Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, w weekend jechaliśmy z Wwa do Krk i z powrotem (tam pendolino - super wygodnie, z powrotem IC - ciasnota). Nic na mnie nie wywarła wpływu ta podróż. Chodziłam do toalety tylko parę razy i to by był koniec niewygody. Ani mnie nogi nie bolały, ani nic. Ale ja nie mam problemów z siedzeniem na tyłku. Tylko duchota była straszna, a jakieś stare babsko nie pozwoliło podkręcić klimy, bo jej zimno (chodzi o podróż by pendolino)
Ja na 11:30 dzisiaj mam wizytę u gina.Aleksandra90 lubi tę wiadomość
-
Zakocona, trzymam kciuki za wizytę
No u mnie to jest jedyna dolegliwość tej ciąży, że muszę często zmieniać pozycje - nie mogę za długo stać ani siedzieć, bo potem nogi robią mi się takie ciężkie. Dobrze, że trafi mi się taka pogoda, bo w zeszłym roku jechaliśmy w upał i popsuła się klimatyzacja. -
Bąbelek wrote:Któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie? Ja mam wlasnie a mimo to czuje dość wyraźnie jak na ten moment ruchy dziecka. Jak to jest u Was? Ahai pytanko czy łożysko moze później zmienić swoje miejsce położenia?
Ja nie dosc, ze szybko zaczelam czuc ruchy z lozyskiem na przedniej ścianie (16+6), to ruchy czuje baaardzo wyraznie, wczoraj Mala wrecz przeginala! Czulam jej nogi prawie pod zebrami! Pod pepkiem ruchy odczuwam slabiej, ale juz nad, to istna dyskoteka:)
Zawsze mi sie wydawalo, ze, lozysko sie nie przemieszcza, czlowiek uczy sie przez cale zycie!) -
Witam w ten deszczowy dzień
(
Aleksandra ja jechałam ostatnio 4,5h tylko ze autem wiec mogłam co jakis czas zmienić pozycję,ty natomiast jedziesz pociągiem wiec może to i lepiej bo możesz rozprostować nogi i się przejść
A łożysko może być na przedniej ścianie oczywiście (nie mylić z przodującym) i może sie przesunąć na tylną ścianę jak i na dół i wtedy będzie przodujące. Tak mi tłumaczyl dr.
Dziewczyny te co maja wózek Camarela czy jest on właśnie wysoki? Podoba mi się ten wózek na allegro oglądałam a w mojej wiosce nie ma takiego dlatego pytam z ciekawości bo być może pojadę do większego miasta obejrzeć go...
A mam pytanie dziewczyny bolą Was piersi? Kurde mnie tak zaczęły boleć przy dotyku że niewierze... -
Ola, nogi to ja mam ciągle ciężkie w tej ciąży i bolące, już nie zwracam jakoś na to uwagi, bo przyzwyczaiłam się, że muszę się przekładać na krześle i nogi w górę brać co jakiś czas.
Są dni gorsze (kiedy mam roboty na stojaka dużo) i lepsze (kiedy mam więcej na siedząco i mogę mieć nogi oparte na podnóżku czy czymś).Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:17
-
Agu258 kochana jak ty masz takie piękne paznokcie to aż się boję pomyśleć jak będzie wyglądać ,,reszta,, Ciebie hehe będziesz prawdziwą księżniczką!
Koniecznie prześlij fotkę
I pamiętaj to jest Twój (Wasz) dzień i nikt ani nic nie ma prawa go zepsuć ani niedobra teściowa,ani humorzasta pogoda
Będzie super!agu258 lubi tę wiadomość
-
witajcie!
Trzymam kciuki za wizyty!
Agu spróbuj zachowac spokój, wiem że to trudne ale to Wasz dzień a i tak zrobicie jak będziecie chcieli
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie wysoko. Ruchy takie prawdziwe poczułam w 19+3 tygodniu. Teraz jak się rusza to juz czuję dosyć mocno, ale tez mam wrazenie, że woli pokopać raczej w kierunku kręgosłupa niż brzuchaTakże nocą nic nie czują, ale zawsze koło 9 i 19 jest dyskoteka (o! własnie sie obudził) Mnie tez sie wydawało, że łożysko raczej się nie przemieszcza.
Ola powodzenia na konferencji!agu258, Aleksandra90, Bąbelek lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualnyHej
Mam łożysko na przedniej ścianie, które w 16tyg graniczyło z przodującym, po 4 tyg było wyżej. Łożysko wraz z rosnącą macicą przemieszcza sie - tak myślę i tak mi lekarz mówił.
Ruchy czuje, ale takie przytłumione i też dość wcześnie poczułam ,ale też to moja 3cia ciąża i może wiedziałam czego oczekiwać.
agu258 śliczne paznokietki, a co do wtrącających przytaknij uśmiechnij się i rób swoje. Pogoda, no cóż, są i tego dobre strony nie będzie męczył upał
Co do podroży, co prawda nie jechałam w ciązy ,ale wole pociągiem niż samochodem. Zawsze można wstać, przejść się po korytarzu, jedynie toaleta skąpa, ale wiadomo, weź nakładki na sedes, chusteczki wilgotne i będzie OK. Ja jak wybieram się pociągiem to 12-14h, zależy od trasy. W zeszłym roku Do jechałam pociągiem, wracałam autem, bosz to była tragedia. Na siku musisz czekać aż będzie stacja, albo choć lasek. Siedzisz w jednej pozycji - wrrr nigdy więcej.
moja starsza, która rozbija się pociągami od 13rż (sama) kursuje Gdynia-Kraków, do chrzestnego, też woli pociągi.Bąbelek, agu258 lubią tę wiadomość
-
Battinka, odnośnie bólu piersi. Na poczatku bardzo bolały razem z brodawkami. Teraz mniej, ale używam kremu, ktory kiedyś dorwałam na promocji w biedronce perfecta mama z dax cosmetics, niby jest na rozstępy ale wzięłam skuszona obietnicą, że łagodzi ból piersi i faktycznie, mnie pomógł.21.10.2015 Leon
-
Agu, u mnie też ostatnie dni przed ślubem to był dramat, bo trzeba było zwiększyć tempo... Ale całe szczęście - mam to już za sobą
Co do kopniakow, to u mnie też wyraźnenawet udało mi się nakręcić dwa filmiki jak mała rusza moim brzuchem
Mój mąż też zachwycony, bo dziś obie spalysmy jak się zbieral do pracy i przed samym wyjściem jeszcze przyszedł pogadac do brzuszka i dostał dwa kopniaczkipowiedziała mu, ze teraz ok, ale jak mi zrobi taki numer jak mała się urodzi, to mu chyba nogi z tylka powyrywam
Co do wózka to się zbytnio nie wypowiem, ale mi się też strasznie podoba Camarelo i do tego jest w przyzwoite cenie
Co do podróży pociągiem to chyba nie będzie źlezawsze można się przejść. Mnie za niecałe 5 tygodni czeka podróż samochodem przez całą Polskę. Ale czuje się bardzo dobrze, więc mam nadzieję że dam radę
zawsze to można się zatrzymać i rozprostowac kości
agu258 lubi tę wiadomość
-
witam, wczorajsze stresy niepotrzebne,Madzia pozostaje Madzią
bez cienia wątpliwości,pierwsze ujęcie usg to krocze i ewidentne wargi sromowe
hehe ładnie rośnie i ma wszytsko na swoim miejscu
waży 510g. z usg wygląda na to, że ma profil po Tatusiu, mam nadzieję,że będziemiala jego duże pełne usta a nie takie jak ja praktycznie bez górnej wargi
łożysko nadal nisko na przedniej ścianie, brzeżnie przodujące. to chyba niezbyt dobrze, co. stopień dojrzałości łożyska I. muszę doczytać co to znaczy.aha, no i Mała jest ułożona poprzecznie
wczoraj bylismy na pępkowym i w szpitalu odwiedzić malutka Hanię, jest śliczna
dzisiaj siedzę z moją babcią.starość jest strasznadziisja twierdzi, ze ja zamknelismy pod kluczem, nie poznaje mnie i od godziny stoi i mowi, że mam ją wypuscic. w dyskusje nawet niema co się właczac, bo to ją tylko nakręca, ale strasznie tego słuchać. wczoraj mnie rozpoznawała. dziś juz nie
ma gorszy dzień. eh ;/
Little Frog, Bąbelek, Aleksandra90, Magnosia, dodinka, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość
-
Bąbelek wrote:Któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie? Ja mam wlasnie a mimo to czuje dość wyraźnie jak na ten moment ruchy dziecka. Jak to jest u Was? Ahai pytanko czy łożysko moze później zmienić swoje miejsce położenia?
Mam łożysko na przedniej ścianie i też dość wcześnie czułam ruchy, chyba jakoś od 18. tygodnia nieregularne, 2 tygodnie później regularne.
Aktualnie moje łożysko jest na przedniej ścianie, ale znacznie bardziej zajmuje prawą stronę brzucha, dlatego ruchy czuję TYLKO PO LEWEJ stronie brzuchapo prawej nie czuję praktycznie nic...
Wg ostatniego usg Artur głową wali mi w pęcherz, pupą w środek brzucha po lewej na wysokości pępka, a nogami uderza poniżej żeber (co było czasem czuć jakby biegał).
Agu, mnie też zachwyciły paznokcieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:46
Bąbelek, agu258 lubią tę wiadomość
-
Battinka, co do bólu piersi. Na poczatku bardzo bolały ale teraz już nie. Czasmi tylko jak przycinę je jak idę spać to zabolą i musze zmienic pozycję
Blondik współczuję Ci z babcia, ale tak już jest że z wiekiem się zmieniamy na maruderów, widzę po sobie, mamie i moim. Na tym chyba miedzy innymi polega starość
Ja dziś jestem nijaka/ Ale t może przez pogodę? nie wiem.
Uśmialam sie bo dziś dzień ewakuacji-w radio mówili i mówię do młodego NAWET O TYM NIE MYSŁ!!!! MOJ SIĘ TAK UŚMIAŁ JAK TO USŁYSZAŁw sumie na fb widziałam dziecko ur w 24 tyg ale chyba sobie tego kompltnie nie wyobrażam na ta chwilę
agu258 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
mama pytanko, kiedyś któraś z Was wrzuciła taką superfajaną kołyskę że można ją koło łózka swojego przynieść. Taką podwieszaną od góry i za chiny takiej nie moge w necie znależć. Można jeszcze raz ten link?
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Blondik, lubię za pierwszą połowę wpisu. A co do starości to faktycznie jest czasami okropna. Chociaż mojego męża babcia jest już po 90 i całkiem nieźle sobie radzi. Wszystko wokół siebie zrobi, posprzata, ugotuje itp. Wszystko przeczyta bez okularów! I potrafi na imprezach do północy siedzieć. Ale od roku też ma lekkie problemy z pamięcią i trochę się zapomina. No ale w tym wieku to jak najbardziej zrozumiałe.
Fresh, ja czuje ruchy też głównie po lewej stronie brzucha i w dole...trochę nad spojeniem. Szkoda, że nie wiem co gdzie uderza -
Natka88 wrote:Ja nie dosc, ze szybko zaczelam czuc ruchy z lozyskiem na przedniej ścianie (16+6), to ruchy czuje baaardzo wyraznie, wczoraj Mala wrecz przeginala! Czulam jej nogi prawie pod zebrami! Pod pepkiem ruchy odczuwam slabiej, ale juz nad, to istna dyskoteka:)
Zawsze mi sie wydawalo, ze, lozysko sie nie przemieszcza, czlowiek uczy sie przez cale zycie!)Ja również w 16+6 poczułam ruchy chociaż na początku nie byłam pewna czy to to. Regularne czułam tydzień później. Ty nad pępkiem czujesz a ja raczej w okolicy pępka i pod
-
FreshMm wrote:Mam łożysko na przedniej ścianie i też dość wcześnie czułam ruchy, chyba jakoś od 18. tygodnia nieregularne, 2 tygodnie później regularne.
Aktualnie moje łożysko jest na przedniej ścianie, ale znacznie bardziej zajmuje prawą stronę brzucha, dlatego ruchy czuję TYLKO PO LEWEJ stronie brzuchapo prawej nie czuję praktycznie nic...
Wg ostatniego usg Artur głową wali mi w pęcherz, pupą w środek brzucha po lewej na wysokości pępka, a nogami uderza poniżej żeber (co było czasem czuć jakby biegał).
Agu, mnie też zachwyciły paznokcieMój pęcherz jest boksowany przez nogi małego. Pamiętam jak gin mi jeździł sondą naprawdę wysoko na brzuchu, praktycznie pod piersiami i tam główka jest. Na tą chwilę jest nie za ciekawie ustawiony ale gin powiedział, że ma jeszcze czas na obrócenie się..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:12
FreshMm lubi tę wiadomość
-
witajcie
mi dzis zapowiada się dłuuugo meczący dzien
wczoraj tez przesadziłam bo noosiłam na rekach mojego 1,5rocznego chrzesniaka i bawilismy się na placu zabaw ( a miałam odpoczywać ) i wieczorem twardniał mi brzuch... powiedziałam mojemu mezowi ze tylko 2 razy bo na prawdę chce jechac nad morze odpocząć a ze sląska troche mamy...
dziś muszę ogarnąć ciuchy w szafie żeby wiedziec co zabrac wieczorem nas spakować, pojechac na zakupy, do rodziców a rano ok 5-6 jutro wyjazd... mam nadzieję że zdążymy ze wszystkim
Agu to jest Twój dzień i twoje zdanie jest najważniejszejeszcze takich pazurków nie widziałam
co do pepka to mi wystaje - mam antenkewszyscy się śmieją z tego - najpierw widac pępek a później mój brzuch ... hehe ...a no i również powoli staje się widoczna kreska
Miłego dnia dziewczyny :*agu258 lubi tę wiadomość