X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mam cos z jelitami ze zjadłam i chce mi się do WC , czuje normalnie jakbym miała zaraz popuscic , sorka za doslownosc i zaraz puszcza jak na WC usiade: ( trzeci dzień juz tak. Ledwo się zalatwiam ...nie nawidze suszonych owoców , nie chcą mi przez gardło przechodzić to jak mam sobie poradzić: ( a nie chce znów bólu jelit ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja wczoraj też po północy poszłam spać, a pobudka jak codziennie o 7... Ale nie jest źle. W miarę jestem wyspana :) Już zmywarka idzie, kuchnia mniej więcej ogarnięta, bo mąż jak rano wstał, to stwierdził, że nas w nocy kosmici odwiedzili, bo nie dość, że bałagan, to jeszcze kręgi na blacie :D Ale jedyne co chcieliśmy zrobić po skończeniu lepienia pierogów, to zjeść testową porcję i iść spać :)

Kurde, okna mam po tych deszczach takie brudne, że szkoda słów... A mąż też zbytnio nie ma czasu, żeby je pomyć. Ale dzisiaj go przycisnę i nie ma że boli.

Zjadłam śniadanie, piję herbatkę i jakoś nie chce mi się podnieść tyłka z kanapy... a muszę jeszcze jakiś obiad wymyślić, bo póki co nie mam żadnej koncepcji...

Zakręcona, też zawsze oglądam jak nie zapomnę, ale widzę że się spóźniłam. Do tego ciąża z zaskoczenia, poród z zaskoczenia itp :D Mój mąż niestety nie podziela mojej pasji i zazwyczaj wygrywa negocjacje o pilota...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 08:53

• zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 3 dni jemy to: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/krewetki/krewetki_w_sosie_curry/przepis.html PYYCHA

lojkalojka, IviQ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    lojka, poprawione i dodane imię :) To już dwa Leony będą :)

Natka, poprawione i u ciebie :)

ja TP mam z usg na 8.10 :) z OM 11.10 ale mały jest duży i lekarz mówi że pewnie wcześniej się pojawi

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka, zmieniłam TP :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna mi pomaga regularne jedzenie owsianki na śniadanie i świeżych śliwek (już są dostępne w biedronce). Po suszonych mam właśnie bóle jelit.

IviQ sorry, że nie zapamiętałam ale sprawdzam zwykle z doskoku na komórce i czasem mi się zlewa. A dzisiaj już bym się nie doszukała kto pytał. Mi też bardzo podoba się Kacperek ale dużo chłopców ma tak na imię a my chcieliśmy czegoś chociaż troszkę unikatowego (i nie udziwnionego przy tym) :)

IviQ lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek!
    Nie tak z rana , ale postanowilam troche sie wyspac ;)
    U nas pogoda piekna i plan na dzis poszukac szafy do pokoju corki . No maz uparl sie , ze chcekury , wiec pewnie kuimy maerial do zrobienia mini kurnika na dwie kury .

Agu 258 - dzis Twoj (Wasz ) wielki dzien !!! Zycze Wam wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Zycia :) I ma nadzieje ,ze pogoda bedzie piekna .

Nynusia ty to w tym szpitalu prawie jak w hotelu ;) Jesc przyniosa , towazystwo odpowiednie , pogaduchy do nocy . Ale wiem , ze wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej i mam nadzieje, ze juz w pniedzialek napiszesz do nas z domu :)

ZakreconaOna moze sbrobuj zjesc np. swieze sliwki . Ja codziennie na sniadanie jem owsianke z zurawina i orzechami iodpukac nie mam problemow ztoaleta ;) Dziewczyny pisaly , ze kawa nadczo tez dziala cuda .

zakocona - ten adapter do pasow to swietna sprawa . Nie wyobrazam sobie jezdzic nie zapieta . U mnie sprawa wyglada tak , ze to ja tylko mam prawko i mnie wszedzie trzeba sie przemieszczac samochodem , wiec do 9 miesiaca , bede ciezarnaza kierownica . Mam nadzieje , ze sie zmieszcze na koniec . Jest jeszcze opcja , ze sama siezawioze na porodowke , albo karetka przyjedzie. Sie zobaczy :)

Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wyglada pysznie :) Tak swoja droga to ja uwielbiam ta strone "Kwestia smaku" i najczesciej tam siegam po inspiracje kulinarne :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie dzis cholera teściowa obudzila halasami z dołu. Wsciekla bylam jak nie wiem co. No ale umylam sie, zjadłam śniadanie i sie umalowalam. A potem obejrzałam porodówkę na tlc i caly makijaz diabli wzięli ;) ciągle mam lzy w oczach. Moj tez tego nie chce oglądać, ale korzystam jak jeszcze śpi ;)
    Agu wszystkiego pięknego na nowej drodze życia :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:05

agu258 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, nie wyobrażam sobie jeździć niezapięta. Mam pasy za każdym razem zapięte, ale po prostu mnie już od dawna ściskają w brzucho i naciągam je jak najniżej. Tak ciągle przekładałam kupienie tego adaptera i przekładałam, ale no koniec tego. Pod koniec przyszłego tyg ma już u mnie być :P Na pewno będzie mi wygodniej.

ja we wrześniu pewnie też będę za kierownicę wchodzić, bo to do lumpeksu czy gdzieś tam nie zamierzam się toczyć autobusami itp
    Karetkę już się dowiadywałam, że nie mam co do porodu zamawiać, bo ona zawozi tam, gdzie najbliżej, a nie tam, gdzie ja bym chciała rodzić :P Więc jak L będzie w pracy, to pojadę taxówką. Jakoś ze skurczami mało sobie siebie za kierownicą wyobrażam. Liczę tylko, że nie będzie to jazda w godzinach szczytu :P

my najczęściej właśnie z kwestii smaku przepisy bierzemy :) super strona :) Choć L znalazł jeszcze jakąś po angielsku. Zapomniałam jak się nazywa. Jak wstanie i mi powie, to podam :)

Agu258, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)!

Ja dwa dni temu oglądałam na yt filmiki z porodów, ryczałam na każdym.

Tym, które jeszcze nie widziały polecam obejrzeć na yt "Biznes porodowy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:08

polkosia, agu258 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzięki za próby pomocy ale jest kłopot , mieszkam w Anglii nie w PL wiec do wszystkie dostępu nie mam typu śliwki świeże a na pewno nie teraz jeszcze:) kawa na mnie nie działa nadczo , niestety jestem innym czlowiekiem , kefir nie działa ... Jablka z herbata hihi nie działają , co do owsianki uwielbiam ale w życiu nie zjem z orzechami wiec podziwiam :) u mnie orzechy jedynie w ciastach , deserach:)
    Może jakieś herbatki? Cos proponujecie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona podobno teraz się zmieniło i zawoza cie tam gdzie chcesz ale no tez bez przesady ze zawioza cie np. Z łodzi do wawy hehe .
    Co do porodowki to Ja kocham ten program i tez zawsze się wzruszam !!!! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do krewetek owoców morza niektórych bo paru nie tkne w usta !!! To kocham w każdej postaci !! Mmm

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, miałam pisać o jabłkach i jogurcie, ale widzę, że mnie wyprzedziłaś... Jeszcze jest opcja pepsi w puszce. Moja mama zachwala! ;]

Ja też jak oglądam takie programy, to ryczę jak bóbr :) A dziś trafiłam prawie na sam poród i widziałam tylko tego wzruszonego tatusia i zastanawiam się cz ten mój mąż wypuści chociaż jedną łezkę ;] Nie wiem czy będzie chciał być przy porodzie i czy ja będę chciała, żeby był... ale ogólnie jak pierwszy raz zobaczy swoją córkę :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    lojka, nie wyobrażam sobie jeździć niezapięta. Mam pasy za każdym razem zapięte, ale po prostu mnie już od dawna ściskają w brzucho i naciągam je jak najniżej. Tak ciągle przekładałam kupienie tego adaptera i przekładałam, ale no koniec tego. Pod koniec przyszłego tyg ma już u mnie być :P Na pewno będzie mi wygodniej.

Ja robię tak z pasami, że najpierw zanim wejdę do samochodu, to przypinam pas we właściwe dla niego miejsce przez siedzenie, a potem wsiadam i przekładam tylko górną część pasa - tę przechodzącą przez ramię.
    Tę część, która przechodzi przez brzuch mam po prostu za plecami. Inaczej nie było możliwości, bo dolny pas tak uciskał mnie w brzuch, że musiałam go przytrzymywać i to i tak żadne zabezpieczenia. A tak to chociaż od góry jestem zabezpieczona i nie muszę trzymać w rękach dolnego pasa :)

Agu, wszystkiego naj, naj :)

Dziewczyny, ćwiczycie? Ja się czuję super po serii tych ćwiczeń:
    https://www.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ

Bąbelek, agu258 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka ja mam sandałki melisski i baleriny mel- obydwie pary uwielbiam i chodzę w nich non stop :) W tych sandałkach obleciałam całe poprzednie wakacje, wchodziłam do morza itp :) Najbardziej podoba mi się że możesz je właściwie myć codziennie, najlepiej cifem :) i trzymają się w nienagannym stanie, włazić pod prysznic itp. A noga nie poci mi się bardziej niż w skórzanych.
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny,
    a ja mam pytanie z innej beczki:) czy któraś z Was ma meliski? ostatnio jakoś tak mi sie spodobały i nie wiem... zastanawiam się czy sie w nich poci stopa, czy są odparzenia ( w końcu to nie skóra ;) no i czy zmieści się w nich moja szeroka ciązowa stopa:) Macie? Jakie opinie?

polkosia lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miescie jest jeden szpital (tam rodzilam tez corke) i tam pewnie mnie zawioza i dobrze :)
    Mam tylko nadzieje , ze to bedzie ostatecznosc , bo jeszce w zapasie mam kilka innych opcji np. tesciowa pzyjedzie wczesniej i bedzie u mnie do czasu porodu ,siostra meza mieszka 30 km dalej to oze tez zdazy przyjechac . Narazie jeszcze o tej kwesti nie mysle tak bardzo . We wrzesniu bede sie organizowac .

ZakreconaOna ,ale owsianke mozesz tez pomieszac z pestkami slonecznika lub dyni ,a z owocow dodac morele, albo brzskwinie ( swieze).

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka i takk calkiem tu spoko mogliby jedynie wieksze porcje dawac haha

Agu wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia i zycze Ci aby ten dzien byl jednym z najwspanialszych w Twoim zyciu !!!!

lojkalojka, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona sprobuj rumianek mnie pomagal

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, to, co robisz jest bardzo niebezpieczne. Przy uderzeniu wyślizgniesz się spod pasa i zanurkujesz pod deskę rozdzielczą. Pokazywali filmik jak to wygląda na warsztacie. Ja co jakiś czas poprawiam pas (poluźniam go) na dole. Ale po tym szkoleniu z bezpieczeństwa jazdy, postanowiłam przestać kombinować i zainwestować te 150zł w coś, co uratuje życie moje i naszego dziecka w razie czego.

Kasiulka, podaj TP :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:22

aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ