X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała rodzic bez znieczulenia ale zobaczymy jak to będzie wszystko !
    A co do lewatywy to obowiązkowa dla mnie bo obsram ich bez hahaha

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info o poduchach. Jesteście niezastąpione! Też mi się wydawało, że te 90 zł. za rogala to sporo, ale wcześniej nie zaglądałam na Allegro i pomyślałam, że może teraz są takie ceny. Ja też jestem zdania, że jeśli mogę trochę zaoszczędzić i kupić gdzie indziej, i niekoniecznie gorszej jakości, to warto te pieniądze przeznaczyć na resztę wyprawki.
    Fresh, właśnie takie widziałam dziś na Allegro i się nad nimi zastanawiałam, bo mi się podobały. ;) Teraz te rogale wyglądają na wygodniejsze niż ten, który miałam przy córce. Tamten był jakiś kanciasty, te mają bardziej opływowe kształty, więc na pewno są wygodniejsze dla maluszka.

Onka, ja przy córci miałam Maxi Cosi cabriofix, choć pewnie inny model i mała bez problemu mieściła się w nim zimą, a urodzona była w kwietniu, więc gdy przyszła zima, była już sporą dziewczynką. Myślę, że spokojnie maluch wejdzie bez wkładki. Chyba, że we wkładce chcesz wozić, wtedy może nie wejść w kombinezonie. My z tej wkładki długo nie korzystaliśmy, bo moja córka szybko z niej wyrosła.

Polkosiu, fajnie to wszystko brzmi o domu narodzin, ale to jednak nie dla mnie, bo wolę mieć w razie czego możliwość znieczulenia. Podczas pierwszego porodu dowiedziałam się jaki mam próg bólu, choć nie wykluczam, że może skurcze były silniejsze z powodu oksytocyny. Niemniej podziwiam Cię za decyzję i myślę, że jeśli jesteś pewna, że możesz zrezygnować ze znieczulenia, to świetnie wybrałaś. Ja cały czas obstawiam swój szpital, ze względu na lekarza prowadzącego i położną, z którą jednak będę chciała się umówić. U mnie znieczulenie nie przedłużyło porodu, ogólnie nie trwał on długo, ale to pewnie zależy od przypadku. Lewatywy na szczęście mi nie robili, dzięki temu, że dzień wcześniej prawie nic nie jadłam i w nawiązaniu do tekstu Polkosi, nie miałam czym srać. ;)

Polkosiu, ale mnie rozbawiłaś tą "obsraną salą". Super tekst! ;)

onka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, przy oksy powinni podać znieczulenie, bo skurcze są dużo bardziej bolesne i intensywniejsze, więc to nie ma co porównywać :)

ja mam nadzieje wykonać sobie lewatywe sama w domu, ale jak to będzie, to zobaczymy ;) w każdym razie to u mnie musi być zrobione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 18:05

Kasia82 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiecie co, ja miałam taki koszmar na początku ciąży, że pojechałam na porodówkę rodzić i bez lewatywy zaczęłam przeć i nie mogłam, bo chciało mi się kupę :P No i darłam się, że nie będę parła, bo się zesram, na co położna: "To sraj!!! Co my, gówna nie widziałyśmy?!" i jak się zaparłam to tak poparłam, że moja kupa leciała i leciała... Aż na ścianę, a dziecko jak nie wyszło, tak nie wyszło :P Spocona się obudziłam :D

Kasia82, jaroszka, madu, Bąbelek, Nynusia, ZakręconaOna, PauLLa, Arielka, Blondik, nat_alia, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha polkosia :D

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss jesli chodzi o czas skakania na piłce (te 15 min) to w sensie przynajmniej tyle .. :) niby z jej doświadczenia ułatwia to poród ale nie znam nikogo kto skakał i było mu lzej ..:P Jak siedze przed TV to mowi ze nie na kanapie tylko na piłce zeby zawsze te 15 min było dziennie piłki plus 15 min gmnastyki :)

kasia82 ślicze zdjecie i urocza córeczka :)

Ja nie chce żadnego chodzika bo uważam ze to słaba opcja jesli chodzi o anatomie dziecka... chyba lepiej jak dziecko samo dojdzie do wstawania i pierwszych kroczków poprzez czworakowanie :)

Także zakupiłam rogal do spania i myślałam ze tylko u mnie sie nie sprawdził .. bo np jest jeszcze za wczesnie .. ale widze ze wiecej z nas ma taki problem :) A podusie do karmienia właśnie zamawiam , ta z tymi wymiennymi poszewkami :)

Dzis na obiad u mnie makaron spaghetti z sosem na bazie mascarpone i pomidorów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 18:11

Kasia82 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za lewatywą !!! :D :P - O B O W I Ą Z K O W O !

polkosia, ZakręconaOna, Blondik, agania lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kasia, przy oksy powinni podać znieczulenie, bo skurcze są dużo bardziej bolesne i intensywniejsze, więc to nie ma co porównywać :)

ja mam nadzieje wykonać sobie lewatywe sama w domu, ale jak to będzie, to zobaczymy ;) w każdym razie to u mnie musi być zrobione :)

U mnie to faktycznie był straszny ból, ale też mi się wydaje, że to przez oksytocynę. Bo jeśli ledwo wytrzymywałam ból w natężeniu 30, to co by było przy 90 (po znieczuleniu na KTG dochodził do takiej skali). Pewnie bym już straciła przytomność. A wydawało mi się, że jestem w miarę wytrzymała. Zapewne bez oksytocyny ból byłby bardziej znośny.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Bo wiecie co, ja miałam taki koszmar na początku ciąży, że pojechałam na porodówkę rodzić i bez lewatywy zaczęłam przeć i nie mogłam, bo chciało mi się kupę :P No i darłam się, że nie będę parła, bo się zesram, na co położna: "To sraj!!! Co my, gówna nie widziałyśmy?!" i jak się zaparłam to tak poparłam, że moja kupa leciała i leciała... Aż na ścianę, a dziecko jak nie wyszło, tak nie wyszło :P Spocona się obudziłam :D

Hahaha, jakie Ty masz sny! A odnośnie czynności fizjologicznych, mój mąż miał niezły ubaw, gdy położna podczas porodu powiedziała: "Ooo, ma pani pełny pęcherz, trzeba go opróżnić". Nacisnęła "jakiś guziczek" (jak to nazwał) i siku samo wyleciało. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, oni są przygotowani przecież :) Ale jak będę mogła, to czemu nie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez chce lewatywę przed :)
    Co do poduszek do karmienia ze steropianem to radze sprawdzić czy nie szeleszczą, żeby Wam sie maluchy nie budzily w nocy podczas jedzonka :)

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra my się kończymy pakować i lecimy na działkę :)!

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona miłego dzielkowego weekendu !!!! :)

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,ale się uśmiałam:DD
    Ja to samo uważam,skoro można zrobić lewatywę,to czemu nie robic. Zaoszczwdzi sie wstydu rodzącej i nieprzyjemności poloznym hehe:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jaroszka :)!

Myślę, że w tym momencie parcia, byłoby nam wszystko jedno czy się zesramy, bo chęć urodzenia dziecka byłaby silniejsza. Ale jeśli mogę się wysrac normalnie do kibla zamiast dajmy na to podłogę, to jednak wybieram pierwszą opcję :P

polkosia, ZakręconaOna, stokrotka25, IviQ, lili_madlen, Blondik, aagatkaa1984 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czy z kupą czy bez i tak czeka nas niezłe przeżycie :P

Kasia82, Nynusia, zakocona, jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas wzięło na fekalne tematy.;)

Oj, dziewczyny, już coraz bliżej. Ja to pewnie będę jedną z ostatnich rodzących w tym miesiącu. Wcześniej poczytam sobie o Waszych porodach, bo pewnie zamieścicie relacje. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 19:17

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jesteś super!!! ale mnie rozbawiłaś :D :D

Co do lewatywy to też bym wolała ją mieć...

A powiedzcie mi czy ciężko jest Wam usnąć? Dla mnie ostatnie tygodnie to jakiś koszmar... na wznak się boje spać chociaż mi najwygodniej bo mam zakaz przez tą moją nerkę po drugie gin mi powiedział, że powinno się na boku przez to żeby malutka miala swobodny dopływ tlenu, na lewym w ogóle jakaś masakra wszystko mnie ciągnie i kłuje a na prawym znów tak się mała rozpycha, że boje się ze ją gniotę... :/

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hahahahahhahahahahhahahahhahHahahah ale się usmialam ! Jezu hahahaha
    Ale prawda jak jest opcja to czemu nie skorzystać z lewatywy .
    Nynusia Ja od paru dni mam problem z zasypianiem ale jakoś po czasie się udaje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona mnie też ale najpierw to się tak umęczę, że mam ochotę wstać i płakać :(

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ