X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś przeszkadzała bariera między mną a L, więc tylko pod kolana tę poduszkę wsadzam. No i nasza kotka śpi z nami (ze mną pod pachą), więc muszę mieć przestrzeń wolną dla niej :P My śpimy na poduszkach profilowanych, więc ten róg dla ciężarnej do spania, to był koszmar, jeśli chodzi o podparcie dla głowy również. Twardo i niewygodnie. Myślałam, że się przyda, ale 117zł obecnie leży na podłodze :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, jeszcze Wam powiem, że wczoraj koleżanka zdała mi relację z Domu Narodzin przy Żelaznej i tak mnie zachęciła, że chyba będę próbowała się tam dostać :) Także wstępnie szpital wybrany. Jak nie wynikną żadne komplikacje i nie będzie problemu z miejscem, to uderzam tam :)

zakocona, Kasia82 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, podziel się relacją plz :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, a ja właśnie miałam sobie taką poduszkę sprawić jak przyjadę do Polski... póki co mam taką długą poduchę od babci :D jeszcze z piórkami :D
    Teraz to się zastanawiam nad tym zakupem...

No i wczoraj widziałam, że pojawiły się na wątku fotele. Chyba też będę musiała męża na jakiś naciągnąć, bo mamy tylko kanapę. Chyba kupię ten taki z ikei z tymi nóżkami tak zawiniętymi, na którym można się leciutko bujać. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi :D

• zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, moja koleżanka bardzo sobie te poduchę dla ciężarnej chwali, więc to wszystko kwestia kobiety :)

a i polkosia, pamiętaj, że do DN potrzeba kwalifikację przejść w 37tyg ciąży. Umówić się trzeba na nią koło 35tyg ciąży. No i ciąża musi być w pełni fizjologiczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:50

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona i Polkosia to ja wprost przeciwnie, ta poduszka do spania to dla mnie wybawienie! Wcześniej bolały mni biodra nie mogłam sie ułożyć....bo ja zawsze spałam na brzuchu, a teraz tylko boczek....i jest mnóstwo pozycji, które mozna przyjąć z ta poduszka, np. Pół na pół na plecach, bo całkowicie nie mozna, a poza tym i tak na plecach mi nie wygodnie ;)

ss lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Tylko skąd będę wiedzieć, że należę do tego grona, które później kładą te "100 zl" na podłogę ;)
    Chociaż w sumie chyba kupię, bo myślę, że wykorzystam ją jak coś jako poduszkę do karmienia i może do zabawy jak coś się przyda :) choćbym miała na rzęsach stanąć, to znajdę dla niej zastosowanie :D

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze tez zależy od poduszki, moja jest miękka z minky na głowę, a twarda bawełna na nogi :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię nadal na plecach, bo się w nocy z boku odwracam. Pół na pół na plecach też śpię. Nie mam przez to jakichś problemów oprócz trzasku w kręgosłupie, jak się przekręcam w końcu. Ale to mam też jak się przekręcam z jednego boku na drugi (co robię budząc się, podnoszac się do połowy i dopiero przekręcając, bo inaczej już nie da rady..)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, ja tego do karmienia używać też nie będę, bo wolę się oprzeć o fotel niż w jakiejś kosmicznej pozycji owinięta podwójnie tym rogiem siedzieć. Ale może się dla dziecka przyda. Jak nie, to sprzedam w cholerę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:55

Little Frog lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 130 zł leży na brzegu łóżka zawiązane końcami, więc nasza sunia idealnie się wpasowała tam :D Dlatego nie jestem aż tak negatywnie nastawiona - w błoto kasa nie poszła na pewno :P

Zakocona, tak, czytałam, że już po 32 tc można się zapisywać, a po 36 tc iść na rozmowę. U mnie na razie wszystko prawidłowo i bez komplikacji, więc chyba będzie OK. Wyślij mi PW, jak zaakceptujesz zapro.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog ta poduszka moze Ci spokojnie służyć tez do karmienia, ładnie sie nią owiniesz i rownież jako kojec dla dziecka, np zeby nie spadł z kanapy albo jak bedzie spał z Wami w łóżku to go wlozysz do tego rogala :)

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania, to ja śpię na prawym boku - lewy jakoś mi nie podchodzi. Większość nocy prawy bok, potem plecy i tylko nad ranem na lewym.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka lubie twoj komentarz w 1000%!!ten rogal to najlepszy zakup na jaki moglam sie zdecydowac, nawet po porodzie nie zamierzam z niej rezygnowac. Wczoraj polozna mowila ze dziewczyny bardzo chwala inpozniej do karmienia tez sie sprawdza i zeby kto ma tego rogala nie kupowal tej poduszki do karmienia bo nie warto.a jesli ktos nie ma to do karmienia najlepsze te miekkie poduszki, nie z zadnym styropianem i podobno tez sa jakies takie twarde i sztywne i tez sie nie sprawdzaja.Mowila ze radzi nam na podstawie opinii mamuś z ktorymi ma do czynienia;)

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja śpię nadal na plecach, bo się w nocy z boku odwracam. Pół na pół na plecach też śpię. Nie mam przez to jakichś problemów oprócz trzasku w kręgosłupie, jak się przekręcam w końcu. Ale to mam też jak się przekręcam z jednego boku na drugi (co robię budząc się, podnoszac się do połowy i dopiero przekręcając, bo inaczej już nie da rady..)

A jak śpisz pół na pół na plecach? Jakaś inna poduszkę albo kołdrę sobie wkładasz pod plecy?

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, to ja mam właśnie z tym styropianem, mega twarda i dlatego mi nie podeszła :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Jaroszka lubie twoj komentarz w 1000%!!ten rogal to najlepszy zakup na jaki moglam sie zdecydowac, nawet po porodzie nie zamierzam z niej rezygnowac. Wczoraj polozna mowila ze dziewczyny bardzo chwala inpozniej do karmienia tez sie sprawdza i zeby kto ma tego rogala nie kupowal tej poduszki do karmienia bo nie warto.a jesli ktos nie ma to do karmienia najlepsze te miekkie poduszki, nie z zadnym styropianem i podobno tez sa jakies takie twarde i sztywne i tez sie nie sprawdzaja.Mowila ze radzi nam na podstawie opinii mamuś z ktorymi ma do czynienia;)

Czyli podusia poofi najlepsza!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia w tym domu narodzin to nie dostaniesz znieczulenia, tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:04

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moze dlatego polkosia...ja nie wiem bo nie stosowalam innych tylko przekazuje czego sie dowiedzialam:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale ja nie chcę. Wierzę, że dam radę bez :P

ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ