Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Wczoraj miałam wypoczywać, a w końcu pojechałam znów na zakupy. W H&M spędziłam kilka godzin, bo ubranka dla dzieci są od 5 do 20 zł prawie wszystkie. Załadowałam pół bagażnika
Niestety to był naprawdę ostatni raz - siły już nie te... Dziś mam takie zakwasy w rękach (wysoko były wieszaki i ciągle podnosiłam) i w klatce piersiowej, że rano autentycznie wstałam z ostrym bólem i bałam się, że to zawał... Mąż był wściekły - dziś jest w domu i na bank nie pozwoli mi wyjść z łóżka
Ale i tak nie miałabym jak, jestem ostro zakwaszona
Polkosia zostało coś jeszcze w tym h&m?? Idziesz dziś na targi mother and baby ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:56
-
Kawy z fusami nie mam w domciu bo u mnie się nie pije ale chyba kupiec spróbować , nienawidzę kawy z fusami ale czego się nie robi dla dobrego samopoczucia kobiety haha .
Mam skarbie siemię nawet w domu i juz lece parzyc , dziękuje:)
Jak tam swinko się czujesz ?
Ejj wgle u mnie pada dziś i burza ma być tak się cieszę , tak lubię burze a chyba dziś jej potrzebuje serio .
IDE za godzinę po porodach hihi w rwlaksujaca kąpiel z olejkami wiśniowymi a co.
Chwila przyjemności mi się należy -
Dziewczynki pewnie pamiętacie ja byłam na bezpiecznym maluchu i powiem Wam, ze po tym co nam pokazał napewno w 3 trymestrze nie wsiądę za kierownice. Tutaj chodzi o poduszkę powietrzna w kierownicy....mając duży brzuch nie jesteś w stanie zachować bezpiecznej odległości od kierownicy.....a to musi byc conajmniej 20 cm....sorry ale większość ciężarnych jeździ z przyklejonym do kierownicy brzuchem...w ogóle baby normalnie jeżdżą strasznie blisko....siedzą na szybie nie wiem jak tak mozna....ale nie istotne. W czasie wypadku poduszka wystrzeliwuje z prędkością chyba 150 na godzinę, wiec dziecko zabija od razu, a ty z krwotokiem wewnętrznym walczysz o życie w szpitalu ....
polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Kawy z fusami nie mam w domciu bo u mnie się nie pije ale chyba kupiec spróbować , nienawidzę kawy z fusami ale czego się nie robi dla dobrego samopoczucia kobiety haha .
Mam skarbie siemię nawet w domu i juz lece parzyc , dziękuje:)
Jak tam swinko się czujesz ?
Ejj wgle u mnie pada dziś i burza ma być tak się cieszę , tak lubię burze a chyba dziś jej potrzebuje serio .
IDE za godzinę po porodach hihi w rwlaksujaca kąpiel z olejkami wiśniowymi a co.
Chwila przyjemności mi się należy
Ja mam mielone siemię a ty pewnie w ziarnach ???
Dzisiaj juz lepiej sie czuje dziękuje, ze pytasz ;*
Goście dzisiaj wyjeżdżają uffff -
Zgadzam się z Toba jaroszka , ogólnie niby poduszka powietrzna ratuje życie i owszem jest w aucie potrzebna ale dość wiele przypadków jest gdzie człowiek traci życie !!!
Moja ciocię przy stuczce zwykłej poduszka prawie zabiła !
A co do jeżdżenia w ciąży mię wypowiem się na temat pasów itp bo nie mam auta nawet prawka nie mam , wszędzie mam blisko a jak cos to Teściowa przyjeżdża albo autobus ... Linie angielskie to nie takie jak polskie chociaż wole polskie szczerze powiem mimo tłoków itp -
polkosia wrote:Mówią, żeby do porodu nawet starą koszulkę założyć, a dopiero po jakieś nowe, bo przy porodzie i tak upapra się krwią i raczej będzie do wyrzucenia
Ewentualnie naprawdę jakąś tanią, bo szkoda kasy.
Co do prowadzenia samochodu.
No cóż. Ja pracuję i dupy nikt mi wozić w 3. trymestrze do pracy wozić nie będzie, bo L pracuje tak samo. Nie muszę jeździć codziennie, ale to zależy wszystko. A praca jest mojo-firmowa, więc sobie zarobku większego nie zamierzam zabierać. Zresztą umarłabym z nudów siedząc 3 msce w domu.
dobra my jemy śniadanie, ogarniamy się i wychodzimy na targi. Miłego dniaPóźniej was doczytam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:07
polkosia, IviQ lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Polkosia zostało coś jeszcze w tym h&m?? Idziesz dziś na targi mother and baby ?
Zostało bardzo dużoDopiero ruszyły wyprzedaże. A na targi się nie wybieram, chyba będzie tłum, a ja nie mam siły.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ursa,
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Mamaroo&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-dz-0519Ursa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
1090
1. Aguś26 TP – 26.09 CÓRKA Zofia
2. ola.321 TP – 28.09 SYN
3. Małgorzatka TP – 01.10 CÓRKA
4. onka TP – 01.10 SYN
5. Ewalika TP – 01.10 CÓRKA Zuzanna
6. Rzodkiewka TP – 01.10 CÓRKA
7. Ursa TP – 01.10 SYN Kornel
8. Paula1 TP – 02.10 CÓRKA Michalina/Zuzanna
9. aanna TP – 02.10 CÓRKA
10. Muffinka1019 TP – 03.10 CÓRKA
11. zetaaa TP – 03.10 CÓRKA Zuzanna
12. nat_alia TP – 03.10 SYN Julian/Antoni
13. Nynusia TP – 04.10 CÓRKA Lena
14. BATTINKA TP – 04.10 CÓRKA
15. FreshMm TP – 05.10 SYN Artur
16. Linka220 TP – 05.10 SYN Bartosz
17. Lexie TP – 05.10 SYN
18. zakocona TP – 07.10 SYN Tadeusz
19. binka76 TP – 07.10 CÓRKA Dagmara
20. ss TP – 07.10 SYN
21. kociczka26 TP – 08.10 CÓRKA
22. dodinka TP – 08.10 SYN Jakub
23. bursztynowa.lady TP – 09.10 CÓRKA Alicja
24. Natka88 TP – 09.10 CÓRKA Maria
25. Estrella TP – 10.10 CÓRKA Kinga
26. Fatim TP – 11.10 CÓRKA Oliwia
27. Jacusianka TP – 11.10 SYN Ignacy
28. Arielka TP – 11.10 SYN Antoni
29. Magnosia TP – 13.10 SYN Szymon
30. soraya TP – 14.10 CÓRKA
31. Green TP – 14.10 CÓRKA Kornelia
32. polkosia TP – 15.10 CÓRKA Klementyna
33. madu TP – 15.10 SYN Leon
34. malgo86 TP – 18.10 CÓRKA Natalia
35. Szczęśliwa-mamusia21 TP – 18.10 SYN
36. IviQ TP – 18.10 SYN
37. Blondik TP – 18.10 CÓRKA Magdalena
38. Aleksandra90 TP – 18.10 CÓRKA Anastazja
39. nenka2 TP – 19.10 SYN Edward
40. lojkalojka TP – 20.10 SYN Leon
41. miska2503 TP – 20.10 CÓRKA Zofia
42. mała mi TP – 21.10 CÓRKA
43. Kasia82 TP – 21.10 CÓRKA Emilia
44. WiedźmaMaKota TP – 22.10 PRZY PORODZIE
45. PauLLa TP – 22.10 SYN
46. Lucy7 TP – 22.10 SYN Alan
47. Little Frog TP – 23.10 CÓRKA
48. kasiulka87 TP – 23.10 CÓRKA Maja
49. Bąbelek TP – 23.10 SYN Antoni
50. jaroszka TP – 24.10 SYN Michał
51. ZakręconaOna TP – 29.10 SYN Antoni
52. ewwiel TP – 30.10 CÓRKA Alicja
53. stokrotka25 TP – 30.10 SYN Jakub
ŁĄCZNIE JEST 53 DZIECI
- 28 dziewczynek
- 24 chłopców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 18:08
polkosia, linka220 lubią tę wiadomość
-
Weszłam jeszcze na chwilę. Wzięłam żelazo na pusty żołądek, bo tak biorę magnez i femibion. I zwymiotowałam.. Niedobrze mi po nim
Czy żelazo można przedawkować? Biorę femibion (200% dziennej dawki żelaza) i gin przepisał mi Biofer 2x2 (257%). Czy to nie za dużo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:01
-
A ja zawsze bardzo lubialam ogladac porody, jako nastolatka nie opuscilam ani jednego odcinka "pierwszego krzyku" i zawsze sie wzruszalam, a teraz jak mnie to tak bezposrednio dotyczy to nie potrafie ogladac, wlaczam i musze przelanczac w pewnych momentach bo wzbudzaja we mnie strach...
-
Ja nie jestem bardziej doświadczona ale wypytywałam doświadczone koleżanki i laktator jak chcesz karmić piersią jest niezbędny- bo np dziecko ssie nierównomiernie z dwóch piersi więc żeby nie były potem asymetryczne, to z drugiej odciągasz. W nawale podobno nie da rady obejść się bez laktatora. Itp. Koleżanka która przerobiła zapalenie piersi i takie tam i przeszła przez kilka laktatorów najbadziej poleca elektryczny Lovi ale koniecznie dwufazowy- to ma naśladować sposób ssania dziecka i jest podobno bezpieczniejsze dla naszych i tak zmaltretowanych brodawek
Podgrzewacza i sterylizatora nie będę kupować, podobno zbędne. Ja chcę karmić piersią (chociaż są małe) wiec podgrzewacz w takim przypadku byłby uzywany co najwyzej sporadycznie- jak odciągne mleko i mąż musiałby nakarmić Małą, ale jakoś nie sądzę żeby takie sytuacje zdarzały się czesto. Sterylizator to samo.
Ja właśnie w ferworze sprzątania. Właśnie ostrzygłam psa i wykąpałam teraz biorę się za okna, potem łazienka i reszta domu…heh.. sporo tego ale mężuś w pracy a ja nie zniosę tego syfu jaki się zrobił przez tydzien
Miłej soboty!
A mam takie pytanie do bardziej doświadczonych mam/czy dziewczyn, które się znają... bo ja przyznam się kompletnie nie mam pojęcia czy strylizator i podgrzewacz do butelek to sprzęty warte zakupu? A jeśli tak to jakie firmy polecacie? Zastanawiam się też nad laktatorem... lepiej ręczny czy automatyczny? Bardzo chciałabym karmić piersią ale coraz częściej wątpię czy coś z tego będzie... piersi niby urosły ale i tak są niewielkie więc pewni i mleka w nich za bardzo nie będzie[/QUOTE]
estrella lubi tę wiadomość