Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam mam p-ciała p/beta2 glikoproteinie i p-ciała ANA 1 o dość dużym mianie. Clexane mam w dawce 40. Myślałam, że to czy robią się siniaki zalezy od tego, czy robi się zastrzyk powoli czy szobko, do tej pory zrobił mi się jeden
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:39
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Dziewczyny damy radę, wiele dziewczyn urodziło zdrowe dzieciaczki dzięki clexane i acardowi. Tego się trzymajmy. Ja jedną ciążę starciłam, ale tu przyczyną była prawdopodobnie przegroda w macicy - usunęłam ją!Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
polkosia wrote:Kasia, podasz zródło? Bo bym sobie popatrzyła jak to wygląda
Aanaa, nie martw się, często jest różnica między tym co pokazuje USG, a OM.
Proszę bardzo: https://parenting.pl/portal/4-tydzien-ciazy
Małgorzatka wrote:Hej dziewczyny Kasia nie martw się , ja na początku miałam skurcze i dość silne bóle jak na @ martwiłam się ale przeszło z czasem że tak powiem teraz czasami czuję pobolewania nie ma co się nakręcać
Rozmawiałam z moją gin, powiedziała, że jak będą mocne mam wziąć nospę
Nynusia wrote:Moja koleżanka rodziła w Chorzowie na Strzelców Bytomskich miesiąc temu i zdecydowanie mi odradzała bo tam miałam plan rodzić. Wybiorę chyba Mysłowice zwłaszcza, że teściowa tam ma znajome więc może będzie dla mnie lepiej
Ja chciałam w Siemianowicach, bo tam też mam znajomości, ale jest tam jeden lekarz - ham i prostak i boję się, że na niego trafię.
Moja koleżanka rodziła w listopadzie w chorzowie i była bardzo zadowolona.
----
A propos opinii lekarzy w necie. Czasami wydaje mi się, że Ci ze świetnymi opiniami usiedli na laurach i dupie mają pacjenta - jak moja gin - endo - pacjenta traktuje przedmiotowo, wizytra 100 zł, czas trwania 6 min!!!
Moja gin ma złe opinie, poszłam do niej, bo tak wypadło. Moim zdaniem jest złotym człowiekiem i bardzo się stara. W gabinecie ma usg i na każdej wizycie zawsze - również przed ciążą - miałam robione, bo ona jest zdania, że na fotelu nie zauważy wszystkiego.
Dzisiaj napisałam jej rano smsa z wynikiem bety i czy mam brać lutkę. Oddzwoniła do mnie po 10 min mówiąc co mam robić, kiedy przyjść. \
Więc wolę moją gin z okropnymi opiniami niż endo z zajebistymi.
polkosia lubi tę wiadomość
-
no to już sama nie wiem co z tymi siniakami, z tego co mi się wydaje to siniak pojawia się gdy trafimy na żyłkę .
Czyli okazuje się że jest tu nas kilka z zastrzykami , w tej sytuacji życzę Wam mało siniaków!!Magnosia lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 idziemy łeb w łeb ja umówiłam się na pierwszą prywatną wizytę na przyszłą środę, o ile beta po 48h wyjdzie jutro dobrze. Troszkę wcześnie ale jestem po biochemicznej i się martwię. Na razie mam dylemat czy chodzić na nfz czy prywatnie. Chyba na początek pójdę i tu i tu żeby przynajmniej za te początkowe badania krwi nie płacić. A później już zostanę u tego pryw. bo jest ordynatorem w szpitalu gdzie chcę rodzić a poza tym świetnym specjalistą
Ja na ból brzucha też łykam nospeKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Ja już też tak bym chciała zobaczyć serduszko
Cały czas nurtuje mnie, że trzeba już zacząć o czymś mysleć, coś planować... Nie macie może jakichś ciekawych linków o ciąży? W necie jest taki śmietnik...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A o co dokładnie CI chodzi Polkosia? Co chciałabyś planować?
Ja mam stosunek ambiwalentny do serwisów internetowych, oczywiście czytam by wiedziec o ciąży więcej, by byc dobrze przygotowaną ale czasem jak czytam artykuły z dziedzin, w których jestem specjalistą, to aż mi włosy stają na głowie Na babyboomie czasem mam wrażenie, że wypowiadają się licealiści z podstawową biologią.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Amerie Bardzo dobrze, że na poranną wizytę się umówiłaś! Przynajmniej nie będziesz się stresowac cały dzień Wszystko będzie dobrze, będę mocno trzymała kciuki
Amerie, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
No czy nie trzeba już o czymś mysleć oprócz diety czy L4 Hehehe... My nie mamy pokoju dla dziecka, nie wiem czy już zacząć o tym mysleć, czy może dziecko jakiś czas mieszkać w salonie (czy to jest w ogóle dobry pomysł?) i takie tam...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Apropo pozytywnych opinii o lekarzach to uwazajcie na to. Ja przez takie opinie polazlam do lekarza, ktory postawil mi bledna diagnoze - wszystkim taka sama stawial, byl okropny a ja ze lzami w oczach wyszlam (a bylam na tej wizycie z partnerem przez jakis czas i oboje mielismy takie wrazenie). Chcialam pozniej dodac prawdziwa negatywna opinie o tym lekarzu i co ? Zostala odrzucona ! Okazalo sie, ze musze powiazac swoja opinie z kontem na FB tak, ze kazdy moglby sobie czytac o mojej intymnej wizycie a lekarz pozwac za znieslawianie, bo niby jak mialabym udowodnic to ? To byl portal znanylekarz czy jakis z podobnych. Tam lekarze placac moga kasowac nieprzychylne opinie !
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 ja w sumie nie czytałam opinii na necie, pracuję w Mysłowicach i się nasłuchałam trochę jak koleżanka była w ciąży jak kobitki przychodziły do biura i gadały o tym szpitalu w Chorzowie, ona postanowiła się nie sugerować tym i zamiast Kato wybrała Chorzów- później żałowała. Ja chyba zostanę jednak przy Mysłowicach, może też z tego względu, że mój gin jest tu ordynatorem (słono płacę za wizyty u niego, w porównaniu do tego jak czytam Was albo szukam po necie) a też trochę sugeruję się dojazdem, do Chorzowa czy Kato mam dość daleko- ale jeszcze mam czas na przemyślenie.
Małgorzatka lubi tę wiadomość