X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ja to z okolic Żywca pochodze, ale o takich cudach zjazdach nie słyszałam ;)
    dokładnie, nie jest to nagłośnione ale polecam w takim razie na przyszły rok :)
    a okolice Żywca są bardzo pieknie - często jeździmy do Jeleśni odpocząc - pobiwakować :D

madu, Little Frog lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co powiecie o stanikach do karmienia? macie już coś kupione, w ogóle zamierzacie kupować? coś polecacie?
    Ja do końca nie jestem nimi przekonana bo przeważnie są takie materiałowe a ja jednak wolę coś usztywnionego

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia, ja noszę takie do karmienia od 3 msc ciąży. Wygodniej mi w nich, bo cycki gigantyczne są. Kupiłam w h&m, jak dostanę mleka już po urodzeniu dziecka, to kupię u brafitterki odpowiedniejsze.

Mam dwa materiałowe i jeden usztywniany. Przed zacyckowieniem ciężarnym chodziłam tylko w sztywnych, a obecnie mi niewygodnie po prostu i wolę materiałowe. Mieksze i przyjemniejsze dla piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:19

nat_alia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupiułam w hm i akurat dla mnie nie jest w ogóle wygodny;( i mysle, że kolejny kupie, dopiero przed samym porodem i tez będe szukac czegos specjalnego u braffiterki.

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiałam nad zakupem stanika już takiego do karmienia, ale wstrzymałam się i kupię chyba dopiero po porodzie. Nie wiem ile te moje jeszcze podrosną (oby już nic, a jak muszą, to ciutkę ;) )

No, teraz muszę się już powoli zbierać, bo mam kurs na lotnisko :D Ostatnio czuję się jak taksówkarz ;] w ciągu 3 tygodni pojadę na lotnisko już 4 raz ;] Może w końcu drogę zapamiętam i nie będzie mi GPS potrzebny :D Póki co muszę mieć na wszelki wypadek aż dwa (GPS i telefon) gdyby któryś zawiódł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poweekendowo :-)

Wczoraj wrocilam od mamy z zapasem swiezych warzyw wiec czeka mnie masa gotowania :-) dzis bedzie bigos z mlodej kapustki :-D

Ale mnie upaly rozwalily, u mojej mamy w domu nie bylo tak przyjemnie jak u nas tylko znacznie cieplej, poza tym duzo czasu spedzalam na zewnatrz i mialam efekty w postaci opuchnietych nog i rak, juz przestalam nosic obraczke... Poza tym ciagle bym spala... Dobrze ze ma sie ochlodzic.

Nynusia ja w nocy wstaje siku kilka razy, jak z zegarkiem w reku co 2 h :-D dzis w nocy bylam o 23, 1, 3, 5, 7 i o 9 :-D

Witam nowa mamusie :-)

O wieku posiadania dziecka i zwierzakach nie bede sie wypowiadala bo ile osob tyle opinii...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam papug nie rozmnażam, chociaż mogłabym i też robić z tego hajs :P Ale ja bym nie miała serca oddać, a jeszcze brać pieniądze za nie... Ogólnie jestem raczej przeciwnikiem hodowania zwierząt na sprzedaż, bo tyle mamy teraz bezdomnych psów i kotów, że to jest przerażające. Husky mamy z interwencji, odebrane od pseudohodowcy, jeszcze za czasów mojego studium weterynaryjnego. Dwa małe to mieszańce, kupione za symboliczne złotówki :) Jedynie nasz nowy psiak, berneńczyk, jest z hodowli FCI i tu mąż wyłożył grubą kasę, ale przy naszej trzodzie (kury i kaczki) potrzebowaliśmy prawdziwego psa pasterskiego, który od szczeniaka uchowa się wsród nich. Chociaż gdyby nie mąż, to pewnie wzięłabym Berneńczyka ze schronu :)

BTW, Zakocona, nie chodzi mi o to czy kot jest rasowy czy nie, ale taka znajda z ulicy, która jest raczej dzika i tylko dlatego do nas przychodzi, bo dajemy jej jeść i schronienie w mróz, to jest inna bajka niż ułożony kociak domowy ;) Takiego dachowca ciężko "naprostować", a ja nie mam serca jej unieszczęśliwiać i z domu nie wypuścić, jak wyje mi pod drzwiami albo na oknie...

linka220 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka o teście ołówka nie słyszałam ale dobre dobre :D
    Co do wietrzenia części ciała to ja wlasnie leze bez stanika i musze się zaopatrzyć w większy.
    W sobotę jak jechaliśmy nad Zalew trasą, miałam zalozona sukienke maxi z szeroka gumka na piersiach bez stanika już. A ze było mega goraco i już nie mogłam wyrobić w aucie to gumka poszla w dół. Mąz aż musial zwolnić na drodze :D Dobrze ze w aucie szyby sa przyciemnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:45

nat_alia, Blondik lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeciwna pseudohodowlom i nabijaniu ich kieszeni kosztem zdrowia i życia zwierząt. Ale każdy ma wybór czy chce kota/psa/chomika czy innego tam zwierzaka z hodowli (hodowli a nie pseudo) czy woli adoptować. My szukamy konkretnego charakteru, wyglądu i chcemy wiedzieć, że rodzice/dziadkowie itp są zdrowi.
    Jestem jednak całym sercem za adopcyjniakami. Choć psa również będziemy mieć z hodowli, bo szukamy takiego a nie innego charakteru + wyglądu + zdrowia, to ja zawsze polecam fundacje i domy tymczasowe.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja od jakiegoś czasu noszę staniki do karmienia i są usztywniane. Bardzo mi w nich wygodnie. Mam nadzieję, że biust mi już tak bardzo nie urośnie. ;) W pierwszej ciąży najbardziej piersi urosły mi podczas ciąży, ale ich znaczne powiększenie zaobserwowałam dopiero po porodzie, kiedy zaczęłam karmić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO DLA NAS!! -> http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/881415,zmiany-w-sluzbie-zdrowia-ciezarne-bez-kolejki-porod-ze-znieczuleniem.html

linka220, onka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, usztywniane do karmienia? Bo ja noszę tylko sztywne, więc dla mnie byłoby super! Ale widziałam tylko miękkie :(

Zakocona, no jasne. Sama korzystałam właśnie z takiej prawdziwej hodowli i wiem, że są takie potrzebne :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A jeszcze co do fruwających kłaków, to nie wiem co to za koty, że tyle sierści fruwa :D Nad garnkami, do ust, do nosa? To u mnie są 3 koty i sierść mam głównie na pościeli i poduszkach. Nic mi nigdy nie fruwało.
    Tez mam koty i tez siersc jest jedynie na ich legowiskach. Jak sie kota czesze nawet raz w tyg, to nie ma problemu. My mamy dachowce "po przejsciach". Jedna ze schroniska, a druga od wetow - ta akurat bez oka, z wybitymi zebami i krzywa noga i zebrami. Co sie jej stalo, to nie wiemy. Weci znalezli i wysterylizowali, mieli wypuszczac, ale wzielismy ja do nas. No przeciez taki kot by byl latwym celem.. :/
    moje koty nie wychodza. Nie chce ich kiedys znalezc martwych na jezdni, czy u sasiadow (kazdy ma psa u nas, poza nami..). Nie wyobrazam sobie oddania ich. Przeciez wzielam je z pelna odpowiedzialnoscia. I jak trzeba odkurzac codziennie, to sie to robi i tyle. Nie mam z tym problemu ;P

A jesli jest alergia na siersc, to moze jakies odczulania by pomogly? Kolezanka z silna astma i alergia na wszystko doslownie ma caly zwierzyniec w domu - bierze leki, odczula sie i nie ma zadnych dolegliwosci alergicznych juz teraz. Odczula sie juz bardzo dlugo - z 10 lat moze nawet. W kazdym razie odkad pamietam ;P a znamy sie od 3 r.z. - sasiadki przez plot- to tam mi opowiada czasem o tym. W kazdym razie moze warto sprobowac :)

WiedźmaMaKota, Blondik lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane i am back :D
    Zjadłam i czuje sie juz ekstra! Wracając byłam na zakupach, a teraz nadal jem i widzę,ze pogoda sie zmienia....
    Czyżby burza w Warszawie?

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, poszukaj staników Alles Mama. Są w sensownej cenie i mają sporo usztywnianych. Poza tym są tak sprytnie uszyte, że nie widać, że są do karmienia, bo są odpinane w okolicy ramiączek. Kupiłam dwa modele i jestem naprawdę zadowolona. Niestety, przy naszych biustach ciężko jest bez usztywnienia. Może trochę wygodniej, bo nic by nie uciskało, ale piersi byśmy chyba nosiły na brzuchu. ;) Alles Mama można dostać w wielu sklepach. Ja kupowałam na Marywilskiej w Triumphie, bo są tam spore promocje i dostałam przy okazji kartę stałego klienta.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja tez mam ten stanik i jest cdowny i przede wszystkim bardzo ładny.
    Ja mam ten https://sklep.alles.pl/produkt,mama-confetti-u,793.html

Staniki do karmienia przy karmieniu musza być, zwyczajnie wygoda

Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Natalia, ja od jakiegoś czasu noszę staniki do karmienia i są usztywniane. Bardzo mi w nich wygodnie. Mam nadzieję, że biust mi już tak bardzo nie urośnie. ;) W pierwszej ciąży najbardziej piersi urosły mi podczas ciąży, ale ich znaczne powiększenie zaobserwowałam dopiero po porodzie, kiedy zaczęłam karmić.
    a gdzie kupiłaś te usztywniane ?

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, Agatko. Modele są wygodne i bardzo ładne.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia, kupowałam w Triumphie, ale mają w wielu sklepach z odzieżą dla kobiet w ciąży. Najlepiej zadzwonić po sklepach i popytać, ale to dość znana firma, więc powinny być ogólnodostępne. Ja staniki firmy Alles nosiłam już przed ciążą i wtedy też byłam zadowolona, więc teraz szybko się przekonałam, gdy zobaczyłam Alles Mama.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść Dziewczyny!
    cięzko Was nadrobić po weekendzie:)
    ja już wróciłam od rodziców...przywieźliśmy duzo warzywek i przetworów:) mniam, mniam:))
    Duzo pisałyście w weekend, widziałam, ze jakieś spięcia były ;)
    Jaroszka, czekam na burzę!! cały dzień siedzę w domu w te upały, od razu robi się słabo na słonku;/ a w domu biegam w bieliźnie i co jakiś czas chłodny prysznic:)
    Zakocona, chyba Ty pisałaś, że masz iRobota... Masz Roombę?My się zastanawiamy nad zakupem, widziałam jakie alternatywy, ale wiem czy nie lepiej dopłacić i mieć pewność jakości :)
    Polkosiu, ja mam właśnie alles mama. Pewnie byłyby super, gdyby nie to, że ja nie lubię usztywnianych ;)

IviQ lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ