Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona spróbuj codziennie jeśc owsiankę skoro lubisz. Mi naprawdę pomaga. W pewnym momencie tak jak piszesz, żadne kefiry czy kawa mi już nie pomagały. Nie załatwiałam się nawet 4 dni!!
No i jest jeszcze jeden plusMały po owsiance fika jak szalony. Aż mnie to śmieszy czasem.
lojkalojka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Nie lubię takich dodatków ziaren , pestek do owsianki: ( moreli nie zjem a brzoskwinie wole same pl owsiance wcisnąć bo je kocham!
Generalnie wybredna bestia ze mnie , jak cos mi nie smakuje lub nie mam ochoty no bata nie ma żebym to zjadła bo bym wymiotowala zwyczajnie .
Pepsi nie mogę w ciąży pić wgle a bardzo ja ogólnie lubię , za to Cole ale jedynie z puszki mogę się napić w ciąży bo inna mi nie smakuje serio ale po niej mnie nic nie rusza: ( ale spróbuje z nią dziś to załatwić , owsianke tez wcisne w siebie no zobaczymy , dzięki za pomoc:)
Co do porodu to mój sam powiedział ze nie wyobraża sobie inaczej , musi być przy porodzie i koniec. Razem dziecko stworzylismy to i razem przywitany:) tez zastanawiam się czy uroni łzę haha -
Fresh, zgadzam się z Zakocona, zakładanie pasa tylko w części piersiowej jest bardzo niebezpieczne, pokazywali nam to na warsztatach bezpieczny maluch. Można kupic używane adaptery, ew może poduszkę plaska pod ta czesc brzuszna wkladac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:27
polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Ursa wrote:Zakręcona spróbuj codziennie jeśc owsiankę skoro lubisz. Mi naprawdę pomaga. W pewnym momencie tak jak piszesz, żadne kefiry czy kawa mi już nie pomagały. Nie załatwiałam się nawet 4 dni!!
No i jest jeszcze jeden plusMały po owsiance fika jak szalony. Aż mnie to śmieszy czasem.
-
Mój przy porodzie też będzie.
Wczoraj wieczorem jak co dzień czytał L "Przygody Mikołajka" naszemu Tadkowi i mówiliśmy do niego, a on odpukiwałI jak pukaliśmy do niego w brzuch to też było odpukiwanie. Strasznie mnie to wzruszyło
używane adaptery patrzyłam wcale nie są jakoś zbytnio tańsze od nowych. Ja tam wolę 150zł na nowy wydać i mieć pewność, że nic nie jest w nim uszkodzone. Ale ja tam samo mam z fotelikami dla dzieci również. Nie ma opcji, że kupimy używany czy od znajomych weźmiemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:30
ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość
-
Aleksandra90 wrote:Ja od zawsze zakładałam, że pierwsze dziecko muszę mieć do 25 roku życia i udało się - Nastusia urodzi się na miesiąc przed moimi 25 urodzinami. Drugie chciałabym mieć za jakieś 3 lata, a na pewno przed 30 - zobaczymy jak wyjdzie, wszystko będzie zależało jak się ułoży z moimi studiami
Po trzydziestce chciałabym urodzić jeszcze przynajmniej dwójkę. Ale życie zweryfikuje moje plany
Też marzyłam o pierwszym dziecku przed 25 r.ż., ale niestety los chciał inaczejWażne, że w ogóle jest! Chciałabym mieć 3, a nawet 5 dzieci
Little Frog lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Moja znajoma wspolżyła sluchajcie z mężem piec dni przed owulka i wgle ze zaszła to cud był bo maz w delegacjach i córka będzie za miasiac ,my zylismy w dzień przed owu i w owu i chłopiec np.
U nas na 7 dni przed do dnia owulacji i jest córkaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dlatego polkosia mowie na to się bierze poprawkę
ale fakt u niektórych się sprawdza to albo zbiegi okoliczności hehe.
Ja marzylam o dziecku do 22 !at i tak będę miała bobaska a następne na pewno do 30 stki. Ja bym chciała mieć jeszcze dwójkę ale mój D jeszcze jedno tylko i o .
A może los się uśmiechnie hihipolkosia lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Kurcze podobają mi się te koszule http://www.pierwsza-wyprawka.pl/38/koszule_do_porodu.html , ale 44zł to trochę drogo
Ja i tak pewnie wyjdzie na to, że będę nago rodziła w końcu, albo samym staniku sportowym, bo ta koszula to o kant d, jak chce się do wody wchodzić (a to zamierzam robić).
Mówią, żeby do porodu nawet starą koszulkę założyć, a dopiero po jakieś nowe, bo przy porodzie i tak upapra się krwią i raczej będzie do wyrzuceniaEwentualnie naprawdę jakąś tanią, bo szkoda kasy.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Ja bardzo bym chciała rodzic w wodzie ale to musi poród być idealny a takiego tez nie przewidzisz i ciąża całkowicie bez komplikacji ... Nie wiem nawet czy u mnie w szpitalu jest taka możliwość a raczej nie i jaki to koszt jest ale marzy mi się poród w wodzie
Też myślałam o wodzie, ale może być lipa z miejscami... W pierwszej kolejności zależy mi na SN bez nacięcia krocza, w pozycji raczej nie leżącej, bo wtedy najczęściej się pękaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ursa no ja się nie gniewam, cięzko tu spamiętac kto co i jak. Ja sobie jak czytam po dłuższej przerwie sposuje co komu odpisać hihihi taka skleroza
Polskosia u mnie się zacinało ale dało się obejżeć a mam starego kompa:/
wkurzona tylko jestem bo dziś w bydzi miała być noc kupały na która czekałam 2 lata a teraz widze że odwołują bo kasa i ograniczają się do imprezy w pubie-na cholere mi impreza w pubie???polkosia, Ursa lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
FreshMm ja czasmi ćwiczę, ale ćwiczę z mel b na posladki, z chodakowską na wew partię ud , cardio dla początkujących czasem, przysiady i od czasu do czasu cos ciązowego ale przyznam się że coraz mniej mam sił wstać rano i robić cokolwiek. Kiedys 5 dni w tyg teraz jak mi raz wyjdzie to cud ale skoro mi tu podsunełaś link to ide poćwiczyć:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:49
estrella lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
zakocona wrote:lojka, nie wyobrażam sobie jeździć niezapięta. Mam pasy za każdym razem zapięte, ale po prostu mnie już od dawna ściskają w brzucho i naciągam je jak najniżej. Tak ciągle przekładałam kupienie tego adaptera i przekładałam, ale no koniec tego. Pod koniec przyszłego tyg ma już u mnie być
Na pewno będzie mi wygodniej.
ja we wrześniu pewnie też będę za kierownicę wchodzić, bo to do lumpeksu czy gdzieś tam nie zamierzam się toczyć autobusami itp
Karetkę już się dowiadywałam, że nie mam co do porodu zamawiać, bo ona zawozi tam, gdzie najbliżej, a nie tam, gdzie ja bym chciała rodzićWięc jak L będzie w pracy, to pojadę taxówką. Jakoś ze skurczami mało sobie siebie za kierownicą wyobrażam. Liczę tylko, że nie będzie to jazda w godzinach szczytu
Ja dwa dni temu oglądałam na yt filmiki z porodów, ryczałam na każdym.
Też mam adapter i nie wyobrażam sobie przestać jeździć, ale moje dwie koleżanki akurat pechowo w 3 trymestrze miały stłuczki (w obie ktoś przywalił) i było tyle stresu, do szpitala i w ogóle, że jeśli nie będę musiała, to od sierpnia rezygnuję z auta. Mąż i tak większość czasu pracuje w domu, więc nie powinno być z tym problemu
A jeśli zdarzy się, że przyjdzie poród, a on w pracy, to dzwonię po tatę i jedziemy, a on do nas dołączy w szpitalu
Co do filmów z porodów, to ja obejrzałam całą serię tej Polsatowskiej produkcji o porodach w PL i też ciągle beczałamMagnosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wczoraj miałam wypoczywać, a w końcu pojechałam znów na zakupy. W H&M spędziłam kilka godzin, bo ubranka dla dzieci są od 5 do 20 zł prawie wszystkie. Załadowałam pół bagażnika
Niestety to był naprawdę ostatni raz - siły już nie te... Dziś mam takie zakwasy w rękach (wysoko były wieszaki i ciągle podnosiłam) i w klatce piersiowej, że rano autentycznie wstałam z ostrym bólem i bałam się, że to zawał... Mąż był wściekły - dziś jest w domu i na bank nie pozwoli mi wyjść z łóżka
Ale i tak nie miałabym jak, jestem ostro zakwaszona
estrella lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Kochane dzięki za próby pomocy ale jest kłopot , mieszkam w Anglii nie w PL wiec do wszystkie dostępu nie mam typu śliwki świeże a na pewno nie teraz jeszcze:) kawa na mnie nie działa nadczo , niestety jestem innym czlowiekiem , kefir nie działa ... Jablka z herbata hihi nie działają , co do owsianki uwielbiam ale w życiu nie zjem z orzechami wiec podziwiam
u mnie orzechy jedynie w ciastach , deserach:)
Może jakieś herbatki? Cos proponujecie ?
Czesc
Zakręcona świnko ja juz jakiś czas temu dzieliłam sie swoim doświadczeniem w tej kwestii.
Pomógł mi tylko jogurt naturalny z dwiema łyżkami siemienia lnianego ( jeżeli nie ma go u was w Anglii to mogę Ci wysłać)
Plus popijam go kawa, ale nie rozpuszczalna tylko z fusami!!! I tak mnie pogonili, ze hej !!!! Moze spróbujesz co ???