X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, większość rodziny mam na Chojnach, ale w centrum też. Głównie okolice Malczewskiego, Piotrkowskiej i Brzozowej. W Łodzi dawno nie byłam, ale kto wie... Ten świat jest taki mały. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po obiadku mój sobie zazyczyl schabowy i brokuły wiec smazylam się razem z obiadem :D
    Byłam dziś na targu i byłam zawiedziona bo truskawki były brzydkie jakieś ale zadowole się bobem hihi ;)
    Kasia cudny brzusio i piękna córeczka;)

Onka dziękuję za info w takim razie muszę poczytać jeszcze o tym

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja pół kilo bobu na drugie śniadanie wciągnęłam :D

Nynusia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba grzybową ugotuję. Tak myślałam i myślałam i muszę sobie miejsce w zamrażalniku zrobić, więc prawie się pozbędę części grzybów :)

Poza tym na tych upałach to nawet się zbytnio jeść nie chce.

A Wy tak o tych owocach i ja się zorientowałam, że mi tylko została jedna nektarynka i ze 3 jabłka... trzeba uzupełnić zapasy :D

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak lubię bób, ale chyba nie mogę go jeść, bo ostatnio po kilku obiadach waga drastycznie mi skoczyła. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak zjadłam pół kilo bobu to myślałam, że mi bok wyrwie... ;) więc w tym roku już chyba sobie dam spokoj z bobem.

zmeczylam sie szukaniem tych fotelikow do auta, kurcze, nie ma idealnych...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja bobu jeszcze w tym roku nie jadlam: (
    Co do owoców tez muszę zrobić sobie zapasy bo dwa banany mojego D zostały .
    Zaraz nakupie jabłek , nektarynek <3 , truskawek itp muszę mieć dużo owoców
    AAA i mam swoje dwa grejpfruty: p szaleństwo ...
    Kasia Ja z Widzewa ! :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Widzewie też mam rodzinę, ale całe wieki ich nie widziałam i do nich akurat nie jestem podobna, bo to nieco dalsi krewni. Mieszkają przy Ćwiklińskiej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) parę bloków dalej od mojego domu co mieszkalam kiedyś ... Teraz jak w Pl jestem to do mamy jeżdże a Mama mieszka od 6 lat w Koluszkach pod Łodzią:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkałam w Łodzi przez 5 lat studiów, na Polesiu :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś ma tak ogromną ochotę na produkty mleczne jak ja? Codziennie obowiązkowo musi być kakao, płatki z jogurtem lub cokolwiek mlecznego... ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka ochotę codziennie na kefir z pomidorami ! Hahaha serio:)
    A takto to owoców bym pełno jadła , onka na Polesiu mam Dziadków dokładnie na Zlotnie:)
    Pewnie na Politechnice Łódzkiej studiowalas ?

FreshMm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zmienię chwilowo temat. Kupowałyście już może rogale do karmienia? Na Allegro jest ich sporo w przeróżnych cenach, nie wiem od czego są one uzależnione. Ostatnio w Smyku widziałam za 89,90. Ja już zgłupiałam i nie wiem, który kupić, a niektóre na Allegro są np. za 30 zł. Jeśli macie coś godnego polecenia, będę wdzięczna. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, codziennie (i to MUS) muszę zjeść płatki na mleku co najmniej pół litra. Dzisiaj takie było śniadanie jak zwykle, a 10 min po zjedzeniu mleka zjadłam pół kilo bobu o.O I tylko tyle, bo powiedziałam sobie, że za chwilę pęknę, jak nie przestanę..

Kasia, mam rogala z motherhood. Wygodny jest, jeśli chodzi o stabilność jego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:31

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w życiu w Łodzi nie byłam :D

Co do produktów mlecznych, to ja w sumie raczej nie. Wcześniej jadłam mussli z miodem i mlekiem.... no i kilka razy Danonki, a tak to średnio. Zjadłabym Danio waniliowe, ale tu mają jakieś dziwne... ale właśnie owoce i czekoladę jadłabym bez przerwy ;) z tym drugim staram się hamować, chociaż na samą myśli mi ślinka cieknie.

• madu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, pokaźny domek i super córa:)

Ja dopiero wróciłam. po glukozie poszłam do maka, a potem do SC i kupiłam za 9 zł dżinsy ciązowe, pierwsze i ostatnie :)
    Połaziłam troche po tym skwarze, nogi mi odpadaja jak zwykle, wjadłam warzywa z patelni na obiad i leżę i chyba sie już dzis nie ruszę :) Na szczęście u nas mimo że upał to wieje całkiem bardzo i fajny przeciąg w mieszkaniu robi :)

Fresh ja mam, ja mam! :) Mam w lodówce zapas mleka, kefirów, serków bieluch, twarogów, serków wiejskich a kakao co 2 dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:32

Kasia82, FreshMm lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, ja dokładnie na os. Montwiłła Mireckiego :) Akurat studia na UŁ, a od razu potem wybyłam z Łodzi.

Fresh, ja też jem sporo nabiału, od 3 m-cy faza na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

A teraz idę coś z piersi z indyka zrobić, mam nadzieję, że nie dostała nóżek, bo leży od ndz.

Jakbyście miały jakiś fotelik Maxi Cosi / Cybex / BeSafe do polecenia, to dajcie proszę znać :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, my się zdecydowaliśmy na Maxi Cosi 2wayFix z pebble plus oraz tym takim dla starszych. Jeszcze tylko jedziemy do jakiegoś sklepu, żeby przymierzyć do samochodu i jeśli pasować będzie, to zamawiamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:39

onka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam dzisiaj takie o to cudo i się zachwyciła tym leżaczki em.allegro.pl/lezaczek-tiny-love-3w1-bujaczek-kolyska-lozeczko-i5414624397.html

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasiu śliczny masz brzuszek i bardzo ładnie wyglądasz, córeczka też śliczna :)

Onka my kupujemy Maxi Cosi cabrio fix... dwie parki znajomych mają te foteliki i są zadowoleni, nam też pasuje :)

Co do jedzenia to ja codziennie muszę mieć kilogram czereśni i arbuza <3 no i do kilku tygodni codziennie Danio waniliowe, czasem i ze dwa... ciągle mam na nie ochotę :)

Współczuję Wam dziewczyny tych upałów... u mnie też grzeje, poczułam to jak wyszłam na chwilę na balkon ale ja od rana siedzę w domu :) Postanowiłam nie wychodzić jeśli nie mam potrzeby i się nie gotować :P u mnie w mieszkaniu przyjemnie, mam czym oddychać, nawet wiatraczków nie trzeba :)

Mąż w pracy więc ja mam dziś w planach prasowanie, trochę poukładałam różne rzeczy, bo od kilku dni robię porządki w pokoju, który ma być dla małej :) teraz jest tam jedna wielka graciarnia więc ja każdego dnia trochę tam ogarniam... Co prawda mała będzie spała początkowo u nas w sypialni ale w jej pokoju chcemy pomalować i postawić szafę i komodę aby było gdzie rzeczy trzymać :)

Ostatnio oglądaliśmy łóżeczka i wybraliśmy całe białe z motywem sówki na jednym z boków:
    http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-eccoanimals-120-60-z-szuflada-ID37

Pokoik malujemy na szaro, mebelki będą białe a dodatki białe, szare i w jasnym różu :) Oczywiście też będą literki na ścianie :)

A wczoraj podczas wizyty u endokrynologa dowiedziałam się, że mam małą tarczycę no i dostałam leki, małą dawkę ale jednak... TSH urosło, FT4 spadło więc do porodu będę brała hormony, poza tym dostałam zalecenie przyjmowania suplementów diety z jodem... Jak nie anemia to znów tarczyca, ahh nie jest łatwo być w ciąży :P dobrze, że na końcu taka cudowna nagroda czeka bo nie wiem jak dałabym radę :)

Kasia82, onka lubią tę wiadomość

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ