Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Agatkaa, mi się Jagna podoba zdecydowanie bardziej niż Gaja, a Blanka - ładne, ale kojarzy mi się z telenowelami południowoamerykańskimi
Paulla, mi jest ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie o kota, nie spotkałam się z czymś takim. Za to moja kotka dzisiaj w nocy miauczała strasznie, nie wiem, może że ciepło, a może, że burza? Teraz poluje na muchę, pomiaukując z podniecenia
A ja jestem po wizycie, Mały waży ok. 1100 gBrzucho znów ma mniejsze o tydzien niż resztę, no ale chyba już tak ma. Za 9 dni mam ostatnie "duże" USG
zakocona, madu, nat_alia, paula1, dodinka, IviQ, Blondik lubią tę wiadomość
-
Jeszcze nie kastrowany.chce iść z nim jak będę miała troszke kaski.niestety dzidzia ważniejsza i dom musi byc gotowy zanim sie pojawi. Ja myślałam za pierwszymr azem że czuję że wyjeżdżam na dłużej i taki zły jest ale za drugim razem stwierdziłam opętanie i tyle...wczoraj nie wrócił na noc ale od rana jest ze mną.jeśli akcja sie powtórzy to od razu do weterynarza zabieram go.mój R boi sie że obudzi się przy którymś razie i nie będzie miał ręki...a może on ma koszmary?ale czemu mnie atakuje...
Onka ale duże Maleństwo gratki :*
Natalia również cieszę się że gorączki spędzam w domku a nie w szpitalu
I u mnie też zbiera sie na burze i nawet dobrze bo ja czuje sie tragicznie...onka lubi tę wiadomość
-
KASTRACJA! Jedyne, co trzeba teraz zrobić, a nie odkładać na nie wiadomo kiedy. Teraz jest mating season, kocury kryjące (a za takie uznaje się wszystkie niewykastrowane) szaleją hormonalnie.
Nigdy nie mogę zrozumieć ludzi, którzy taki zabieg odkładają, który nie tylko ułatwia życie zwierzakowi, ale przede wszystkim właścicielom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:19
Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulla, nasza Frania nas tak zalizuje, czasem podgryzie, ale bez dzikiego spojrzenia. Ja Franie niestety musialam "odstawic", za kazdym razem, gdy chciala liznac po twarzy, to spokojnie bralam na kolana, glaskalam i czekalam az sie uspokoi. Liznie juz czasem moja reke, czy noge, meza wylizuje po glowie, bo on nie umie jej jakos oduczyc tego :p alw teraz juz glownie Franka przerzucila sie na meble kuchenne i teraz je lize, wiec jest spokojniej.
Moze probuj meczyc kota zabawa? Albo po prostu cierpliwie i na spokojnie oduczaj tego odstawiajac kota, gdy zaczyna lizac. Mozesz tez sprobowac z kroplami walerianowymi - kapnij krople na zabawke, czy ulubiony koc - to tam bedzie szalec ;P -
Uf ! sprzatalam od 11 ! Masakra , ale wszystko lsni , nawet sie szarpnelam i umylam jedno okno w sypialni ( małe)
Smazylam nalesniczki czekam na D i jemy
Co do imion najwazniejsze zeby wam sie podobalo , dla mnie kazde jest ładne jakie rodzic wybierze , Brajan mi sie np podoba choc nie dam tak ale jest ladne , nigdy nie mowie ze jakies imie jest brzydkie bo mozna kogos urazic , mi tez by bylo przykro jakby ktos powiedzial ze wybralam dziadowskie imie . Kazdy ma inny gust co widać juz po naszym forum , ale kazde jest super !
zakocona lubi tę wiadomość
-
Ja wrocilam z lotniska i czuje, że opadlam z sił... Wręcz spać mi się chce...
Co do imion...temat rzeką, a każdy ma swoje zdanieale zgodze się z tym, że wybór faktycznie trzeba przemyślec
kiedyś nawet widziałam program na ten temat i ktoś opowiadał, że jego znajomy chciał dać synowi na imię Robert. Jego żoną sprowadziła go na ziemie mówiąc, że przecież on nie wymawia "r" i jak będzie wolal swojego syna, to na podwórku wszystkie dzieci będą się śmiały. Tak samo nie każde pasuje do nazwiska. O ile się nie myle, to jak się ma jakieś dziwne nazwisko, to powinno się dawać bardziej proste imiona. Było coś jeszcze o imionach które się kojarzą z różnymi zawodami i tak np Andrzej to kierowca ciężarówki (nie ppamietam wiecej). Ale jak pisze Szczęśliwa Mamusia, to lepiej się ugryźć w język niż negatywnie komentować czyjś wybór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:47
-
Zakocona kastracja 80zl i jak dla mnoe to majatek.moze niektórych stać ale my mamy czasem problem na koniec miesiaca...niestety ale remont wazniejszy przynajmniej dla mnie.ok nie bede sie wdawac w dyskusje...kocimietke chcialam mu podac
jak poczuje sie lepiej to podjade do jakiegos wete i dowiwm sie co i jak...
-
Agatka mi też Jagna się podoba.
Zakocona, nie pisz,że pytanie o imię dla dziecka na forum ciążowym jest bez sensu. Wszak my (osoby nie posiadające kota), cierpliwie znosimy wypowiedzi o nichnat_alia, estrella, ZakręconaOna, jaroszka, ss, jacusianka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
cześć dziewczyny, dawnoo nie pisałałam bo mamy remont pokoju dla niuni/sypialni. Pokój pomalowany na 2 kolory łososiowy i groszkowy. Dzisiaj musi poprawić sufit, poczekać na wyschnięcie i zamontować karnisz. Ustawić meble i bla bla bla.
Kurde nie mogę znaleźć pościeli/materaca do łóżeczka o rozmiarach 117x67 czyli rozumiem, że muszę zakupić materac 120x70? A pościeli o tych rozmiarach nie ma, szukałam na allegro i jedynie co mi pasuje to 120x90. Myślicie, że taki rozmiar będzie pasował do łóżeczka? Ja już zgłupiałam
Już mam prawie całą wyprawkę prócz:
wózka, materaca, podkładu do materaca, laktatora, maści, karuzeli do łóżeczka, worek z koszem na pieluchy, koszuli do karmienia, biustonosza do karmienia i inne drobne -
nick nieaktualnySzczęśliwa mamusiu podziwiam, że masz dziś tyle energii... ja ledwo siedzę, oczy same mi się zamykają
niby miało się ochłodzić, a od rana pada i za chwilę wychodzi słońce więc wszystko paruje i jest tragedia...
Udało mi się zrobić ten bigos więc obiad gotowy, a teraz odpoczywam i nie mam zamiaru nic więcej dziś robić...
Co do imion to ja jak byłam mała to wstydziłam się swojego imienia bo wydawało mi się dziwne... a mam na imię GabrielaW przedszkolu i pierwszych latach podstawówki nie znałam ani jednej dziewczynki o tym imieniu i czułam się inna
Wstydziłam się też przedstawiać innym dzieciom bo wokół same Asie, Anie, Kasie, Gosie a ja Gabrysia
Ale wraz z wiekiem zaczęłam doceniać to imię i baaardzo mi się spodobało, teraz jestem wdzięczna rodzicom za takie ładne imię
U nas poza moją mamą i bratem, nikt inny nie wie jak nasza córeczka będzie miała na imię bo długo nie mogliśmy dojść do porozumienia i nikomu nie mówiliśmy nawet o naszych typach. Tak więc po pewnym czasie ludzie przestali dopytywaćCiekawa jestem jak zareagują na Kingę... ale szczerze mówiąc niewiele mnie to interesuje
Mojej mamie się podoba, bratu chyba w miarę też... a nawet gdyby się nie podobało to trudno, to nasze dziecko i jak ktoś chce decydować o imieniu to niech to robi przy swoim dziecku
Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość
-
PauLLa wrote:Zakocona kastracja 80zl i jak dla mnoe to majatek.moze niektórych stać ale my mamy czasem problem na koniec miesiaca...niestety ale remont wazniejszy przynajmniej dla mnie.ok nie bede sie wdawac w dyskusje...kocimietke chcialam mu podac
jak poczuje sie lepiej to podjade do jakiegos wete i dowiwm sie co i jak...
-
Estrella, mi się bardzo podoba Gabrysia
A Kinga też bardzo ładne i proste. Moja bratowa ma tak na imię, ale zazwyczaj mówimy na nią Kinia...co też mi się podoba
To jak któraś ma jeszcze trochę energii na zbyciu, to chętnie przyjmę, bo muszę poodkurzac...wczoraj przynieslismy trochę piachu z plaży
Dziś nie gotuje, bo muszę zamrazarke opróżnić. Mam pierogi, więc jak znalazł
PS. Pisanie z telefonu mnie wykończy... Słownik doprowadza mnie do szału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:13
estrella lubi tę wiadomość
-
Madu, nie mów tego zbyt głośno, bo faktycznie sobie pójdą
a niech robią i szybko kończą
A to może u mnie też brak sił jest spowodowany pogoda. Bo tak się waha - raz się zachmurzy, raz słońce wyjdzie...ale dziś przynajmniej jest czym oddychaćmadu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Little Frog
Wybierając imię dla córeczki właśnie kierowałam się tym żeby było proste, bo już z nazwiskiem będzie miała problemy... za każdym razem jest przekręcane więc przynajmniej przy imieniu nie będzie wątpliwościLittle Frog lubi tę wiadomość