X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos <3 jakie to imię piękne ! Hihi
    Lista parę stron do tylu

Arielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, Zakocona, Zakręcona - ja się cały czas zastanawiam z tym materacem. Co do bakterii etc to planuję samą gąbkę też wyprać, a potem wystawić na słońce (promienie UV niszczą roztocza). to jest taki materac dostosowujący się do ciała dziecka i nie widzę na nim żadnych odkształceń - zastanawiam się, czy to możliwe, że mimo to są odkształcenia? wiecie, nie to, że oszczędzam na dziecku, bo jeśli faktycznie nie powinnam tego materaca używać, to oczywiście kupię. ale jeśli ten używany materac to nie jest wcale zło, to czemu nie używać?

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obiadku również. Teraz odpoczywamy -> https://www.youtube.com/watch?v=JqyYaTVcI-8 , https://www.youtube.com/watch?v=C09uzJdLDAE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:43

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jeszcze sie moje pierwsze dziecko nie urodziło, a juz myśle o drugim :) jak myślicie, czy faktycznie mozna zaplanować płeć? Bardzo bym chciała dziewczynkę i co tu zrobić ? :) jakieś pomysły ?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    a gdzie ta lista?:) ja proszę o dopisanie - tp- 11.10 synek Antoś :)
    nie chcę co stronę zaśmiecać listą, będę co jakieś 5 wstawiać, lista jest na 1080 obecnie ;)

dopisane :)

onka, ja napisałam, że ja bym nie używała. Obsikany materac dla mnie jest po prostu obleśny. I dlatego właśnie my mamy na łóżkach specjalne ochraniacze na materac, jakby coś nam się rozlało itp I nasz maluch też będzie miał taki, bo po prostu uważam, że to bardziej higieniczne wyprać ochraniacz niż chrzanić się z materacem, co moim zdaniem nie jest do doprania. Ale to moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:45

onka, Arielka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, Zakręcona- o kurczę to już chyba 3 Antki będą! Bo u nas chyba też :)

ZakręconaOna, zakocona, Arielka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kochana bym nie używała jednak , może być jakies odkształcenie malo widoczne lub wcale dla oka ale dziecko to odczuje :(
    Dokładnie są ochraniacze takie na materac , dziwne ze go nie miała ... One chronią od plam , siuskow , można normalnie to zetrzeć !
    Jaroszka podobno synus to bliżej owulacji spłoszony jest a dziewczynkę przed owulacja ale ile w tym prawdy , kiedyś mojej cioci lekarz tak kazał współżyć i udało się urodziła upragnionego synka . Ja powiem Ci ze nie tyle co myślę o drugim a bardziej pragnę córeczke do parki mieć:)

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te Antki hihi

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, myślę że w 100% nie da się zaplanować płci mimo wszystko ;) Ogólnie jest zasada, że im bliżej owu to chłopak, ale to na pewno wiesz :) Myślę, że od zakończenia @ do 3-4dni przed owu to dziewczynka powinna się pojawić.

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewuszki jeszcze sie moje pierwsze dziecko nie urodziło, a juz myśle o drugim :) jak myślicie, czy faktycznie mozna zaplanować płeć? Bardzo bym chciała dziewczynkę i co tu zrobić ? :) jakieś pomysły ?
    można próbując uprawiać sex w odpowiednie dni. Damskie plemniki przeżywają dłużej niż męskie, więc na chłopca powinno się najlepiej w samą owulację lub dzień przed. Na dziewczynkę można wcześniej i spróbować "przeczekać" owulację.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie dlatego mowie trzeba będzie znów na ovu posiedziec kiedyś hahahha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzylam o parce i staralismy sie o chlopca..i sie udalo <3
    ale lekarz mowi ze owulacja i tak byla przesunieta wiec to nie przez nasze starania

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    U nas było tak że 3 dni po okresie dzień pw dzień aż do miniecia terminu ovu później 2 dni przerwy bo myślałam że już po ovu jednak znów jajniki zaczęły boleć jak na ovu więc znów zaczęliśmy i wtedy tak około 3 dni dzień w dzień aż było sucho i wiedziałam że na pewno jest po ovu U nas to było dzień w dzień na chybił trafił bo u mnie miesiączki nie regularne więc nigdy na sto procent nie wiedziałam kiedy no ale jest Zosia :-)

Nynusia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten sposób z owu to znam, myślałam ze moze jest coś jeszcze ;) a u was sie to sprawdziło? Wspolzyjace w owulacje maja chłopców? A te które dużo przed np tylko raz w miesiącu to dziewczynka?

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma wspolżyła sluchajcie z mężem piec dni przed owulka i wgle ze zaszła to cud był bo maz w delegacjach i córka będzie za miasiac ,my zylismy w dzień przed owu i w owu i chłopiec np.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, u nas sex był na 2 dni przed, w dzień owu i dzień po. Jest chłopiec.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, My wspolzylismy 1,2,4 dni przed owulacja wyznaczona przez program, jednak wydaje mi się ze owu była dzień wcześniej, czyli tak naprawdę to seks w owulacje i dzień a raczej późną noc przed owu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:51

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, u nas bylo identycznie:) i rosnie nam chlopak! ;)

zakocona lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Moja znajoma wspolżyła sluchajcie z mężem piec dni przed owulka i wgle ze zaszła to cud był bo maz w delegacjach i córka będzie za miasiac ,my zylismy w dzień przed owu i w owu i chłopiec np.

No to many dwa przykłady potwierdzające ta teorie ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja tez współżyłam na chłopaka ;) co drugi dzien od okresu do okresu ;)
    Teraz będę sie bzykac maksymalnie do 3 dni przed owulacji a potem cicho sza i zobaczymy

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ