X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam sie przywitac.. Dzień dobry!;-)
    U mnie dzis juz gorąco..

Na szumisie ostatnio juz patrzylam i myślę o kupnie.Zobaczymy jak z wydatkami bo przeprowadzka tez sporo pochłonie..

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie uznaję wychodzących kotów ale wiesz jak to jest, nie jesteś w stanie przekonać wszystkich, ja akurat mieszkam na osiedlu, które jest powiedzmy bezpieczne bo mało jest dróg, samochody jeżdżą wolno i rzadko, dużo terenów zielonych i przestrzeni, daleko od drogi głównej, kotków chodzących sobie po osiedlu jest kilka i raczej chodzą po łące.
    Co do opłat to zgadzam się z Tobą, dostajesz ze schroniska kota, z wszystkimi szczepieniami, odrobaczeniem i za to należy zapłacić ;) mam też wrażenie, że dzięki temu nie ma tu takiego czegoś jak w PL "nie ten kot to następny" albo "to tylko kot" to samo ma się psów oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:50

zakocona lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ma ktoras jutro wizyte tak jak ja? :*

l22nqps6zs1m82ws.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :-)
    Mnie się te szumisie podobają :-D Już mi mama zapowiedziała, że kupi takiego dla Kornelki :-) aczkolwiek śmieje się, że dziwny wynalazek :-P

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    hej dziewczynki, ma ktoras jutro wizyte tak jak ja? :*

My mamy jutro kontrolę serduszka, bo na USG połówkowym przez wzdęcia nie wszystko pani dr mogła sprawdzić. Niestety wzdęcia i zaparcia nadal są, wiec niewiadomo czy to serduszko da się sprawdzić. Trochę się denerwuje...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi, przed wizytą zjadłabym coś lekkostrawnego jedynie i wzięła espumisan na twoim miejscu w takim razie.

mała.mi lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    My mamy jutro kontrolę serduszka, bo na USG połówkowym przez wzdęcia nie wszystko pani dr mogła sprawdzić. Niestety wzdęcia i zaparcia nadal są, wiec niewiadomo czy to serduszko da się sprawdzić. Trochę się denerwuje...

kochana wszystko bedzie dobrze wierze w to. nie denerwuj sie bo nie mozesz pamietaj o malenstwie i glowa do gory bo ja wiem ze jutro dostaniesz dobre wiesci! :*

l22nqps6zs1m82ws.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Amerykanie by zareagowali OMG !!! Jakie one sa piękne!!!! Kiedy będziesz miała kolejny miot?
    Ja chce wszystkie!!! :D

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi spokojnie, będzie wszystko dobrze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, kiedy moje baby wreszcie łaskawie zechcą dostać rujki ;) Bo czekam na mioty od jesieni już :P

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to kawałek czasu! To informuj jak ruja nadejdzie, ja lubię śledzić takie niusy ;) będę kibicować! A tak jak jesteśmy w temacie kotów to maja młodsza wlasnie chciała sprawdzić co to takiego na dworzu wielkiego stoi.....i wskoczyła.....dobrrze, ze plandeka była, bo by sie w basenie wykąpała, ale niestety zrobiła kilka dziurek.....zalatalam, mam nadzieje ze więcej nie spróbuje....

Ale moj chrześniak krzyku narobił i płacz jak by sobie palce odciął :) siostra tez sie zdenerwowała.....to byłby nasz 4 basen Hahaa, bo pierwsY tez kot przedziurawil tylko ten starszy, potem moj chrześniak sie zabawiał małymi grabkami, a teraz znowu kot....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:26

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś Dzień Psa, a wy gadacie o kotach :)

mi się wydaje, ze taki szumis może silnie uzależnić i trudno będzie oduczyć zasypiać bez. chyba, ze bedzie stosowany okazjonalnie.

zamowiłam sobie śpiworek dla MAdzi w Smyku. Jakbym wczesniej doczytala, że jest darmowa dostawa do Empiku zamówiłabym wiecej rzeczy,a teraz się już pokończyły promocje :( ale gapa ze mnie

IviQ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej!
    Matko jaki piekny widok kotkow z rana <3 Niesamowite są !
    Zakocona podziwiam Cie ! Uwielbiam ludzi z taka pasja i miloscia do zwierzat ! No chetnie bym Cie przytulila teraz :D

Moj pojechal do sklepu ja pije ranna kawke a pozniej bede robic spagetti takie dzis zyczenie padlo , choc ja mam ochote na krupnik !
    Nie moge sie doczekac urlopu w Pl wtedy codziennie obiad u innej mamy i kazda spelnia zachcianki , ah czego chciec wiecej ! :D

DZIEWCZYNY ! sniło mi sie ze dzis urodzilam , piekna dziewczynke , byla prawie identyczna jak moja bratanica, a ja latalam po sklepach bo nigdzie nie moglam dostac MM ... boze mowie wam ! ile przygod po drodze to juz nie bede zanudzac i pisac tego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:48

zakocona, estrella, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melanox, ja tez jutro wizytuję ;) właśnie zjadłam resztki wczorajszej pizzy. Polecam wszystkim słodkim mamom, zrobiłam ciasto razowe, nażarłam sie jak swinka a cukier po godz tylko 101 :D da sie żyć z tą durną cukrzycą :)

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na przepis! anaa...zjadlaś mały kawałeczek czy więcej? :)

bo ja już mniej więcej wiem co jeśc...ale nie wiem ile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:55

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Super kotki. Też lubie koty, ale nienawidzę ich sierści, która jest wszędzie, dletego nie mam kota.

Co do szumisia, na pewno nabędę, jesli szum z youtuba się sprawdzi :) z kompa nie chce wlączać, żeby sie młody nie przyzwyczajał to tego urządzenia a na suszarki mam fobie, że wybuchnie więc to zupełnie odpada.

Blondik co do uzaleznienia to w sumie masz racje. Miałam kolege w liceum, co jak był niemowlakiem to nie mogł zasnąc póki nie była wąłączona dmuchawa taka do nagrzewania pomieszczenia, no i ta dmuchawę miał dalej będąc w lo i jak ni emógł zasnac to sobie ją wlączał... serio!

Kciuki za wizyty dziesiejsze i jutrzejsze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:00

aanaa lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Ja też czekam na przepis! anaa...zjadlaś mały kawałeczek czy więcej? :)

bo ja już mniej więcej wiem co jeśc...ale nie wiem ile :)

http://forum.28dni.pl/discussion/2929/dieta-dla-slodkich-mamu-cukrzyca-ciezarnych/

ja robiłam tylko ciasto wg przepisu i mogę polecić proporcje, ale czasy pieczenia bym poskracała o jakieś 5 minut :) do tego ciasto wychodzi dość chrupkie, więc polecam całe ciasto pomalować sosem, żeby sobie zębów nie połamać, bo z razowej mąki ciasto nie wyrasta :) jako dodatki użyłam pieczarki, salami, kabanosy i dużo sera, więc wcale nie zbyt dietetycznie. Wyszła mi blacha piekarnikowa plus okrągła pizza o srednicy ok.30 cm (czyli średnia z pizzerii). I ja zjadłam tą okrągła sama a potem wyjadłam jeszcze mężowi z talerza, dawno aż tak dużo nie zjadłam :) Mąż mnie zmusił do sprawdzenia cukru, bo ja byłam pewna że nie ma sensu po takiej ilości jaką zjadłam :D i wieeeelkie zdziwienie.
    Zresztą nie jedyne wczoraj, bo zjadłam 5 racuchów z jabłkami (ale nie słodzonych), ze zwykłej mąki i cukier miałam też dobry :)

nat_alia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa - no to super!! :) też zrobię ale jeszcze nie teraz bo jestem na etapie rozpoznawania co mi pasuje a co nie :).
    Ale powiem że w sumie to jem to co zwykle, tylko nie smażę i nie słodzę, owoce w niewielkiej ilości tylko dozwolone i cukry mam dobre. No i jem 6 posiłków mniejszych o określonych porach. Może nie będzie tak źle jak się wydawało na początku ;).

jacusianka - byłaś u tego dietetyka?? :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 3 koty (zwykłe dachowce) i sierść mnie doprowadza do k... :P Ale po prostu w każdym pokoju mam szczotkę na kłaki i raz dwa ogarniam ;) Uwielbiam kotki, koty mnie wkurzają - straszne łobuzy.

A szczeniak jak się wychowa z kotami to będzie nie mniejsza miłość niż między samymi kotami :P U mnie przynajmniej tak to działa. 3 psy, które chowały się z kotami od małego kochają się jak wariaty, nawet śpią przytulone ;) Gorzej z dwoma starszymi - zawsze chcą je zabić :P

Zakocona, bierzcie psa teraz. Jak się dziecko urodzi, to nie będzie najlepiej, bo szczeniak to szczeniak - najpierw pewnych rzeczy trzeba go nauczyć. Myśmy w maju kupili Berneńczyka i chociaż początkowo chciałam na następną wiosnę, to teraz wiem, że to byłby błąd. 3-miesięczny pies i półroczne dziecko - kaplica. Psiak dopiero uczy się zachowań i myślę, że mogłoby być ciężko. A tak, to odchowasz, nauczysz, nie będziesz się denerwować, że nasikał, a potem dziecko po tym raczkowało :P A nadal będzie młody i fajny do kontaktu z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:40

zakocona, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy nie wiecie chyba ile siersci leci z 36 kg labradora...dzis wyczesalam z niego cała reklamówkę kudłow, a gdzie się polozy tam zostawia kłaki... juz go chyba z 500razy w tym sezonie czesalam i dalej leci...

mam do czesania furminator, jest też w wersji dla kotów, może wypróbujcie :)

wyczesuje naprawdę jak na filmiku, za każdym razem
    https://www.youtube.com/watch?v=a6djx2_4zn0

przeraża mnie trochę ten włochaty syf przy dziecko, bo nawet jak odkurzam i myje podlogi 3 razy a dzien to i tak jest sierść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:41

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ