Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa no to myślę, że może warto zainwestować w poradniczek np. W oczekiwaniu na dziecko. Uwielbiałam tą książkę... super babeczka pisze, tak na prawdę życiowo i z humorem Przydałaby mi sie teraz... ale niestety w przypływie furii po ostatnim poronieniu wrzuciłam ją do pieca.
My mamy pokoik dziecięcy, nawet pomalowany jest na błękitno. Teraz spełnia rolę pokoju gościnnego. Na początku myślę, że i tak postawimy kołyskę w sypialni. Żebym miała szanse usłyszeć bobaska. Ja w ogóle strasznie sie boję, że nie będę się budzić jak będzie płakać. Sypiam mało godzi, wstaję o wschodzie ale zasypiam wieczorem to mnie nic nie obudzi. Kompletnie nic. Mogą mi się drzeć nad uchem a ja nic.
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Ja chodzic na inflancka będę. Kurcze to może tam będą usg na wizycie. No cóż, dowiem a jak mi zrobi kolejne to tylko lepiej dla
Mi szkoda takiej kosmicznej kasy na poród prywatny. będę rodziła państwowo ale szpitala będę pewnie długo szukać.
Co do becikowego. A jak to jest ze zgłoszeniem bo mi siostra L mówiła (druga ciąża obecnie), że trzeba do 10 tyg gdzieś to zgłosić. W sensie na wizytę do państwowego się zapisać na wizyte. Ja państwowo to nie byłam chyba z 6 lat co najmniej i średnio mi się chce iść no, ale jak trzeba będzie, to poleze.
Jak się polkosia nazywał ten poprzedni lekarz? Może być na priv. Nie chcę do niego trafić niechcący.
Ja się na prywatnym też przejechałam (do poczytania po mojej wizycie pierwszej, nie z medicoveru) i szukam teraz kolejnego na wszelki wypadek.
Moja siostra prywatnie caly czas chodziła i becikowe dostała jej powiedzieli że przed 10tyg do lekarza trzeba sie udac i badania zrobić i wtedy becikowe się należyMałgorzatka lubi tę wiadomość
-
wg O.M. 6 tyd + 3 d
wg GA 6 tydz 0 d
CRL 3,6 mm mojego szczęścia
i serduszko
tylko niestety ciąża w prawym rogu macicy, mówił że trochę się przesunęła ale wciąż wielkie zagrożenie.. proszę Was o kciuki.. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w poniedziałek badania I trymestru..dodinka, Bunia86, zakocona, Kaśku, Małgorzatka, Fatim, FreshMm, Amerie, Nynusia lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Ursa wrote:Aa no to myślę, że może warto zainwestować w poradniczek np. W oczekiwaniu na dziecko. Uwielbiałam tą książkę... super babeczka pisze, tak na prawdę życiowo i z humorem Przydałaby mi sie teraz... ale niestety w przypływie furii po ostatnim poronieniu wrzuciłam ją do pieca.
My mamy pokoik dziecięcy, nawet pomalowany jest na błękitno. Teraz spełnia rolę pokoju gościnnego. Na początku myślę, że i tak postawimy kołyskę w sypialni. Żebym miała szanse usłyszeć bobaska. Ja w ogóle strasznie sie boję, że nie będę się budzić jak będzie płakać. Sypiam mało godzi, wstaję o wschodzie ale zasypiam wieczorem to mnie nic nie obudzi. Kompletnie nic. Mogą mi się drzeć nad uchem a ja nic.
Co do spania ja mam odwrotnie obudzi mnie najmniejszy szelest.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
mersiak wrote:wg O.M. 6 tyd + 3 d
wg GA 6 tydz 0 d
CRL 3,6 mm mojego szczęścia
i serduszko
tylko niestety ciąża w prawym rogu macicy, mówił że trochę się przesunęła ale wciąż wielkie zagrożenie.. proszę Was o kciuki.. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w poniedziałek badania I trymestru..
Będę trzymać kciuku !!!!Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:46
dodinka, Kaśku, Natka88, Małgorzatka, FreshMm, Nynusia lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Trochę wczoraj się wynikami czwartkowej bety rozczarowałam.. w tydzień z 375 na 2750.. liczyłam na jakieś 4 tysiące.. no ale jest w normie wszystko
Mersiak Super!!!
Ja dzisiaj rozmawiałam z moją gin i chciałam ją odwiedzić 16.02, ale ona powiedziała, ze to za wcześnie, bo może nie być nic widać a ja będę się stresowała przez to, dlatego zaproponowała, żebym przyszła 23.02 i tak się z nią umówiłamMałgorzatka lubi tę wiadomość
-
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
USG w ciąży: podstawowe skróty w opisie
AC - obwód brzucha dziecka
AFI - wskaźnik płynu owodniowego
ASP - akcja serca płodu
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia
AUA - średni wiek ciąży wg USG
CER - wymiar poprzeczny móżdżku
CRL - długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka, a dokładnie do kości ogonowej
EDD - przybliżona data porodu
EFW - przybliżona waga dziecka
FHR - bicie serca dziecka mierzone w uderzeniach na minutę
FL - długość kości udowej
GA - wiek ciążowy według ostatniej miesiączki
GS - średnica pęcherzyka ciążowego
HC - obwód główki
HL - długość kości ramiennej
LMP - data ostatniej miesiączki
LV - szerokość komory bocznej mózgu
NB - kość nosowa
NF – fałd karkowy
NT - przezierność karkowa
OFD -; wymiar potyliczno-czołowy
OM - ostatnia miesiączka
TCD - poprzeczny wymiar móżdżku
TP - termin porodu
YS - pęcherzyk żółtkowy
USG w ciąży: skróty w o
polkosia, Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość
fajnie by było, przyda się na wierzchu
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26