Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaroszka wrote:Zakręcona biore codziennie zastrzyki na rozrzedzenie krwi, więc być może to jest powód takich wyników...
OLA, MAGNOSIA jakie wy macie parametry?
Ja ostatnią morfologię robiłam w kwietniu i pewnie w przyszłym tyg gin zleci mi ponownie a wyniki miałam takie:
Hemoglobina 13,9 g/dl norma 11,2 - 15,2
Hematokryt 40,6 % norma 35,0 - 47,0
MPV 10,6 fl norma 9,0 - 12,6
% neutrocytów 71,3 % norma 45,0 - 70,0 (to lekko podwyższone)
no i robię co miesiąc teraz CRP i D-dimery ze względu na leczenie chyba i też lekko podwyższone ale z tego co wiem jest ok.
-
jaroszka - myślę że przyda Ci się jakaś suplementacja... ja nie wiem jakie będę miała następne wyniki ale ja biorę dawkę 80 więc jeszcze większą.
Magnosia - jaroszka coś wspominała ze w połowie uda ten zastrzyk, mam nadzieję że nic nie pomyliłam. Mnie już boli jak pomyślę o zastrzyku w udo
Kurcze a do tego ten cukier i pewnie będę musiała sprawdzać kilka razy dziennie cukier z palca.. no igieł to ja chyba będę miała dośćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:02
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Jaroszka ja mam hemoglobinę 10
i nie dostałam jeszcze żelaza. Dr dal mi Vegevit b12, i kazał pic sok z buraków (pije 1 litr na tydzień) bleee to jest takie ohydne. No ale jem jeszcze suszone mirele,Pietruchę a raczej nać,żółtka jaj,truskawki to m.in ma żelazo u tak zajadam...
Za tydzień mam powtórkę badan morfologii wiec zobaczymy czy mi dalej spada...
Magnosia ty kochana to masz super morfologię) anemia ci nie groźna ja taką miałam super z pierwszą córcia
Jaroszka a nie czujesz sie gorzej? Tzn nie jesteś ciągle zmęczona? Czy tez nie masz kołatania serca?? Bo ja to niestety mam..Magnosia lubi tę wiadomość
-
ło matko no! jak nie urok to sraczka jeszcze ANEMIA mi doszła...nie dość, że CLEXANE i tarczyca to jeszcze anemia....ehhhh
Dziewczynki Ola, MAgnosia, Kasia dziękuję za rady :*
Zastrzyk TAK w połowie uda, tak lekarz powiedział.
Battinka dzięki! ten sok z buraków sama sobie robisz, czy kupujesz? Mam w domu Vegavit B12 to będę łykać... niestety obseruje, że ta hemoglobina to mi tak spada z miesiąca na miesiąc, w maju miałam 11,6...Czuje się dobrze, ale pekaja mi kaciki ust i rzeczywiscie mam czasami takie przyspieszone tetno i bicie serca, ktore czuje w całym ciele, nawet w brzuchu...Magnosia, ola.321 lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Hej, ja po wizycie narazie cukrzycy nie mam. Test obciążenia, będę miała powtarzany w 28 Tc.
Agatko, już rano Cię pytałam, ale pewnie nie czytałaśNapisz mi proszę, czy Ty robiłaś krzywą na Karowej? Ja zawsze morfologię robiłam koło domu, ale boję się, że krzywej mi tam nie zrobią dobrze. Zamierzam jechać na Karową. Nie wiem tylko, gdzie tam trzeba pójść? Do tej nowej rejestracji? Trzeba się umawiać na krzywą czy po prostu robią codziennie w określonych godzinach?
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Magnosia tak na karowej, nie idziesz do rejestracji, idziesz prosto do gabinetu zabiegowego miedzy 7:30 a 8:15. Uwaga: Wchodzisz bez kolejki, mówisz, ze na krzywa i wchodzisz. Tak 3razy.
Jaroszka, anemia w ciąży jest bardzo często. Ja w pierwszej ciąży miałam a zastrzyków nie brałam, teraz mam zastrzyki i anemii nie mam wiec z tym bym tego nie wiazala. Dostaniesz preparat z żelazem i tyleMagnosia lubi tę wiadomość
-
jacusianka - jeżeli kropelki pojawiły się w środku to ja bym kupiła zdecydowanie nowy
aagatkaa - no to super że wyniki ok! pewnie spora ulga
jaroszka - no dokładnie, zawsze coś jeszcze na głowę musi się zwalićWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:29
-
kasiulka87 wrote:Magnosia nie wiem czy to Cie pocieszy ale ja tez mam niedoczynność tarczycy, czestoskurcz nadkomorowy i anemie
i na wszystko biore garsc lekow
To chyba Jaroszka narzekałaAle ja też mogę
Otóż: jestem po poronieniu w 14 tygodniu, miałam usuwaną przegrodę w macicy i mam zespół antyfosfilipidowy...
Heh. Ponarzekamy sobie, powspieramy nawzajem i będzie dobrze. Dzięki, że jesteście
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Kasiulka - to Ty też swoją dawkę leków bierzesz... no co zrobić
Magnosia - ja poza zespołem antyfosfolipidowm mam przeciwciała ANA, tarczycę, trombofilię czyli mutację MTHFR, no i okazało się w poniedziałek że cukier poza normą.
Dlatego tak się smuciłam bo nie dość że biorę tyle leków w tym sterydy, zastrzyki, i kilka innych to jeszcze dieta i sprawdzanie cukru mnie czeka - ale to podobno nie boli.
Ale Dziewczynki - co nas nie zabije to nas wzmocni!!!!jaroszka lubi tę wiadomość