X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam sie przywitac.. Dzień dobry!;-)
    U mnie dzis juz gorąco..

Na szumisie ostatnio juz patrzylam i myślę o kupnie.Zobaczymy jak z wydatkami bo przeprowadzka tez sporo pochłonie..

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie uznaję wychodzących kotów ale wiesz jak to jest, nie jesteś w stanie przekonać wszystkich, ja akurat mieszkam na osiedlu, które jest powiedzmy bezpieczne bo mało jest dróg, samochody jeżdżą wolno i rzadko, dużo terenów zielonych i przestrzeni, daleko od drogi głównej, kotków chodzących sobie po osiedlu jest kilka i raczej chodzą po łące.
    Co do opłat to zgadzam się z Tobą, dostajesz ze schroniska kota, z wszystkimi szczepieniami, odrobaczeniem i za to należy zapłacić ;) mam też wrażenie, że dzięki temu nie ma tu takiego czegoś jak w PL "nie ten kot to następny" albo "to tylko kot" to samo ma się psów oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:50

zakocona lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ma ktoras jutro wizyte tak jak ja? :*

l22nqps6zs1m82ws.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :-)
    Mnie się te szumisie podobają :-D Już mi mama zapowiedziała, że kupi takiego dla Kornelki :-) aczkolwiek śmieje się, że dziwny wynalazek :-P

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    hej dziewczynki, ma ktoras jutro wizyte tak jak ja? :*

My mamy jutro kontrolę serduszka, bo na USG połówkowym przez wzdęcia nie wszystko pani dr mogła sprawdzić. Niestety wzdęcia i zaparcia nadal są, wiec niewiadomo czy to serduszko da się sprawdzić. Trochę się denerwuje...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi, przed wizytą zjadłabym coś lekkostrawnego jedynie i wzięła espumisan na twoim miejscu w takim razie.

mała.mi lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    My mamy jutro kontrolę serduszka, bo na USG połówkowym przez wzdęcia nie wszystko pani dr mogła sprawdzić. Niestety wzdęcia i zaparcia nadal są, wiec niewiadomo czy to serduszko da się sprawdzić. Trochę się denerwuje...

kochana wszystko bedzie dobrze wierze w to. nie denerwuj sie bo nie mozesz pamietaj o malenstwie i glowa do gory bo ja wiem ze jutro dostaniesz dobre wiesci! :*

l22nqps6zs1m82ws.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Amerykanie by zareagowali OMG !!! Jakie one sa piękne!!!! Kiedy będziesz miała kolejny miot?
    Ja chce wszystkie!!! :D

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi spokojnie, będzie wszystko dobrze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, kiedy moje baby wreszcie łaskawie zechcą dostać rujki ;) Bo czekam na mioty od jesieni już :P

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to kawałek czasu! To informuj jak ruja nadejdzie, ja lubię śledzić takie niusy ;) będę kibicować! A tak jak jesteśmy w temacie kotów to maja młodsza wlasnie chciała sprawdzić co to takiego na dworzu wielkiego stoi.....i wskoczyła.....dobrrze, ze plandeka była, bo by sie w basenie wykąpała, ale niestety zrobiła kilka dziurek.....zalatalam, mam nadzieje ze więcej nie spróbuje....

Ale moj chrześniak krzyku narobił i płacz jak by sobie palce odciął :) siostra tez sie zdenerwowała.....to byłby nasz 4 basen Hahaa, bo pierwsY tez kot przedziurawil tylko ten starszy, potem moj chrześniak sie zabawiał małymi grabkami, a teraz znowu kot....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:26

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś Dzień Psa, a wy gadacie o kotach :)

mi się wydaje, ze taki szumis może silnie uzależnić i trudno będzie oduczyć zasypiać bez. chyba, ze bedzie stosowany okazjonalnie.

zamowiłam sobie śpiworek dla MAdzi w Smyku. Jakbym wczesniej doczytala, że jest darmowa dostawa do Empiku zamówiłabym wiecej rzeczy,a teraz się już pokończyły promocje :( ale gapa ze mnie

IviQ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej!
    Matko jaki piekny widok kotkow z rana <3 Niesamowite są !
    Zakocona podziwiam Cie ! Uwielbiam ludzi z taka pasja i miloscia do zwierzat ! No chetnie bym Cie przytulila teraz :D

Moj pojechal do sklepu ja pije ranna kawke a pozniej bede robic spagetti takie dzis zyczenie padlo , choc ja mam ochote na krupnik !
    Nie moge sie doczekac urlopu w Pl wtedy codziennie obiad u innej mamy i kazda spelnia zachcianki , ah czego chciec wiecej ! :D

DZIEWCZYNY ! sniło mi sie ze dzis urodzilam , piekna dziewczynke , byla prawie identyczna jak moja bratanica, a ja latalam po sklepach bo nigdzie nie moglam dostac MM ... boze mowie wam ! ile przygod po drodze to juz nie bede zanudzac i pisac tego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:48

zakocona, estrella, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melanox, ja tez jutro wizytuję ;) właśnie zjadłam resztki wczorajszej pizzy. Polecam wszystkim słodkim mamom, zrobiłam ciasto razowe, nażarłam sie jak swinka a cukier po godz tylko 101 :D da sie żyć z tą durną cukrzycą :)

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na przepis! anaa...zjadlaś mały kawałeczek czy więcej? :)

bo ja już mniej więcej wiem co jeśc...ale nie wiem ile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:55

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Super kotki. Też lubie koty, ale nienawidzę ich sierści, która jest wszędzie, dletego nie mam kota.

Co do szumisia, na pewno nabędę, jesli szum z youtuba się sprawdzi :) z kompa nie chce wlączać, żeby sie młody nie przyzwyczajał to tego urządzenia a na suszarki mam fobie, że wybuchnie więc to zupełnie odpada.

Blondik co do uzaleznienia to w sumie masz racje. Miałam kolege w liceum, co jak był niemowlakiem to nie mogł zasnąc póki nie była wąłączona dmuchawa taka do nagrzewania pomieszczenia, no i ta dmuchawę miał dalej będąc w lo i jak ni emógł zasnac to sobie ją wlączał... serio!

Kciuki za wizyty dziesiejsze i jutrzejsze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:00

aanaa lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Ja też czekam na przepis! anaa...zjadlaś mały kawałeczek czy więcej? :)

bo ja już mniej więcej wiem co jeśc...ale nie wiem ile :)

http://forum.28dni.pl/discussion/2929/dieta-dla-slodkich-mamu-cukrzyca-ciezarnych/

ja robiłam tylko ciasto wg przepisu i mogę polecić proporcje, ale czasy pieczenia bym poskracała o jakieś 5 minut :) do tego ciasto wychodzi dość chrupkie, więc polecam całe ciasto pomalować sosem, żeby sobie zębów nie połamać, bo z razowej mąki ciasto nie wyrasta :) jako dodatki użyłam pieczarki, salami, kabanosy i dużo sera, więc wcale nie zbyt dietetycznie. Wyszła mi blacha piekarnikowa plus okrągła pizza o srednicy ok.30 cm (czyli średnia z pizzerii). I ja zjadłam tą okrągła sama a potem wyjadłam jeszcze mężowi z talerza, dawno aż tak dużo nie zjadłam :) Mąż mnie zmusił do sprawdzenia cukru, bo ja byłam pewna że nie ma sensu po takiej ilości jaką zjadłam :D i wieeeelkie zdziwienie.
    Zresztą nie jedyne wczoraj, bo zjadłam 5 racuchów z jabłkami (ale nie słodzonych), ze zwykłej mąki i cukier miałam też dobry :)

nat_alia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa - no to super!! :) też zrobię ale jeszcze nie teraz bo jestem na etapie rozpoznawania co mi pasuje a co nie :).
    Ale powiem że w sumie to jem to co zwykle, tylko nie smażę i nie słodzę, owoce w niewielkiej ilości tylko dozwolone i cukry mam dobre. No i jem 6 posiłków mniejszych o określonych porach. Może nie będzie tak źle jak się wydawało na początku ;).

jacusianka - byłaś u tego dietetyka?? :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 3 koty (zwykłe dachowce) i sierść mnie doprowadza do k... :P Ale po prostu w każdym pokoju mam szczotkę na kłaki i raz dwa ogarniam ;) Uwielbiam kotki, koty mnie wkurzają - straszne łobuzy.

A szczeniak jak się wychowa z kotami to będzie nie mniejsza miłość niż między samymi kotami :P U mnie przynajmniej tak to działa. 3 psy, które chowały się z kotami od małego kochają się jak wariaty, nawet śpią przytulone ;) Gorzej z dwoma starszymi - zawsze chcą je zabić :P

Zakocona, bierzcie psa teraz. Jak się dziecko urodzi, to nie będzie najlepiej, bo szczeniak to szczeniak - najpierw pewnych rzeczy trzeba go nauczyć. Myśmy w maju kupili Berneńczyka i chociaż początkowo chciałam na następną wiosnę, to teraz wiem, że to byłby błąd. 3-miesięczny pies i półroczne dziecko - kaplica. Psiak dopiero uczy się zachowań i myślę, że mogłoby być ciężko. A tak, to odchowasz, nauczysz, nie będziesz się denerwować, że nasikał, a potem dziecko po tym raczkowało :P A nadal będzie młody i fajny do kontaktu z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:40

zakocona, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy nie wiecie chyba ile siersci leci z 36 kg labradora...dzis wyczesalam z niego cała reklamówkę kudłow, a gdzie się polozy tam zostawia kłaki... juz go chyba z 500razy w tym sezonie czesalam i dalej leci...

mam do czesania furminator, jest też w wersji dla kotów, może wypróbujcie :)

wyczesuje naprawdę jak na filmiku, za każdym razem
    https://www.youtube.com/watch?v=a6djx2_4zn0

przeraża mnie trochę ten włochaty syf przy dziecko, bo nawet jak odkurzam i myje podlogi 3 razy a dzien to i tak jest sierść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:41

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ