X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jaroszka Ja mam psa u miałam od zawsze psa ze tak powiem i poprzedni był stary ledwo na nóżkach a mię smkerdzialo , teraz mam szczeniaka małego i tez mię smierdzi ! Jak ktoś dba o porządek i przede wszystkim o psa dokładnie to nie czuć , zresztą moja mała tak samo jak Polkosi psy nie czuć od nich psem a sierść mojej małej jest taka krociutka ze szok a sypie się momentami , ze hoho :>
    Chata odkurzana codziennie !!!
    Co do moich twardniec to dziś juz dwa razy stwardnial , zauwazylam , ze jak leże jest ok jak wstaje i to nawet do WC tylko to momentami juz mi twardnieje ... Do Pl chce w lipcu juz jechać to odrazu pójdę do lekarza bo martwi mnie to , Jaroszka Ja właśnie jak twardnieje biorę magnez , zresztą ogólnie biorę magnez 2x1 tylko od trzech dni czekam na przesyłkę z nim bo się skonczyl ... A tak to nospa czasami tez idzie i ok jest ...
    Laski 11 u mnie a Ja mam 32 stopnie juz , oszaleje !!! Jestem jeszcze taka wkurwiona , ze bez kija nie podchodz normalnie: (
    odpoczywaj dużo , a to ze jak wstaniesz na chwile, zrobi ci sie twardy to podobno normalne ( przy naszych twardnięciach oczywiście ) - mi lekarz mówił że przy zmianie pozycji czesto robi się twardy, też tak mam że jak wstaje do toalety to robi się twardy

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    mam ochotę umyć okna, ale to chyba niebezpieczne, co
    jeśli czujesz się na siłach to chyba możesz umyć :) tylko na luzie :D

Blondik lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja myłam ostatnio po jednym dziennie. Bardziej się namęczyłam przy podłodze jak jeszcze mopa nie miałam niż przy oknie ;)

Blondik, polkosia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się, starszym psiakom cuchnie z pyska. większe psy też intensywniej pachną, szczególnie po wysiłku i gdy choć trochę się pomoczą...zapachu po kąpieli nawet nie wspomnę :) no, ale taki urok :)

koty mimo wszystko wydaja mi się "bardziej niebezpieczne" w kontaktach..do końca nie można im ufać :) psom w sumie też, no ale koty sa mniej podporządkowane i większy indywidualizm i narcyzm z nich bije :)

linka220, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że o zwierzątkach obecny temat :)

też mam pieska u rodziców, wyprowadziłam się a on tam został. Pełno kłaków, ale tak go kochamy, że to się wszystko wybacza, taka rolka klejąca przed wyjściem i z głowy :D Tutaj mam za to kotka, którego uratowaliśmy i jest małą inwalidką, jedna łapka niesprawna, biega po podwórku, ale też przychodzi do domu, śpi jednak na dole z możliwością wyjścia na podwórko, bo tak sobie wybrała :D Kłaków w domu od niej nie ma uffff Mimo 3 łapek łowi nawet krety Szok :D

Byliśmy wczoraj na wizycie, nasz Bartuś ma już 850 g :D i.......odstające uszko zauważyła ..... szok, bo męża rodzina ma odstające, a miałam nadzieję, że piękne malutkie za mną będzie miał hehe
    termin znów się zgadza 5.10.15 :D
    Dziś na 3 lekcję szkoły rodzenia, jest rewelacyjnie, bardzo jestem zadowolona i polecam

Blondik, nat_alia, Lexie, onka, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wychowywałam najopierw z owczarkiem niemieckim, a potem rodzice kupili berneńczyka, tyle że ten drugi mieszkał w domu, kłaków byla co niemiara, sie odkurzyło i zaraz nowe, za to równo z nim mielismy sznaucera miniature i z niego sie nie sypało. Wiec jak dla mnie pies tak, ale tylko z włosami a nie z sierscią. Kota niesypiącego tez bym przygarnęła ;)
    Co do zapachu, to duży owszem mial swój smrodek, za to mały nie.

Blondik moja kumpela ma labradora, więc wiem jak to wygląda:)

Linka dużego już masz chłopaka ;)

linka220 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja USG 3D mam już w piątek :D Nie mogę się doczekać.

madu, linka220, nat_alia, agania, Lexie, Blondik, Fatim, estrella, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka dokładnie , duuuuzy chlopaczek:)
    Moja sunia nie smierdzi , jej " stopy" po spacerach cuchna skarpetka hahaha i tylko to ale my ja po każdym spacerze czyscimy napkami , łapki , dupka ,pyszczek i czysciutka , często jest kapana , czesaana to nasza mała laleczka jest mega zadbana i nigdy Nie było czuć od niej nic a wręcz każdy zawsze mówił, ze ona ma piękny zapach sierści .
    Co do twardnienia to odpoczywam w te upały i tak nic innego robić nie mogę bo nie mam sił do życia a na spacer nie pójdę bo padne

linka220 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...

No coś Ty....nie wmawiaj sobie kochana takich bzdur, że nieszczęście :) lustro, trudno ale z nieszczęściami jeszcze 7 lat nie przesadzaj, bo za każdym razem jak coś Ci się przytrafi ( a i tak by Ci się przytrafiło, nawet gdyby się lustro nie zbiło ) to będziesz wierzyć, że to przez lustro :D

co najmniej z 50 lat szczęścia to Ty masz w brzuszku ;)

polkosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakreconaona ja tez mam jakos dzisiaj dzien ze bez kija nie podchodz masakra jakas.. do tego ciezka noc mialam bo mala mi ugniata jakos biodro ciagle i cala lewa noga mnie boli a jak walnie to az prady przejda po niej.. eh i to najczesniej w nocy.. magnez nie pomaga tylko jak wezme apap to zasne na 2h albo 3h ale boje sie go brac codziennie zeby nie zaszkodzic.. pocieszajace ze jeszcze 3 miesiace potem polog i bedzie juz chyba dobrze :)

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wściekła nie wyspana przez upał 25 stopni w nocy miałam :/ sąsiedzi wkurwiaja niesamowicie mam powoli dość wszystkiego serio

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wspolczuje , tez zawsze wszyscy mówili , ze o 7 lat nieszczescia i udzieliło mi się ale nie możemy wnto wierzyć do końca dokładnie bo tak to każde nieszczescie będziemy kojarzyć z lustrem

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem ;) Tylko kasy szkoda, bo dopiero co je zamawiałam i czekałam chyba ze 3 miesiące, a potem na dodatek specjalnie przemalowałam, żeby mi pasowało do wystroju...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, ze caly dzień o zwietzakach temat :-)

My od listopada mamy peknczyka (nią być shit tzu ale nie wyszlo). Corka dostala suczkę na urodziny i teraz juz żadne z nas by jej nie oddalo. Za mną ten psiak jest taki głupi, ze nawet jak wychodzę do sklepu na chwile, to siedzi pod drzwiami i czeka. Niestety tez z niej sierść leci, ale staram się ja kapac jak tylko zapaszek psi się pojawi i w domu chyba psem nie czuć. My nie czujemy a jeszcze nikt nam na to uwagi nie zwrócił. Psiak wniosl w nasz dom wiele radości :-)
    A co do kotow, to jako dziecko wychowalam się w ich towarzystwie a od kilku lat mam na nie alergie. Dlatego u nas zamiast kota jest pies :-)

Blondik, ja tez mylam ostatnio okna po 3dziennie i nic mi nie bylo.
    Twardnienia brzucha się pojawiają, ale mam się nimi nie martwic, bo szyjka długa i nic niepokojącego się nie dzieje.

Linka gratuluje udanej wizyty. Ja wczoraj tez Alusie podejrzalam a juz nie mogę się doczekać kolejnej wizyty za 2tyg.

nat_alia, linka220 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę za dwa tyg , dokładnie 14 mam USG:) ciekawa jestem co u mojego szczęścia ! :) jaki juz duży jestem hehe

polkosia, agania, linka220, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ola w ogóle nie jesz nic smazonego?zadnego kotlecika ? Czyli obiadku to makarony, gotowane i duszone potrawy?

nic :), jeszcze nie próbowałam smażonego ale w sumie nie brakuje mi tego więc nie planuję na tą porę ;).
    Jem gotowane, np. 2-3 ziemniaczki, mięsko pieczone w piekarniku, lub gotowane np. z rosołu, warzywa gotowane lub świeże.
    Makaron tylko do zupy jadłam 2 razy ale biały, lub ryż też biały.
    Nie stosuję masła, margaryn itd.
    Cukry ok i się najadam ;).
    A mierzysz sobie już cukier czy jeszcze nie??

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na obiad?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ewwiel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13tego :-) ale przed wizyta czeka mnie jeszcze glukoza, której strasznie się boje, tzn. nie samego badania, ale wyników.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis łazanki a mama mi jeszcze na pierwsze danie podrzucila buraczkowa:-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ