X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, większość rodziny mam na Chojnach, ale w centrum też. Głównie okolice Malczewskiego, Piotrkowskiej i Brzozowej. W Łodzi dawno nie byłam, ale kto wie... Ten świat jest taki mały. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po obiadku mój sobie zazyczyl schabowy i brokuły wiec smazylam się razem z obiadem :D
    Byłam dziś na targu i byłam zawiedziona bo truskawki były brzydkie jakieś ale zadowole się bobem hihi ;)
    Kasia cudny brzusio i piękna córeczka;)

Onka dziękuję za info w takim razie muszę poczytać jeszcze o tym

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja pół kilo bobu na drugie śniadanie wciągnęłam :D

Nynusia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba grzybową ugotuję. Tak myślałam i myślałam i muszę sobie miejsce w zamrażalniku zrobić, więc prawie się pozbędę części grzybów :)

Poza tym na tych upałach to nawet się zbytnio jeść nie chce.

A Wy tak o tych owocach i ja się zorientowałam, że mi tylko została jedna nektarynka i ze 3 jabłka... trzeba uzupełnić zapasy :D

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak lubię bób, ale chyba nie mogę go jeść, bo ostatnio po kilku obiadach waga drastycznie mi skoczyła. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak zjadłam pół kilo bobu to myślałam, że mi bok wyrwie... ;) więc w tym roku już chyba sobie dam spokoj z bobem.

zmeczylam sie szukaniem tych fotelikow do auta, kurcze, nie ma idealnych...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja bobu jeszcze w tym roku nie jadlam: (
    Co do owoców tez muszę zrobić sobie zapasy bo dwa banany mojego D zostały .
    Zaraz nakupie jabłek , nektarynek <3 , truskawek itp muszę mieć dużo owoców
    AAA i mam swoje dwa grejpfruty: p szaleństwo ...
    Kasia Ja z Widzewa ! :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Widzewie też mam rodzinę, ale całe wieki ich nie widziałam i do nich akurat nie jestem podobna, bo to nieco dalsi krewni. Mieszkają przy Ćwiklińskiej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) parę bloków dalej od mojego domu co mieszkalam kiedyś ... Teraz jak w Pl jestem to do mamy jeżdże a Mama mieszka od 6 lat w Koluszkach pod Łodzią:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkałam w Łodzi przez 5 lat studiów, na Polesiu :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś ma tak ogromną ochotę na produkty mleczne jak ja? Codziennie obowiązkowo musi być kakao, płatki z jogurtem lub cokolwiek mlecznego... ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka ochotę codziennie na kefir z pomidorami ! Hahaha serio:)
    A takto to owoców bym pełno jadła , onka na Polesiu mam Dziadków dokładnie na Zlotnie:)
    Pewnie na Politechnice Łódzkiej studiowalas ?

FreshMm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zmienię chwilowo temat. Kupowałyście już może rogale do karmienia? Na Allegro jest ich sporo w przeróżnych cenach, nie wiem od czego są one uzależnione. Ostatnio w Smyku widziałam za 89,90. Ja już zgłupiałam i nie wiem, który kupić, a niektóre na Allegro są np. za 30 zł. Jeśli macie coś godnego polecenia, będę wdzięczna. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, codziennie (i to MUS) muszę zjeść płatki na mleku co najmniej pół litra. Dzisiaj takie było śniadanie jak zwykle, a 10 min po zjedzeniu mleka zjadłam pół kilo bobu o.O I tylko tyle, bo powiedziałam sobie, że za chwilę pęknę, jak nie przestanę..

Kasia, mam rogala z motherhood. Wygodny jest, jeśli chodzi o stabilność jego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:31

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w życiu w Łodzi nie byłam :D

Co do produktów mlecznych, to ja w sumie raczej nie. Wcześniej jadłam mussli z miodem i mlekiem.... no i kilka razy Danonki, a tak to średnio. Zjadłabym Danio waniliowe, ale tu mają jakieś dziwne... ale właśnie owoce i czekoladę jadłabym bez przerwy ;) z tym drugim staram się hamować, chociaż na samą myśli mi ślinka cieknie.

• madu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, pokaźny domek i super córa:)

Ja dopiero wróciłam. po glukozie poszłam do maka, a potem do SC i kupiłam za 9 zł dżinsy ciązowe, pierwsze i ostatnie :)
    Połaziłam troche po tym skwarze, nogi mi odpadaja jak zwykle, wjadłam warzywa z patelni na obiad i leżę i chyba sie już dzis nie ruszę :) Na szczęście u nas mimo że upał to wieje całkiem bardzo i fajny przeciąg w mieszkaniu robi :)

Fresh ja mam, ja mam! :) Mam w lodówce zapas mleka, kefirów, serków bieluch, twarogów, serków wiejskich a kakao co 2 dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:32

Kasia82, FreshMm lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, ja dokładnie na os. Montwiłła Mireckiego :) Akurat studia na UŁ, a od razu potem wybyłam z Łodzi.

Fresh, ja też jem sporo nabiału, od 3 m-cy faza na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

A teraz idę coś z piersi z indyka zrobić, mam nadzieję, że nie dostała nóżek, bo leży od ndz.

Jakbyście miały jakiś fotelik Maxi Cosi / Cybex / BeSafe do polecenia, to dajcie proszę znać :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, my się zdecydowaliśmy na Maxi Cosi 2wayFix z pebble plus oraz tym takim dla starszych. Jeszcze tylko jedziemy do jakiegoś sklepu, żeby przymierzyć do samochodu i jeśli pasować będzie, to zamawiamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:39

onka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam dzisiaj takie o to cudo i się zachwyciła tym leżaczki em.allegro.pl/lezaczek-tiny-love-3w1-bujaczek-kolyska-lozeczko-i5414624397.html

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasiu śliczny masz brzuszek i bardzo ładnie wyglądasz, córeczka też śliczna :)

Onka my kupujemy Maxi Cosi cabrio fix... dwie parki znajomych mają te foteliki i są zadowoleni, nam też pasuje :)

Co do jedzenia to ja codziennie muszę mieć kilogram czereśni i arbuza <3 no i do kilku tygodni codziennie Danio waniliowe, czasem i ze dwa... ciągle mam na nie ochotę :)

Współczuję Wam dziewczyny tych upałów... u mnie też grzeje, poczułam to jak wyszłam na chwilę na balkon ale ja od rana siedzę w domu :) Postanowiłam nie wychodzić jeśli nie mam potrzeby i się nie gotować :P u mnie w mieszkaniu przyjemnie, mam czym oddychać, nawet wiatraczków nie trzeba :)

Mąż w pracy więc ja mam dziś w planach prasowanie, trochę poukładałam różne rzeczy, bo od kilku dni robię porządki w pokoju, który ma być dla małej :) teraz jest tam jedna wielka graciarnia więc ja każdego dnia trochę tam ogarniam... Co prawda mała będzie spała początkowo u nas w sypialni ale w jej pokoju chcemy pomalować i postawić szafę i komodę aby było gdzie rzeczy trzymać :)

Ostatnio oglądaliśmy łóżeczka i wybraliśmy całe białe z motywem sówki na jednym z boków:
    http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-eccoanimals-120-60-z-szuflada-ID37

Pokoik malujemy na szaro, mebelki będą białe a dodatki białe, szare i w jasnym różu :) Oczywiście też będą literki na ścianie :)

A wczoraj podczas wizyty u endokrynologa dowiedziałam się, że mam małą tarczycę no i dostałam leki, małą dawkę ale jednak... TSH urosło, FT4 spadło więc do porodu będę brała hormony, poza tym dostałam zalecenie przyjmowania suplementów diety z jodem... Jak nie anemia to znów tarczyca, ahh nie jest łatwo być w ciąży :P dobrze, że na końcu taka cudowna nagroda czeka bo nie wiem jak dałabym radę :)

Kasia82, onka lubią tę wiadomość

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ