X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ola, norma po 2h jest do 140, co ta twoja lekarka gada, ze jest ok. Niestety masz cukrzyce ciążową

No to lipa :(,
    wiesz, ja z nią nie gadałam to był automatyczny komentarz i w sumie nie wiem czy aktualizowała go po tych wcześniejszych wynikach czy nie :(.

Aaaa i coś czytałam że cukrzyca jest po 2 godzinach powyżej 200mg i łudziłam się że tylko dieta starczy :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:41

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, bo dieta prawdopodobnie starczy, ja w pierwszej ciazy miałam tez lekko podwyższony cukier po 1i po2h, diagnozę miałam cukrzyca i lekka dieta wystarczyla

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ola, bo dieta prawdopodobnie starczy, ja w pierwszej ciazy miałam tez lekko podwyższony cukier po 1i po2h, diagnozę miałam cukrzyca i lekka dieta wystarczyla

mam nadzieję że tak też będzie i u mnie... trochę mnie ten ostatni wynik zmartwił no ale co zrobić :(. Dziękuję za inf :*

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Binka mamy termin na ten sam dzien?;)

Ten sam dzień i ten sam wózek - hehe
    a i inicjały te same mamy- ss :)

ola.321 co do butelek, wiesz po 12 latach znów będę karmić :) troszkę pozmieniało się. Oglądałam i jovi, są podobne, nie wiem które lepsze :P

ss, ola.321 lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hej wszystkim :)

a ja jestem po glukozie i powiem Wam że nie wspominam tego miło :(.
    Po chwili od wypicia zrobiło mi się słabo, już zaczynało mi mrowieć ciało, musiałam wrócić do zabiegowego i Panie mnie położyły :/. Po 20 minutach stwierdziłam że jest ok i wyszłam przed gabinet cały czas walcząc z mdłościami. Po 2 pobraniu zaczęło mnie targać na wymioty więc znów wróciłam do zabiegowego i usiadłam w chłodzie - Panie pozwoliły mi się trochę wody napić i jakoś przeszło. Do tej pory jak pomyślę o zapachu tego proszku to mnie mdli bleeee.
    Nie straszę Was jednak, bo samo wypicie nie było ciężkie tylko ja tak później zareagowałam :/.

No i byłam w Smyku już nty raz :), oglądałam butelki do karmienia, rożki, kocyki, ubranka, wanienki (te firmy Tago są fajne, mają stelaż i są stabilne - a wydawało mi się że średnio to działa).

Powiem Wam jeszcze że już wszyscy widzą brzuszek :):) i pytają kiedy termin i takie tam :) - to miłe :).

Co do twardnienia brzucha - ja mam kilka razy dziennie a czasem nie mam. Moja gin nie widziała potrzeby żeby mi coś przepisywać ale ze względu na to że czasem skaczą mi mięśnie przepisała magnokal 3x2, a luteinę 100 biorę 3xdziennie od początku ciąży. Wg mojej gin do 10xdziennie jest ok - ale już kiedyś o tym pisałam i nie wiem czy to dotyczy wszystkich naszych przypadków.

Aaaa i mam już pierwszy wynik ale pewnie on nic nie mówi jeszcze:

Glukoza na czczo we krwi żylnej
    Glukoza (jedn. SI) 4,9 mmol/l norma 3,8 - 5,5
    Glukoza (jedn. tradyc.) 88 mg/dl norma 70 - 99
    Zobaczymy co będzie dalej.

Trzymam kciuki za wizytujące jeszcze dziś! :)
    Gratuluję chłopczyków i dziewczynek :),

Ursa - kciuki zaciśnięte!!!

ja na glukozę ide jutro. No zobaczymy. Przeczucia mam złe. Ja nie jestem w stanie zjeśc kawałka ciasta z kremem a co dopiero sam cukier brrrr

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę forum niż FB i nie jestem w grupie :) Nie wybieram się tam.

Cukrzycę stwierdza się przy chociażby jednym pomiarze ponad normę, niestety... Ale dieta na pewno wystarczy :)

Mi lekarka kazała nie ograniczać nic, jeść jak zwykle, bo jak się dietę przed pobraniem robi, to może wyjść bokiem...

Ja badanie mam za 2-3 tygodnie, ale już mi niedorze na samą myśl...

ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja też nic nie mam poza kilkoma rzeczami w prezencie jakie dostałam już czyli 3 par spodenek i 3 pary śpioszków oraz kocyk więc się nie stresuj.

Co do krzywej cukrzycowej to dla mnie dziwne badanie bo czyż stężenie glukozy we krwi nie zalezy trochę od tego jakie mamy trawienie? a czy to już oznacza cukrzyce? ja zawsze wszystko długo trawię i kiedyś jak szłam na badania gadstrologiczne lekarz mnie opindolił że zjadłam sniadanie a miałam być na czczo a ja od 16h nic nie jadłam,on że nie możliwe bo mam pełen zoładek a to przecież też wpływa na poziom cukru we krwi. NO nie wiem oni wiedzą co robią ale jako chemik wiem ze srodowisko i pewne parametry maja wpływ na wynik i wcale nie oznacza ze jest cos nie tak. No ale zobaczymy co jutro wyjdzie.

BATTINKA lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jadłam normalnie a nie objadam się jakoś strasznie, no i ten ostatni wynik jest średni :/, mam nadzieję Polkosiu że dieta wystarczy, wizytę mam za tydzień.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola z takim wynikiem powinnaś być skierowana do diabetolog a a cukrzycą nie oznacza zaraz insuliny ja mam cukrzycę od 12 tygodnia ciąży i do tej pory jestem tylko na diecie A mam już skończony 25 tydzień więc głową do góry :-) a pytanie z innej beczki czy wasz kształt brzucha pokrywa się z przesadami o płci ? Bo mu wszyscy gadają że wyglądam na chłopca no a na polowkowych wyszło że mam dziewczynkę teraz w piątek mam usg i ciekawa jestem czy to jednak nie będzie chłopiec oczywiście płeć nie ważna ważne zdrowie no ale mam już same różowe ciuszki i sukienki...

ola.321 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja jeszcze przed badaniem glukozy ale zaciekawilo mnie jak to jest.masz jakas diete i mierzysz cukier i jest ok?jakas drastycxna ta dieta?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś - pewnie gin mnie skieruje :/, wiem że to nie koniec świata i to nie jest największy problem ale chyba moje hormony dają o sobie znać, siedzę i ryczę :(.
    Nie dość że już teraz pełno leków biorę to jeszcze to na głowie ehhhh :(.
    Wiem że są gorsze problemy więc już nie smucę...

Jedyny plus jest taki że nauczę się poprawnie jeść i mam nadzieję że jednak insuliny nie będę musiała brać.

A co do brzucha to ja mam raczej taki "rozlany" - nie piłeczkę i nie wiem co to oznacza ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka i teraz z synem mam identyczny brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola głowa do góry, na pewno będzie wszystko dobrze:*

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, nie smuć się. Twój cukier nie jest aż tak wysoki przecież i dieta na pewno wystarczy.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo :* teraz jakoś tak mnie dopadł podły humor :(, jutro już będzie lepiej mam nadzieję :(.
    Łykam sterydy, biorę codziennie zastrzyki i kilka innych leków i to też przetrwam.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie smuć się <przytul>

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, będzie dobrze :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 u mnie kilogramy ida w brzuch i troche w biodra ale nie mam takiej piłeczki jak sie mówi ze ma sie na chłopca jesli miałabym sie porównac do mojej kolezanki która tyła z córeczka ogolnie po całosci dostała rozlany brzuch i duza pupe to mogłabym zaryzykowac ze tyje na chłopca ale ze do szczupłych nie należe ani teraz ani przed ciaża to nie mam figury modelki z piłka przed soba i mam nadzieje ze nie wróży to tego ze z Nikodema zrobi sie np Nikola :D

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymaj się i popłacz sobie, może Ci będzie lepiej :) Ja ostatnio często ryczę, to pewnie trochę przez hormony.
    Nie mam pojęcia nic o tej cukrzycy, ja dopiero mam mieć w lipcu, ale na pewno za dużo słodyczy jem i każdego dnia mówię sobie że od dzisiaj nie jem i nie wychodzi mi to...

Szczęśliwa Mamusiu, dzięki za info o wózku, jutro go idę oglądać, więc zobaczę na żywo :) Dziwne, bo nikt w opiniach nie pisal, że gondola jest przechylona...

Ciekawa jestem co u Ursy, a nie ma mnie na fb. Mam nadzieje, ze zaakceptujecie mnie i się dowiem, ale ja też wolę rozmawiać tutaj i nie chce się na fb przenosić.

ola.321, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Agus ja jeszcze przed badaniem glukozy ale zaciekawilo mnie jak to jest.masz jakas diete i mierzysz cukier i jest ok?jakas drastycxna ta dieta?
    Mierze cukier 4 razy dziennie na czczo po głównym śniadaniu po obiedzie i głównej kolacji ogólnie to trzeba jeść często a mniejsze porcje nie może być odstęp większy niż 3 godz tak więc po obudzeniu mała kanapka później śniadanie następnie jakieś owoce które można teraz zapachami się czereśniami lub warzywa surowe obiad nic tłustego smazonego później jakaś przekąska, kolacja i mała kanapka na noc .dieta nie jest zła idzie się przyzwyczaić każdy musi na sobie potestowac co może i co mu nie podnosi cukru ogólnie grzeszki też się zdarzają jak np raz w tygodniu mały lód i czekolada ale gorzka powyżej 70% a ogólnie to trzeba było odstawić słodycze i wszystko co zawiera cukier, soki pije do posiłków raz po raz 100 % jabłkowe ale pół na pół rozrobione z wodą chleb mi służy ig z np szynka lub serem i do tego sałata pomidor co tam akurat mam. Odpada białe pieczywo no i wszystko co zawiera mąkę pszenną ... idzie się wszystkiego nauczyć no ale batoniki śnią się po nocach :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ