Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Hej kochane
Ja na izbie przyjęć wyladowalam od 4 zwijam się z bólu najprawdopodobniej to nerka
Trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego.
Ciekawe ile będę leżeć w szpitalu ...;(
uuuuu to miała s noc. Trzymam kciuki by wszystko było ok:)
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek
))) -
nick nieaktualny
-
nie, ponieważ biore spasticol - to jest podobno silniejszy lekaagatkaa1984 wrote:Natalia, a lekarz nie zalecl brania Ci nospy 3x1?
Nynusia trzymajcie się :* -
Nynusia, współczuję.... Trzymaj się dzielnie i oby to nic poważnego i oby ból ustąpił jak najszybciej :*
Natalia, u Ciebie pępek wystaje, boś Ty szczuplutka bardzo
Ja zawsze miałam warstwę tłuszczu na brzuchu i mój się spłaszczył wyraźnie, ale do wystawania to mu daleko hehe 
Agu, to już tuż tuż Twój dzień, a póki co najgorętszy czas przedślubny
Trzymam kciuki, żebyś potrafiła zachować spokój, a potem to zostaje juz tylko radość 
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, poczułam ruchy dopiero w 22 tygodniu, ale teraz czuję wyraźnie, chociaż dzisiaj od rana cisza
Balbina odpoczywa 
A przodujące, to znaczy, że przy "wyjściu" się umiejscawia i zasłania dziecku drogę ewakuacji
Moja Balbina jest w pozycji pośladkowej, ale jeszcze jest czas więc mam nadzieje, że się przemieści, choć trochę mnie to niepokoi, bo ja się pośladkami urodziłam... Ale moze to nic nie znaczy
A ja mam jeszcze pytanie do Szczęśliwej Mamusi
Albo do jakiejś Mamusi, która zna wózek graco symbio. Bo oglądałam woczraj ten wózek, ale chciałam sprawdzić tą gondolę, czy faktycznie jest przechylona. I niestety ludzie co sprzedawali mówili, że nie używali jej w ogóle i że wkładkę gondolową się wkłada w stelaz od spacerówki, tylko wtedy już całkiem jest ona przechylona, trzeba naprostować te "trzymadełka". Próbowaliśmy to zrobić, mieli nawet instrukcję, ale nic o tym nie było. Potem sprawdzałam na necie, ale wydaje mi się, że im po prostu brakowało części gondoli i ze wcale się nie wkłada tej wyściółki gondolowej w spacerówkę, tylko musi być osobne do gondoli. Kurde, nie wiem, czy rozumiesz, bo ciążko wytłumaczyć, ale może akurat hehe
Jak tak, to proszę Cię Szczęśliwa Mamusiu o podpowiedź
Bo wózek jest fajny, ale wydaje mi się ten zestaw, który oferują, niekompletny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:56
nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość

-
nat_alia, dbaj o siebie! Mój bratanek (8 m.) przyleciał w piątek i w ciągu trzech dni miałam go dosłownie z 2 razy na rękach. Nie pozwolili mi dźwigać po tym jak dowiedzieli się, że twardnieje mi brzuch. Jak na złość.. a tak bardzo chciałam być z nim bardzo blisko.
Nynusia, trzymam kciuki żeby było wszystko ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:58
nat_alia lubi tę wiadomość
-
agaton ja też mam póki co ułożenie pośladkowe, ale lekarz mi powiedizał ze mały ma jeszcze sporo czasu by sie obrócić W sumie to ja mu sie nie dziwię. 4 miechy do góry nogami heheh też bym wolała na tylku siedzieć :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:14
Bąbelek, Little Frog, aanaa lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek
))) -
Znalazłam kilka przydatnych rzeczy by pomóc zmienić położenie dziecka.
"Na ułożenie dziecka w brzuchu mamy, bardzo duży wpływ ma jej aktywność fizyczna w ciąży, dlatego warto:
* unikać siadania na miękkich fotelach/ kanapach – taka pozycja utrudnia obniżenie się główki dziecka. Dobrze jest siadać okrakiem.
* unikać zakładania nogi na nogę
* ćwiczyć w klęku podpartym (pochylać się do przodu i kołysać miednicą) codziennie przez 10 minut
* ćwiczyć elastyczność macicy:
-siadać ze złączonymi stopami i kolanami rozchylonymi na boki (najlepiej codziennie)
- siadać w rozkroku z nogami rozstawionymi na boki i prostymi plecami
* leżeć na lewym boku jak najczęściej
* pływać żabką"
źródło: misjaciaza.blogspot.com
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:08
IviQ lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś jakaś niewyspana (chociaż dopiero co wstałam), boli mnie kark i nienajlepiej się czuję

Dla dziewczyn, które chciały zakupy jakieś robić w M&S, to zaczęła się dziś wyprzedaż. Ja jadę wieczorem, może to mi poprawi humor.
Magnosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Bąbelek. Dzięki:) a jest napisane może od którego miesiąca takie ćwiczenia? czy to jest tak że im szybciej sie przewróc tym lepiej?
w sumie własnie pomyślałam że potem może nie mieć wystarczająco miejsca:/
[/link]
))) -
Battinka, mnie całą ciążę bolą. Na początku strasznie bolały, później troche mniej i ból znów wrócił na krótko zanim pojawiła się siara. Teraz też bolą, ale znowu ciut mniej.
Blondik gratuluję udanej wizyty
A ze starszymi ludzmi ciężko bywa, ale ytrzeba to tolerowac póki żyją, bo w końcu nie wiemy, co nas czeka na starość.
Nynusia trzymaj się
podadzą leki i powinno przejść.
-
Haha racjaIviQ wrote:agaton ja też mam póki co ułożenie pośladkowe, ale lekarz mi powiedizał ze mały ma jeszcze sporo czasu by sie obrócić W sumie to ja mu sie nie dziwię. 4 miechy do góry nogami heheh też bym wolała na tylku siedzieć :p
Zastosujemy rady Bąbelka i dzidzia się pod koniec przewróci 
Właśnie, miałam się jeszcze pytać, czy nie macie problemu z myciem stóp?
Bo ja mam problem, zeby podnieść stopy do góry, bo brzuch mi przeszkadza, a jeszcze nie jest jakiś wielki hehe