Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie uznaję wychodzących kotów ale wiesz jak to jest, nie jesteś w stanie przekonać wszystkich, ja akurat mieszkam na osiedlu, które jest powiedzmy bezpieczne bo mało jest dróg, samochody jeżdżą wolno i rzadko, dużo terenów zielonych i przestrzeni, daleko od drogi głównej, kotków chodzących sobie po osiedlu jest kilka i raczej chodzą po łące.
Co do opłat to zgadzam się z Tobą, dostajesz ze schroniska kota, z wszystkimi szczepieniami, odrobaczeniem i za to należy zapłacićmam też wrażenie, że dzięki temu nie ma tu takiego czegoś jak w PL "nie ten kot to następny" albo "to tylko kot" to samo ma się psów oczywiście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:50
zakocona lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
melenaxoxox wrote:hej dziewczynki, ma ktoras jutro wizyte tak jak ja? :*
My mamy jutro kontrolę serduszka, bo na USG połówkowym przez wzdęcia nie wszystko pani dr mogła sprawdzić. Niestety wzdęcia i zaparcia nadal są, wiec niewiadomo czy to serduszko da się sprawdzić. Trochę się denerwuje... -
mała.mi wrote:My mamy jutro kontrolę serduszka, bo na USG połówkowym przez wzdęcia nie wszystko pani dr mogła sprawdzić. Niestety wzdęcia i zaparcia nadal są, wiec niewiadomo czy to serduszko da się sprawdzić. Trochę się denerwuje...
kochana wszystko bedzie dobrze wierze w to. nie denerwuj sie bo nie mozesz pamietaj o malenstwie i glowa do gory bo ja wiem ze jutro dostaniesz dobre wiesci! :*mała.mi lubi tę wiadomość
-
Ooooo to kawałek czasu! To informuj jak ruja nadejdzie, ja lubię śledzić takie niusy
będę kibicować! A tak jak jesteśmy w temacie kotów to maja młodsza wlasnie chciała sprawdzić co to takiego na dworzu wielkiego stoi.....i wskoczyła.....dobrrze, ze plandeka była, bo by sie w basenie wykąpała, ale niestety zrobiła kilka dziurek.....zalatalam, mam nadzieje ze więcej nie spróbuje....
Ale moj chrześniak krzyku narobił i płacz jak by sobie palce odciąłsiostra tez sie zdenerwowała.....to byłby nasz 4 basen Hahaa, bo pierwsY tez kot przedziurawil tylko ten starszy, potem moj chrześniak sie zabawiał małymi grabkami, a teraz znowu kot....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:26
-
dziś Dzień Psa, a wy gadacie o kotach
mi się wydaje, ze taki szumis może silnie uzależnić i trudno będzie oduczyć zasypiać bez. chyba, ze bedzie stosowany okazjonalnie.
zamowiłam sobie śpiworek dla MAdzi w Smyku. Jakbym wczesniej doczytala, że jest darmowa dostawa do Empiku zamówiłabym wiecej rzeczy,a teraz się już pokończyły promocjeale gapa ze mnie
IviQ lubi tę wiadomość
-
Heeej!
Matko jaki piekny widok kotkow z ranaNiesamowite są !
Zakocona podziwiam Cie ! Uwielbiam ludzi z taka pasja i miloscia do zwierzat ! No chetnie bym Cie przytulila teraz
Moj pojechal do sklepu ja pije ranna kawke a pozniej bede robic spagetti takie dzis zyczenie padlo , choc ja mam ochote na krupnik !
Nie moge sie doczekac urlopu w Pl wtedy codziennie obiad u innej mamy i kazda spelnia zachcianki , ah czego chciec wiecej !
DZIEWCZYNY ! sniło mi sie ze dzis urodzilam , piekna dziewczynke , byla prawie identyczna jak moja bratanica, a ja latalam po sklepach bo nigdzie nie moglam dostac MM ... boze mowie wam ! ile przygod po drodze to juz nie bede zanudzac i pisac tego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:48
zakocona, estrella, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Super kotki. Też lubie koty, ale nienawidzę ich sierści, która jest wszędzie, dletego nie mam kota.
Co do szumisia, na pewno nabędę, jesli szum z youtuba się sprawdziz kompa nie chce wlączać, żeby sie młody nie przyzwyczajał to tego urządzenia a na suszarki mam fobie, że wybuchnie więc to zupełnie odpada.
Blondik co do uzaleznienia to w sumie masz racje. Miałam kolege w liceum, co jak był niemowlakiem to nie mogł zasnąc póki nie była wąłączona dmuchawa taka do nagrzewania pomieszczenia, no i ta dmuchawę miał dalej będąc w lo i jak ni emógł zasnac to sobie ją wlączał... serio!
Kciuki za wizyty dziesiejsze i jutrzejsze:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:00
aanaa lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
jacusianka wrote:Ja też czekam na przepis! anaa...zjadlaś mały kawałeczek czy więcej?
bo ja już mniej więcej wiem co jeśc...ale nie wiem ile
http://forum.28dni.pl/discussion/2929/dieta-dla-slodkich-mamu-cukrzyca-ciezarnych/
ja robiłam tylko ciasto wg przepisu i mogę polecić proporcje, ale czasy pieczenia bym poskracała o jakieś 5 minutdo tego ciasto wychodzi dość chrupkie, więc polecam całe ciasto pomalować sosem, żeby sobie zębów nie połamać, bo z razowej mąki ciasto nie wyrasta
jako dodatki użyłam pieczarki, salami, kabanosy i dużo sera, więc wcale nie zbyt dietetycznie. Wyszła mi blacha piekarnikowa plus okrągła pizza o srednicy ok.30 cm (czyli średnia z pizzerii). I ja zjadłam tą okrągła sama a potem wyjadłam jeszcze mężowi z talerza, dawno aż tak dużo nie zjadłam
Mąż mnie zmusił do sprawdzenia cukru, bo ja byłam pewna że nie ma sensu po takiej ilości jaką zjadłam
i wieeeelkie zdziwienie.
Zresztą nie jedyne wczoraj, bo zjadłam 5 racuchów z jabłkami (ale nie słodzonych), ze zwykłej mąki i cukier miałam też dobrynat_alia lubi tę wiadomość
-
aanaa - no to super!!
też zrobię ale jeszcze nie teraz bo jestem na etapie rozpoznawania co mi pasuje a co nie
.
Ale powiem że w sumie to jem to co zwykle, tylko nie smażę i nie słodzę, owoce w niewielkiej ilości tylko dozwolone i cukry mam dobre. No i jem 6 posiłków mniejszych o określonych porach. Może nie będzie tak źle jak się wydawało na początku.
jacusianka - byłaś u tego dietetyka?? -
Ja też mam 3 koty (zwykłe dachowce) i sierść mnie doprowadza do k...
Ale po prostu w każdym pokoju mam szczotkę na kłaki i raz dwa ogarniam
Uwielbiam kotki, koty mnie wkurzają - straszne łobuzy.
A szczeniak jak się wychowa z kotami to będzie nie mniejsza miłość niż między samymi kotamiU mnie przynajmniej tak to działa. 3 psy, które chowały się z kotami od małego kochają się jak wariaty, nawet śpią przytulone
Gorzej z dwoma starszymi - zawsze chcą je zabić
Zakocona, bierzcie psa teraz. Jak się dziecko urodzi, to nie będzie najlepiej, bo szczeniak to szczeniak - najpierw pewnych rzeczy trzeba go nauczyć. Myśmy w maju kupili Berneńczyka i chociaż początkowo chciałam na następną wiosnę, to teraz wiem, że to byłby błąd. 3-miesięczny pies i półroczne dziecko - kaplica. Psiak dopiero uczy się zachowań i myślę, że mogłoby być ciężko. A tak, to odchowasz, nauczysz, nie będziesz się denerwować, że nasikał, a potem dziecko po tym raczkowałoA nadal będzie młody i fajny do kontaktu z dzieckiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:40
zakocona, agania lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
wy nie wiecie chyba ile siersci leci z 36 kg labradora...dzis wyczesalam z niego cała reklamówkę kudłow, a gdzie się polozy tam zostawia kłaki... juz go chyba z 500razy w tym sezonie czesalam i dalej leci...
mam do czesania furminator, jest też w wersji dla kotów, może wypróbujcie
wyczesuje naprawdę jak na filmiku, za każdym razem
https://www.youtube.com/watch?v=a6djx2_4zn0
przeraża mnie trochę ten włochaty syf przy dziecko, bo nawet jak odkurzam i myje podlogi 3 razy a dzien to i tak jest sierść...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:41