X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ja to z okolic Żywca pochodze, ale o takich cudach zjazdach nie słyszałam ;)
    dokładnie, nie jest to nagłośnione ale polecam w takim razie na przyszły rok :)
    a okolice Żywca są bardzo pieknie - często jeździmy do Jeleśni odpocząc - pobiwakować :D

madu, Little Frog lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co powiecie o stanikach do karmienia? macie już coś kupione, w ogóle zamierzacie kupować? coś polecacie?
    Ja do końca nie jestem nimi przekonana bo przeważnie są takie materiałowe a ja jednak wolę coś usztywnionego

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia, ja noszę takie do karmienia od 3 msc ciąży. Wygodniej mi w nich, bo cycki gigantyczne są. Kupiłam w h&m, jak dostanę mleka już po urodzeniu dziecka, to kupię u brafitterki odpowiedniejsze.

Mam dwa materiałowe i jeden usztywniany. Przed zacyckowieniem ciężarnym chodziłam tylko w sztywnych, a obecnie mi niewygodnie po prostu i wolę materiałowe. Mieksze i przyjemniejsze dla piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:19

nat_alia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupiułam w hm i akurat dla mnie nie jest w ogóle wygodny;( i mysle, że kolejny kupie, dopiero przed samym porodem i tez będe szukac czegos specjalnego u braffiterki.

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiałam nad zakupem stanika już takiego do karmienia, ale wstrzymałam się i kupię chyba dopiero po porodzie. Nie wiem ile te moje jeszcze podrosną (oby już nic, a jak muszą, to ciutkę ;) )

No, teraz muszę się już powoli zbierać, bo mam kurs na lotnisko :D Ostatnio czuję się jak taksówkarz ;] w ciągu 3 tygodni pojadę na lotnisko już 4 raz ;] Może w końcu drogę zapamiętam i nie będzie mi GPS potrzebny :D Póki co muszę mieć na wszelki wypadek aż dwa (GPS i telefon) gdyby któryś zawiódł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poweekendowo :-)

Wczoraj wrocilam od mamy z zapasem swiezych warzyw wiec czeka mnie masa gotowania :-) dzis bedzie bigos z mlodej kapustki :-D

Ale mnie upaly rozwalily, u mojej mamy w domu nie bylo tak przyjemnie jak u nas tylko znacznie cieplej, poza tym duzo czasu spedzalam na zewnatrz i mialam efekty w postaci opuchnietych nog i rak, juz przestalam nosic obraczke... Poza tym ciagle bym spala... Dobrze ze ma sie ochlodzic.

Nynusia ja w nocy wstaje siku kilka razy, jak z zegarkiem w reku co 2 h :-D dzis w nocy bylam o 23, 1, 3, 5, 7 i o 9 :-D

Witam nowa mamusie :-)

O wieku posiadania dziecka i zwierzakach nie bede sie wypowiadala bo ile osob tyle opinii...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam papug nie rozmnażam, chociaż mogłabym i też robić z tego hajs :P Ale ja bym nie miała serca oddać, a jeszcze brać pieniądze za nie... Ogólnie jestem raczej przeciwnikiem hodowania zwierząt na sprzedaż, bo tyle mamy teraz bezdomnych psów i kotów, że to jest przerażające. Husky mamy z interwencji, odebrane od pseudohodowcy, jeszcze za czasów mojego studium weterynaryjnego. Dwa małe to mieszańce, kupione za symboliczne złotówki :) Jedynie nasz nowy psiak, berneńczyk, jest z hodowli FCI i tu mąż wyłożył grubą kasę, ale przy naszej trzodzie (kury i kaczki) potrzebowaliśmy prawdziwego psa pasterskiego, który od szczeniaka uchowa się wsród nich. Chociaż gdyby nie mąż, to pewnie wzięłabym Berneńczyka ze schronu :)

BTW, Zakocona, nie chodzi mi o to czy kot jest rasowy czy nie, ale taka znajda z ulicy, która jest raczej dzika i tylko dlatego do nas przychodzi, bo dajemy jej jeść i schronienie w mróz, to jest inna bajka niż ułożony kociak domowy ;) Takiego dachowca ciężko "naprostować", a ja nie mam serca jej unieszczęśliwiać i z domu nie wypuścić, jak wyje mi pod drzwiami albo na oknie...

linka220 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka o teście ołówka nie słyszałam ale dobre dobre :D
    Co do wietrzenia części ciała to ja wlasnie leze bez stanika i musze się zaopatrzyć w większy.
    W sobotę jak jechaliśmy nad Zalew trasą, miałam zalozona sukienke maxi z szeroka gumka na piersiach bez stanika już. A ze było mega goraco i już nie mogłam wyrobić w aucie to gumka poszla w dół. Mąz aż musial zwolnić na drodze :D Dobrze ze w aucie szyby sa przyciemnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:45

nat_alia, Blondik lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeciwna pseudohodowlom i nabijaniu ich kieszeni kosztem zdrowia i życia zwierząt. Ale każdy ma wybór czy chce kota/psa/chomika czy innego tam zwierzaka z hodowli (hodowli a nie pseudo) czy woli adoptować. My szukamy konkretnego charakteru, wyglądu i chcemy wiedzieć, że rodzice/dziadkowie itp są zdrowi.
    Jestem jednak całym sercem za adopcyjniakami. Choć psa również będziemy mieć z hodowli, bo szukamy takiego a nie innego charakteru + wyglądu + zdrowia, to ja zawsze polecam fundacje i domy tymczasowe.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja od jakiegoś czasu noszę staniki do karmienia i są usztywniane. Bardzo mi w nich wygodnie. Mam nadzieję, że biust mi już tak bardzo nie urośnie. ;) W pierwszej ciąży najbardziej piersi urosły mi podczas ciąży, ale ich znaczne powiększenie zaobserwowałam dopiero po porodzie, kiedy zaczęłam karmić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO DLA NAS!! -> http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/881415,zmiany-w-sluzbie-zdrowia-ciezarne-bez-kolejki-porod-ze-znieczuleniem.html

linka220, onka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, usztywniane do karmienia? Bo ja noszę tylko sztywne, więc dla mnie byłoby super! Ale widziałam tylko miękkie :(

Zakocona, no jasne. Sama korzystałam właśnie z takiej prawdziwej hodowli i wiem, że są takie potrzebne :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A jeszcze co do fruwających kłaków, to nie wiem co to za koty, że tyle sierści fruwa :D Nad garnkami, do ust, do nosa? To u mnie są 3 koty i sierść mam głównie na pościeli i poduszkach. Nic mi nigdy nie fruwało.
    Tez mam koty i tez siersc jest jedynie na ich legowiskach. Jak sie kota czesze nawet raz w tyg, to nie ma problemu. My mamy dachowce "po przejsciach". Jedna ze schroniska, a druga od wetow - ta akurat bez oka, z wybitymi zebami i krzywa noga i zebrami. Co sie jej stalo, to nie wiemy. Weci znalezli i wysterylizowali, mieli wypuszczac, ale wzielismy ja do nas. No przeciez taki kot by byl latwym celem.. :/
    moje koty nie wychodza. Nie chce ich kiedys znalezc martwych na jezdni, czy u sasiadow (kazdy ma psa u nas, poza nami..). Nie wyobrazam sobie oddania ich. Przeciez wzielam je z pelna odpowiedzialnoscia. I jak trzeba odkurzac codziennie, to sie to robi i tyle. Nie mam z tym problemu ;P

A jesli jest alergia na siersc, to moze jakies odczulania by pomogly? Kolezanka z silna astma i alergia na wszystko doslownie ma caly zwierzyniec w domu - bierze leki, odczula sie i nie ma zadnych dolegliwosci alergicznych juz teraz. Odczula sie juz bardzo dlugo - z 10 lat moze nawet. W kazdym razie odkad pamietam ;P a znamy sie od 3 r.z. - sasiadki przez plot- to tam mi opowiada czasem o tym. W kazdym razie moze warto sprobowac :)

WiedźmaMaKota, Blondik lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane i am back :D
    Zjadłam i czuje sie juz ekstra! Wracając byłam na zakupach, a teraz nadal jem i widzę,ze pogoda sie zmienia....
    Czyżby burza w Warszawie?

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, poszukaj staników Alles Mama. Są w sensownej cenie i mają sporo usztywnianych. Poza tym są tak sprytnie uszyte, że nie widać, że są do karmienia, bo są odpinane w okolicy ramiączek. Kupiłam dwa modele i jestem naprawdę zadowolona. Niestety, przy naszych biustach ciężko jest bez usztywnienia. Może trochę wygodniej, bo nic by nie uciskało, ale piersi byśmy chyba nosiły na brzuchu. ;) Alles Mama można dostać w wielu sklepach. Ja kupowałam na Marywilskiej w Triumphie, bo są tam spore promocje i dostałam przy okazji kartę stałego klienta.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja tez mam ten stanik i jest cdowny i przede wszystkim bardzo ładny.
    Ja mam ten https://sklep.alles.pl/produkt,mama-confetti-u,793.html

Staniki do karmienia przy karmieniu musza być, zwyczajnie wygoda

Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Natalia, ja od jakiegoś czasu noszę staniki do karmienia i są usztywniane. Bardzo mi w nich wygodnie. Mam nadzieję, że biust mi już tak bardzo nie urośnie. ;) W pierwszej ciąży najbardziej piersi urosły mi podczas ciąży, ale ich znaczne powiększenie zaobserwowałam dopiero po porodzie, kiedy zaczęłam karmić.
    a gdzie kupiłaś te usztywniane ?

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, Agatko. Modele są wygodne i bardzo ładne.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia, kupowałam w Triumphie, ale mają w wielu sklepach z odzieżą dla kobiet w ciąży. Najlepiej zadzwonić po sklepach i popytać, ale to dość znana firma, więc powinny być ogólnodostępne. Ja staniki firmy Alles nosiłam już przed ciążą i wtedy też byłam zadowolona, więc teraz szybko się przekonałam, gdy zobaczyłam Alles Mama.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść Dziewczyny!
    cięzko Was nadrobić po weekendzie:)
    ja już wróciłam od rodziców...przywieźliśmy duzo warzywek i przetworów:) mniam, mniam:))
    Duzo pisałyście w weekend, widziałam, ze jakieś spięcia były ;)
    Jaroszka, czekam na burzę!! cały dzień siedzę w domu w te upały, od razu robi się słabo na słonku;/ a w domu biegam w bieliźnie i co jakiś czas chłodny prysznic:)
    Zakocona, chyba Ty pisałaś, że masz iRobota... Masz Roombę?My się zastanawiamy nad zakupem, widziałam jakie alternatywy, ale wiem czy nie lepiej dopłacić i mieć pewność jakości :)
    Polkosiu, ja mam właśnie alles mama. Pewnie byłyby super, gdyby nie to, że ja nie lubię usztywnianych ;)

IviQ lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ