X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    My kupiliśmy Riko Nano w kolorze Grey Fox też jestem zadowolona z niego bardzo :) nad tym co Ty masz też się zastanawialiśmy ale jakoś urzekł mnie Riko ;)
    Też się nad nim zastanawiam ale nigdzie nie mogę go podejrzeć na żywo... powiedz mi czy jest on dość wysoki ? Bo do mojego wzrostu potrzebuje w miarę wysokiego wózka

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin ma to usg bo na przed ostatnim usg dzidzius byl tak ladnie obrocony ze na moment mi przelaczyla na 3d,ale to bylo prawie 2 miesiace temu wiec tylko na chwile bo wg niej wtedy jeszcze dzidzius nie jest taki ksztaltny.dla mnie oczywiscie byl cudowny;) licze wiec na to ze nie raz jeszcze zobacze go w 3d, znajoma do niej chodzi i widziala nie raz w 3d, wiec raczej nigdzie dodatkowo nie bede chodzila tylko popodglądam u niej poprostu;)

Ewalika lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Też się nad nim zastanawiam ale nigdzie nie mogę go podejrzeć na żywo... powiedz mi czy jest on dość wysoki ? Bo do mojego wzrostu potrzebuje w miarę wysokiego wózka
    Tak jest wysoki Aguś26 wydaje mi się że ma bardzo podobną wysokość jak Camarelo albo jest nawet ciut wyższy. Jego rączkę można też wygiąć w razie czego do góry. Bardzo wygodnie się go prowadzi a przede wszystkim jest lekki ;)
    A skąd jesteś?

relgrl68722yz04m.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Stokrotka25 Camarelo q sport ja wybrałam fioletowy i nie żaluję kolor też jest super :)

Bardzo mi się podobał ten wózek, jak sobie oglądałam na necie, gratuluję wyboru :)

Nynusia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika u Nas to była miłość od pierwszego wejrzenia haha spodobał mi się Camarelo i tak zostało wiec chyba tak jak mówisz musi urzec :)

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha za wizyte place 120zl i wszystko w tym mam,ma tez uprawnienia i certyfikat fmf wiec prenatalne i polowkowe robilam u niej i nic poza wizyta nie placilam,cytologie tez mialam w cenie.ufam jej i nie czuje potrzeby isc gdzie indziej poki co.jak kiedys poczuje taka potrzebe to sie bede zastanawiac;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm dziękuję a jeszcze trafiłam na promocję i dałam za niego 1090 zł kurier gratis

l22nhdgeccid541p.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika z małej miejscowości 80km od Poznania i ewentualnie mogłaby jechać obejrzeć go do Poznania no ale nie wiem w jakim sklepie mają widziałam u nas jeden wysoki pajero się nazywał ale ten riko jest ładniejszy

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, śliczne paznokietki. Mojej córci najbardziej podoba się ten z kokardką. ;)
    agu258 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f5abb27fa1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58a2978c2fb5.jpg

Moje ślubne :-)
    Wpadlam tylko na chwilke bo mam sporo do ogarnięcia w domu ale gratuluje udanych wizyt :-*

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika, ja mam 164 cm i w pierwszej ciąży do tego czasu przytyłam sześć kilo i ważyłam na Twoim etapie 61 kg i też lekarz stwierdził, że to za dużo. A teraz w drugiej ciąży mam już 7 kg na plusie i wyższą wagę wyjściową. Na razie nic nie mówił. ;) Nie przejmuj się, nie mamy teraz na to większego wpływu. Ja nie objadam się słodyczami, a waga i tak rośnie. Taka już chyba jest moja "ciążowa uroda". ;)
    Ewalika wrote:
    A i słuchajcie mój lekarz mnie dzisiaj rozbroił.. przytyło mi się w ciągu 4 tygodni 4 kilo i ważę obecnie 68 kg wiem że dużo ale od początku ciąży przytyłam 6 kg przy wzroście 165 więc chyba nie jest tak źle a on stwierdził że ważę za dużo i mam się pilnować., :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    My kupiliśmy Riko Nano w kolorze Grey Fox też jestem zadowolona z niego bardzo :) nad tym co Ty masz też się zastanawialiśmy ale jakoś urzekł mnie Riko ;)

My też kupujemy Riko, ale inny kolor, najprawdopodobniej malachit. Bardzo nam podpasował ten wózek, ale nie będę się za bardzo przywiązywać, bo chcemy go po pół roku sprzedać i kupić spacerówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 22:21

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nic dziwnego, w końcu to mała kobietka :-) :-) mi też się ten najbardziej podoba :-) ale i tak zdj nie oddaje uroku bo na zdj wszystko takie sztuczne a w rzeczywistości są bardzo cukierkowe :-D takie moje małe szaleństwo bo przygotowania ostatnio przynoszą mi same przykre sytuacje i chociaż oslodzilam sobie życie takimi wzorkami :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece spać dziewczynki bo naprawdę ciężki dzień za mna... Dobranoc buziaczki :-* :-* :-* :-*

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! Ja znowu nie śpię od 4. Czyżby organizm już zaczął ćwiczyć poranne wstawanie? :)
    Jeśli któraś ma dzisiaj wizytę to trzymam kciuki. Miłego dnia!

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Ja tez ze spaniem mam problem , ale obawiam sie , ze jak bedzie juz dzidzius to nie bedziemy sie tak latwo budzic :)
    Ja to sie smieje , ze moj maly to juz przesypia nocki ,bo nic sie w nocy nie rusza ;)
    Agu258 Twoj wymarzony dziensie zbliza i widze , ze juz jest slubna goraczka .
    Paznokietki cudne :)
    Milego dnia !

agu258 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie przedslubna gorączka i uwierzcie że mam już dość. Wszyscy wokół wszystko wiedzą najlepiej, wytrącają się do wszystkiego i psują mi tylko humor. Ja nie rozumiem po co każdy się tak wtrąca. Poza tym pogoda będzie do dupy... Ech a ja mam tylko taki tiulowy szal więc mogę zmarznac. Ale no może trochę się pogoda zmieni na lepsze. Ja nie spie od 6. Mój M. wczoraj później ode mnie przyszedł do sypialni i słyszałem jak gada z dzidziulkiem heheh słodkie to było. A że Radek kopał to już w ogóle podjarany tatuś :-P

Lece ogarnąć to czego nie ogarnęłam wczoraj...buziaki :-* :-* :-* :-*

lojkalojka, FreshMm lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka hehe pewnie tak bedzie z tym budzeniem jak piszesz :) Moj 2dni temu do 24 wariował,wczoraj chyba odsypiał. Za to dzis od 7 rozbrykał sie na dobre <3

lojkalojka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie? Ja mam wlasnie a mimo to czuje dość wyraźnie jak na ten moment ruchy dziecka. Jak to jest u Was? Ahai pytanko czy łożysko moze później zmienić swoje miejsce położenia?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ja wyprawiłam męża do pracy, a sama wychodzę o 9, więc mam chwilę dla siebie :-)

Jutro wyjeżdżam na konferencję, trochę się obawiam, że mogę to ciężko znieść... Macie może jakieś rady na 4-godzinną jazdę pociągiem? Najbardziej boję się drętwiejących nóg i ciągłego wychodzenia do łazienki...

Agu, paznokietki przepiękne <3 O pogodę się nie martw, nawet jak będzie chłodniej to emocje zrobią swoje i nawet nie zauważysz, ale lepiej ubezpiecz się w parasolkę, żeby przed całą uroczystością nie stracić fryzury i makijażu ;-) Ja ze swojego wesela najmilej wspominam planowanie i organizację, a potem te ostatnie 2 tygodnie w biegu i stresie - tragedia, chciałam żeby już było po wszystkim :-D

agu258 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek - ja cały czas myślałam, że mam łożysko na przedniej ścianie - z wizyty 13.05 mam zapis - łożysko na przedniej ścianie, przechodzące na tylną. Nie wiedziałam czy to znaczy, że się przemieszcza czy że znajduje się częściowo na tylnej a częściowo na przedniej. Po wczorajszym połówkowym zapis - łożysko na tylnej ścianie. Wygląda na to, że może się przemieszczać albo lekarz coś źle zinterpretował :-O

IviQ, Bąbelek lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ