Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Jaroszka Ja mam psa u miałam od zawsze psa ze tak powiem i poprzedni był stary ledwo na nóżkach a mię smkerdzialo , teraz mam szczeniaka małego i tez mię smierdzi ! Jak ktoś dba o porządek i przede wszystkim o psa dokładnie to nie czuć , zresztą moja mała tak samo jak Polkosi psy nie czuć od nich psem a sierść mojej małej jest taka krociutka ze szok a sypie się momentami , ze hoho :>
Chata odkurzana codziennie !!!
Co do moich twardniec to dziś juz dwa razy stwardnial , zauwazylam , ze jak leże jest ok jak wstaje i to nawet do WC tylko to momentami juz mi twardnieje ... Do Pl chce w lipcu juz jechać to odrazu pójdę do lekarza bo martwi mnie to , Jaroszka Ja właśnie jak twardnieje biorę magnez , zresztą ogólnie biorę magnez 2x1 tylko od trzech dni czekam na przesyłkę z nim bo się skonczyl ... A tak to nospa czasami tez idzie i ok jest ...
Laski 11 u mnie a Ja mam 32 stopnie juz , oszaleje !!! Jestem jeszcze taka wkurwiona , ze bez kija nie podchodz normalnie: ( -
Blondik wrote:mam ochotę umyć okna, ale to chyba niebezpieczne, co
tylko na luzie
Blondik lubi tę wiadomość
-
zgadzam się, starszym psiakom cuchnie z pyska. większe psy też intensywniej pachną, szczególnie po wysiłku i gdy choć trochę się pomoczą...zapachu po kąpieli nawet nie wspomnę
no, ale taki urok
koty mimo wszystko wydaja mi się "bardziej niebezpieczne" w kontaktach..do końca nie można im ufaćpsom w sumie też, no ale koty sa mniej podporządkowane i większy indywidualizm i narcyzm z nich bije
linka220, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, widzę, że o zwierzątkach obecny temat
też mam pieska u rodziców, wyprowadziłam się a on tam został. Pełno kłaków, ale tak go kochamy, że to się wszystko wybacza, taka rolka klejąca przed wyjściem i z głowyTutaj mam za to kotka, którego uratowaliśmy i jest małą inwalidką, jedna łapka niesprawna, biega po podwórku, ale też przychodzi do domu, śpi jednak na dole z możliwością wyjścia na podwórko, bo tak sobie wybrała
Kłaków w domu od niej nie ma uffff Mimo 3 łapek łowi nawet krety Szok
Byliśmy wczoraj na wizycie, nasz Bartuś ma już 850 gi.......odstające uszko zauważyła ..... szok, bo męża rodzina ma odstające, a miałam nadzieję, że piękne malutkie za mną będzie miał hehe
termin znów się zgadza 5.10.15
Dziś na 3 lekcję szkoły rodzenia, jest rewelacyjnie, bardzo jestem zadowolona i polecam
Blondik, nat_alia, Lexie, onka, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość
-
Ja się wychowywałam najopierw z owczarkiem niemieckim, a potem rodzice kupili berneńczyka, tyle że ten drugi mieszkał w domu, kłaków byla co niemiara, sie odkurzyło i zaraz nowe, za to równo z nim mielismy sznaucera miniature i z niego sie nie sypało. Wiec jak dla mnie pies tak, ale tylko z włosami a nie z sierscią. Kota niesypiącego tez bym przygarnęła
Co do zapachu, to duży owszem mial swój smrodek, za to mały nie.
Blondik moja kumpela ma labradora, więc wiem jak to wygląda:)
Linka dużego już masz chłopakalinka220 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Linka dokładnie , duuuuzy chlopaczek:)
Moja sunia nie smierdzi , jej " stopy" po spacerach cuchna skarpetka hahaha i tylko to ale my ja po każdym spacerze czyscimy napkami , łapki , dupka ,pyszczek i czysciutka , często jest kapana , czesaana to nasza mała laleczka jest mega zadbana i nigdy Nie było czuć od niej nic a wręcz każdy zawsze mówił, ze ona ma piękny zapach sierści .
Co do twardnienia to odpoczywam w te upały i tak nic innego robić nie mogę bo nie mam sił do życia a na spacer nie pójdę bo padnelinka220 lubi tę wiadomość
-
A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...
No coś Ty....nie wmawiaj sobie kochana takich bzdur, że nieszczęścielustro, trudno ale z nieszczęściami jeszcze 7 lat nie przesadzaj, bo za każdym razem jak coś Ci się przytrafi ( a i tak by Ci się przytrafiło, nawet gdyby się lustro nie zbiło ) to będziesz wierzyć, że to przez lustro
co najmniej z 50 lat szczęścia to Ty masz w brzuszkupolkosia lubi tę wiadomość
-
Zakreconaona ja tez mam jakos dzisiaj dzien ze bez kija nie podchodz masakra jakas.. do tego ciezka noc mialam bo mala mi ugniata jakos biodro ciagle i cala lewa noga mnie boli a jak walnie to az prady przejda po niej.. eh i to najczesniej w nocy.. magnez nie pomaga tylko jak wezme apap to zasne na 2h albo 3h ale boje sie go brac codziennie zeby nie zaszkodzic.. pocieszajace ze jeszcze 3 miesiace potem polog i bedzie juz chyba dobrze
-
polkosia wrote:A propos psów, to właśnie nasz nowy szczeniaczek zbił mi moje najdroższe 2-metrowe lustro, ręczna robota, na zamówienie!!! Chyba mnie szlag trafi... 7 lat nieszczęścia właśnie się zaczęło. Dżizas...
polkosia lubi tę wiadomość
-
Oj widzę, ze caly dzień o zwietzakach temat
My od listopada mamy peknczyka (nią być shit tzu ale nie wyszlo). Corka dostala suczkę na urodziny i teraz juz żadne z nas by jej nie oddalo. Za mną ten psiak jest taki głupi, ze nawet jak wychodzę do sklepu na chwile, to siedzi pod drzwiami i czeka. Niestety tez z niej sierść leci, ale staram się ja kapac jak tylko zapaszek psi się pojawi i w domu chyba psem nie czuć. My nie czujemy a jeszcze nikt nam na to uwagi nie zwrócił. Psiak wniosl w nasz dom wiele radości
A co do kotow, to jako dziecko wychowalam się w ich towarzystwie a od kilku lat mam na nie alergie. Dlatego u nas zamiast kota jest pies
Blondik, ja tez mylam ostatnio okna po 3dziennie i nic mi nie bylo.
Twardnienia brzucha się pojawiają, ale mam się nimi nie martwic, bo szyjka długa i nic niepokojącego się nie dzieje.
Linka gratuluje udanej wizyty. Ja wczoraj tez Alusie podejrzalam a juz nie mogę się doczekać kolejnej wizyty za 2tyg.nat_alia, linka220 lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Ola w ogóle nie jesz nic smazonego?zadnego kotlecika ? Czyli obiadku to makarony, gotowane i duszone potrawy?
nic, jeszcze nie próbowałam smażonego ale w sumie nie brakuje mi tego więc nie planuję na tą porę
.
Jem gotowane, np. 2-3 ziemniaczki, mięsko pieczone w piekarniku, lub gotowane np. z rosołu, warzywa gotowane lub świeże.
Makaron tylko do zupy jadłam 2 razy ale biały, lub ryż też biały.
Nie stosuję masła, margaryn itd.
Cukry ok i się najadam.
A mierzysz sobie już cukier czy jeszcze nie??