X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Właśnie patrzyłam na termometr .. czujnik niby na słońcu ale kurcze 34 stopnie ...SZOK ;/ a nie ma jeszcze nawet 12:00 ....
    Kochana u mnie przedwczoraj bylo o 8:20 na termometrze 32 stopnie w cieniu a później o 13 juz 36 w cieniu , umieralam ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zakręcona, ja prosiłam gina, żeby powiedział, ile waży, ale stwierdził, że się dowiem na tym 3. genetycznym i nie ma co grzebać mu za długo tym USG :/

Ej ja czegoś nie rozumiem. Przecież termin jest tylko tak ustalany, ale dziecko moze się spokojnie urodzić do 2. tyg przed i 2. tyg po. Czemu miały w takim razie wywoływane porody?

Test na oksytocynę, który miałam trzy dni po terminie, to nie jest wywoływany poród. Tak się to tylko potocznie nazywa, bo często po nim zaczyna się poród, ale tak naprawdę ma na celu sprawdzenie, jak dziecko się będzie zachowywało podczas skurczów - czy nie będzie spadać tętno itp. To dość często stosowana praktyka, bo wiele może powiedzieć o samym przebiegu porodu. Czasami dzięki temu od razu wyklucza się rodzenie siłami natury, bo KTG wykrywa czy podczas skurczu nie spada tętno dziecka. A jeśli chodzi o poród poza terminem, to też indywidualna sprawa. Niektóre osoby mogą rodzić dwa tygodnie po terminie, niektóre nie. Czasami zdarza się tak, że łożysko szybciej się starzeje i poród dwa tygodnie po terminie jest niedopuszczalny. Wtedy trzeba wywoływać. Moja sąsiadka, jak już wcześniej pisałam, musiała rodzić w 35 tyg., właśnie ze względu na wcześnie starzejące się łożysko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:43

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b58f0b131daf.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67e52ea4e331.jpg
    dziewczynki, a to my:

zakocona, Nynusia, madu, szczesliwa_mamusia21, onka, Little Frog, nat_alia, Lucy7, stelianka, Lexie, my dream, paula1, Kasia82, lili_madlen, lojkalojka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym lozyskiem tez jest różnie , moja znajoma sluchajcie w 25 tyg miała łożysko 4 stopnia !!! Ale donosiła ciążę do 37 i urodziła ale latania po szpitalach i leków miała mowie Wam ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej siostry w sypialni to nie u mnie w domku, ja jeszcze łóżeczka nie mam ☺

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnkko jaki Ty masz przepiękny brzuszek w piłeczkę ! <3

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No właśnie z tym lozyskiem tez jest różnie , moja znajoma sluchajcie w 25 tyg miała łożysko 4 stopnia !!! Ale donosiła ciążę do 37 i urodziła ale latania po szpitalach i leków miała mowie Wam ...

U mojej sąsiadki niestety tragicznie się to skończyło. Urodziła martwe dziecko pod koniec siódmego miesiąca, dlatego kolejną ciążę lekarze zdecydowali zakończyć wcześniej, bo u niej też był problem z przedwcześnie starzejącym się łożyskiem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)

Ja dziś troszkę mniej napięty dzień mam bo urlopik, pozałatwiałam wzystko z rana a teraz się chłodzę dwoma wiatrakami :)

Tak jak Was czytam to moja mała w 25w 2d ważyła 900gram to chyba troszkę za duzo ?!

Mata ta z fisher price baardzo fajna ale my kupiliśmy leżaczek bujaczek też zabawkami ale myślę o czymś takim co sądzicie?
    http://allegro.pl/skoczek-jumper-tropikalny-las-360-stopni-hustawka-i5491668034.html

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, Jaroszka śliczne brzusie <3

Paulla wracaj szybko do zdrówka!!

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia sporo ale chyba mieści się w normie , zresztą sama wiesz , ze dzieci to juz w pewnym momencie zaczynaja rosnąć roznie ! :)
    Kasia o matko ! No właśnie różnie to bywa i lekarze najlepiej podejmą decyzje .
    Ja dziękuje Bogu ze u mnie wszystko ok , i z dzieckiem i pępowina i lozyskiem ! Bo na prawdę nie wiem jakbym przeżyła ciążę z takimi stresami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dziękuję

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh napisałam długą wiadomość....
    zostało tylko dziękuję zakręcona....
    wy tez tak macie jak z komórki
    piszecie?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwiQ wlasnie dostalam wiatraczek wiec mam nadzieje ze dzisiejszej nocki tez zmarzne ! :)

Piekny brzuszek ! Wgl macie piekne te pileczki <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to prawda. Ja też dziękuję Bogu, że póki co wszystko jest dobrze, ale jak to mówi mój lekarz - w ciąży trzeba dmuchać na zimne. On w pełni oddycha z ulgą dopiero po porodzie. Wiadomo, że nie ma co panikować na zapas, czy wyszukiwać czegoś, czego nie ma, ale ostrożności nigdy za wiele.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pisze z tabletu i mam dość często tak ze pisze pisze i nagle jebanicha się skasuje a Ja biała gorączka hahahah

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja od fizjoterapeuty usłyszałam, że nie należy stosowac skoczków i chodzików, jeśli dziecko samo nie stoi (źle wpływa na stawy biodrowe, kolanowe i kręgosłup) - a jak będzie stało to nie wiem, czy ma sens używać.

A ja Was chciałam zapytać o foteliki - zastanawiam się nad kilkoma i o ile o większości są opinie, to niewiele słyszałam o maxi cosi citi sps. słyszałyście może coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:14

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak wstawiamy zdjęcia, to i ja wrzucę dwa, w tym jedno z moją córcią. Jestem ciekawa czy siostrzyczki będą do siebie podobne. ;)

nycnqx.jpg

10nsw9x.jpg

zakocona, szczesliwa_mamusia21, agania, onka, Little Frog, AsiaPoli, Blondik, estrella, nat_alia, stelianka, Lexie, polkosia, paula1, lili_madlen, ewwiel, IviQ lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu pieknie wygladasz ! A córeczka przesliczna :) Bedziesz miala super pomocnice !

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, dziękuję, ale sama nie czuję się najlepiej. Twarz mi się strasznie zaokrągliła i te przebarwienia są denerwujące, a teraz nie chciałabym używać podkładu. Efekt jest jaki jest, ale trudno, jakoś trzeba się przemęczyć. :( A co do pomocnicy, mam nadzieję, że taka będzie. Już teraz mnie pilnuje i nie pozwala się przemęczać. Jest kochana i mogę na nią liczyć w każdej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:38

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, lili_madlen lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie kochana po ciazy wszystko zniknie i rozkwitniesz jako piekna mamusia zobaczysz ! Moim zdaniem i tak wygladasz juz kwitnaco ! :)
    A w coreczce faktycznie masz juz oparcie , cudne ze takie male dzieciaczki a tak swietnie pomagaja , pozniej bedzie tylko lepiej ! :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ