X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jaroszka Ja mam psa u miałam od zawsze psa ze tak powiem i poprzedni był stary ledwo na nóżkach a mię smkerdzialo , teraz mam szczeniaka małego i tez mię smierdzi ! Jak ktoś dba o porządek i przede wszystkim o psa dokładnie to nie czuć , zresztą moja mała tak samo jak Polkosi psy nie czuć od nich psem a sierść mojej małej jest taka krociutka ze szok a sypie się momentami , ze hoho :>
    Chata odkurzana codziennie !!!
    Co do moich twardniec to dziś juz dwa razy stwardnial , zauwazylam , ze jak leże jest ok jak wstaje i to nawet do WC tylko to momentami juz mi twardnieje ... Do Pl chce w lipcu juz jechać to odrazu pójdę do lekarza bo martwi mnie to , Jaroszka Ja właśnie jak twardnieje biorę magnez , zresztą ogólnie biorę magnez 2x1 tylko od trzech dni czekam na przesyłkę z nim bo się skonczyl ... A tak to nospa czasami tez idzie i ok jest ...
    Laski 11 u mnie a Ja mam 32 stopnie juz , oszaleje !!! Jestem jeszcze taka wkurwiona , ze bez kija nie podchodz normalnie: (
    odpoczywaj dużo , a to ze jak wstaniesz na chwile, zrobi ci sie twardy to podobno normalne ( przy naszych twardnięciach oczywiście ) - mi lekarz mówił że przy zmianie pozycji czesto robi się twardy, też tak mam że jak wstaje do toalety to robi się twardy

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    mam ochotę umyć okna, ale to chyba niebezpieczne, co
    jeśli czujesz się na siłach to chyba możesz umyć :) tylko na luzie :D

Blondik lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja myłam ostatnio po jednym dziennie. Bardziej się namęczyłam przy podłodze jak jeszcze mopa nie miałam niż przy oknie ;)

Blondik, polkosia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się, starszym psiakom cuchnie z pyska. większe psy też intensywniej pachną, szczególnie po wysiłku i gdy choć trochę się pomoczą...zapachu po kąpieli nawet nie wspomnę :) no, ale taki urok :)

koty mimo wszystko wydaja mi się "bardziej niebezpieczne" w kontaktach..do końca nie można im ufać :) psom w sumie też, no ale koty sa mniej podporządkowane i większy indywidualizm i narcyzm z nich bije :)

linka220, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że o zwierzątkach obecny temat :)

też mam pieska u rodziców, wyprowadziłam się a on tam został. Pełno kłaków, ale tak go kochamy, że to się wszystko wybacza, taka rolka klejąca przed wyjściem i z głowy :D Tutaj mam za to kotka, którego uratowaliśmy i jest małą inwalidką, jedna łapka niesprawna, biega po podwórku, ale też przychodzi do domu, śpi jednak na dole z możliwością wyjścia na podwórko, bo tak sobie wybrała :D Kłaków w domu od niej nie ma uffff Mimo 3 łapek łowi nawet krety Szok :D

Byliśmy wczoraj na wizycie, nasz Bartuś ma już 850 g :D i.......odstające uszko zauważyła ..... szok, bo męża rodzina ma odstające, a miałam nadzieję, że piękne malutkie za mną będzie miał hehe
    termin znów się zgadza 5.10.15 :D
    Dziś na 3 lekcję szkoły rodzenia, jest rewelacyjnie, bardzo jestem zadowolona i polecam

Blondik, nat_alia, Lexie, onka, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wychowywałam najopierw z owczarkiem niemieckim, a potem rodzice kupili berneńczyka, tyle że ten drugi mieszkał w domu, kłaków byla co niemiara, sie odkurzyło i zaraz nowe, za to równo z nim mielismy sznaucera miniature i z niego sie nie sypało. Wiec jak dla mnie pies tak, ale tylko z włosami a nie z sierscią. Kota niesypiącego tez bym przygarnęła ;)
    Co do zapachu, to duży owszem mial swój smrodek, za to mały nie.

Blondik moja kumpela ma labradora, więc wiem jak to wygląda:)

Linka dużego już masz chłopaka ;)

linka220 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja USG 3D mam już w piątek :D Nie mogę się doczekać.

madu, linka220, nat_alia, agania, Lexie, Blondik, Fatim, estrella, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka dokładnie , duuuuzy chlopaczek:)
    Moja sunia nie smierdzi , jej " stopy" po spacerach cuchna skarpetka hahaha i tylko to ale my ja po każdym spacerze czyscimy napkami , łapki , dupka ,pyszczek i czysciutka , często jest kapana , czesaana to nasza mała laleczka jest mega zadbana i nigdy Nie było czuć od niej nic a wręcz każdy zawsze mówił, ze ona ma piękny zapach sierści .
    Co do twardnienia to odpoczywam w te upały i tak nic innego robić nie mogę bo nie mam sił do życia a na spacer nie pójdę bo padne

linka220 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...

No coś Ty....nie wmawiaj sobie kochana takich bzdur, że nieszczęście :) lustro, trudno ale z nieszczęściami jeszcze 7 lat nie przesadzaj, bo za każdym razem jak coś Ci się przytrafi ( a i tak by Ci się przytrafiło, nawet gdyby się lustro nie zbiło ) to będziesz wierzyć, że to przez lustro :D

co najmniej z 50 lat szczęścia to Ty masz w brzuszku ;)

polkosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakreconaona ja tez mam jakos dzisiaj dzien ze bez kija nie podchodz masakra jakas.. do tego ciezka noc mialam bo mala mi ugniata jakos biodro ciagle i cala lewa noga mnie boli a jak walnie to az prady przejda po niej.. eh i to najczesniej w nocy.. magnez nie pomaga tylko jak wezme apap to zasne na 2h albo 3h ale boje sie go brac codziennie zeby nie zaszkodzic.. pocieszajace ze jeszcze 3 miesiace potem polog i bedzie juz chyba dobrze :)

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wściekła nie wyspana przez upał 25 stopni w nocy miałam :/ sąsiedzi wkurwiaja niesamowicie mam powoli dość wszystkiego serio

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wspolczuje , tez zawsze wszyscy mówili , ze o 7 lat nieszczescia i udzieliło mi się ale nie możemy wnto wierzyć do końca dokładnie bo tak to każde nieszczescie będziemy kojarzyć z lustrem

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem ;) Tylko kasy szkoda, bo dopiero co je zamawiałam i czekałam chyba ze 3 miesiące, a potem na dodatek specjalnie przemalowałam, żeby mi pasowało do wystroju...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, ze caly dzień o zwietzakach temat :-)

My od listopada mamy peknczyka (nią być shit tzu ale nie wyszlo). Corka dostala suczkę na urodziny i teraz juz żadne z nas by jej nie oddalo. Za mną ten psiak jest taki głupi, ze nawet jak wychodzę do sklepu na chwile, to siedzi pod drzwiami i czeka. Niestety tez z niej sierść leci, ale staram się ja kapac jak tylko zapaszek psi się pojawi i w domu chyba psem nie czuć. My nie czujemy a jeszcze nikt nam na to uwagi nie zwrócił. Psiak wniosl w nasz dom wiele radości :-)
    A co do kotow, to jako dziecko wychowalam się w ich towarzystwie a od kilku lat mam na nie alergie. Dlatego u nas zamiast kota jest pies :-)

Blondik, ja tez mylam ostatnio okna po 3dziennie i nic mi nie bylo.
    Twardnienia brzucha się pojawiają, ale mam się nimi nie martwic, bo szyjka długa i nic niepokojącego się nie dzieje.

Linka gratuluje udanej wizyty. Ja wczoraj tez Alusie podejrzalam a juz nie mogę się doczekać kolejnej wizyty za 2tyg.

nat_alia, linka220 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę za dwa tyg , dokładnie 14 mam USG:) ciekawa jestem co u mojego szczęścia ! :) jaki juz duży jestem hehe

polkosia, agania, linka220, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ola w ogóle nie jesz nic smazonego?zadnego kotlecika ? Czyli obiadku to makarony, gotowane i duszone potrawy?

nic :), jeszcze nie próbowałam smażonego ale w sumie nie brakuje mi tego więc nie planuję na tą porę ;).
    Jem gotowane, np. 2-3 ziemniaczki, mięsko pieczone w piekarniku, lub gotowane np. z rosołu, warzywa gotowane lub świeże.
    Makaron tylko do zupy jadłam 2 razy ale biały, lub ryż też biały.
    Nie stosuję masła, margaryn itd.
    Cukry ok i się najadam ;).
    A mierzysz sobie już cukier czy jeszcze nie??

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na obiad?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ewwiel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13tego :-) ale przed wizyta czeka mnie jeszcze glukoza, której strasznie się boje, tzn. nie samego badania, ale wyników.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis łazanki a mama mi jeszcze na pierwsze danie podrzucila buraczkowa:-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ