X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja właśnie jeszcze chętniej w ciąży moglabym oglądać hahaha ciekawość .
    Wiesz co przedawkowac można ale jak przepisał ci tak najwyzniej jest dobrze. .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona ponawiam prośbę o dopisanie do listy :)

Termin 23.10., córka Maja :)

IviQ lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ze piersi za dużo nie urosły nie znaczy ze mleczka w nich nie będzie spokojnie :)
    Ja nie jestem doświadczona mama ale pracowalam w pl jak mieszkalam prawie zawsze jako opiekunka do małych dzieci i ja podgrzewacz polecam , laktator również do ściągania pokarmu bo jestem tego samego zdania co napisalas

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Ja też zawsze uwielbiałam ogladać programy o porodach, przez całą pierwszą ciążę je oglądałam i liczyłam na w miarę dobry poród. Niestety los chciał inaczej i teraz boję się panicznie kolejnego porodu, na samą myśl o nim oblewa mnie lodowaty pot.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka, a ja czekałam, aż odpiszesz na moje posty i podasz TP ;) Dopisane :)

kasiulka87 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, to dobre wiadomości, bo dokładnie ten laktator kupiłam ;) A podgrzewacz na jedną butelkę dorwałam na wyprzedaży, więc wzięłam. Sterylizator dostałam od męża bratowej. Zobaczymy co się przyda :)

kasiulka87, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co takiego jeśli można zapytać się działo ze aż tak cie poty zimne oblewają na sama myśl ?

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz Wam się przyda, jeśli będziecie chciały dawać dzieciom obiadki ze słoiczków, a bez sterylizatora można się obejść. Chociaż ja korzystałam, bo gdy jeździłam na uczelnię, mąż podawał małej odciągnięte mleko z butelki. Gotowanie butelek zostawiało straszny osad, czego nie można powiedzieć o sterylizatorze. Byliśmy z niego bardzo zadowoleni. Teraz też kupiliśmy, bo znajomy po córce sprzedawał Avent za 100 zł. Jest jak nowy, bo krótko z niego korzystali, tylko w początkowym okresie. A nawet jeśli nie będziemy korzystać, to go sprzedamy.

polkosia, estrella lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli Was nadrabiam, jeszcze 10 stron :P i odpisuję na bieżąco bo nie jestem w stanie spamiętać wszystkiego z moim mózgiem ciążowym :P

My też odpuściliśmy ten cykl. Co więcej, ciągle pracowaliśmy na nocki i dotąd nie wiem, kiedy właściwie byl ten szczęśliwy raz. Ale fakt faktem że pamiętam że choć seksu było w tym miesiącu nie za dużo to był taaaaki fajny :P
    W ogóle to w miesiącu przed tym jak dowiedziałam się o ciaży stwierdziliśmy że dajemy sobie spokój ze staraniami i odpuszczamy do mojej 30-tki. Pewnie gdzieś w tym momencie zaszłam :P

aanaa wrote:
    Hej :) my tez się w tym cyklu szczęśliwy nie staraliśmy, byliśmy troche pokłóceni i kilka cichych dni w okolicy owulacji. A jednak sie udalo :D owulacja musiała sie przesunąć ;)

Aguś26 lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie w ogóle nie powtarzają nam się imiona :) no, może poza Zuzką i Antosiem :)

Lexie lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, urodziłam w 41 + 6 tc. Przy trzecim podejsciu wywoływania porodu oksytocyną. Pominę beznadziejne podejście lekarzy i położnych do pacjentki, czułam się tam jak niepotrzebny przedmiot. Od rana miałam oksy, o 12tej odeszły wody i było rozwarcie, parłam do 14.45, bo o tej godzinie Nadia pojawiła się na świecie. Ja jestem bardzo szczupła (szczególnie w biodrach), Nadia to była mała kluseczka i sobie nie radziłam z wypchnęciem jej, dorobiłam się strasznych hemoroidów, z którymi męczę się do dziś. A Przed samym pojawieniem się małej na świecie ustały mi całkowicie skurcze, kolejna dawka oksytocyny nic nie wskurała a że Mała zaczynała być w coraz gorszej kondycji, lekarka położyła mi sie na brzuchu i po prostu Nadię mi wypchnęła. O pęknięciu krocza już nie chcę wspominać, bo było tak głębokie, że musieli mnie 2 razy znieczulać, zeby zszyć. Wszystkiego już nie pamiętam, bo byłam tak słaba, ze mało co do mnie docierało, mdłości i osłabienie sprawiały, ze robiło mi się słabo, położna robiła mi zimne okłady na czoło, zebym im nie odpłynęła. Mąż czekający na zewnątrz mi później opowiadał jak na cały szpital było słychać, jak lekarka się na mnie darła a ja już tego nie pamiętam nawet...
    No i to by było na tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:21

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mówią, żeby do porodu nawet starą koszulkę założyć, a dopiero po jakieś nowe, bo przy porodzie i tak upapra się krwią i raczej będzie do wyrzucenia :) Ewentualnie naprawdę jakąś tanią, bo szkoda kasy.

Polkosiu, z mojej wszystko się ślicznie sprało, a krwi podczas porodu było bardzo dużo. Istna rzeźnia. W sumie przez większość porodu, a już szczególnie pod koniec, koszula była podniesiona do góry, więc nie pamiętam, żeby po porodzie była jakaś szczególnie brudna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:20

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Kasia82 możesz podać namiary na to mieszkanie na Bemowie?

Miska, chyba pomyliłaś osoby. Nie mam namiarów na żadne mieszkanie na Bemowie. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, przykro mi :( Straszna historia. Ale drugi poród niby łatwiejszy, więc życzę Ci, żeby teraz poszło sprawnie i jak najmniej bezboleśnie.

ewwiel lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Polkosiu, z mojej wszystko się ślicznie sprało, a krwi podczas porodu było bardzo dużo. Istna rzeźnia. W sumie przez większość porodu, a już szczególnie pod koniec, koszula była podniesiona do góry, więc nie pamiętam, żeby po porodzie była jakaś szczególnie brudna.

Wiadomo, ile osób, tyle opinii ;) Ja jeszcze nie mam nic, a raczej koszulek takich dużych nie noszę (męża są wszystkie bardzo pod szyję, a ja mam wrażenie, że się duszę), więc coś raczej będę musiała kupić.

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko do porodu wezme jakas stara, albo kupie na ciuchach jakas, jak sie uratuje to ok a jak nie to nie bede zalowac przynajmniej;)

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos poslal link do cwiczen, ja wlasnie z ta babeczka cwicze ale zestaw z 2 trym, staram sie cwiczyc ale mam problem z twardniejacym brzuchem i czasem to nawet chodzic sie nie da a co dopiero cwiczyc...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jeny ! Wspolczuje faktycznie przezylas cos okropnego pomieszanym z najcudowniejszym dniem życia !
    Drugi poród podobno łatwiejszy właśnie jest no ale wiesz to tylko mówią , trzema samemu sprawdzić. Kochana będzie dobrze , myśl pozytywnie a będzie ok ! Nie nastawiaj się na najgorsze

ewwiel lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja też sobie pozwoliłam dwa dni temu na obżarstwo ciężkostrawne… I tak mnie wzdęło pod wieczór, zaczął strasznie brzuch bolec, że cały obiad i kolacja wylądoały w kibelku :P A w ogóle wiecie, że ja prawie co rano wymiotuję jeszcze? Chyba do końca ciąży tak będzie bo to 6 miesiąc a zmian jakoś w tym temacie nei widac :P
    jaroszka wrote:
    O rany ludzie, ale ja sie zle czuje .... Chyba obiad mi zaszkodził...za bardzo to ciężkostrawne wszystko było....kaczka, kluski śląskie i buraczki....zdycham !!!!

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wiadomo, ile osób, tyle opinii ;) Ja jeszcze nie mam nic, a raczej koszulek takich dużych nie noszę (męża są wszystkie bardzo pod szyję, a ja mam wrażenie, że się duszę), więc coś raczej będę musiała kupić.

Polkosiu, oczywiście. Nie wykluczam, że koszula może być w opłakanym stanie. Moja II faza porodu trwała tylko 25 minut, no i koszula była podniesiona, więc nie miała jak się zabrudzić, ale jeśli u niektórych dziewczyn poród trwa dłużej i się przemieszczają w tym czasie, to wszystko jest możliwe. U mnie koszule się bardziej brudziły po porodzie, podczas stosowania podkładów. Lekarze kazali się "wietrzyć" jak najczęściej i czasami trochę krwi mi uciekło bokiem z podkładów. Wtedy nie kupowałam tych majtek jednorazowych i nawet do toalety chodziłam "na pingwinka". A jaką miałam paranoję, że podczas kąpieli ktoś mi dziecko ukradnie z sali. Starałam się myć, kiedy odwiedzał mnie mąż lub moja mama. ;)

polkosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ