X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ola, to u mnie nie jest tak kolorowo :( nie jem chleba, tylko pieczywo chrupkie albo macę, tego mogę zjeść więcej i sie najeść przynajmniej bez skoków cukru. Do tego pozegnalam juz mlode ziemniaczki na rzecz kaszy gryczanej, bo porcja obiadowa z jednego ziemniaka i polowy kotleta to moze dla dziecka ale nie dla kobity ponad 70 kg :) na szczęście smakuje mi to wiec nie płacze po jedzeniu :) a ziemniaków najjem sie po porodzie :D

to faktycznie ja jeszcze nie mogę marudzić :/, ale skoro cukrzyca pogarsza się z czasem to wolę się pilnować. Na szczęście jeszcze mogę chlebek i ziemniaczki jeść ale jak będzie dalej to zobaczę po wynikach...

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na imieniny o 17 do babci Marcina, więc nie wiem co będzie :P A tak to między czasie tylko jakąś kanapeczkę zjem :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Ja mam 13tego :-) ale przed wizyta czeka mnie jeszcze glukoza, której strasznie się boje, tzn. nie samego badania, ale wyników.

ewwiel witaj w klubie :D ja w przyszłym tygodniu muszę zrobić glukozę :/ chyba się udam w poniedziałek, bo to ostatni dzwonek (28 tydz), tak się moja gin "obudziła"

W każdym razie wezmę w razie co cytrynę, aleeeee ja uwielbiam mega słodkie herbaty, soki, kawy, więc jakoś się nie obawiam ;D Trzymam kciuki za Ciebie...
    a i w jednym z punktów mam napisane: "dieta bez ograniczeń węglowodanów (dieta, jaką pacjentka prowadziła do tej pory)" , a pamiętam, że dziewczyny pisały, że czegoś nie mogą jeść hmmmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krupnik planuje w końcu zrobić , wczoraj miałam działać ale sił brakło a dla mojego D jakieś mięso a może spaghetti sobie zrobi .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    jacusianka - byłaś u tego dietetyka?? :)
    Olu, wybieram się we wtorek. Do tego czasu staram się jeść tak dietetycznie jak tylko umiem :)
    w sum,ie to nie wiem po czym mi skaczą cukry, więc zastanawiam się nad tą pizzą...botak mnie kusi...
    :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis duszony cyc z kury z cukinią i makaronem i zobacze cos ie jescze nawinie. W ogóle nie mam motywacji żeby obiady robić jakieś. Mąż je w pracy dlatego zwykle u mnie obiad jest "na winie".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:11

21.10.2015 Leon <3
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Dziewczyny a co na obiad?

ja rosołek, z makaronem, dużą ilością marchewki i natki pietruszki :)

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ewwiel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz glukozę robiłam wiele razy, wiec wiem jak to smakuje. Tylko wyniku sie boje. Ja pójdę na badanie chyba w 2 połowie tyg.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz glukozę robiłam wiele razy, wiec wiem jak to smakuje. Tylko wyniku sie boje. Ja pójdę na badanie chyba w 2 połowie tyg.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!
    A u mnie dzisiaj piękny dzień, ja upały uwielbiam i czekam na nie z niecierpliwością, ale jest dzisiaj około 25 stopni :) A ja w pracy siedze, eh, odliczam już dni do L4 (jeszcze 7 bez dzisiaj).

Fajne macie zwierzaki, ja nie mam żadnego, ale mamy plan, ze jak dzieci będą większe i będą chciały zwierzaka, to wtedy nabędziemy kota, ale takiego ze schroniska, bo mi zawsze szkoda takich samotnych zwierzaczków, więc nie miałabym sumienia kupować ;)

Najgorsza ta sierść, ale jakoś trzeba to przeboleć hehe :D

Psy uwielbiam też, ale dla mnie śmierdzą nie do zaakceptowania ;P Zreszta smród smrodem, ale żeby go kilka razy dziennie wyprowadzać, to za leniwa jestem :P Szczególnie w ziemie to jakiś dramat :P Jakbym miała dom i by siedział na podwórku, to wtedy ok :)

Ja mam dzisiaj zupę kalafiorową, zrobiłam wczoraj, zeby na kilka dni było, bo nie chce mi się gotowac jak wracam z pracy. Łazanki bym zjadła na drugie danie, ale nie mam drugiego hehe ;)

Polkosia, szkoda lustra...

Powodzenia na wizytach! Wklejajcie zdjęcia dzieciuszów i brzuchów :) Mój jakoś się zatrzymał, nie rośnie nic :P

linka220 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na glukoze idę w piątek i jestem praktycznie pewna, że wyjdą wysokie cukry. Może nie na czczo ale którys winik na pewno.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę robilam dwa lata temu w szpitalu wiec tez wiem jak znaczy i to samo , wyniku się boje właśnie .
    O właśnie a może potraweczke z cycka z ryżem jak ostatn8o zrobilam albo z kluseczkami i w curry np.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja upały tez lubię , wręcz kocham !!! Ale w ciąży mi bardzo nie służy to

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, był tu taki artykuł o lodach, że szkodliwe, to polecę wam pyszne lody:

Banana mocno dojrzałego kroi się w plastry i układa na folii aluminiowej. To się zawija i zamraża i jak się ma ochotę na lody, to wyciąga się te banany, czeka z 15 minut, zeby odtajały i blenderuje. Dodaje kakao, orzechy i inne dodatki i mówię wam jakie pyszne lody :) U mnie zawsze banany w zamrażarce są :)
    Dla dwóch osób to najlepiej z 3 bananów zrobić, ale raz taką porcję zjadłam sama, w ciąży będąc of kors ;)

nat_alia, ewwiel, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Agaton ja upały tez lubię , wręcz kocham !!! Ale w ciąży mi bardzo nie służy to
    U mnie było moze ze 3 dni upałów póki co i to był weekend i akurat byłam na biwaku, więc chodziłam na wycieczki i moczyłam dupsko w jeziorze, więc było mi cudownie :) Moze jakby miesiąć grzało, to też bym mogła stwierdzić, że nie służy, ale chętnie się tego dowiem hehe, więc mogłyby nadejść :P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja upał lubię ale na wsi jak sie moge polozyc w cieniu na kocu albo nad morzem na plazy, w miescie upał mnie miażdży. w zeszłym roku mieszkałam na 8 pietrze z wszystkimi oknami na południe to myslalam że sie rozpłyne, nic nie pomagało, blok był niezaizolowany, widok piekny ale na dłuższa metę koszmar. teraz jest już troche lepiej, bo dzienny pokój mam na wschód wiec w ciągu dnia tyle słońca nie ma, a rolet nie lubie miec zasłonietych w ciagu dnia.

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia jak zakupy w m&s? Upolowalas cos?
    Ja dzisiaj na obiad pizza z maki razowej z rukolą i szynka parmeńska

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam domek bliźniak ale kurde w mieście ... I właśnie ja się tak rozpływam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka - najważniejsze żeby nie było słodko, bardzo tłusto, i produktów z białej mąki, a jak będziesz miała glukometr to zobaczysz. Ja mam Ixell i dietetyk powiedziała mi że on jest ok. Ja już poszłam do niej z wynikami z 5 dni więc teraz do 14-go lipca mam dalej mierzyć cukier 6 razy dziennie no i mam paski na mocz żeby sprawdzić czy są ketony. Przy glukometrze po kilku dniach będziesz już dużo więcej wiedziała :).

Aaa i jeżeli będziesz gdzieś w aptece możesz zapytać o glukometr, bo oni często mają darmowe i możesz wcześniej zacząć badać. Ja dostałam właśnie taki darmowy i kupiłam opakowanie pasków (koszt ok 42 zł a wystarczą na kilka dni więc drogo). Teraz mam refundację na paski i kupuję taniej.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zapomniałam się przywitać w III trymestrze :D Dzisiaj oficjalnie rozpoczęłam siódmy miesiąc :) Ale ten czas leci, tak się cieszę tą ciążą, a ona tak szybko zbliża się ku końcowi...

madu, Blondik, Lexie, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ