Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia82 wrote:Dziewczynki, zmienię chwilowo temat. Kupowałyście już może rogale do karmienia? Na Allegro jest ich sporo w przeróżnych cenach, nie wiem od czego są one uzależnione. Ostatnio w Smyku widziałam za 89,90. Ja już zgłupiałam i nie wiem, który kupić, a niektóre na Allegro są np. za 30 zł. Jeśli macie coś godnego polecenia, będę wdzięczna.
Ja kupiłam taką fasolkę do karmienia:
http://allegro.pl/idealdo-karmienia-poduszka-rogal-fasolka-producent-i5040902625.html
jest w porządku, można zdejmować zewnętrzną poszewkę i prać. Wewnętrzna jest wypełniona styropianowymi kulkami, ale dzięki temu jest stabilna, dopasowuje się do ciała i nie ugniata za mocno, nie jest za miękka.
Uważam, że ceny w smyku są grubo przesadzone i wolałam kupić 3x taniej, a fasolka to nie jest jakiś gadżet, który koniecznie musiałby być wypasiony i drogi.Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Kasia82, ja mam podobną jak FreshMm ale z tej aukcji:
http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-karmienia-druga-poszewka-gratis-i5391857201.html
Wydaje mi się, że one będą pewnie takie same, są 2 poszewki na zmianę a w środku wypełnienie styropianowymi kuleczkami - nie wiem czy to standard, ale chyba to dobre rozwiązanie, bo się nie 'zapada' i jak ułożysz malucha to wydaje się, że będzie tak stabilnie leżał. Chociaż te, które pokazała Jaroszka wydają się być z obrazka jeszcze fajniejszeBo takie całe wkoło jednak jest, a nie wiem jak tam w środku.
Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakocona, dzięki za info. A orientujesz się może - ta wkładka noworodkowa jest wyjmowana, prawda? Pebble ma testy ADAC, a Pebble plus też? Bo nie widzę właśnie Pebble plus:/
Estrella, też się nad Cabrio fix zastanawiam, tylko w opiniach widzę sporo informacji, że Cabriofix jest mały i w kombinezonie dziecka na zimę nie włożysz... Sama nie wiem. -
nick nieaktualnyonka wrote:Zakocona, dzięki za info. A orientujesz się może - ta wkładka noworodkowa jest wyjmowana, prawda? Pebble ma testy ADAC, a Pebble plus też? Bo nie widzę właśnie Pebble plus:/
Estrella, też się nad Cabrio fix zastanawiam, tylko w opiniach widzę sporo informacji, że Cabriofix jest mały i w kombinezonie dziecka na zimę nie włożysz... Sama nie wiem.
Akurat znajomi, którzy mają te foteliki używali ich zimą bo ich dzieci urodziły się w listopadzie. Jednej pary synek jest wyjątkowo długi, bo szybko rośnie i bez problemu się mieścił i w kombinezonie i bezonka lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Polkosiu, a kiedy mogłaś mieć owulację? Bo ja wcale nie miałam tak wcześnie, ok. 17 dc. Piszę "około" na podstawie obserwacji. Ciekawe, od czego zależy przesunięcie terminu. Lekarz Ci mówił? Czy to kwestia późniejszej owulacji czy zagnieżdżenia? Wiesz, jak tak się zastanawiasz, to i mnie wzięło na myślenie, czy u nas też będzie dziewczynka. Bo na USG w 12 tyg. lekarz nic nie mówił, później byłam na połówkowym i niby było widać dokładnie, ale już po połówkowym nie byłam. Idę dopiero teraz. Może i u nas się coś zmieni? Oby nie, bo już się nastawiliśmy i ubranka kupujemy dla dziewczynki.
Robiłam testy owulacyjne i wyszło mi, że 20 dc miałam ciemną kreskę, a potem już nie robiłam, więc pewnie 21-22 dc owulka. To by się zgadzało, bo to daje właśnie tydzień później niż "standardowe" 14 dni. A seks uprawialiśmy od 12 do 20 dc, więc też większa szansa była na dziewczynkę
Mi lekarz mówił, że to kwestia późniejszej owulacji, bo właśnie dziś prosił o zmianę PTP z 10.10 na 15.10 (w karcie mam nadal 10).
Ja też szaleję z różowym, wszystko różowe we wszystkich możliwych odcieniachAle raczej się już nic nie zmieni
Kasia82 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kasia82 wrote:Dziewczynki, zmienię chwilowo temat. Kupowałyście już może rogale do karmienia? Na Allegro jest ich sporo w przeróżnych cenach, nie wiem od czego są one uzależnione. Ostatnio w Smyku widziałam za 89,90. Ja już zgłupiałam i nie wiem, który kupić, a niektóre na Allegro są np. za 30 zł. Jeśli macie coś godnego polecenia, będę wdzięczna.
Ja dorwałam wczoraj w TK Maxx za 99 zł (niby ze 179 zł). Jest śliczny, piękny, trwały materiał i taki fajny, miękkiWrzucę wieczorem foto.
Kasia82 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Fresh, codziennie (i to MUS) muszę zjeść płatki na mleku co najmniej pół litra. Dzisiaj takie było śniadanie jak zwykle, a 10 min po zjedzeniu mleka zjadłam pół kilo bobu
I tylko tyle, bo powiedziałam sobie, że za chwilę pęknę, jak nie przestanę..
Kasia, mam rogala z motherhood. Wygodny jest, jeśli chodzi o stabilność jego.
Też miałam fazę na mleko, w I trymestrze. Teraz już chyba z miesiąc nie jadłam, wypadałoby coś zrobić mlecznegoMoże jutro na śniadanko lane kluseczki
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Zakręcona, mam tak dokładnie
Właśnie zjadłam 3 jajka z 3. połówkami kajzerek i zagryzłam niecałym pół kilo bobu, i myślę jeszcze czy nie zjeść tej 4. połówki z nutellą.. Masakra
To ja jadłam przed ciążą jeszcze więcej, ciągle coś, stąd ta moja wagaA teraz ledwo co jedna kanapka z serem, nektarynka, potem zupę to już ciężko mi zjeść...
Ale ja się cieszę, jak urodzę to będę szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę
Oczywiście mam dni, że jem w opór jak prosiakAle zazwyczaj malutko, organizm sam wie co robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:20
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ufff... Ciężko Was nadrobić
Ja dziś poszalałam znów na zakupach
Tym razem uderzyłam w rajstopki, skarpetki, kocyki itp. O dziwo, od paru dni prawie wcale nie boli mnie spojenie, a ja coraz więcej się ruszam (przez tydzień pucowałam całą chatę, łącznie z oknami), codziennie robię kilka kilometrów, bo mi telefon liczy. A jak leżałam i cierpiałam i miałam po 500-600 kroków dziennie to było jeszcze gorzej. Jednak ruch to zdrowie
zakocona, Little Frog lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
onka wrote:Zakocona, dzięki za info. A orientujesz się może - ta wkładka noworodkowa jest wyjmowana, prawda? Pebble ma testy ADAC, a Pebble plus też? Bo nie widzę właśnie Pebble plus:/
Estrella, też się nad Cabrio fix zastanawiam, tylko w opiniach widzę sporo informacji, że Cabriofix jest mały i w kombinezonie dziecka na zimę nie włożysz... Sama nie wiem.
Nie wolno dziecka wsadzać w kombinezonie do fotelika, mówili o tym na warsztatach "bezpieczny maluch". Do fotelika dziecko wsadza się w śpiworku z dziurami na pasy, gdzie jest pewność, że pasy są odpowiednio zaciągnięte (w kombinezonie może się wydawać, że są, a przy wypadku okazuje się, że nie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:30
onka, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Co za skwar na dworze.. byłam w sklepie z 10 minut drogi od domu, ledwo wróciłam
W takie dni jak dziś, tylko sukienka maxi zdaje egzamin. Dobrze ze w domu mam chłodno z żadnego pokoju nie grzeje bezpośrednio słońce, okna pozamykałam i jest w miarę ok
Dziś u mnie królują Tzatziki z ryżem i mięskiem
Tak czytam mój suwak pod spodem i piszą, że maluch teraz wazy ok 400g... No cóż, mój 3 tygodnie temu ważył już 415g :oWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:31
agania lubi tę wiadomość