na Bemowie są dość rozsądne ceny, cisza i spokój. Co prawda z Woli, Ochoty i Bielan jest wszędzie blisko, ale z Bemowa też można się wbrew pozorom szybko i sprawnie przetransportować :-)

Szukacie czegoś na rynku pierwotnym czy wtórnym?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jakiś czas temu biliśmy się z myślami - budować dom czy kupować mieszkanie. Wyszłoby na to samo, bo mamy swoją ziemię, a mieszkanie kupowaliśmy w najgorszym możliwym czasie - 8 tys. za m2. Jednak zdecydowaliśmy się na mieszkanie, bo na tym samym osiedlu mam rodziców, a dom byłby na obrzeżach miasta. Miałabym 30km do pracy i pomocy przy małej też żadnej by nie było. Kto wie, może z czasem zdecydujemy się jeszcze na budowę, ale pewnie nieprędko.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Mi też raz na jakiś czas twardnieje brzuch, ile bierzesz luteiny i magnezu? Wczoraj padł pomysł żeby właśnie na początku lipca jechać do Władka, chociaż na parę dni.. ale zastanawiam się po tym co Ci lekarz zalecił.
    biore 2 razy dziennie luteine i 2 razy dziennie spasticol
    ja myślę że pojadę bo dzisiaj odpukać nic - brzusio mięciutki :D wiec widocznie po kilku dniach leki zaczely działać :)

mała.mi lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukamy na rynku wtórnym, jak nie znajdziemy czegoś co nam odpowiada to będziemy zastanawiać się na pierwotnym.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam przejściowe twardnienia brzucha, ale bezbolesne. Myślicie, że w takim przypadku trzeba przyjmować jakieś leki, np. luteinę? Nie mam ich wiele, mniej więcej 4 -6 dziennie. Jutro mam wizytę u ginekologa, to dopytam. Ciekawa jednak jestem również opinii Waszych lekarzy. Czy podczas tych twardnień odczuwałyście jakiś ból?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS No i ja też mam zamiar jechać do Władysławowa na początku lipca ;)

nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    PS No i ja też mam zamiar jechać do Władysławowa na początku lipca ;)
    Ja do Władka mam jaką godzinkę, nawet niecałą :), planujemy wypad w jakiś weekend i pewnie nie jeden, bo pod koniec sierpnia są fajne wyprzedaże w stacjonarnych sklepach :)

Magnosia lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ogólnie to bólu nie odczuwam podczas twardnienia, które po dosłownie chwili puszcza i brzuch jest miękki.

binka76, ale Ci zazdroszczę że masz tak blisko :) ja bym jak coś jechała z łódzkiego.

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te twardnienia to skurcze przepowiadajace, macica ćwiczy do porodu, jezeli nie boli to problemu nie ma, ja tak z corka miałam od polowy ciazy

Magnosia, mała.mi, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 czyli to są te skurcze Braxtona-Hicksa?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat twardnienia brzucha usłyszałam od lekarza to samo co mówi aagatkaa, ale profilaktycznie dostałam luteine 2x1 pod język.

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ