Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madu wrote:Ja to z okolic Żywca pochodze, ale o takich cudach zjazdach nie słyszałam
a okolice Żywca są bardzo pieknie - często jeździmy do Jeleśni odpocząc - pobiwakowaćmadu, Little Frog lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a co powiecie o stanikach do karmienia? macie już coś kupione, w ogóle zamierzacie kupować? coś polecacie?
Ja do końca nie jestem nimi przekonana bo przeważnie są takie materiałowe a ja jednak wolę coś usztywnionego -
Nat_alia, ja noszę takie do karmienia od 3 msc ciąży. Wygodniej mi w nich, bo cycki gigantyczne są. Kupiłam w h&m, jak dostanę mleka już po urodzeniu dziecka, to kupię u brafitterki odpowiedniejsze.
Mam dwa materiałowe i jeden usztywniany. Przed zacyckowieniem ciężarnym chodziłam tylko w sztywnych, a obecnie mi niewygodnie po prostu i wolę materiałowe. Mieksze i przyjemniejsze dla piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:19
nat_alia lubi tę wiadomość
-
Ja też się zastanawiałam nad zakupem stanika już takiego do karmienia, ale wstrzymałam się i kupię chyba dopiero po porodzie. Nie wiem ile te moje jeszcze podrosną (oby już nic, a jak muszą, to ciutkę
)
No, teraz muszę się już powoli zbierać, bo mam kurs na lotniskoOstatnio czuję się jak taksówkarz ;] w ciągu 3 tygodni pojadę na lotnisko już 4 raz ;] Może w końcu drogę zapamiętam i nie będzie mi GPS potrzebny
Póki co muszę mieć na wszelki wypadek aż dwa (GPS i telefon) gdyby któryś zawiódł
-
nick nieaktualnyWitam sie poweekendowo
Wczoraj wrocilam od mamy z zapasem swiezych warzyw wiec czeka mnie masa gotowaniadzis bedzie bigos z mlodej kapustki
Ale mnie upaly rozwalily, u mojej mamy w domu nie bylo tak przyjemnie jak u nas tylko znacznie cieplej, poza tym duzo czasu spedzalam na zewnatrz i mialam efekty w postaci opuchnietych nog i rak, juz przestalam nosic obraczke... Poza tym ciagle bym spala... Dobrze ze ma sie ochlodzic.
Nynusia ja w nocy wstaje siku kilka razy, jak z zegarkiem w reku co 2 hdzis w nocy bylam o 23, 1, 3, 5, 7 i o 9
Witam nowa mamusie
O wieku posiadania dziecka i zwierzakach nie bede sie wypowiadala bo ile osob tyle opinii... -
Ja tam papug nie rozmnażam, chociaż mogłabym i też robić z tego hajs
Ale ja bym nie miała serca oddać, a jeszcze brać pieniądze za nie... Ogólnie jestem raczej przeciwnikiem hodowania zwierząt na sprzedaż, bo tyle mamy teraz bezdomnych psów i kotów, że to jest przerażające. Husky mamy z interwencji, odebrane od pseudohodowcy, jeszcze za czasów mojego studium weterynaryjnego. Dwa małe to mieszańce, kupione za symboliczne złotówki
Jedynie nasz nowy psiak, berneńczyk, jest z hodowli FCI i tu mąż wyłożył grubą kasę, ale przy naszej trzodzie (kury i kaczki) potrzebowaliśmy prawdziwego psa pasterskiego, który od szczeniaka uchowa się wsród nich. Chociaż gdyby nie mąż, to pewnie wzięłabym Berneńczyka ze schronu
BTW, Zakocona, nie chodzi mi o to czy kot jest rasowy czy nie, ale taka znajda z ulicy, która jest raczej dzika i tylko dlatego do nas przychodzi, bo dajemy jej jeść i schronienie w mróz, to jest inna bajka niż ułożony kociak domowyTakiego dachowca ciężko "naprostować", a ja nie mam serca jej unieszczęśliwiać i z domu nie wypuścić, jak wyje mi pod drzwiami albo na oknie...
linka220 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
lojka o teście ołówka nie słyszałam ale dobre dobre
Co do wietrzenia części ciała to ja wlasnie leze bez stanika i musze się zaopatrzyć w większy.
W sobotę jak jechaliśmy nad Zalew trasą, miałam zalozona sukienke maxi z szeroka gumka na piersiach bez stanika już. A ze było mega goraco i już nie mogłam wyrobić w aucie to gumka poszla w dół. Mąz aż musial zwolnić na drodzeDobrze ze w aucie szyby sa przyciemnione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:45
nat_alia, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ja jestem przeciwna pseudohodowlom i nabijaniu ich kieszeni kosztem zdrowia i życia zwierząt. Ale każdy ma wybór czy chce kota/psa/chomika czy innego tam zwierzaka z hodowli (hodowli a nie pseudo) czy woli adoptować. My szukamy konkretnego charakteru, wyglądu i chcemy wiedzieć, że rodzice/dziadkowie itp są zdrowi.
Jestem jednak całym sercem za adopcyjniakami. Choć psa również będziemy mieć z hodowli, bo szukamy takiego a nie innego charakteru + wyglądu + zdrowia, to ja zawsze polecam fundacje i domy tymczasowe. -
Natalia, ja od jakiegoś czasu noszę staniki do karmienia i są usztywniane. Bardzo mi w nich wygodnie. Mam nadzieję, że biust mi już tak bardzo nie urośnie.
W pierwszej ciąży najbardziej piersi urosły mi podczas ciąży, ale ich znaczne powiększenie zaobserwowałam dopiero po porodzie, kiedy zaczęłam karmić.
-
Kasia, usztywniane do karmienia? Bo ja noszę tylko sztywne, więc dla mnie byłoby super! Ale widziałam tylko miękkie
Zakocona, no jasne. Sama korzystałam właśnie z takiej prawdziwej hodowli i wiem, że są takie potrzebneKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:A jeszcze co do fruwających kłaków, to nie wiem co to za koty, że tyle sierści fruwa
Nad garnkami, do ust, do nosa? To u mnie są 3 koty i sierść mam głównie na pościeli i poduszkach. Nic mi nigdy nie fruwało.
moje koty nie wychodza. Nie chce ich kiedys znalezc martwych na jezdni, czy u sasiadow (kazdy ma psa u nas, poza nami..). Nie wyobrazam sobie oddania ich. Przeciez wzielam je z pelna odpowiedzialnoscia. I jak trzeba odkurzac codziennie, to sie to robi i tyle. Nie mam z tym problemu ;P
A jesli jest alergia na siersc, to moze jakies odczulania by pomogly? Kolezanka z silna astma i alergia na wszystko doslownie ma caly zwierzyniec w domu - bierze leki, odczula sie i nie ma zadnych dolegliwosci alergicznych juz teraz. Odczula sie juz bardzo dlugo - z 10 lat moze nawet. W kazdym razie odkad pamietam ;P a znamy sie od 3 r.z. - sasiadki przez plot- to tam mi opowiada czasem o tym. W kazdym razie moze warto sprobowac
WiedźmaMaKota, Blondik lubią tę wiadomość
-
Polkosiu, poszukaj staników Alles Mama. Są w sensownej cenie i mają sporo usztywnianych. Poza tym są tak sprytnie uszyte, że nie widać, że są do karmienia, bo są odpinane w okolicy ramiączek. Kupiłam dwa modele i jestem naprawdę zadowolona. Niestety, przy naszych biustach ciężko jest bez usztywnienia. Może trochę wygodniej, bo nic by nie uciskało, ale piersi byśmy chyba nosiły na brzuchu.
Alles Mama można dostać w wielu sklepach. Ja kupowałam na Marywilskiej w Triumphie, bo są tam spore promocje i dostałam przy okazji kartę stałego klienta.
-
Kasia82 wrote:Natalia, ja od jakiegoś czasu noszę staniki do karmienia i są usztywniane. Bardzo mi w nich wygodnie. Mam nadzieję, że biust mi już tak bardzo nie urośnie.
W pierwszej ciąży najbardziej piersi urosły mi podczas ciąży, ale ich znaczne powiększenie zaobserwowałam dopiero po porodzie, kiedy zaczęłam karmić.
-
Nat_alia, kupowałam w Triumphie, ale mają w wielu sklepach z odzieżą dla kobiet w ciąży. Najlepiej zadzwonić po sklepach i popytać, ale to dość znana firma, więc powinny być ogólnodostępne. Ja staniki firmy Alles nosiłam już przed ciążą i wtedy też byłam zadowolona, więc teraz szybko się przekonałam, gdy zobaczyłam Alles Mama.
-
CZeść Dziewczyny!
cięzko Was nadrobić po weekendzie:)
ja już wróciłam od rodziców...przywieźliśmy duzo warzywek i przetworów:) mniam, mniam:))
Duzo pisałyście w weekend, widziałam, ze jakieś spięcia były
Jaroszka, czekam na burzę!! cały dzień siedzę w domu w te upały, od razu robi się słabo na słonku;/ a w domu biegam w bieliźnie i co jakiś czas chłodny prysznic:)
Zakocona, chyba Ty pisałaś, że masz iRobota... Masz Roombę?My się zastanawiamy nad zakupem, widziałam jakie alternatywy, ale wiem czy nie lepiej dopłacić i mieć pewność jakości
Polkosiu, ja mam właśnie alles mama. Pewnie byłyby super, gdyby nie to, że ja nie lubię usztywnianychIviQ lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]