Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Hej kochane
Ja na izbie przyjęć wyladowalam od 4 zwijam się z bólu najprawdopodobniej to nerka
Trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego.
Ciekawe ile będę leżeć w szpitalu ...;(
uuuuu to miała s noc. Trzymam kciuki by wszystko było ok:)[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualny
-
aagatkaa1984 wrote:Natalia, a lekarz nie zalecl brania Ci nospy 3x1?
Nynusia trzymajcie się :* -
Nynusia, współczuję.... Trzymaj się dzielnie i oby to nic poważnego i oby ból ustąpił jak najszybciej :*
Natalia, u Ciebie pępek wystaje, boś Ty szczuplutka bardzoJa zawsze miałam warstwę tłuszczu na brzuchu i mój się spłaszczył wyraźnie, ale do wystawania to mu daleko hehe
Agu, to już tuż tuż Twój dzień, a póki co najgorętszy czas przedślubnyTrzymam kciuki, żebyś potrafiła zachować spokój, a potem to zostaje juz tylko radość
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, poczułam ruchy dopiero w 22 tygodniu, ale teraz czuję wyraźnie, chociaż dzisiaj od rana ciszaBalbina odpoczywa
A przodujące, to znaczy, że przy "wyjściu" się umiejscawia i zasłania dziecku drogę ewakuacji
Moja Balbina jest w pozycji pośladkowej, ale jeszcze jest czas więc mam nadzieje, że się przemieści, choć trochę mnie to niepokoi, bo ja się pośladkami urodziłam... Ale moze to nic nie znaczy
A ja mam jeszcze pytanie do Szczęśliwej MamusiAlbo do jakiejś Mamusi, która zna wózek graco symbio. Bo oglądałam woczraj ten wózek, ale chciałam sprawdzić tą gondolę, czy faktycznie jest przechylona. I niestety ludzie co sprzedawali mówili, że nie używali jej w ogóle i że wkładkę gondolową się wkłada w stelaz od spacerówki, tylko wtedy już całkiem jest ona przechylona, trzeba naprostować te "trzymadełka". Próbowaliśmy to zrobić, mieli nawet instrukcję, ale nic o tym nie było. Potem sprawdzałam na necie, ale wydaje mi się, że im po prostu brakowało części gondoli i ze wcale się nie wkłada tej wyściółki gondolowej w spacerówkę, tylko musi być osobne do gondoli. Kurde, nie wiem, czy rozumiesz, bo ciążko wytłumaczyć, ale może akurat hehe
Jak tak, to proszę Cię Szczęśliwa Mamusiu o podpowiedź
Bo wózek jest fajny, ale wydaje mi się ten zestaw, który oferują, niekompletny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:56
nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość
-
nat_alia, dbaj o siebie! Mój bratanek (8 m.) przyleciał w piątek i w ciągu trzech dni miałam go dosłownie z 2 razy na rękach. Nie pozwolili mi dźwigać po tym jak dowiedzieli się, że twardnieje mi brzuch. Jak na złość.. a tak bardzo chciałam być z nim bardzo blisko.
Nynusia, trzymam kciuki żeby było wszystko ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:58
nat_alia lubi tę wiadomość
-
agaton ja też mam póki co ułożenie pośladkowe, ale lekarz mi powiedizał ze mały ma jeszcze sporo czasu by sie obrócić W sumie to ja mu sie nie dziwię. 4 miechy do góry nogami heheh też bym wolała na tylku siedzieć :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:14
Bąbelek, Little Frog, aanaa lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Znalazłam kilka przydatnych rzeczy by pomóc zmienić położenie dziecka.
"Na ułożenie dziecka w brzuchu mamy, bardzo duży wpływ ma jej aktywność fizyczna w ciąży, dlatego warto:
* unikać siadania na miękkich fotelach/ kanapach – taka pozycja utrudnia obniżenie się główki dziecka. Dobrze jest siadać okrakiem.
* unikać zakładania nogi na nogę
* ćwiczyć w klęku podpartym (pochylać się do przodu i kołysać miednicą) codziennie przez 10 minut
* ćwiczyć elastyczność macicy:
-siadać ze złączonymi stopami i kolanami rozchylonymi na boki (najlepiej codziennie)
- siadać w rozkroku z nogami rozstawionymi na boki i prostymi plecami
* leżeć na lewym boku jak najczęściej
* pływać żabką"
źródło: misjaciaza.blogspot.com
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:08
IviQ lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś jakaś niewyspana (chociaż dopiero co wstałam), boli mnie kark i nienajlepiej się czuję
Dla dziewczyn, które chciały zakupy jakieś robić w M&S, to zaczęła się dziś wyprzedaż. Ja jadę wieczorem, może to mi poprawi humor.Magnosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Bąbelek. Dzięki:) a jest napisane może od którego miesiąca takie ćwiczenia? czy to jest tak że im szybciej sie przewróc tym lepiej?
w sumie własnie pomyślałam że potem może nie mieć wystarczająco miejsca:/[/link]
-
Battinka, mnie całą ciążę bolą. Na początku strasznie bolały, później troche mniej i ból znów wrócił na krótko zanim pojawiła się siara. Teraz też bolą, ale znowu ciut mniej.
Blondik gratuluję udanej wizytyA ze starszymi ludzmi ciężko bywa, ale ytrzeba to tolerowac póki żyją, bo w końcu nie wiemy, co nas czeka na starość.
Nynusia trzymaj siępodadzą leki i powinno przejść.
-
IviQ wrote:agaton ja też mam póki co ułożenie pośladkowe, ale lekarz mi powiedizał ze mały ma jeszcze sporo czasu by sie obrócić W sumie to ja mu sie nie dziwię. 4 miechy do góry nogami heheh też bym wolała na tylku siedzieć :p
Zastosujemy rady Bąbelka i dzidzia się pod koniec przewróci
Właśnie, miałam się jeszcze pytać, czy nie macie problemu z myciem stóp?Bo ja mam problem, zeby podnieść stopy do góry, bo brzuch mi przeszkadza, a jeszcze nie jest jakiś wielki hehe