X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Aguś - pewnie gin mnie skieruje :/, wiem że to nie koniec świata i to nie jest największy problem ale chyba moje hormony dają o sobie znać, siedzę i ryczę :(.
    Nie dość że już teraz pełno leków biorę to jeszcze to na głowie ehhhh :(.
    Wiem że są gorsze problemy więc już nie smucę...

Jedyny plus jest taki że nauczę się poprawnie jeść i mam nadzieję że jednak insuliny nie będę musiała brać.

A co do brzucha to ja mam raczej taki "rozlany" - nie piłeczkę i nie wiem co to oznacza ;).
    Ola rozlany niby na dziewczynkę a spiczasty na chłopca... Ola ja nie raz też miałam dni załamania kiedy chciało się siedzieć i ryczec dlaczego ja ale tłumaczyłam sobie ze to nie koniec świata i inne mają gorzej jak np muszą całą ciążę leżeć z zagrożeniem

ola.321 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Aguś26 u mnie kilogramy ida w brzuch i troche w biodra ale nie mam takiej piłeczki jak sie mówi ze ma sie na chłopca jesli miałabym sie porównac do mojej kolezanki która tyła z córeczka ogolnie po całosci dostała rozlany brzuch i duza pupe to mogłabym zaryzykowac ze tyje na chłopca ale ze do szczupłych nie należe ani teraz ani przed ciaża to nie mam figury modelki z piłka przed soba i mam nadzieje ze nie wróży to tego ze z Nikodema zrobi sie np Nikola :D
    Ja mam tylko brzuch i każdy gada że na chłopca no ale ja jestem na tej głupiej diecie cukrzycowej a na niej ciężko żeby przytyć więc rośnie mi tylko brzuch i denerwuje mnie te gadanie ludzi ze są pewni że to chłopiec ... ciekawe co wyjdzie na piątkowym usg czy jednak nie mają racji i Zosia zamieni się w Antka ..

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 moj lekarz mówi ze jesli nawet spotyka sie z cukrzyca w ciąży to w większości przypadków wystarczy dieta cukrzycowa 5-6 posiłków:) a insulina to ostatecznosc zawsze sie zaczyna od diety :)

ola.321 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb4932996365.jpg

ola.321, Little Frog, onka, Nynusia, nat_alia, Natka88, agaton, estrella, agu258 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c26e5145c90c.jpg

ola.321, Little Frog, Nynusia, Natka88, estrella lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam ten mój brzuch z którego każdy wróży że to chłopiec ....

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Ja mam tylko brzuch i każdy gada że na chłopca no ale ja jestem na tej głupiej diecie cukrzycowej a na niej ciężko żeby przytyć więc rośnie mi tylko brzuch i denerwuje mnie te gadanie ludzi ze są pewni że to chłopiec ... ciekawe co wyjdzie na piątkowym usg czy jednak nie mają racji i Zosia zamieni się w Antka ..

no to faktycznie moze to byc spowodowane dieta cukrzycowa bo ta moja kolezanka co przytyła tak z córka to jadła ile popadnie :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie słucham ludzi w kwestii płci. Przy pierwszym dziecku wszyscy wróżyli "na pewno chłopiec" - była dziewczynka. Teraz to samo: "Tak ładnie wyglądasz, tak promiennie, na pewno chłopiec" i znów ma być dziewczynka. Ja tam swoje wiem i śmieszą mnie te przesądy. Jakim cudem płeć może mieć wpływ na kształt brzucha? To, że w wielu przypadkach ma się piłeczki przy chłopcach, nie oznacza, że to "na pewno chłopiec". A mój brzuch jest taki pomiędzy chłopcem a dziewczynką. ;) O cerze nie wspomnę, zła nie jest, ale mam plamy. Bez makijażu znajomi twierdzi "na pewno dziewczynka", ale już z makijażem jest "promiennie, wspaniale, och i ach, więc na pewno chłopiec". Głupie gadanie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 22:25

stokrotka25, agania, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane :)

Wróciliśmy z nad morze dzisiaj około 19:00...śmutno mi, bo było fantastycznie! Pogoda dopisała, wygrzałam dupsko, nawdychałam się świeżego powietrza i dużo spacerowałam :)

Myślę, ze do moich 60kg doszedł przez te kilka dni co najmniej 1 kilogram, bo nie wstrzymywałam się wcale! Codziennie rybka, frytki, pizza, lody, gofry, puszeczki coli....ehhh...no ale wakacje miałam, nie? :P

Obiecuję, że nadrobię tematy na forum, ale dzisiaj nie mam już siły...

Wrzucę Wam kilka zdjęć z wyjazdu, przy okazji obczaicie mojego brzuchola, duży już jest :)

4be403fd3208d347m.jpg

0390a9c5ed6dcdedm.jpg

45e90f68d62741fam.jpg

c7d124f9617b8b19m.jpg

PS. O jejku przepraszam za taki wielki rozmiar zdjęć, ale jak klikniecie w to takie duze jeszcze raz to się zmniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:58

lili_madlen, BATTINKA, Little Frog, onka, Nynusia, lojkalojka, nat_alia, madu, Natka88, Lexie, agaton, estrella, IviQ, Bąbelek, agu258 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus dziekuje za odpowiedz.
    laseczka z ciebie,ale fakt na takiej diecie to ciezko przytyc, a ile jestes kg na +? Ja mialam w 8tyg krzywa cukrowa robiona bo mi glukoza wyszla na granicy ale test wyszedl wtedy dobrze.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka sliczne zdjecia :) ale bym teraz sie pobyczyła na takiej plaży .....:)

ostatnie zdjecie szczególnie urocze :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Agus dziekuje za odpowiedz.
    laseczka z ciebie,ale fakt na takiej diecie to ciezko przytyc, a ile jestes kg na +? Ja mialam w 8tyg krzywa cukrowa robiona bo mi glukoza wyszla na granicy ale test wyszedl wtedy dobrze.
    Mi krzywa też wyszła dobrze oprócz cukru na czczo no i do teraz mam po posiłkach ok ale na czczo w granicach 95 no ale diabetolog mówi że to nie jest aż tak złe żeby dac insulinę... hmm na początku schudłam 1kg a teraz przytylam jakieś dwa więc w sumie 1kg od pozycji wyjściowej .... teraz waze około 68kg przy wzroście 178cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:03

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka cudnie:) i od razu pytanie- skad masz taka piekna dluga sukienke?;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lili :* teraz jest najlepszy czas na wyjazdy, bo brzuch jeszcze tak bardzo nie przeszkadza i samopoczucie jest wspaniałe, więc jak tylko masz okazje to chociaż na weekend śmigaj na mazurki albo nad morze. Gorąco polecam Krynice, bo jest stosunkowo blisko, 5 godzinek spokojną jazdą i jesteś :)

lili_madlen, Kasia82 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Jaroszka cudnie:) i od razu pytanie- skad masz taka piekna dluga sukienke?;)

z lumpeksa moja droga! :D

agu258 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze sliczna, nic tylko leciec i grzebać;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Po całym dniu leżenia trochę mi lepiej jutro będę się widziała z położną to zapytam co dalej z tym bólem.

Jaroszka super super super! Zazdroszczę takiego wypoczynku :)

Ola nie martw się może dieta wystarczy bądź dobrej myśli :)

Kasiu podaję linka do pościeli którą zamawiałam:
    http://allegro.pl/posciel-dziecieca-100x135cm-bawelna-140-wzorow-hit-i5116468831.html

Zaraz wrzucę zdjęcia swoich łowów bo dziś porządkowałam sobie komodę córeczki dla poprawy nastroju :)

jaroszka, Lexie, Blondik, ola.321 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne zdjecia piekne brzuszki , cudne wakacje zazdroszcze morza! <3

I sciskam wszystkich smutaskow, bedzie dobrze ! :*

Agaton ja tez nie spotkalam zadnej opini to tylko taka moja dlatego Ci napisalam zebys zwrocila uwage , ale obys nic takiego nie napotkala :)

Nynusia, jaroszka, agaton, ola.321 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Mam do Was dwa pytania:

1. Warszawiaczki idziecie na targi mother and baby w ten weekend?
    2. Gdzie macie umiejscowione łożysko na tylnej czy przedniej ściance?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozysko na boku po prawej stronie

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ