X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu polecam ten rogal sprawdzony przez siostrę i juz go od niej dostałam....w sumie jajek go kupiłam :)
    http://poofi.pl/shop/products/poduszka-do-karmienia-niemowlat/

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży danonkow jeść nie mogę !
    Jakoś odrzuca mnie i rzygam po nich: (
    Zakocona masz tez tak ze możesz konia z kopytami zjeść chociaż wiesz ze pekniesz to możesz jeść ?! Hahahah

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, mam tak dokładnie :) Właśnie zjadłam 3 jajka z 3. połówkami kajzerek i zagryzłam niecałym pół kilo bobu, i myślę jeszcze czy nie zjeść tej 4. połówki z nutellą.. Masakra :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo hahaha mam to samo , czuje ze juz pekne ale wiem ze mogę jeszcze i mój żołądek tez ale nie pozwalamy sobie tak bo moja dupa tego nie wytrzyma hahaha

zakocona lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczynki, zmienię chwilowo temat. Kupowałyście już może rogale do karmienia? Na Allegro jest ich sporo w przeróżnych cenach, nie wiem od czego są one uzależnione. Ostatnio w Smyku widziałam za 89,90. Ja już zgłupiałam i nie wiem, który kupić, a niektóre na Allegro są np. za 30 zł. Jeśli macie coś godnego polecenia, będę wdzięczna. ;)

Ja kupiłam taką fasolkę do karmienia:
    http://allegro.pl/idealdo-karmienia-poduszka-rogal-fasolka-producent-i5040902625.html

jest w porządku, można zdejmować zewnętrzną poszewkę i prać. Wewnętrzna jest wypełniona styropianowymi kulkami, ale dzięki temu jest stabilna, dopasowuje się do ciała i nie ugniata za mocno, nie jest za miękka.
    Uważam, że ceny w smyku są grubo przesadzone i wolałam kupić 3x taniej, a fasolka to nie jest jakiś gadżet, który koniecznie musiałby być wypasiony i drogi.

Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82, ja mam podobną jak FreshMm ale z tej aukcji:
    http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-karmienia-druga-poszewka-gratis-i5391857201.html

Wydaje mi się, że one będą pewnie takie same, są 2 poszewki na zmianę a w środku wypełnienie styropianowymi kuleczkami - nie wiem czy to standard, ale chyba to dobre rozwiązanie, bo się nie 'zapada' i jak ułożysz malucha to wydaje się, że będzie tak stabilnie leżał. Chociaż te, które pokazała Jaroszka wydają się być z obrazka jeszcze fajniejsze :) Bo takie całe wkoło jednak jest, a nie wiem jak tam w środku.

Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dzięki za info. A orientujesz się może - ta wkładka noworodkowa jest wyjmowana, prawda? Pebble ma testy ADAC, a Pebble plus też? Bo nie widzę właśnie Pebble plus:/

Estrella, też się nad Cabrio fix zastanawiam, tylko w opiniach widzę sporo informacji, że Cabriofix jest mały i w kombinezonie dziecka na zimę nie włożysz... Sama nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Zakocona, dzięki za info. A orientujesz się może - ta wkładka noworodkowa jest wyjmowana, prawda? Pebble ma testy ADAC, a Pebble plus też? Bo nie widzę właśnie Pebble plus:/

Estrella, też się nad Cabrio fix zastanawiam, tylko w opiniach widzę sporo informacji, że Cabriofix jest mały i w kombinezonie dziecka na zimę nie włożysz... Sama nie wiem.

Akurat znajomi, którzy mają te foteliki używali ich zimą bo ich dzieci urodziły się w listopadzie. Jednej pary synek jest wyjątkowo długi, bo szybko rośnie i bez problemu się mieścił i w kombinezonie i bez :)

onka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Polkosiu, a kiedy mogłaś mieć owulację? Bo ja wcale nie miałam tak wcześnie, ok. 17 dc. Piszę "około" na podstawie obserwacji. Ciekawe, od czego zależy przesunięcie terminu. Lekarz Ci mówił? Czy to kwestia późniejszej owulacji czy zagnieżdżenia? Wiesz, jak tak się zastanawiasz, to i mnie wzięło na myślenie, czy u nas też będzie dziewczynka. Bo na USG w 12 tyg. lekarz nic nie mówił, później byłam na połówkowym i niby było widać dokładnie, ale już po połówkowym nie byłam. Idę dopiero teraz. Może i u nas się coś zmieni? Oby nie, bo już się nastawiliśmy i ubranka kupujemy dla dziewczynki.

Robiłam testy owulacyjne i wyszło mi, że 20 dc miałam ciemną kreskę, a potem już nie robiłam, więc pewnie 21-22 dc owulka. To by się zgadzało, bo to daje właśnie tydzień później niż "standardowe" 14 dni. A seks uprawialiśmy od 12 do 20 dc, więc też większa szansa była na dziewczynkę :)

Mi lekarz mówił, że to kwestia późniejszej owulacji, bo właśnie dziś prosił o zmianę PTP z 10.10 na 15.10 (w karcie mam nadal 10).

Ja też szaleję z różowym, wszystko różowe we wszystkich możliwych odcieniach :P Ale raczej się już nic nie zmieni :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja się w pół kilowe zakupy nie bawię :P wszystko po kilogram kupuję od razu :D

Haha, ja tak samo ;) Czasem nawet i 2 kg, bo papugi dużo jedzą :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczynki, zmienię chwilowo temat. Kupowałyście już może rogale do karmienia? Na Allegro jest ich sporo w przeróżnych cenach, nie wiem od czego są one uzależnione. Ostatnio w Smyku widziałam za 89,90. Ja już zgłupiałam i nie wiem, który kupić, a niektóre na Allegro są np. za 30 zł. Jeśli macie coś godnego polecenia, będę wdzięczna. ;)

Ja dorwałam wczoraj w TK Maxx za 99 zł (niby ze 179 zł). Jest śliczny, piękny, trwały materiał i taki fajny, miękki :) Wrzucę wieczorem foto.

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Fresh, codziennie (i to MUS) muszę zjeść płatki na mleku co najmniej pół litra. Dzisiaj takie było śniadanie jak zwykle, a 10 min po zjedzeniu mleka zjadłam pół kilo bobu o.O I tylko tyle, bo powiedziałam sobie, że za chwilę pęknę, jak nie przestanę..

Kasia, mam rogala z motherhood. Wygodny jest, jeśli chodzi o stabilność jego.

Też miałam fazę na mleko, w I trymestrze. Teraz już chyba z miesiąc nie jadłam, wypadałoby coś zrobić mlecznego :) Może jutro na śniadanko lane kluseczki :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zakręcona, mam tak dokładnie :) Właśnie zjadłam 3 jajka z 3. połówkami kajzerek i zagryzłam niecałym pół kilo bobu, i myślę jeszcze czy nie zjeść tej 4. połówki z nutellą.. Masakra :D

To ja jadłam przed ciążą jeszcze więcej, ciągle coś, stąd ta moja waga ;) A teraz ledwo co jedna kanapka z serem, nektarynka, potem zupę to już ciężko mi zjeść... ;) Ale ja się cieszę, jak urodzę to będę szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę :P

Oczywiście mam dni, że jem w opór jak prosiak :P Ale zazwyczaj malutko, organizm sam wie co robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:20

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Ciężko Was nadrobić :P Ja dziś poszalałam znów na zakupach :P Tym razem uderzyłam w rajstopki, skarpetki, kocyki itp. O dziwo, od paru dni prawie wcale nie boli mnie spojenie, a ja coraz więcej się ruszam (przez tydzień pucowałam całą chatę, łącznie z oknami), codziennie robię kilka kilometrów, bo mi telefon liczy. A jak leżałam i cierpiałam i miałam po 500-600 kroków dziennie to było jeszcze gorzej. Jednak ruch to zdrowie :P

zakocona, Little Frog lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia to mam z Ceba Baby MINI
    63b9dd7bf8bb6aecmed.jpg
    Na tą chwilę służy mi jako poduszka pod głowę albo między nogi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:58

Kasia82, lili_madlen lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:

Pebble plus jest ulepszoną wersją pebble i to tegoroczny czy jakoś zeszłoroczny model. Nie zdążyli jeszcze testów zrobić z tym fotelikiem. Pebble plus ma jednak notę excellent safety, gdzie pebble i cabriofix mają top safety (niższą). Wkładka noworodkowa jest wyjmowana. Fotelik jest do 75cm dziecka.

Nie wolno dziecka wsadzać w kombinezonie do fotelika, mówili o tym na warsztatach "bezpieczny maluch". Do fotelika dziecko wsadza się w śpiworku z dziurami na pasy, gdzie jest pewność, że pasy są odpowiednio zaciągnięte (w kombinezonie może się wydawać, że są, a przy wypadku okazuje się, że nie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:30

onka, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką fasolkę, raczej tylko do karmienia. Rogala do spania mam wielkiego i długiego, ale nie używam, nie podpasował mi :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ja też nie używam. Wydana kasa w błoto tutaj była. Ani to wygodne, ani pomagające w czymkolwiek.. Pod kolana wsadzam sobie poduszkę, którą w Lidlu kupiłam, z jakimiś tam granulkami.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za skwar na dworze.. byłam w sklepie z 10 minut drogi od domu, ledwo wróciłam :D W takie dni jak dziś, tylko sukienka maxi zdaje egzamin. Dobrze ze w domu mam chłodno z żadnego pokoju nie grzeje bezpośrednio słońce, okna pozamykałam i jest w miarę ok :)
    Dziś u mnie królują Tzatziki z ryżem i mięskiem :P

Tak czytam mój suwak pod spodem i piszą, że maluch teraz wazy ok 400g... No cóż, mój 3 tygodnie temu ważył już 415g :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:31

agania lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja zwijam kołdrę i też pod nogę :) Ta moja to jakaś zbyt wysoka i twarda, niewygodnie mi z nią.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ