X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona spróbuj codziennie jeśc owsiankę skoro lubisz. Mi naprawdę pomaga. W pewnym momencie tak jak piszesz, żadne kefiry czy kawa mi już nie pomagały. Nie załatwiałam się nawet 4 dni!!

No i jest jeszcze jeden plus :D Mały po owsiance fika jak szalony. Aż mnie to śmieszy czasem.

lojkalojka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię takich dodatków ziaren , pestek do owsianki: ( moreli nie zjem a brzoskwinie wole same pl owsiance wcisnąć bo je kocham! :)
    Generalnie wybredna bestia ze mnie , jak cos mi nie smakuje lub nie mam ochoty no bata nie ma żebym to zjadła bo bym wymiotowala zwyczajnie .
    Pepsi nie mogę w ciąży pić wgle a bardzo ja ogólnie lubię , za to Cole ale jedynie z puszki mogę się napić w ciąży bo inna mi nie smakuje serio ale po niej mnie nic nie rusza: ( ale spróbuje z nią dziś to załatwić , owsianke tez wcisne w siebie no zobaczymy , dzięki za pomoc:)
    Co do porodu to mój sam powiedział ze nie wyobraża sobie inaczej , musi być przy porodzie i koniec. Razem dziecko stworzylismy to i razem przywitany:) tez zastanawiam się czy uroni łzę haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, zgadzam się z Zakocona, zakładanie pasa tylko w części piersiowej jest bardzo niebezpieczne, pokazywali nam to na warsztatach bezpieczny maluch. Można kupic używane adaptery, ew może poduszkę plaska pod ta czesc brzuszna wkladac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:27

polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zakrecona sprobuj rumianek mnie pomagal
    Po pierwszej ciąży ( co poronilam) wymiotuje jak kot na sam zapach rumianku wiec odpada

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Zakręcona spróbuj codziennie jeśc owsiankę skoro lubisz. Mi naprawdę pomaga. W pewnym momencie tak jak piszesz, żadne kefiry czy kawa mi już nie pomagały. Nie załatwiałam się nawet 4 dni!!

No i jest jeszcze jeden plus :D Mały po owsiance fika jak szalony. Aż mnie to śmieszy czasem.
    Tak zrobię:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przy porodzie też będzie.

Wczoraj wieczorem jak co dzień czytał L "Przygody Mikołajka" naszemu Tadkowi i mówiliśmy do niego, a on odpukiwał :) I jak pukaliśmy do niego w brzuch to też było odpukiwanie. Strasznie mnie to wzruszyło <3 <3

używane adaptery patrzyłam wcale nie są jakoś zbytnio tańsze od nowych. Ja tam wolę 150zł na nowy wydać i mieć pewność, że nic nie jest w nim uszkodzone. Ale ja tam samo mam z fotelikami dla dzieci również. Nie ma opcji, że kupimy używany czy od znajomych weźmiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:30

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Ja od zawsze zakładałam, że pierwsze dziecko muszę mieć do 25 roku życia i udało się - Nastusia urodzi się na miesiąc przed moimi 25 urodzinami. Drugie chciałabym mieć za jakieś 3 lata, a na pewno przed 30 - zobaczymy jak wyjdzie, wszystko będzie zależało jak się ułoży z moimi studiami ;-) Po trzydziestce chciałabym urodzić jeszcze przynajmniej dwójkę. Ale życie zweryfikuje moje plany :-)

Też marzyłam o pierwszym dziecku przed 25 r.ż., ale niestety los chciał inaczej ;) Ważne, że w ogóle jest! Chciałabym mieć 3, a nawet 5 dzieci :)

Little Frog lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Moja znajoma wspolżyła sluchajcie z mężem piec dni przed owulka i wgle ze zaszła to cud był bo maz w delegacjach i córka będzie za miasiac ,my zylismy w dzień przed owu i w owu i chłopiec np.

U nas na 7 dni przed do dnia owulacji i jest córka :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego polkosia mowie na to się bierze poprawkę:) ale fakt u niektórych się sprawdza to albo zbiegi okoliczności hehe.
    Ja marzylam o dziecku do 22 !at i tak będę miała bobaska a następne na pewno do 30 stki. Ja bym chciała mieć jeszcze dwójkę ale mój D jeszcze jedno tylko i o .
    A może los się uśmiechnie hihi

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kurcze podobają mi się te koszule http://www.pierwsza-wyprawka.pl/38/koszule_do_porodu.html , ale 44zł to trochę drogo :/ Ja i tak pewnie wyjdzie na to, że będę nago rodziła w końcu, albo samym staniku sportowym, bo ta koszula to o kant d, jak chce się do wody wchodzić (a to zamierzam robić).

Mówią, żeby do porodu nawet starą koszulkę założyć, a dopiero po jakieś nowe, bo przy porodzie i tak upapra się krwią i raczej będzie do wyrzucenia :) Ewentualnie naprawdę jakąś tanią, bo szkoda kasy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to slyszalam , do porodu nawet stara podmoszulke męża możesz założyć:) i tak pójdzie do śmieci

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja bardzo bym chciała rodzic w wodzie ale to musi poród być idealny a takiego tez nie przewidzisz i ciąża całkowicie bez komplikacji ... Nie wiem nawet czy u mnie w szpitalu jest taka możliwość a raczej nie i jaki to koszt jest ale marzy mi się poród w wodzie

Też myślałam o wodzie, ale może być lipa z miejscami... W pierwszej kolejności zależy mi na SN bez nacięcia krocza, w pozycji raczej nie leżącej, bo wtedy najczęściej się pęka :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    może kogoś zainteresuje http://pytanienasniadanie.tvp.pl/20526323/zmiany-w-zasilkach-maciezynskich

Dzięki, IviQ, nie mogłam tego obejrzeć!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo pragne siłami natury urodzić i nie popekac ale wiesz jak to jest ... Jedna peknie druga nie i OOo ... Chcieć można wiele hihi .
    U mnie chyba tez odpadnie poród w wodzie bo tam gdzie będę rodzic chyba nawet nie maja takiej opcji

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa no ja się nie gniewam, cięzko tu spamiętac kto co i jak. Ja sobie jak czytam po dłuższej przerwie sposuje co komu odpisać hihihi taka skleroza

Polskosia u mnie się zacinało ale dało się obejżeć a mam starego kompa:/

wkurzona tylko jestem bo dziś w bydzi miała być noc kupały na która czekałam 2 lata a teraz widze że odwołują bo kasa i ograniczają się do imprezy w pubie-na cholere mi impreza w pubie???

polkosia, Ursa lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm ja czasmi ćwiczę, ale ćwiczę z mel b na posladki, z chodakowską na wew partię ud , cardio dla początkujących czasem, przysiady i od czasu do czasu cos ciązowego ale przyznam się że coraz mniej mam sił wstać rano i robić cokolwiek. Kiedys 5 dni w tyg teraz jak mi raz wyjdzie to cud ale skoro mi tu podsunełaś link to ide poćwiczyć:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:49

estrella lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    lojka, nie wyobrażam sobie jeździć niezapięta. Mam pasy za każdym razem zapięte, ale po prostu mnie już od dawna ściskają w brzucho i naciągam je jak najniżej. Tak ciągle przekładałam kupienie tego adaptera i przekładałam, ale no koniec tego. Pod koniec przyszłego tyg ma już u mnie być :P Na pewno będzie mi wygodniej.

ja we wrześniu pewnie też będę za kierownicę wchodzić, bo to do lumpeksu czy gdzieś tam nie zamierzam się toczyć autobusami itp
    Karetkę już się dowiadywałam, że nie mam co do porodu zamawiać, bo ona zawozi tam, gdzie najbliżej, a nie tam, gdzie ja bym chciała rodzić :P Więc jak L będzie w pracy, to pojadę taxówką. Jakoś ze skurczami mało sobie siebie za kierownicą wyobrażam. Liczę tylko, że nie będzie to jazda w godzinach szczytu :P

Ja dwa dni temu oglądałam na yt filmiki z porodów, ryczałam na każdym.

Też mam adapter i nie wyobrażam sobie przestać jeździć, ale moje dwie koleżanki akurat pechowo w 3 trymestrze miały stłuczki (w obie ktoś przywalił) i było tyle stresu, do szpitala i w ogóle, że jeśli nie będę musiała, to od sierpnia rezygnuję z auta. Mąż i tak większość czasu pracuje w domu, więc nie powinno być z tym problemu :)

A jeśli zdarzy się, że przyjdzie poród, a on w pracy, to dzwonię po tatę i jedziemy, a on do nas dołączy w szpitalu :P

Co do filmów z porodów, to ja obejrzałam całą serię tej Polsatowskiej produkcji o porodach w PL i też ciągle beczałam :D

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie oglądam tych programów. Chyba mam stracha :P

IviQ lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wypoczywać, a w końcu pojechałam znów na zakupy. W H&M spędziłam kilka godzin, bo ubranka dla dzieci są od 5 do 20 zł prawie wszystkie. Załadowałam pół bagażnika :D Niestety to był naprawdę ostatni raz - siły już nie te... Dziś mam takie zakwasy w rękach (wysoko były wieszaki i ciągle podnosiłam) i w klatce piersiowej, że rano autentycznie wstałam z ostrym bólem i bałam się, że to zawał... Mąż był wściekły - dziś jest w domu i na bank nie pozwoli mi wyjść z łóżka :P Ale i tak nie miałabym jak, jestem ostro zakwaszona :P

estrella lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochane dzięki za próby pomocy ale jest kłopot , mieszkam w Anglii nie w PL wiec do wszystkie dostępu nie mam typu śliwki świeże a na pewno nie teraz jeszcze:) kawa na mnie nie działa nadczo , niestety jestem innym czlowiekiem , kefir nie działa ... Jablka z herbata hihi nie działają , co do owsianki uwielbiam ale w życiu nie zjem z orzechami wiec podziwiam :) u mnie orzechy jedynie w ciastach , deserach:)
    Może jakieś herbatki? Cos proponujecie ?

Czesc :)

Zakręcona świnko ja juz jakiś czas temu dzieliłam sie swoim doświadczeniem w tej kwestii.
    Pomógł mi tylko jogurt naturalny z dwiema łyżkami siemienia lnianego ( jeżeli nie ma go u was w Anglii to mogę Ci wysłać)
    Plus popijam go kawa, ale nie rozpuszczalna tylko z fusami!!! I tak mnie pogonili, ze hej !!!! Moze spróbujesz co ???

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ