Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaroszka wrote:A jak śpisz pół na pół na plecach? Jakaś inna poduszkę albo kołdrę sobie wkładasz pod plecy?
I pewnie dlatego w kręgosłupie strzyka
polkosia, no właśnie ja się będę jakoś w 32 zapisywać, na wszelki wypadekPoszła PW do ciebie
Naszym kotom ta poducha też nie odpowiada, no więc leży. Czasem ją używamy jako podpórki w łóżku jak chcemy siedzieć.. No, ale zawala miejsce nie ma co owijać w bawełnę. Nie przydała się nam.
Ja też wierzę, że dam radę bez i mamy WIELKĄ nadzieję, że uda nam się w domu narodzin rodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:09
jaroszka lubi tę wiadomość
-
No i dlatego ja nie chce, bo nie znam swojego progu bólu....znam dziewczyny co z bólu podczas porodu tracą przytomność, wiec wole nie ryzykować....siostra mojego męża prawie zeszła na stole....musieli ja szybko ciąć...wiec dom narodzin to nie dla mnie.
Mógłbyś nam tutaj zdać relacje ? -
a niech leży sobie na razie, jak pisałam, może przyda się dziecku
jaroszka, każda kobieta jest inna. Też chciałam zzo i nie było mowy, że inaczej będę rodzić. Obejrzałam jednak "biznes porodowy", poczytałam dużo n/t znieczuleń i porodu naturalnego, obejrzałam sporo filmików z naturalnych porodów, byłam na warsztatach z łagodzenia bólu porodowego i wiem, że chciałabym bez. Jest dużo naturalnych metod na łagodzenie, a zzo wcale nie jest takie piękne i kolorowe, i bez wpływu na przebieg porodu, jak to się wydaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:17
polkosia lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Pebble plus jest ulepszoną wersją pebble i to tegoroczny czy jakoś zeszłoroczny model. Nie zdążyli jeszcze testów zrobić z tym fotelikiem. Pebble plus ma jednak notę excellent safety, gdzie pebble i cabriofix mają top safety (niższą). Wkładka noworodkowa jest wyjmowana. Fotelik jest do 75cm dziecka.
Nie wolno dziecka wsadzać w kombinezonie do fotelika, mówili o tym na warsztatach "bezpieczny maluch". Do fotelika dziecko wsadza się w śpiworku z dziurami na pasy, gdzie jest pewność, że pasy są odpowiednio zaciągnięte (w kombinezonie może się wydawać, że są, a przy wypadku okazuje się, że nie).
Zakocona, już widzę jak będziesz rozgrzewala samochód! żeby wyjmować dziecko z kombinezonu, a później będziesz w ten kombinezon ubierala aby wyjść z samochodu, Nie popadają w paranojeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:34
-
Jaroszka, ja już nie na kompie do końca tygodnia, więc polecam zacząć od "biznes porodowy", który jest na yt. Przewertowac str fundacji rodzic po ludzku, dawałam linka do ich książeczki "o bólu porodowym". Resztę mogę poszukać i dać ci w pon
jaroszka, robią na życzenie lewatywe. Możesz też sama w domu przed szpitalem sobie zrobic.
Ss, tak, może przyspieszyć, bo przyspieszona praca jelit może doprowadzić do wywołania lepszych/mocniejszych skurczy
Agatka, wsadzenie dziecka w śpiwór ZAMIAST w kombinezon NIE ROWNA się rozbieraniu go i przebieraniu. Czytaj ze zrozumieniemja tam wolę posłuchać rad wyszkolonych ratowników medycznych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:35
jaroszka lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:SS, ale robią w szpitalu lewatywę? Podobno juz nie...
Na życzenie, ja tam chcę mieć lewatywę. Chyba bym się spaliła ze wstydu, gdybym pół sali obsrałaOczywiście, jeśli będzie można, bo zależy kiedy trafię na porodówkę.
jaroszka, Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agata ja rownież byłam na bezpiecznym maluchu i potwierdzam to co zakocona napisala. Każdy postąpi jak bedzie chciał, myśle, ze tych wyjazdów samochodem akurat w tym okresie bedzie mało i jakoś sobie poradzimy. Poza tym jeżeli mowa o bezpieczeństwie to ja mam na tym punkcie bzika i nie zamierzam ani oszczędzać na foteliku itd ani na zasadach dotyczących przewożenia dziecka.
Przesyłam link:
http://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html
zakocona, IviQ lubią tę wiadomość
-
Zakocona, pogadamy po okresie zimowym. Te śpiworku tak chronią przed mrozem, że ho ho. ...
Poza tym w dobrze dobranym kombinezonie, można dziecko normalnie przypiąć w foteliku, ja nie miałam z tym nigdy problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:41
-
A co do wożenia w kombinezonie, to mam taki specjalny kombinezon z miejscem na pasy - myślę, że to będzie optymalne. Dostałam od bratowej, podobno spełniał rolę idealnie.
zakocona lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
hejka,ja dzis mialam kolejne usg anawet dwa ,bo dokonczenie polowkowego,dzis Amelka okazala sie grzeczna dziwczynka i dala sobie wszystko zbadac i zmierzyc
,wszystko jest ok,i dopochwowe,bo sprawdzali szyjke macicy ,kilka lat temu mialam dwa razy usuwana z niej endometrioze i doktor mowil ze przy kazdym usuwaniu jest troche szyjka skracana,ale moja wyglada dobrze i jest odpowiedniej dlugosci.niestety łozysko nadal sie nie przesunelo w gore i jest bardzo nisko,no nic za 5 tygodni nastepne sprawdzaniei zapadnie decyzja czy moge leciec do Polski czy nie,mam nadzieje ze sie przesunie,pozdrowionka
-
Ja naprawdę również polecam poogladanie na yt porodów naturalnych, jaroszka
mnie dodają one mnóstwo odwagi i becze na każdym jak wariatka
ból porodowy jest bolesny, nie ma co ukrywać, ale ten ból ma cel i daje ci znaki, jak np masz zmienić pozycję lub że chcesz być masowana itd itp a jaka piękna nagroda potem, kiedy już dzidziuś na tobie wyląduje
moja babcia zawsze mi powtarza "boli koszmarnie, ale dziecko na piersi i już zapominasz o tym całym bólu"
Agatka, ty będziesz w kombinezonie wozić i ok. To jest twoja sprawa, nie mojaPowtarzam słowa ratowników prowadzących szkolenia na temat bezpieczeństwa dziecka podczas jazdy samochodem. Ja zamierzam im zaufać a nie mojemu widzimisię
Polkosia, jakiej firmy masz ten kombinezon, wiesz może? Z dziurą na pasy jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:51
-
Nie mam pojęcia, a na bank się nie dokopię do niego... Ale ma właśnie specjalne otwory takie, żeby pas przepleść.
Aaa... Teraz mi się skojarzyło, że on tylko górę ma jako kombinezon, a dół jako śpiworek i dlatego w tym dole ta dziura była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:53
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn