Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:Mala mi pewnie sie nie przydadzą, ale polecam najlepsze na świecie butelki dr browna
W zasadzie ja już mam dużą część wyprawkia co najlepsze to większość dostaliśmy od rodziny/znajomych
Mam piękną kołyskę na początek, a na później łóżeczko zrobione przez dziadka mojego męża. Naprawdę są śliczne, a będzie to chyba już 3 pokolenie dzieci w rodzinie, które się w nich wychowałyNie wrzucę Wam póki co zdjęcia bo czekają w garażu na swój czas
Wózek 3w1 też dostaliśmy od brataO taki: http://www.bobowozki.com.pl/images/BebettoLuca-RamattiMars.jpg
Brakuje mi jedynie akcesoriów do kąpieli, i artykułów higieniczno-kosmetycznych oraz wyprawki dla mamy typu: koszule do karmienia/rodzenia, biustonosze...
Zastanawiam się jeszcze nad nianią elektroniczną i chustą do noszenia -
Zanim ja coś napisze, to juz 10 nowych postów powstanie hehe
Natalia, to oby brzuch był mięciutki i wyluzowany i zebyś mogła wyjechaćUrlop to coś wspaniałego
Mała mi, ja się też nad chustą zastanawiamAle nie wiem, czy chustę, czy nosidełko, bo chusta jest dla małego dziecka, a nosidełko też dla większego się nada, ale boję się, że w nosidełku nóżki nie będą dobrze się układały, a to takie ważne...
Super masz z tym łóżkiem i rzeczami, które dostałaśMy niewiele dostaliśmy, bo każdy w rodzinie, co ma dzieci, planuje mieć niedługo kolejne, więc wszystko będzie potrzebował sam
nat_alia, mała.mi lubią tę wiadomość
-
Mój mąż serwuje dziś na obiad żeberka w kapuście z młodymi ziemniaczkami:)
Ale naleśniki z mascarpone pychotka.... zjadłabym
Polkosia podsunęłaś mi pomysł na ciasto może zrobię tartę z truskawkami bo mam w lodówce owoce i nie chcę żeby się zmarnowały. -
Agaton wózek 3w1 w tej cenie myślę że niezły, ja natomiast muszę pomacać obejrzeć. My chcieliśmy kupić z olx i powiem szczerze że na zdjęciach prezentowały się nieźle ale jak poprowadziłam, dotknęłam i obejrzałam to zmieniałam zdanie. W końcu pojechaliśmy do komisu i jak go zobaczyliśmy to stwierdziliśmy ten i żaden inny.
Także radzę umówić się na obejrzenie:) -
agaton wrote:Mała mi, ja się też nad chustą zastanawiam
Ale nie wiem, czy chustę, czy nosidełko, bo chusta jest dla małego dziecka, a nosidełko też dla większego się nada, ale boję się, że w nosidełku nóżki nie będą dobrze się układały, a to takie ważne...
Z tą chustą to też podobno nie tylko dla małych dzieci. Byłam na warsztatach "Mamo to ja" i tam była prezentacja tych chust i pani mówiła, że takie duże dzieci można w nią wkładać jakie jesteśmy w stanie udźwignąć
A w drugą stronę do nosidełka bałabym się wkładać noworodka, a do chusty można jak najbardziejnat_alia lubi tę wiadomość
-
nat_alia wrote:Witajcie,
ja juz dzisiaj po wizycie
Malutki był bardzo wstydliwy i nie chciał pokazać na potwierdzenie co ma między nogami, waży 631g.
Co do twardniecia brzucha - mam dalej brac spasticol, luteine i magnez
MINUS - chcieliśmy z mężem w poniedziałek jechać do Władysławowa ale lekarz odradza... na koniec powiedział że jesli się nie powtórzą twardnienia to mogę jechać jeśli jednak nie ustaną to radzi jechać na urlop gdzieś bliżej... jak na razie nie zrobił mi się twardy więc jestem dobrej myśli... trzymajcie kciuki proszę bo po ostatnich przygodach w mojej rodzinie przyda mi się ten urlop...
Natalia ja też mam twardnienia brzucha i biorę tylko luteinę na to. Podobno na naszym etapie to jest już normalne dopóki nie boli i nie zdarza się częściej niż 10x na godzinę. To są te skurcze przepowiadające podczas których macica ćwiczy do poroduJa też mam zamiar wyjechać nad morze na początku lipca, a żeby tam dojechać muszę przejechać prawie całą Polskę
Na Twoim miejscu bym jechała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:43
-
mała.mi wrote:Z tą chustą to też podobno nie tylko dla małych dzieci. Byłam na warsztatach "Mamo to ja" i tam była prezentacja tych chust i pani mówiła, że takie duże dzieci można w nią wkładać jakie jesteśmy w stanie udźwignąć
A w drugą stronę do nosidełka bałabym się wkładać noworodka, a do chusty można jak najbardziejmała.mi lubi tę wiadomość
-
Kasia ja zamawialam i jestem bardzo zadowolona ale pisze z komórki podeślę Ci pod wieczór jest cudna mięciutka i dobra jakościowo prześcieradło 2 komplety pościeli i ochraniacz na szczebelki z przesyłka wyszło mi 90zl.
Ja jestem w domu ból nie przeszedł gin mi kazał dziś leżeć cały dzień jak nie przejdzie to mam przyjechac...
Natalia trzymam kciuki żeby twardnienie nie wróciło i urlop wypalił
Zakocona fajnie ze wrocilas;)
Agaton ja coś o tym wiem masa pracy po 9h dziennie ale mam wyrozumiałego szefa i mogę wychodzić do domu jak nie daje radyKasia82, nat_alia, zakocona lubią tę wiadomość
-
mała.mi wrote:Z tą chustą to też podobno nie tylko dla małych dzieci. Byłam na warsztatach "Mamo to ja" i tam była prezentacja tych chust i pani mówiła, że takie duże dzieci można w nią wkładać jakie jesteśmy w stanie udźwignąć
A w drugą stronę do nosidełka bałabym się wkładać noworodka, a do chusty można jak najbardziej
Dzięki MałaMiTo kupię chustę, tylko się muszę nauczyć wiązać
Jesteście niezastąpione!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:56
mała.mi lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:
Mała mi, ja się też nad chustą zastanawiamAle nie wiem, czy chustę, czy nosidełko, bo chusta jest dla małego dziecka, a nosidełko też dla większego się nada, ale boję się, że w nosidełku nóżki nie będą dobrze się układały, a to takie ważne...QUOTE]
Agaton sa nosidelka i sa nosidla, jezeli wybierzesz dobre ergonomiczne nosidelko, to nóżki będą się drowo ukladaly, np nosidelko TULA -
agaton wrote:
Mała mi, ja się też nad chustą zastanawiamAle nie wiem, czy chustę, czy nosidełko, bo chusta jest dla małego dziecka, a nosidełko też dla większego się nada, ale boję się, że w nosidełku nóżki nie będą dobrze się układały, a to takie ważne...QUOTE]
Agaton sa nosidelka i sa nosidla, jezeli wybierzesz dobre ergonomiczne nosidelko, to nóżki będą się drowo ukladaly, np nosidelko TULA -
agaton wrote:
Paulla ja tez mam duze problemy z plecamibol jest w okolicy krzyżowej i boli codziennie kiedy leze stoję siedzę (jak leze na wznak to sie z bólu nie moge przewrócić na bok i pomaga mi w tym mąż
mi lekarz na przeciazowe problemy zalecil obowiazkowo basen a teraz bezwarunkowo przynajmniej raz w tygodniu musze to utrzymywać:)Chociaz i tak czasami bardzo boli ale nie wiem co by bylo bez basenu..
Malami twoje zasasy robia wrażenie az wstyd ze ja mam dopiero kilka rzeczy. ..
Ursa trzymam kciuki za echo !!!
Brzuszki urocze jest sie czym chwalic