X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A jak śpisz pół na pół na plecach? Jakaś inna poduszkę albo kołdrę sobie wkładasz pod plecy?
    nogi na boku są, a głowa na prosto i łopatki mi leżą na łóżku. Nie wiem jak ja daję radę tak spać, ale śpię :P I pewnie dlatego w kręgosłupie strzyka ;)

polkosia, no właśnie ja się będę jakoś w 32 zapisywać, na wszelki wypadek :P Poszła PW do ciebie :)
    Naszym kotom ta poducha też nie odpowiada, no więc leży. Czasem ją używamy jako podpórki w łóżku jak chcemy siedzieć.. No, ale zawala miejsce nie ma co owijać w bawełnę. Nie przydała się nam.

Ja też wierzę, że dam radę bez i mamy WIELKĄ nadzieję, że uda nam się w domu narodzin rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:09

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dlatego ja nie chce, bo nie znam swojego progu bólu....znam dziewczyny co z bólu podczas porodu tracą przytomność, wiec wole nie ryzykować....siostra mojego męża prawie zeszła na stole....musieli ja szybko ciąć...wiec dom narodzin to nie dla mnie.

Mógłbyś nam tutaj zdać relacje ?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona moja kotka sie w ta podusie wtula a druga sie kładzie w niej hehe :) każdy ma inaczej no szkoda, ze wyrzuciłas pieniążki w błoto, ale moze sprzedasz ???

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niech leży sobie na razie, jak pisałam, może przyda się dziecku ;)

jaroszka, każda kobieta jest inna. Też chciałam zzo i nie było mowy, że inaczej będę rodzić. Obejrzałam jednak "biznes porodowy", poczytałam dużo n/t znieczuleń i porodu naturalnego, obejrzałam sporo filmików z naturalnych porodów, byłam na warsztatach z łagodzenia bólu porodowego i wiem, że chciałabym bez. Jest dużo naturalnych metod na łagodzenie, a zzo wcale nie jest takie piękne i kolorowe, i bez wpływu na przebieg porodu, jak to się wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:17

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mogłabym mi podesłać jakieś materiały źródłowe? Chętnie sie zapoznam :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu nie maja zzo, podobno przedluza porod.a co ciekawe podobno lewatywa przyspiesza;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    U nas w szpitalu nie maja zzo, podobno przedluza porod.a co ciekawe podobno lewatywa przyspiesza;))

SS, ale robią w szpitalu lewatywę? Podobno juz nie...

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Pebble plus jest ulepszoną wersją pebble i to tegoroczny czy jakoś zeszłoroczny model. Nie zdążyli jeszcze testów zrobić z tym fotelikiem. Pebble plus ma jednak notę excellent safety, gdzie pebble i cabriofix mają top safety (niższą). Wkładka noworodkowa jest wyjmowana. Fotelik jest do 75cm dziecka.

Nie wolno dziecka wsadzać w kombinezonie do fotelika, mówili o tym na warsztatach "bezpieczny maluch". Do fotelika dziecko wsadza się w śpiworku z dziurami na pasy, gdzie jest pewność, że pasy są odpowiednio zaciągnięte (w kombinezonie może się wydawać, że są, a przy wypadku okazuje się, że nie).

Zakocona, już widzę jak będziesz rozgrzewala samochód! żeby wyjmować dziecko z kombinezonu, a później będziesz w ten kombinezon ubierala aby wyjść z samochodu, Nie popadają w paranoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:34

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja już nie na kompie do końca tygodnia, więc polecam zacząć od "biznes porodowy", który jest na yt. Przewertowac str fundacji rodzic po ludzku, dawałam linka do ich książeczki "o bólu porodowym". Resztę mogę poszukać i dać ci w pon :) jaroszka, robią na życzenie lewatywe. Możesz też sama w domu przed szpitalem sobie zrobic.

Ss, tak, może przyspieszyć, bo przyspieszona praca jelit może doprowadzić do wywołania lepszych/mocniejszych skurczy :)

Agatka, wsadzenie dziecka w śpiwór ZAMIAST w kombinezon NIE ROWNA się rozbieraniu go i przebieraniu. Czytaj ze zrozumieniem ;) ja tam wolę posłuchać rad wyszkolonych ratowników medycznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:35

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    SS, ale robią w szpitalu lewatywę? Podobno juz nie...

Na życzenie, ja tam chcę mieć lewatywę. Chyba bym się spaliła ze wstydu, gdybym pół sali obsrała :P Oczywiście, jeśli będzie można, bo zależy kiedy trafię na porodówkę.

jaroszka, Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja rownież byłam na bezpiecznym maluchu i potwierdzam to co zakocona napisala. Każdy postąpi jak bedzie chciał, myśle, ze tych wyjazdów samochodem akurat w tym okresie bedzie mało i jakoś sobie poradzimy. Poza tym jeżeli mowa o bezpieczeństwie to ja mam na tym punkcie bzika i nie zamierzam ani oszczędzać na foteliku itd ani na zasadach dotyczących przewożenia dziecka.
    Przesyłam link:

http://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html

zakocona, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, pogadamy po okresie zimowym. Te śpiworku tak chronią przed mrozem, że ho ho. ...
    Poza tym w dobrze dobranym kombinezonie, można dziecko normalnie przypiąć w foteliku, ja nie miałam z tym nigdy problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:41

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wożenia w kombinezonie, to mam taki specjalny kombinezon z miejscem na pasy - myślę, że to będzie optymalne. Dostałam od bratowej, podobno spełniał rolę idealnie.

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona dziękuje!!! To zaczynam zaraz maraton filmowy :)
    A jak nie sprawi Ci to kłopotu to tak, poproszę materiały w poniedziałek ;*

relgh371crdcdbv2.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,ja dzis mialam kolejne usg anawet dwa ,bo dokonczenie polowkowego,dzis Amelka okazala sie grzeczna dziwczynka i dala sobie wszystko zbadac i zmierzyc ;),wszystko jest ok,i dopochwowe,bo sprawdzali szyjke macicy ,kilka lat temu mialam dwa razy usuwana z niej endometrioze i doktor mowil ze przy kazdym usuwaniu jest troche szyjka skracana,ale moja wyglada dobrze i jest odpowiedniej dlugosci.niestety łozysko nadal sie nie przesunelo w gore i jest bardzo nisko,no nic za 5 tygodni nastepne sprawdzaniei zapadnie decyzja czy moge leciec do Polski czy nie,mam nadzieje ze sie przesunie,pozdrowionka

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ale mnie rozsmieszylas!!!! Ale masz racje ! Ja te wole tego uniknąć i napewno poproszę lewatywę.

Kasia82 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mowila ze za zgoda robia lewatywe, tez ją chyba wole niz sranie gdzie popadnie;) a jak ma jeszcze przyspieszyc to juz wogole;))

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawdę również polecam poogladanie na yt porodów naturalnych, jaroszka :) mnie dodają one mnóstwo odwagi i becze na każdym jak wariatka :D ból porodowy jest bolesny, nie ma co ukrywać, ale ten ból ma cel i daje ci znaki, jak np masz zmienić pozycję lub że chcesz być masowana itd itp a jaka piękna nagroda potem, kiedy już dzidziuś na tobie wyląduje :) moja babcia zawsze mi powtarza "boli koszmarnie, ale dziecko na piersi i już zapominasz o tym całym bólu" :) :)

Agatka, ty będziesz w kombinezonie wozić i ok. To jest twoja sprawa, nie moja :) Powtarzam słowa ratowników prowadzących szkolenia na temat bezpieczeństwa dziecka podczas jazdy samochodem. Ja zamierzam im zaufać a nie mojemu widzimisię ;)

Polkosia, jakiej firmy masz ten kombinezon, wiesz może? Z dziurą na pasy jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:51

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, a na bank się nie dokopię do niego... Ale ma właśnie specjalne otwory takie, żeby pas przepleść.

Aaa... Teraz mi się skojarzyło, że on tylko górę ma jako kombinezon, a dół jako śpiworek i dlatego w tym dole ta dziura była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:53

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja takie coś będę kupowała polkosia :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ