X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch mam wrażenie, że rośnie z minuty na minutę od kilku dni, jutro robię fotę to wkleję i dla porównania dam zeszłotygodniową. Zobaczymy czy rzeczywiście się coś zmieniło. :D

A ja nie mam pomysłu na obiad... chyba odgrzeję kalafiorowo-brokułową i tyle :P jest jeszcze ciut mięsa pieczonego z wczoraj, nie chce mi się dzisiaj gotować.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • IwoNowi Nowa

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałam Was zaprosić do skorzystania z nowego programu pomocowego dla Mam www.PomagamyMamom.pl którego celem jest pozyskanie jak najwyższych świadczeń macierzyńskich. Ja sama jestem bezrobotna i dzięki tej organizacji będę mogła cieszyć się po porodzie zasiłkiem w wysokości 2800zł przez cały okres trwania urlopu macierzyńskiego! :) A jak jest u Was z tym urlopem i należącym się macierzyńskim?

Iwonka
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

U mnie także dwa psy Parson Russell Terier i Yorkshire terrier - moje nie śmierdzą :P ale nie dlatego że są moje tylko dlatego że o nie dbam bo od tego to głownie uważam zależy :) Bywam w domach w których psa nie czuje a czasami jestem w takich że po przekroczeniu progu sam pies. Podobnie jest z kotami kilkoro moich znajomych je ma i nawet nie wiedziałabym że je ma a jedna z moich koleżanek ma jedną kotkę i kuwetę czuć juz na klatce schodowej ;/ :(

Uwielbiam wszystkie zwierzaki najbardziej konie i psy ale przymierzałam się także do zakupu kota rasy Ragdoll i pewnie tak się stanie kiedy zakończymy budowę :) Boje się tylko jak moje psy zareaguja na takiego małego kociaka ... :)

zakocona : twoje kotki jak już ktos wczesniej napisał wyglądaja jak maskotki albo jakby były z jakieś pocztówki czy katalogu :) :P Śliczne :)

co do upałów przejżałam własnie pogodę i u mnie ma byc przez kilka dni po nawet + 36 stopni reszta po 28 i 29 a ja nie znoszę upałów i pewnie kostki już całkowicie mi zanikną .. :P :)

zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma być niedługo do 38 nawet i chyba spierdole gdzieś w lodowate kraje bez jaj !

nat_alia, madu, agania lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    ja też się witam w III trymestrze :)

co do kotów - brytyjczyków zgodze się z (chyba) Zakoconą, że niestety nie są przytulaśne. są bardzo przywiązane, moja kicia wszędzie za mną łazi, odmiaukuje mi jak do niej mówię, śpi przytulona do mojej nogi - ale żeby wejść na kolana - nigdy, chyba że mam w rękach coś, co uwielbia i musi to dostać ;)

co do zapachu zwierzaków - w wypadku kotów jak kuweta stoi w wentylowanym pomieszczeniu np. łazienka i jest czyszczona regularnie to nic nie czuć. natomiast mojej kotce daje faktycznie czasem z pysia - i tu anegdotka - jak byłam w I trym. i zaczęła kicia do mnie przychodzić dawać mi "kocie buziaki" zbliżając pyszczek do mojej twarzy, to byłam na granicy pawia. tak mi śmierdziało, że myślałam, że kot ma chore zęby albo brzuch. no więc wet mi odpisał mi na recepcie, za pośrednictwem mojego męża "droga żono, proszę nie wąchać kociego pyszczka" ;) i faktycznie, z początkiem II trym. już mi kot nie śmierdzi ;)

u nas też dziś skwar niemiłosierny, ale za to zamówię zaraz komodę, jest szansa że mi w końcu wymienią pralkę na nową (4 naprawy zaliczone, 7 wizyt serwisu), więc dzień już jest sukcesem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:36

Lexie, madu, IviQ lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    koty mimo wszystko wydaja mi się "bardziej niebezpieczne" w kontaktach..do końca nie można im ufać :) psom w sumie też, no ale koty sa mniej podporządkowane i większy indywidualizm i narcyzm z nich bije :)
    ale bzdura i mit.. ech a potem nie dziwota, że wszędzie trąbia, żeby się kota pozbyć, jak się w ciążę zaszło :/

Ja tam okna w ciąży nie raz mylam już i nie raz jeszcze będę. Nie widzę powodów dla których miałabym tego nie robić.

haen lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny, widzę, że o zwierzątkach obecny temat :)

też mam pieska u rodziców, wyprowadziłam się a on tam został. Pełno kłaków, ale tak go kochamy, że to się wszystko wybacza, taka rolka klejąca przed wyjściem i z głowy :D Tutaj mam za to kotka, którego uratowaliśmy i jest małą inwalidką, jedna łapka niesprawna, biega po podwórku, ale też przychodzi do domu, śpi jednak na dole z możliwością wyjścia na podwórko, bo tak sobie wybrała :D Kłaków w domu od niej nie ma uffff Mimo 3 łapek łowi nawet krety Szok :D

Byliśmy wczoraj na wizycie, nasz Bartuś ma już 850 g :D i.......odstające uszko zauważyła ..... szok, bo męża rodzina ma odstające, a miałam nadzieję, że piękne malutkie za mną będzie miał hehe
    termin znów się zgadza 5.10.15 :D
    Dziś na 3 lekcję szkoły rodzenia, jest rewelacyjnie, bardzo jestem zadowolona i polecam

Ale fajnie,ze nie odłączyłaś się od naszej grupy 5.10.15 :)

linka220 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj resztki z kolacji którą przygotował mój mąż - zrobił przepyszne roll dogi :D polecam

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż kupił mi niemiecki proszek do prania dla dzieci Dalli,był w dobrej cenie,więc wziął.. Miała go któraś z Was?

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma i chwali sobie bardzo:)

Lexie lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    ja rosołek, z makaronem, dużą ilością marchewki i natki pietruszki :)

Daaaj trochę :D

ZakręconaOna, linka220 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Poklosia jak zakupy w m&s? Upolowalas cos?
    Ja dzisiaj na obiad pizza z maki razowej z rukolą i szynka parmeńska

3x śliniak za 15 zł i 5xbody za 35 zł. Niedużo rzeczy było i drogo! Czekam na dodatkową obniżkę, a wtedy wezmę jak leci pewnie ;) O ile coś będzie. Jakoś szybko się rozeszły te rzeczy teraz. W kwietniu po 15 zł całe wieszaki były, a teraz totalna lipa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na niedziele machne rosolek:) ale ochotka narobiona bo Ja to wgle miłośniczką rosołu jestem

madu, polkosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia no właśnie mówiłam, ja tych bodziakow nie brałam, bo ja nie lubię bez guziczków pod szyją

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczka ciuszków, wygrałam aukcje na ebayu ale jestem niezadowolona, ciuszki sprane i z trwałymi plamami tylko 3 rzeczy nadają się do użytku... masakra, na szczęście dałam za to nie wiele.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnas zgłosić to tam , ze ciuszki są w fatalnym stanie !
    Ja wiem , ze nie musi się zdarzyć to często ale Ja wole ubrania dla dziecka kupić widząc je , dotykając itp
    Dużo dalas za te" 3 rzeczy" ? Ale patrz ludzie na prawdę są nie normalni , jak można sprzedawać ludzia ubrania dla maluchow sprane , z plamami trwałymi normalnie brusady

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio dostałam siatkę od szwagierki ciszukow, z których nic się w sumie nie nadaje :/ :/
    Sama zaraz rodzi chłopca, więc oddala pewnie jakieś paskudne rzeczy nam a sobie normalne zostawiła :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona daj spokój , co ludźmi kieruje ... ja osobiście bym się wstydzila i wolała nie dac nic z tych moich rzeczy a sama w prezencie wam kupić np. Jakieś bodziaki cos , zestaw jakiś a nie pośmiewisko z siebie robić z jakimis scierami

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia to zapraszam na rosołek :D

Na ciuszki z internetu po prostu trzeba mieć szczęście :D Jak bym kupowała używane to chyba tylko w lumpeksie :/ Ja dostałam ciuszki po dwójce dzieci. Koleżanka miała po naszej koleżance, która miała nowe, więc mój Bartuś będzie 3 dzieckiem, ale ciuszki są w EXTRA stanie i ilość niesamowita :D Jutro kupujemy nową pralko-suszarkę, więc będę prać, prasować i układać do komody :D (chyba obudził się we mnie syndrom wicia gniazda)
    Właśnie też się zastanawiam co kupić do wyprania...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka dokładnie , trzeba mieć szczęście , ja tez używane tylko w lumpeksie mogę kupić.

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ