Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem u mnie nie ma czym oddychać....jest parno....

relgh371crdcdbv2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lublin burza ominęła, pomruczało w oddali, popadało chwilkę a teraz jeszcze gorzej parno, uff uff uff :P

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella , podzielisz się przepisem? :) tesco mi dzis przywiozło młodą kapustkę ;) i musze cos wykombinowac:))
    deszczu, deszczu, gdzie jesteś?? :(

szczesliwa_mamusia21, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella , oj powiem Ci ze musialam tak ogarnac po caly poprzedni tydzien doslownie nic nie robilam byly takie upaly ze nie wiedzialam co ze soba zrobic , na szczescie mamy lekkie "ochlodzenie" 25 stopni i wczoraj burze wiec skorzystalam z tego !

Gabrysia jest super imie ! A dla corci rowniez wybralas ladne :)

Wrocilam z zakupow kupilam piekne zółte talerzyki w kropki oczywiscie papierowe ale fajne takie twardsze i teraz mam nadzieje bedzie mniej talerzy , bo tu ciagle kanapka salatka i stoje i myje , a tak sie wycwanilam a co ! :D

Jacusianka zycze szybkiego deszczu ! :)

Ktoś wizytuje w tym tygodniu ? Bo wiem ze nast tydzien a zwlaszcza 14 bedzie mega wizytowy :D

EDIT: spojrzalam w kalendarz juz wiem !

Lojka w takim razie kciuki za Ciebie jutro trzymamy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 16:20

ZakręconaOna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocila z pracy i po zimnym prysznicu leze gola w sypialni przy wiatraku . Czekam na wieczor , zeby zaczac zyc :)
    Tak ja jutro mam Usg , a pojutrze wizyte .Mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze i spokojna bede mogla leciec do polski .
    Dzwonilam do labotatorium , bo jeszcze wynikow nie mam i co - problem informatyczny i musze czekac rrr...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka pewnie , że bedzie dobrze ! Polecisz do Polski na urlopik , Leonek na pewno tez chce wiec tym bardziej ! :)

Oj wiem co czujesz tez tak robilam jak byly skwary :(
    Odpoczywaj i wiatrakuj sie :)

lojkalojka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Szczęśliwa Mamusiu to wymyśliłas :D
    Ja teraz mam zmywarke, ale czasami ciężko mi ją zapelnic i muszę np wyciągnąć dwa talerze i umyc, bo np akurat wszystkie glebokie są w zmywarce ;)

U.mnie teraz żniw słońce wyszło. Odkurzalam całe mieszkanie, ale najgorsze - schody jeszcze przede mną.

• agaton Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,udalo sie i nadrobilam was:)
    Mi sie Jagna podoba,uwielbiam staropolskie imiona, a Chlopow Reymonta ubóstwiam i inne podobne powieści:)
    Sama nie wiem jak corcie nazwać,dla synka jestesmy zgodni z mężem,ale dla córki nie mamy pomyslu i ja wszystkich zagaduje o propozycje;)
    Póki co mamy Marie,Gabrysie (piękne imię:)) lub Kornelie:)
    Paula,dziwne to zachowanie Twojego kocura,ale ja się tez na kotach nie znam i nie wiem...
    Ja dzisiaj nawet daje rade mimo upalu,choc w pracy mialam 36 stopni,ale dalam rade,AVE JA!! Haha :D jeszcze tylko 4 dni do l4 to jadę ostro z koksem;)

nick nieaktualny, Little Frog, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja mam córkę Gabrysię imię pasuje do niej idealnie. Dla malej dziewczynki Gabrysia, dla nastolatki Gabi, a dla doroslej kobiety Gabriela ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Estrella , oj powiem Ci ze musialam tak ogarnac po caly poprzedni tydzien doslownie nic nie robilam byly takie upaly ze nie wiedzialam co ze soba zrobic , na szczescie mamy lekkie "ochlodzenie" 25 stopni i wczoraj burze wiec skorzystalam z tego !

Gabrysia jest super imie ! A dla corci rowniez wybralas ladne :)

Wrocilam z zakupow kupilam piekne zółte talerzyki w kropki oczywiscie papierowe ale fajne takie twardsze i teraz mam nadzieje bedzie mniej talerzy , bo tu ciagle kanapka salatka i stoje i myje , a tak sie wycwanilam a co ! :D

Jacusianka zycze szybkiego deszczu ! :)

Ktoś wizytuje w tym tygodniu ? Bo wiem ze nast tydzien a zwlaszcza 14 bedzie mega wizytowy :D

EDIT: spojrzalam w kalendarz juz wiem !

Lojka w takim razie kciuki za Ciebie jutro trzymamy :*

Ja w sobotę mam nadzieję że porządne usg mi zrobią bo ciekawa jestem ile mały już waży :) u mnie już waga pokazała 66kg czyli 13kg na plus

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a jak trzeba sobie radzić :D oj zmywarka super zazdroszcze :)

Dodinka oj tez jestem ciekawa ile mój grubasek juz ma ! Mam nadzieje ze się dowiesz :)

dodinka, Little Frog lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 22tc ważył 611g a teraz jest 26tc więc obstawiam 1100-1200g :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście jaki Księżna Kate ma wózek dla małej Charlotte :) super co :D

Jagna i Blanka mi się podobają :D Jagienka to zdrobnienie od Jagna?

Powodzenia na wizytach mamuśki

U nas popadało i zaraz inne powietrze i chłodny wiaterek, bo wyrobić nie szło ufff

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja tez mam czasem problem z zapelnieniem zmywarki i uruchamiam ja co drugi lub trzeci dzien . Ale to duza wygoda i teraz niewyobrazam sobie stania przy zlewie .Czlowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego :)

Dodinka moj pewnie tez bedzie wazyl cos kolo tego .A waga no coz ja w zeszly czwartek mialam 10na+ i tak juz od dwoch tygodni sie trzyma .
    Tylko ja teraz mam straszna ochote na lody , wiec pewnie troche mi przybedzie .
    Szczesliwa ja to ci zazdroszcze ten energii . Moze jabym nie chodzila do pracy tez mialabym ohote cos porobic w domu , a tak to tylko leze , albo spie. Szkoda mi tylko corki ,bo prosi o rosol , a ja nie mam sily nawet tego zrobic .
    Mam juz wyniki i wszystkie sa w normie i nie mam cukrzycy :) lece po kit-keta ;)

dodinka, ZakręconaOna, Little Frog, nick nieaktualny, Magnosia lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż się boję przyrostu wagi u mnie cały czas więcej a mały dopiero teraz będzie mocno przybierał więc do 20kg na plus dobiję :/

Nie wiem jak Wy ale mi już jest bardzo ciężko i kręgosłup siada bo brzuch duży a ja drobna aj a tu jeszcze 3 miesiące

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Mam juz wyniki i wszystkie sa w normie i nie mam cukrzycy :) lece po kit-keta ;)

Super, fajnie, że wyniki są dobre, a robiłaś sobie przed badaniem jakąś dietę, czy normalnie jadłaś wszystko??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, Lojkalojka, ja też myślałam, że pewnie Młody przybrał sporo - ostatnio był 770 g w 24 tc, a teraz w 28 tc jest "tylko" 1100 g. Więc różnie to bywa, ja się nastawiłam na co najmniej 1200 g, ale oczywiście wszystko w normie.

Dodinka, pociesze Cie, ja wyhamowałam ostatnie dwa tygodnie z tyciem, bo się więcej ruszam. Wiec jesli mozesz, polecam spacery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 17:23

dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak , do wygody człowiek szybko się przyzwyczaja!

Dodinka ja nie pomoge bo u mnie prawie brzucha nie ma wiec nie mam żadnych dolegliwości, ale na pewno będzie dobrze! 3 miesiące szybko mina zobaczysz. Nie wiem co by mogło pomoc na ten bol pleców :(

dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Super, fajnie, że wyniki są dobre, a robiłaś sobie przed badaniem jakąś dietę, czy normalnie jadłaś wszystko??
    Nie robilam zadnej diety i nawet dzien przed badaniem sie zapomnialam i wieczorem okolo 22 zjadlam pol kg czeresni :)

linka220, polkosia lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka rozbawilas mnie z tym kit - katem hahahaha: D
    Szczęśliwa Ja tez brzuch mam !zły , dopiero teraz zaczyna powolutenku wychodzić a plecy bola mnie po dłuższych spacerach np. Straszliwie , wczoraj myslalam ze padne z bolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 17:37

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ