X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27tyg i 7 miesiącu :)

Szumisie sprzedają koło mnie. Mają swój sklep. Do dzisiaj rana nie wiedziałam co oni tam sprzedają :P

Byliśmy wczoraj wieczorem spotkać się ze znajomymi. Brzucho miałam taki wzdęte że całe mnie bolało, mały uciskal mi na pęcherz i każdy jego ruch prawie sprawiał mi ból :/
    No i L stwierdził, że on chce psa i najwyższa już na niego pora.
    A ja wreszcie przespalam jakoś noc sensownie i się wyspałam.

estrella, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, sprawdzę dzisiaj :) Bo ja nie wiem jaki mam.

A co do suszarki, to moja koleżanka używała z pół roku codziennie i mała zasypiała w 30 sekund :P Suszarka na stałe leżała w pokoju dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 07:27

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    zakreconaona ja tez tak mam... lekarz zalecił duuuużo odpoczynku....malo wysiłku do tego mam caly czas brać luteine i czopki spasticol...... po czopkach zauważyłam że mniej twardnieje... zdaża sie tylko kilka razy dziennie a miałam kilkanascie wiec różnica jest... lekarz mówi że jesli mam dluga, zamkniętą szyjkę i Maly się rusza to nie ma powodów do niepokoju, ale mam odpoczywać i się oszczędzać
    Dzień dobry !
    Kochana no właśnie Ja biorę ogólnie 2x1 codziennie duphaston to zamiast luteiny raczej może być nie ?
    Nic więcej nie biorę bo jak byłam w szpitalu z tym powiedzieli zw to normalnie ( ok trzech tyg temu) ale wczoraj troszkę się przerazilam ... Będę dużo wypoczywać , może przystępuje . kurde noc mam nie przespana czuje się jak jakiś niedorob: ( nawet dźwięk odswoezacza powietrza w sypialni mnie budzil jak przymknelam oko , ułożyć się nie mogłam ... Noc do dupy !!!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie!
    myslałam, że dziś będe pierwsza, ale zerknęłam, że mamytu naprawdę ranne ptaszki!:)
    jaroszka, sesję mam za 1,5 tygodnia, musze tylko poszerzyć ten pas na piersiach, bo mi się ledwo mieszczą:)
    co do szumisiów...to ja uwielbiam takie gadżety! Wolę kupić szumisia niż podgrzewacz, który nie wiem czy mi sie przyda (moi znajomi przy dwójce dzieci nie użyli ani razu). Natomiast opinii o szumisiach słyszałam duzo pozytywnych. Jakieś 4 lata temu moja znajoma urodziła Alę- młoda nie dała się odłozyc do łózeczka...kupili zabawkę z biciem serca i w koncu zadziałało!
    Niby szumisia można zastąpić suszarka, ale 1. u mnie w domu nie ma suszarki-naturalnie suszę włosy:) 2. znajomi przez 3 miesiące spalili dwie...bo, mała tylko przy niej sie troche uspokajała:) teraz nadal używaja szumisia, a Jula ma juz 10 miesięcy :)
    i korci mnie, zeby już zamówić wózek :)

jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Rzeczywiście, same ranne ptaszki!
    Dzisiaj zaczynam 24 tydzień....ale ten czas zasuwa!
    Zakręcona ciekawa jestem jak to jest z tym duphastonem....jaki jest sens przyjmowania tego leku po 20 tygodniu?
    Mi lekarz tez mówił, ze te twardnienia to norma i brać wtedy nospe albo magnez i ja tak robię to przechodzi.

Jacusianka ja jeszcze z sesja poczekam z dwa miesiące, bo brzucha chce jeszcze wyhodować :)
    Angela fajnych masz przyjaciół-dokarmiaczy ;)
    Zakocona Ty masz juz dwa kotki i chcecie jeszcze psa? Ja tez chce 3 zwierzaka!
    Dzisiaj mam spotkanie z moimi psiapsiulami z pracy! Juz nie moge sie doczekać, bo od tego siedzenia w domu ocipiec mozna!

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisiów jeszcze nie mam zdania ale jeśli dziecko będzie po ojcu to raczej must have u nas... Mój B. do dziś zasypia przy wentylatorze/szumie laptopa albo radiu, ale najlepiej jednostajne buczenie :) musiałam się długo przyzwyczajać do tego :P
    Ja wózek zamawiam w sierpniu :) powiedziałam, że ma stać już u nas do końca sierpnia bo inaczej wiem, że będę panikować. Zostanie mi tylko materac, który pewnie też w sierpniu kupię bo będziemy mieli zastrzyk gotówki, butelki chyba kupię w sobotę bo mamy avent w promocji, a kosmetyki dla Bąbelka jakoś na początku września, reszta wyjdzie w praniu.
    Kupiłam wczoraj wkładki laktacyjne i dobrze bo zaczęło lecieć z cycka i zabrudziłam stanik. Ale muszę kupić inne bo te są wielkie jak podpaski prawie :D

Zakocona ja na psa się nie godzę bo tak jak teraz może i byłby dla mnie opcją idealną, miałabym z kim chodzić na spacery, tak po porodzie nie chciałabym już mieć takiego obowiązku bo B. nie ma codziennie od 7.00 do 18.00, za to Kota to i owszem ale mój B. nie bardzo chce się teraz zgodzić na mruczusia bo twierdzi, że dziecko za małe... siostra mu też pierdół nagadała... ale jeszcze trochęi zmięknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:29

jaroszka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma taaaakkkk znam takie przypadki w najbliższym otoczeniu. Zasypianie przy radiu albo tv....to katorgą dla kogoś kto lubi ciszę i spokój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:30

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra czas pod prysznic i śniadanie sobie zrobić ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry !
    Kochana no właśnie Ja biorę ogólnie 2x1 codziennie duphaston to zamiast luteiny raczej może być nie ?
    Nic więcej nie biorę bo jak byłam w szpitalu z tym powiedzieli zw to normalnie ( ok trzech tyg temu) ale wczoraj troszkę się przerazilam ... Będę dużo wypoczywać , może przystępuje . kurde noc mam nie przespana czuje się jak jakiś niedorob: ( nawet dźwięk odswoezacza powietrza w sypialni mnie budzil jak przymknelam oko , ułożyć się nie mogłam ... Noc do dupy !!!!

wydaje mi sie że mi pomogły czopki spasticol, niestety są doodbytnicze ale przyzwyczaiłam sie - najważniejsze że pomagają :)
    jak miałam nasilenie twardniecia to byłam u dwóch różnych lekarzy i oboje przepisali spasticol + dodatkowo luteina

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, kotów mamy 3, z czego dwie są hodowlane, więc czasem i kocięta mamy ;) Ale kotów to bym chciała mieć z 5 :P
    Myśmy się oboje wychowali wśród mnóstwa różnych zwierzaków i mnie brakuje innych gatunków :P

Wiedźma, koty i dzieci to cudowny widok. Kilka moich kociąt zamieszkało z maluszkami i miłość taka, że hey <3
    U mnie miłość do brzucha na razie i mam nadzieję, że po urodzeniu Tadka będą chciały z nim spać, żeby mu mruczeć do snu i uspokajać :)
    My na psa chorujemy już od 2 lat, ale ciągle to przekładamy, bo to nam się nie chce, to coś tam innego. L chce, żeby dzieciaki z psem się wychowywały, ale nie wiem czy to jest dobry moment na szczeniaka. Ale znowu potem wstępnie na wrzesień 2016 myślimy o rozpoczęciu starań o rodzeństwo dla Tadka i no nigdy nie będzie idealnego momentu, więc w sumie co za różnica ;) W każdym razie zobaczymy :) Mnie się szukać nie chce, więc jak : się zainteresuje i znajdzie, to pojedziemy i kupimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:47

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona poka koty :)

3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszłoroczny miot ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06024d9fda42.jpg

WiedźmaMaKota, nat_alia, lojkalojka, Lexie, ss, estrella, jaroszka, Blondik, szczesliwa_mamusia21, agaton, onka, polkosia, Ewalika, Marcia28, Nynusia, Magnosia, paula1, lili_madlen, Fatim, IviQ, miska2503 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękności <3
    Mnie się marzy brytek albo szkocki zwisłouchy bo ne jak misie pluszowe wyglądają i są bardzo łagodne, dachowcem też bym nie pogardziła :) a to co za rasz bo szczerze to na długowłosych się nie znam kompletnie bo sam bym nie chciała mieć długowłosego ale podobają mi się niesamowicie.

3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym BSH mieć nie chciała, nie podoba mi się ich charakter ;) wolę koty, które są supertowarzyskie i ładują się na kolana :)
    to norweskie leśne są.
    szkockiego zwisłouchego to pamiętaj, żeby dobrą hodowlę znaleźć, która dba o zdrowie tej rasy i odpowiednio koty hodowlane dobiera.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zeszłoroczny miot ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06024d9fda42.jpg

Ślicznosci! A taki kocyk kupilam ostatnio dla Tymka ;-)

linka220, Blondik, agaton lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kocyk to mają prawie wszyscy hodowcy, bo jest super tani i w dodatku miękki, i dość spory :D

Lexie lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona moja córka zwariowałaby gdyby zobaczyła te kiciusie, ona kocha kotki i pewnie niestety przyjdzie taki czas, że będziemy musieli mieć takiego lokatora, narazie jeszcze nie chcę, bo ma myszkę i powiedzieliśmy, że myszki nie lubią kotków i temat ucichł :)
    Co do szumisiów, to owszem szum działa i to bardzo, pewnie można włączyć suszarkę, ja nawet jak mała miała kolki spaliłam 3 i nawet sama się nauczyłam przy tym spać :) tu plusem szumisia jest to, że on się uruchamia sam, na płacz dziecka, poza tym można z nim wcześniej spać i dodatkowo pach nie mamusią. tu mcie takie trochę ładniejsze i tańsze szumisie http://whisbear.com/sklep/kategoria/wszystkie

Niebezpieczeństwo suszarki jest takie, że zmeczona mama zaśnie przy tej suszarce i nie słyszy np. że dziecko zaczyna się krztusić itd

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja bym BSH mieć nie chciała, nie podoba mi się ich charakter ;) wolę koty, które są supertowarzyskie i ładują się na kolana :)
    to norweskie leśne są.
    szkockiego zwisłouchego to pamiętaj, żeby dobrą hodowlę znaleźć, która dba o zdrowie tej rasy i odpowiednio koty hodowlane dobiera.
    Oj a to brytki nie są towarzyskie? ja się spotkałam z kilkoma i takie mizaste były...
    Jak będę brała rasowca to tylko z dobrej hodowli, dlatego na razie mogę tylko pomarzyć, ale dachowca przygarnę niedługo ;) Gdybym była w Pl to już bym miała jakiegoś, ale tutaj to wcale nie takie proste, wyobraź sobie, że za kiciusia ze schroniska musisz zapłacić 50 funtów, a i od kogoś jak chcesz kociaka to też liczą sobie minimum 30-40... ale na szczęście nie ma tutaj problemu bezdomnych bidulków jak w PL. Tu każdy kot jakiego spotkałam na na osiedlu miał obróżkę albo wyglądał po prostu na domowego no ijak rozmawiałam z ludźmi to oni potwierdzają, że bardzo ciężko spotkać dzikusa.

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    zakocona moja córka zwariowałaby gdyby zobaczyła te kiciusie, ona kocha kotki i pewnie niestety przyjdzie taki czas, że będziemy musieli mieć takiego lokatora, narazie jeszcze nie chcę, bo ma myszkę i powiedzieliśmy, że myszki nie lubią kotków i temat ucichł :)
    Co do szumisiów, to owszem szum działa i to bardzo, pewnie można włączyć suszarkę, ja nawet jak mała miała kolki spaliłam 3 i nawet sama się nauczyłam przy tym spać :) tu plusem szumisia jest to, że on się uruchamia sam, na płacz dziecka, poza tym można z nim wcześniej spać i dodatkowo pach nie mamusią. tu mcie takie trochę ładniejsze i tańsze szumisie http://whisbear.com/sklep/kategoria/wszystkie

Niebezpieczeństwo suszarki jest takie, że zmeczona mama zaśnie przy tej suszarce i nie słyszy np. że dziecko zaczyna się krztusić itd
    Dlaczego niestety? Koty to cudowne stworzenia :)

3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od kota, ale generalnie to nie jest rasa nakolankowa. Wolą być obok ludzi niż na nich. I tak mówił mój znajomy, który od laaaaat tę rasę hoduje. Babcia moja ma rasową typową BSH. Jak dla mnie masakra :P
    I dobrze, że karzą sobie płacić. Fundacje/domy tymczasowe/schroniska działają z datków. Odchowanie kocięcia to kupa kasy, więc ja tam uważam, że i u nas tak powinno być.
    Kotów wychodzących samopas nie uznaję. Za dużo widziałam i słyszałam będąc wolontariuszką. Nasze koty są niewychodzące i takie też są wszystkie te, które sprzedałam i oddałam do adopcji.

A ja agatka uważam, że dziecko powinno się wychowywać ze zwierzakiem, który uczy empatii i odpowiedzialności :) Mysz to nie jest zwierze dla dziecka, ani to z nią kontaktu, ani przyjemności z obcowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:20

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ