X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś przeszkadzała bariera między mną a L, więc tylko pod kolana tę poduszkę wsadzam. No i nasza kotka śpi z nami (ze mną pod pachą), więc muszę mieć przestrzeń wolną dla niej :P My śpimy na poduszkach profilowanych, więc ten róg dla ciężarnej do spania, to był koszmar, jeśli chodzi o podparcie dla głowy również. Twardo i niewygodnie. Myślałam, że się przyda, ale 117zł obecnie leży na podłodze :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, jeszcze Wam powiem, że wczoraj koleżanka zdała mi relację z Domu Narodzin przy Żelaznej i tak mnie zachęciła, że chyba będę próbowała się tam dostać :) Także wstępnie szpital wybrany. Jak nie wynikną żadne komplikacje i nie będzie problemu z miejscem, to uderzam tam :)

zakocona, Kasia82 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, podziel się relacją plz :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, a ja właśnie miałam sobie taką poduszkę sprawić jak przyjadę do Polski... póki co mam taką długą poduchę od babci :D jeszcze z piórkami :D
    Teraz to się zastanawiam nad tym zakupem...

No i wczoraj widziałam, że pojawiły się na wątku fotele. Chyba też będę musiała męża na jakiś naciągnąć, bo mamy tylko kanapę. Chyba kupię ten taki z ikei z tymi nóżkami tak zawiniętymi, na którym można się leciutko bujać. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi :D

• zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, moja koleżanka bardzo sobie te poduchę dla ciężarnej chwali, więc to wszystko kwestia kobiety :)

a i polkosia, pamiętaj, że do DN potrzeba kwalifikację przejść w 37tyg ciąży. Umówić się trzeba na nią koło 35tyg ciąży. No i ciąża musi być w pełni fizjologiczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:50

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona i Polkosia to ja wprost przeciwnie, ta poduszka do spania to dla mnie wybawienie! Wcześniej bolały mni biodra nie mogłam sie ułożyć....bo ja zawsze spałam na brzuchu, a teraz tylko boczek....i jest mnóstwo pozycji, które mozna przyjąć z ta poduszka, np. Pół na pół na plecach, bo całkowicie nie mozna, a poza tym i tak na plecach mi nie wygodnie ;)

ss lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Tylko skąd będę wiedzieć, że należę do tego grona, które później kładą te "100 zl" na podłogę ;)
    Chociaż w sumie chyba kupię, bo myślę, że wykorzystam ją jak coś jako poduszkę do karmienia i może do zabawy jak coś się przyda :) choćbym miała na rzęsach stanąć, to znajdę dla niej zastosowanie :D

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze tez zależy od poduszki, moja jest miękka z minky na głowę, a twarda bawełna na nogi :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię nadal na plecach, bo się w nocy z boku odwracam. Pół na pół na plecach też śpię. Nie mam przez to jakichś problemów oprócz trzasku w kręgosłupie, jak się przekręcam w końcu. Ale to mam też jak się przekręcam z jednego boku na drugi (co robię budząc się, podnoszac się do połowy i dopiero przekręcając, bo inaczej już nie da rady..)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, ja tego do karmienia używać też nie będę, bo wolę się oprzeć o fotel niż w jakiejś kosmicznej pozycji owinięta podwójnie tym rogiem siedzieć. Ale może się dla dziecka przyda. Jak nie, to sprzedam w cholerę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:55

Little Frog lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 130 zł leży na brzegu łóżka zawiązane końcami, więc nasza sunia idealnie się wpasowała tam :D Dlatego nie jestem aż tak negatywnie nastawiona - w błoto kasa nie poszła na pewno :P

Zakocona, tak, czytałam, że już po 32 tc można się zapisywać, a po 36 tc iść na rozmowę. U mnie na razie wszystko prawidłowo i bez komplikacji, więc chyba będzie OK. Wyślij mi PW, jak zaakceptujesz zapro.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog ta poduszka moze Ci spokojnie służyć tez do karmienia, ładnie sie nią owiniesz i rownież jako kojec dla dziecka, np zeby nie spadł z kanapy albo jak bedzie spał z Wami w łóżku to go wlozysz do tego rogala :)

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania, to ja śpię na prawym boku - lewy jakoś mi nie podchodzi. Większość nocy prawy bok, potem plecy i tylko nad ranem na lewym.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka lubie twoj komentarz w 1000%!!ten rogal to najlepszy zakup na jaki moglam sie zdecydowac, nawet po porodzie nie zamierzam z niej rezygnowac. Wczoraj polozna mowila ze dziewczyny bardzo chwala inpozniej do karmienia tez sie sprawdza i zeby kto ma tego rogala nie kupowal tej poduszki do karmienia bo nie warto.a jesli ktos nie ma to do karmienia najlepsze te miekkie poduszki, nie z zadnym styropianem i podobno tez sa jakies takie twarde i sztywne i tez sie nie sprawdzaja.Mowila ze radzi nam na podstawie opinii mamuś z ktorymi ma do czynienia;)

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja śpię nadal na plecach, bo się w nocy z boku odwracam. Pół na pół na plecach też śpię. Nie mam przez to jakichś problemów oprócz trzasku w kręgosłupie, jak się przekręcam w końcu. Ale to mam też jak się przekręcam z jednego boku na drugi (co robię budząc się, podnoszac się do połowy i dopiero przekręcając, bo inaczej już nie da rady..)

A jak śpisz pół na pół na plecach? Jakaś inna poduszkę albo kołdrę sobie wkładasz pod plecy?

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, to ja mam właśnie z tym styropianem, mega twarda i dlatego mi nie podeszła :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Jaroszka lubie twoj komentarz w 1000%!!ten rogal to najlepszy zakup na jaki moglam sie zdecydowac, nawet po porodzie nie zamierzam z niej rezygnowac. Wczoraj polozna mowila ze dziewczyny bardzo chwala inpozniej do karmienia tez sie sprawdza i zeby kto ma tego rogala nie kupowal tej poduszki do karmienia bo nie warto.a jesli ktos nie ma to do karmienia najlepsze te miekkie poduszki, nie z zadnym styropianem i podobno tez sa jakies takie twarde i sztywne i tez sie nie sprawdzaja.Mowila ze radzi nam na podstawie opinii mamuś z ktorymi ma do czynienia;)

Czyli podusia poofi najlepsza!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia w tym domu narodzin to nie dostaniesz znieczulenia, tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:04

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moze dlatego polkosia...ja nie wiem bo nie stosowalam innych tylko przekazuje czego sie dowiedzialam:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale ja nie chcę. Wierzę, że dam radę bez :P

ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ