X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będzie newsów z USG 14 stego ! Hihi
    Zakocona laska jesteś jak nie wiem , no brzusio duży duży:)

zakocona lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia tak to norma:)

ja z OM mam 6.10 ale trzymam się 1 USG czyli 18.10 bo jak mowia lekarze jest najbardziej prawdopodobne. Potem dzieci różnie się rozwijają

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Leki przeciwzakrzepowe odstawia sie 24h przed cc lub Sn i to wystarcza.
    Poklosia udanego podgladania[/

Dzien dobry :)

Te 24 h przy porodzie naturalnym to trochę ciężkie do zastosowania, a jak wezmę zastrzyk o 19 a skurcze sie zaczną za godzine ? :) hematolog mi powiedziała, ze w takim wypadku każdy lekarz posiadający podstawowa wiedzę medyczna wie jak sie pozbyć clexana z organizmu, wiec rzeczywiście nie ma sie czym martwić.....

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Agaton, łóżeczko ze strony http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-adas2-120-60-ID175
    Wykończy mnie ta pogoda;/ wyszłam tylko po zakupy i myślałam, że nie dojdę do domu;/
    Jutro jedziemy do moich rodziców, nie chce mi się baaardzo, ale już dawno nie byliśmy:) szkoda tylko, że z ta cukrzycą nie zjem pysznego ciasta mamy:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, kawałek Ci wolno :) ja czasem też grzeszę :) wystarczy trochę się potem poruszać- 10-15 minut spaceru wystarczy i cukier będzie ok :) Ja dziś miałam wizytę przełożoną z wczoraj i okazało się, że schudłam około kg od poprzedniej wizyty. A głodna na diecie cukrzycowej nie chodzę :)

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Wczoraj przezylam najkoszmarniejsza noc ... byl taki upal az skwar do 3 nie spalam , na koncu zwymiotowalam i to jeszcze pod koniec troche krwi mi sie pojawilo ;/ pozniej sie obkladalam mokrymi recznikami , mowie wam masakraaaa ! Dzis moj D wstal i pojechal po wiatraczek i teraz jest mega !

Trzymam kciuki za wizyty! :)

ps. tez mam 14 lipca wizyte :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 25tc a wczoraj Malec ważył 660g...kruszynka...:)
    Ogólnie próbuje złapać swoją gin i spytać o jutrzejsze wyjście...luteine 2razy dziennie a nie trzy więc nie ma potrzeby trzymania mnie tu...

IviQ, Blondik, stelianka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie cieszę, ze mieszkam w domu i mam grube mury....u mnie jest naturalna klimatyzacja....wchodzę do domu zeby sie ochlodzic :) jest rewelacja .... Ale za to w zimę musimy mocno grzac zeby ciepło było - coś za coś :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, wszystko w normie. ;)

Ja mam termin z OM i z USG na 21.10. Za każdym razem wychodziło tak samo, raz tylko z USG dzień później. A życie i tak pokaże swoje. ;) Z córką miałam termin na 23.04., a urodziła się trzy dni później. Na świat się jej nie spieszyło, dopiero po próbie na oksytocynę się ruszyło i wody zaczęły odchodzić.

Polkosiu, a kiedy mogłaś mieć owulację? Bo ja wcale nie miałam tak wcześnie, ok. 17 dc. Piszę "około" na podstawie obserwacji. Ciekawe, od czego zależy przesunięcie terminu. Lekarz Ci mówił? Czy to kwestia późniejszej owulacji czy zagnieżdżenia? Wiesz, jak tak się zastanawiasz, to i mnie wzięło na myślenie, czy u nas też będzie dziewczynka. Bo na USG w 12 tyg. lekarz nic nie mówił, później byłam na połówkowym i niby było widać dokładnie, ale już po połówkowym nie byłam. Idę dopiero teraz. Może i u nas się coś zmieni? Oby nie, bo już się nastawiliśmy i ubranka kupujemy dla dziewczynki. ;)

Moja dobra znajoma miała termin na 30.06. Cały czas ją na FB widzę. Pracowała prawie do ostatniego tygodnia, dopiero kilka dni temu poszła na zwolnienie i już się jej nudzi w domu. ;) Co dzień czy dwa jeździ na KTG i na razie cisza. O dziwo, w ogóle się nie stresuje, a to jej pierwsze dziecko. To już chyba kwestia charakteru, to jest silna emocjonalnie babka. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeee jak ja wam zazdroszczę tej wiedzy ile wasze maluchy ważą :(!! jeszcze miesiąc i dopiero się dowiem :(

u nas duchota, że głowa mała.. a ja się biorę za stertę prasowania po rozwieszeniu dwóch stert prań i zebraniu 3. i nastawieniu jeszcze jednej pralki. Boli mnie jak cholera rwa kulszowa, młody chyba musi mi cośtam naciskać na jakiś nerw. No, ale cóż, samo się nie zrobi :/ Dwa wiatraki nam chodzą w salonie i okna pozasłanianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:23

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Arielka dzieki,może podjade do Rzeszowa do decathlonu i kupie sobie:)
    A kupiłaś juz to łóżeczko z allegro?

Jeszcze nie, w lipcu będę zamawiać :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to jest kwestia owulacji ,Ja w 9 tyg jak miałam pierwsze USG to wyszło , ze ciąża młodsza o 9 dni bo owulację miałam w 23/24 DC i tak tez wyszło z USG ale mały tak nadrobił ze juz w 14 z USG wyszedł ten sam termin co z OM:)
    Ja mam nadzieje , ze dowiem się 14.07 ile mój mały wazy bo tu jak byłam na ostatnim USG to nie powiedzieli nawet ... A teraz będę się pytać ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Jak ja sie cieszę, ze mieszkam w domu i mam grube mury....u mnie jest naturalna klimatyzacja....wchodzę do domu zeby sie ochlodzic :) jest rewelacja .... Ale za to w zimę musimy mocno grzac zeby ciepło było - coś za coś :)
    Ja mam w domu skwar jak jest ciepło na dworzu ale na pewno i tak chłodniej niż na dworzu , u mnie dziś lajtowa pogoda , 24 stopnie w cieniu ale w słońcu dużo cieplej . wiatraczek chodzi i jest dobrze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Polkosia, wszystko w normie. ;)

Ja mam termin z OM i z USG na 21.10. Za każdym razem wychodziło tak samo, raz tylko z USG dzień później. A życie i tak pokaże swoje. ;) Z córką miałam termin na 23.04., a urodziła się trzy dni później. Na świat się jej nie spieszyło, dopiero po próbie na oksytocynę się ruszyło i wody zaczęły odchodzić.

Polkosiu, a kiedy mogłaś mieć owulację? Bo ja wcale nie miałam tak wcześnie, ok. 17 dc. Piszę "około" na podstawie obserwacji. Ciekawe, od czego zależy przesunięcie terminu. Lekarz Ci mówił? Czy to kwestia późniejszej owulacji czy zagnieżdżenia? Wiesz, jak tak się zastanawiasz, to i mnie wzięło na myślenie, czy u nas też będzie dziewczynka. Bo na USG w 12 tyg. lekarz nic nie mówił, później byłam na połówkowym i niby było widać dokładnie, ale już po połówkowym nie byłam. Idę dopiero teraz. Może i u nas się coś zmieni? Oby nie, bo już się nastawiliśmy i ubranka kupujemy dla dziewczynki. ;)

Moja dobra znajoma miała termin na 30.06. Cały czas ją na FB widzę. Pracowała prawie do ostatniego tygodnia, dopiero kilka dni temu poszła na zwolnienie i już się jej nudzi w domu. ;) Co dzień czy dwa jeździ na KTG i na razie cisza. O dziwo, w ogóle się nie stresuje, a to jej pierwsze dziecko. To już chyba kwestia charakteru, to jest silna emocjonalnie babka. ;)
    Moja znajoma ostatnio w dzień ojca urodziła corke a miała termin na 16.06 wiec tez tydzień po terminie urodziła , malej się nie spieszylo: p
    Dopiero CC jej zrobili bo nawet po wywołanych skurczach czyli oksytocynie czy cos to poród nie postępował , mała urodziła się 4400 gram i 60 cm: o wielka co

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 oj to współczuję nocki. A ja w nocy zmarzłam heheheheh

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja prosiłam gina, żeby powiedział, ile waży, ale stwierdził, że się dowiem na tym 3. genetycznym i nie ma co grzebać mu za długo tym USG :/

Ej ja czegoś nie rozumiem. Przecież termin jest tylko tak ustalany, ale dziecko moze się spokojnie urodzić do 2. tyg przed i 2. tyg po. Czemu miały w takim razie wywoływane porody?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Moja znajoma ostatnio w dzień ojca urodziła corke a miała termin na 16.06 wiec tez tydzień po terminie urodziła , malej się nie spieszylo: p
    Dopiero CC jej zrobili bo nawet po wywołanych skurczach czyli oksytocynie czy cos to poród nie postępował , mała urodziła się 4400 gram i 60 cm: o wielka co

Ja też jestem z Dnia Ojca i również na świat mi się nie spieszyło. Powinnam się urodzić jakieś dwa tygodnie wcześniej, ok. 9-10 czerwca. Śmiesznie, bo moje rodzeństwo cioteczne urodziło się właśnie 9 i 10 czerwca. 9 czerwca moja siostra cioteczna, 10 brat. Moja mama jest filigranowa i strasznie popękała przy porodzie. Ja na szczęście nie i mam nadzieję, że będzie dobrze i tym razem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona cudowny brzuszek <3 :)

polkosia dobrze ze na wizycie wszystko ok :) a jak taka zawstydzona to na pewno dziewczynka :) :P

Ja też kupuje matę FP Rainforest bo słyszałam duzo o niej dobrego :)

Piłkę z decathlonu poleciła mi położna , musze skakać 15 min dziennie fajna sprawa bo już myslałam że pęknie :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:38

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywoływane porody są jak przecież najczęściej cos się dzieje albo jak po terminie jest , przecież ciąża donoszona jest w 38 tyg ciąży i wtedy juz można rodzic i to są te 2 tyg w tył i 42 2 do przodu cos takiego ... Dłużej ciąży nosić nie można .:)
    Jakoś tak miałam tłumaczone termin na poczatku wyliczaja z OM a potem z USG najczęściej
    Lipa , mnie zawsze mówili ile wazy itp teraz byłam na kontroli tzn kilka tyg temu jakoś 3 ponad to nie powiedzieli nic ale mam nadzieje ze powiedzą jak zapytam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzyłam na termometr .. czujnik niby na słońcu ale kurcze 34 stopnie ...SZOK ;/ a nie ma jeszcze nawet 12:00 ....

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ